Adnan Polat % 100 Futbol'da Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da Önemli Açıklamalarda Bulundu

Şu bakış açısı değişirse herşey daha doğru ilerler. Herkes uğraşmaz bunla cümlesi aslında herşeyi özetliyor.. Görevleri o ve onu yapmak zorundalar.. Tabi Türkiye'de kimse görevini yapmadığı için görevini yapan başarılı sayılıyor... Yönetim kurulunda eminimki vardır yatırımdan sorumlu, diğer işlerden sorumlu kişiler. O yüzden orda yaptıkları işlere sadece mali ve idari boyutta ele alırsak sadece görevlerini yaptılar bence..

Kesinlikle doğru ama önce ki örnekler tam tersi olduğu için insanlar normal olanı başarı gibi görüyor.

Ben ne diyeyim daha? Bende okul okudum Soner bey çok şükür biliyorum ama her iki durumda da bu insan yönetime inanmış demektir diyorum. Allah aşkına anlayın artık kaç kere yazdım lütfen.

adamnlara neden inanmayalım ki. bugüne kadar adamın yalanı,düzenbazlığı,dolandırıcılığı mı çıktıda ortaya inanmayalım. adamlar bu kulüp için çalışıyorlar ve 2-3yıl sonra herşey düzene girince anlıcaksınız adamların ne kdr doğru işler yaptıklarını

Aksi örnek Fenerbahçe, gene aksi örnek Manchester City.. :) Mali anlamda..

Uzun vadede işler değişir. Örnek Chelsea, ki onlar da şimdiki City gibi parayı harvurup harman savururken o kadar başarılı değillerdi ilk 1-2 zengin yıllarında. Ama akıllı kullanıp istikrar sağlayınca nereden nereye geldiler? Hem onların önünde hem mali hem idari olarak sağlam bir M.United rakibi de vardı. Ayrıca Fenerbahçe'nin idari olarak çok sağlıklı olduğuna inanıyor musun sen? Tek adamın dediği olan tuhaf bir yapıları var. Üstelik adamlar amatör branşlarda bu sayede önümüzdeler. Ayrıca sence 30 sene bu mali yapılarla gitsek Fenerbahçe'ye karşı direnebilir miydik? Adamlar daha şanslı olsalar yine de önümüzde olacaklardı, son hafta kaybettikleri 2 şampiyonluk olsa 3 adet önümüzde olacaklardı bugün. Ama olmaması hem onların hataları, hem de bir nevi şansın yetmemesi.

Dalga mı geçiyorsun? Sen "Riva konusunda adamların bir başarısı yok ki o araziyi bilmemkim almış." diyorsun, ben de diyorum "adamlar o araziyi satıp 60m'a senin çok istediğin sportif başarıyı kolay yoldan sağlayacak transferleri yapmak yerine uğraşıp didinip oranın değerini 200m dolardan fazlaya çıkardılar ve şimdi diyorlar ki o parayı da har vurup harman savurmayacağız, yatırım yapacağız"

Yatırım yapmamış olsalar bile oranın değerini 200m'a çıkarmak bir başarıdır bu bir. Sen buna cevap ver önce.

İkincisi ise benim verdiğim ek bilgi. Bu güne kadar yatırım yapacak para zaten yoktu. Ancak borçları çevirip anca transfer yapıyorduk. Şimdi yatırım yapacak paramız oluyor ve adamlar yapacağız diyorlar. 20-30 sene sonra senin gibi biri "Zamanında Adnan Polat şu şu arazileri kulübe kazandırmış" diyebilsin diye. Mesela deselerdi "Bu sene şampiyon olup, seneye o 200m lira ile süper transferler yapıp, şampiyonlar ligi'nde ciddi başarı kovalayacağız." ben isyan ederdim. O sebeple yatırım yapacak olmaları da bir artıdır, sözlerinde durup durmadıklarını takip edeceğiz.

