Adnan Polat | Başkan (2008-2011)

Cevap: Adnan Polat | Kulüp Başkanı

Destekçileri azaldı.Bir dahaki seçimlerde seçilmesi çok zor.

bundan 5 sene önce onlarla futbol dışı branşlarda maç bile yapamıyorduk çünkü bizim takımlar ya düşmüş yada kurulmamıştı ya da orta sıralara oynuyorduk. Herşey bir anda olmasını isitiyorsanız dünya zengini biri çıkar kulübe cebinden 500 milyon dolar verir herşey süper olur. Zaten kulüp polatın başkanlığına geçtiğinde ekonomosi çökmüş herşeyde düşüşteydi. Biraz bu durumu Osmanlı Devletine benzetiyorum :) Herşeyde geriledik ama yinede adımız yetiyordu. İşte şimdi başkan uzun vadeli çalışmalar yaparak geleceğin kulübünü hazırlamaya çalışıyor.

herseyi futbol'a endeksli hale getirmisiz ki, Adnan Polat agzi ile ku$ tutsa yinede kimselere yaranamaz.. Sonuna kadar yanindayiz baskan.. Hep destek tam destek..

herseyi futbol'a endeksli hale getirmisiz ki, Adnan Polat agzi ile ku$ tutsa yinede kimselere yaranamaz.. Sonuna kadar yanindayiz baskan.. Hep destek tam destek..

Şöyle yorumlar görmeyi özledim, adam tarihimizde ki en iyi başkanlardan biri, kıymetini bilmiyoruz.

Başkan,

Hatalar yapıyorsun, korkarım ki bu genel kurul sana bir daha mazbatayı vermeyecek.

Resmi sitede icraatları sıralamışsın, ama yanlışları yazmamışsın.

Haldun Üstünel'i neden yediniz?

Fenerbahçe'den şike primi alan adam neden futbolda tek yetkili?

Mert Çetin yetmezmiş gibi bir de Mustafa'yı tercüman yaptınız, biri İngilizce, biri Türkçe bilmiyor!

Rijkaard & Neeskens'i getirdiniz, adamların eline son yıllarda takıma gelen futbol aklı en kıt futbolcuları verdiniz.

Teknik ekibin sözleşmelerini de gittiniz başarıya endekslediniz, FB başkanı gibi..

Yıllardır bu takım 1 tane yerli kaleci yetiştiremedi, düzgün bir kaleci antrenörü getirmediniz. Nezihi'nin kaleciliği neydi de antrenörlüğü ne olacak?

CL'den elenmemize sebep olan, 8 senedir 1 gram ilerlemeyen Aykut'a ne demeli..

Bunlar bu seneki hatalar, doğruların yanında. Geçen senekileri saymıyorum bile..

Herneyse, bize göre aslolan Galatasaray'dır.

Galatasaray Taraftarinin gözünün icine baka baka yalan söyleyen Sayin Baskan Adnan Polat (!) umarim bir daha ki secime girmez, girerse de insallah secilmez, Galatasaray'i seviyorsan sayin Polat, lütfen diger adaylarin önünü ac, lütfen.

Hobi niyetine takım tutan başkan ve yönetici istemiyorum..Ve birde üzerine iş bilmezlik eklenince durum çok vahim oluyor..

Yok maddi anlamda ,projeler anlamında çok başarılıymış falan kendimizi kandırmayalım..Adnan Polatın yerinde kim olsaydı maddi anlamda durumumuz bundan kötü olmazdı ve gelirlerimizde bu kadar ,belkide daha fazla artardı..

Adnan Polat tarihin en başarılı değil,en başarısız başkanlarından birisi olarak tarihe geçecektir.

Ama tabi bazılarına göre Stadı bitiren büyük başkan(tabi bu dönemde 6 ay falan hiç geçikme olmadı),Şirketlerin birleşmesini düşünüp,halleden büyük başkan(o olmasa kimse halldemezdi bu işi),Gsbonus,Gsmobile(Fenerden sonra çıkarılması mühüm değil)gibi projeleri halleden büyük başkan...Yani ben başkan olasydım bu dönemde bunları bende yapardım....

Herşeyi geçtim şu parçalı formayı ısrarla giymemek için diretmek ve basket'te ülker ve cafecrown sponsorluklarını hazmedebilmesi bile başlı başına başarısızlık kriterleridir..Buda hobi niyetine takım tutmakla alakalıdır..