İşte sorduğum bu! Uğraşıp didinip? Riva durduğu yerde duruyor kimsenin uğraştığı yok rayiç bedeli 3. köprü güzergahı olması nedeniyle yükselince bu yönetim başarısı mı oluyor yoksa şans mı?

Adam zaten bu gece bunları anlattı.Program NTVSPOR da gece verilecek tekrar izlemeni tavsiye ederim.Bide ben kaba bir insanım napalım idare edeceksiniz...

Biz efendi insanız ama anlayana anladığı dilden konuşmayı biliriz idare edersiniz artık...

Adam zaten bu gece bunları anlattı.Program NTVSPOR da gece verilecek tekrar izlemeni tavsiye ederim.Bide ben kaba bir insanım napalım idare edeceksiniz...

Biz efendi insanız ama anlayana anladığı dilden konuşmayı biliriz idare edersiniz artık...

İşte sorduğum bu! Uğraşıp didinip? Riva durduğu yerde duruyor kimsenin uğraştığı yok rayiç bedeli 3. köprü güzergahı olması nedeniyle yükselince bu yönetim başarısı mı oluyor yoksa şans mı?

Riva'nın imar durumu çıktı, ruhsatı alında şu anki değeri 250-300 milyon dolara çıktı. O bölgedeki tek ruhsatlı arazi bizim arazimiz.

bu başarı değil mi?

Adnan Başkan :'' Galatasaray taraftarı daha aklı selim davranıp, takımını her şartta desteklemesi lazım. Taraftarın takımına sahip çıkması lazım. Taraftar bir takımın ruhudur. Elini çektiği vakit bu ruh kayboluyor. ASY'de cehennemi yaşatmamız lazım, hatırlatmalarını istiyorum'' dedi.

Burda ahkam kesen sözde taraftarlar.Bu sözleri size söyledi başkan.

Keşke seni 4-5 sene önce burada tanısaydım, o zamanki görüşlerini çok merak ediyorum

Durduk yere imar vermediler bize.

edebiliriz uygundur...

Tabi ki olumlu olacak..Bazı projeler biz taraftarlar sayesinde olacak o ayrı..Mesela Gs Bonus veya diğer kurumsal projeler gibi..Zaten bugün ki program da Sayın Başkanımızın dediği 2 yıl sonra gelir gider dengesi pozitif olacak..İşte o zaman Ardaları,Elanoları satmak zorunda kalmayacaz transfer yapmak için..

Yani sabir diyorsun. Ama bence bu projenin olumlu gitmesi icin, sportif basari en onemli etkenlerden birisidir. Neden diyorsan, sadece sampiyonlar ligine kalmak bile en az 10 milyon kadar gelir veriyor. Bu cok buyuk bir kaynak. Ikincisi ise, bence elinde futbolcu tutmak anlayisi kulubumuzde cok gecersiz. Yabanci oyunculardan bahsetmiyorum, Türk oyunculardan bahsediyorum. Soyle bir rakiplerimize baksan, adam 1/2 sezon kötü oynamis olsa bile ellerinde tutuyorlar. Bir örnek vereyim : Su anda Hasan Kabze'yi bu takimda görmek isterdim..Tabi Avrupada oynamak istiyordu diyorsan, bizim takimda kactane oyuncu var simdi Avrupada oynamak isteyen..

Adnan Polat'ın hataları illaki vardır ancak bu adamın doğru yaptığı işler de var. Şimdi düşünürsek Lucescu'dan sonra iki şampiyonluk aldık bu şampiyonluklar kimse kusura bakmasın ama mucize denilebilecek olaylarla oldu. Şimdi bu başarıları başkanlara mal ettik değil mi o dönem ? O dönemin başkanı Fener'in o müthiş Appiahlı, Anelkalı, vs gibi yıldızlarla dolu kadrosuna karşı çok da kaliteli olmayan bir kadroyla sezona başlamayı göze aldı mı ? Aldı. O sene kim inanıyordu şampiyon olabileceğimize en başından beri ? Sportif başarı dediğimiz olay sadece başkanlara mı mal edilmelidir sizce ? Geçen yıl Baros ve Kewell sakatlanmasaydı yine de şampiyon olamayacağımızı iddaa edebilecek birisi var mı ? Kulüp mali açıdan berbat durumdayken Adnan Polat bu takımın başına geçti ve mali açıdan büyük işler yaptı. Sportif başarıyı boşladı mı ? Bence hayır. O konuda da futbolculara bu zamana kadar verilmemiş bonservis bedellerini verdi. Yıllar sonra sezonlara en kaliteli kadrolar bizde olarak başladık. Sonuç olarak şanssılıklar oldu, kralımızın ayağı kırıldı en formda oyuncumuz 5 ay oynamadı vs gibi sebepler oldu. Suçlu başkan mıdır burada ?

Birader sen süreci takip etmedin herhalde. Orası için bir hayli aşamalarla onaylar belgeler alındı, imara açık hale getirildi, adamlar göreve geldiğinde oraya bir kulübe bile yapmaya yetkin yoktu. Bugün istediğin anda inşaata başlayabilirsin. Öyle her tarlaya istediğin gibi bina yapamıyorsun malesef. Başkan bugün ne dedi? O bölgede böyle ruhsatı olan tek arazi bizimki dedi. Sadece 3. köprü ile arttığını sanıyorsan değerinin yanılıyorsun. Üçünkü köprü ile daha yeni artacak değeri, yavaştan artıyor tabi ama asıl ihalesi yapıldıktan sonra artış hızlanacak.

Riva'nın imar durumu çıktı, ruhsatı alında şu anki değeri 250-300 milyon dolara çıktı. O bölgedeki tek ruhsatlı arazi bizim arazimiz.

bu başarı değil mi?

Hakkımız olan birşeyi koskoca Galatasaray Spor Kulübü gibi 100 küsur yıllık bir camiayı arkana alıpta koparabilmek başarıysa evet başarılılar. O bölgedeki arazinin ölçeğinin büyük olmasının etkisi olabilir mi?

Yani sabir diyorsun. Ama bence bu projenin olumlu gitmesi icin, sportif basari en onemli etkenlerden birisidir. Neden diyorsan, sadece sampiyonlar ligine kalmak bile en az 10 milyon kadar gelir veriyor. Bu cok buyuk bir kaynak. Ikincisi ise, bence elinde futbolcu tutmak anlayisi kulubumuzde cok gecersiz. Yabanci oyunculardan bahsetmiyorum, Türk oyunculardan bahsediyorum. Soyle bir rakiplerimize baksan, adam 1/2 sezon kötü oynamis olsa bile ellerinde tutuyorlar. Bir örnek vereyim : Su anda Hasan Kabze'yi bu takimda görmek isterdim..Tabi Avrupada oynamak istiyordu diyorsan, bizim takimda kactane oyuncu var simdi Avrupada oynamak isteyen..

Bence bu yönetimi tek birşeyle eleştirebiliriz yerli kalitesini yükseltmemekle,tamam çoğu milli ama yinede genç gelecek vaad eden kaliteli yerliler alınabilirdi

Uzun vadede işler değişir. Örnek Chelsea, ki onlar da şimdiki City gibi parayı harvurup harman savururken o kadar başarılı değillerdi ilk 1-2 zengin yıllarında. Ama akıllı kullanıp istikrar sağlayınca nereden nereye geldiler? Hem onların önünde hem mali hem idari olarak sağlam bir M.United rakibi de vardı. Ayrıca Fenerbahçe'nin idari olarak çok sağlıklı olduğuna inanıyor musun sen? Tek adamın dediği olan tuhaf bir yapıları var. Üstelik adamlar amatör branşlarda bu sayede önümüzdeler. Ayrıca sence 30 sene bu mali yapılarla gitsek Fenerbahçe'ye karşı direnebilir miydik? Adamlar daha şanslı olsalar yine de önümüzde olacaklardı, son hafta kaybettikleri 2 şampiyonluk olsa 3 adet önümüzde olacaklardı bugün. Ama olmaması hem onların hataları, hem de bir nevi şansın yetmemesi.

Oyoyoyyyyyyyy biraz şakasına yazmıştım onu da sen cevap vermişsin :) Zaten mali anlamda dedim. Fenerbahçe bizden daha iyi mali anlamda. Fakat Young Boys, Paok gibi takımlara yenildiler ve sonuç olarak futbolda başarısızlar..Bizim mali durum rakipten iyi iken biz de gittik Karpaty'e elendik. Kaza eseri denilebilir ama son yıllarda futbol sürekli geri gidiyor sportif başarı anlamında. Sonuç olarak çok derine gidersek şöyle bir problem var. Zaten mali olarak kurulan kadrolar o mali değerle orantılı başarı getirmiyor. 120-130 milyonluk takımlar bunlar. Fakat başarı o para ile doğru orantılı değil. Demekki futbolu iyi yönetemiyorlar.. İdari ve mali anlamda tabiki iyi olmak gerekir, ama futbol yönetimi bence şirket yönetmekten çok daha farklı..

Sportif başarı tabi ki önemli ama bu başarıların kalıcı olması daha da önmeli.Bunun için de temelin sağlam ve büyük projelerin hayata geçmesi gerek.Ve bu yüzden bu projelerin hayata geçmesi için gereken sancılı süreçde de biz taraftarlrın tam desteği büyük önem taşıyor.

Hakkımız olan birşeyi koskoca Galatasaray Spor Kulübü gibi 100 küsur yıllık bir camiayı arkana alıpta koparabilmek başarıysa evet başarılılar. O bölgedeki arazinin ölçeğinin büyük olmasının etkisi olabilir mi?

Peki bu yönetimden önce niye yapılmadı diye sorsam?

Bundan önceki yönetimler neden yapamamış o kadar kolaysa ruhsat almak? Lütfen önce o süreçleri bir oku bakalım, ruhsat almak o kadar kolay mıymış? Engellemek için birilerinin neler yaptığını da tahmin edersin sanırım.

Ayrıca şirket birleşmesine ne diyeceksin? O da mı başarı değil?

Adnan Polat'ın hataları illaki vardır ancak bu adamın doğru yaptığı işler de var. Şimdi düşünürsek Lucescu'dan sonra iki şampiyonluk aldık bu şampiyonluklar kimse kusura bakmasın ama mucize denilebilecek olaylarla oldu. Şimdi bu başarıları başkanlara mal ettik değil mi o dönem ? O dönemin başkanı Fener'in o müthiş Appiahlı, Anelkalı, vs gibi yıldızlarla dolu kadrosuna karşı çok da kaliteli olmayan bir kadroyla sezona başlamayı göze aldı mı ? Aldı. O sene kim inanıyordu şampiyon olabileceğimize en başından beri ? Sportif başarı dediğimiz olay sadece başkanlara mı mal edilmelidir sizce ? Geçen yıl Baros ve Kewell sakatlanmasaydı yine de şampiyon olamayacağımızı iddaa edebilecek birisi var mı ? Kulüp mali açıdan berbat durumdayken Adnan Polat bu takımın başına geçti ve mali açıdan büyük işler yaptı. Sportif başarıyı boşladı mı ? Bence hayır. O konuda da futbolculara bu zamana kadar verilmemiş bonservis bedellerini verdi. Yıllar sonra sezonlara en kaliteli kadrolar bizde olarak başladık. Sonuç olarak şanssılıklar oldu, kralımızın ayağı kırıldı en formda oyuncumuz 5 ay oynamadı vs gibi sebepler oldu. Suçlu başkan mıdır burada ?

+1905

Geri
Üst Alt