Ben bir taraftar olarak Adnan Polatın genelde başarısız olduğunu hep söyledim,bu gidişlede kendi dönemini tamamlayamayacağını düşünüyorum.. Ve 10 senedirde dost ahbap ilişkisine bakıp,Galatasaray menfaatlerini hiç düşünmeyip doğru bir yönetim krulu oluşturamayan genel kurulada yazıklar olsun..

kendi kuyusunu kazıyor.

projeler filan iyi güzel de

ya futbol?

artık destekçin değilim sayın polat.

İlk maçımıza 2 gün kaldı; hala daha kimin gelip, kimin gideceği belli değil takımdan. Cana'nın hala tam hazır olmadığını düşünürsek, orta alanda yine sorunlar yaşayacak Galatasaray. Koskoca 3.5 - 4 ay boyunca yapılan tek açıklama ''Galatasaray'da tranfer bitmez''! Ee Galatasaray'da transfer bitmez de Avrupa'da aradığın oyuncular biter be kardeşim. Bu adam bir Skibbe, bir Bülent değil ki her yaptığı işe burnunu sokacaksın. Madem Rijkaard gibi bir antrenör getiriyorsun, o zaman ne diye takımınının ve sistemin içine ediyorsun ? Yüz acıtarak Rijkaard'a: ''Bu sene hedeflerimizin çok dışında bir sezon geçirdik, mali yapı alt üst oldu; durumu düzeltmek için bir kaç oyuncu göndermek zorundayız'' diyorsun birde utanmadan. Bununlada sınırlı kalmayıp sırf transferi için ailesi ile görüştüğü adama (Gio) yol veriyorsun, birde bu adam 27-28 yaşında biri de değil ! 21 yaşında, bugün 8'e alsan, yarın 30-40 satman olası. Hadi onu geçtim aldığın fiyata yine elinden çıkartırsın, zaten piyasası olan bir oyuncu. 23 yaşına geldiğinde en kötü 1 milyon €uro zarar edersin ki onu da bir şekilde çözersin. Ama yok herşeyi Polat ve akıl hocası Adnan Sezgin yürütüyordu değil mi ? Doğru.

Başkanın tutarsız konuşmaları çıldırtıyor beni. Siyasetçi gibi, halkını kandıran bir başbakan gibi görünmeye başladı gözümde. Yanlış anlamayın Rosicky ve Ledesma gibi transferlerin yapılmamasından değildir bu sitemim. İşi profesyonellere bırakacağız deyip, adnan sezgin gibi adamla çalışması en iyi örnektir.

Adnan Polat başkanımızın "Yanardöner" konuşmaları çığrından çıkmaya başladı. "1-2 transfer daha yapacağız şartlarımız koşulunda" Transfer sezonuna girerken "5 Transfer yapacağız, 2'sini yaptık, 3 tane daha alacağız gerekli yerlere" diye bir takım konuşmalar yapıyordu. Bir öyle, bir böyle konuşmaya başladı. Transferin kalitesi azalmaya başladı. Adnan başkan şunu çok iyi bilsin ki, taraftarın gözünde -1'de dir. Haldun Üstünel'in gidişi bir tavizi daha kaldırmayacağının apaçık göstegesidir. Yapılacak bir yanlışda daha, o koltuklarınızda hiç rahat oturamayacak, Ali Samiyen beyaz mendillerle şenlenecektir. Bunu böyle bilsinler !

Başka bir konuda bir renkdaş söylemişti şimdi hatırlayamadım, katılarak aynısını yazıyorum buraya bende: Bu sene 1 saat içinde de forma alabilirim, 1 haftaya da alabilirim hiç almayadabilirim. Store'dan birsürü alışveriş yapabilirim hiç de yapmayabilirim o zaman.

Başkan bu dilden anlıyor demekki. Şirketleri birleştirdi, stadı bitirdi, Riva'nın değerini katladı sağolsun varolsun. Ama futbol bu işin vitrini, sen dükkanı çok güzel döşedin ama vitrine gittin en kıytırık mankenlerle en kötü giysileri koydun başkan ne olacak şimdi?

Umarım yeni seçimde karşısına iyi biri çıkar.

Geçenlerde Adnan Öztürkün yanında çalışan birisiyle konuştum. Çelik işiyle uğraşıyormuş anladığım kadarıyla. Seçimler için çok para harcamış. Büyük hayal kırıklığına uğramış ve bir daha başkanlığa aday olmayacağını düşünüyordu bu yakını. Biz Adnan Öztürk aday olunca burun kıvırıyorduk. Bunun tek nedeni Haldun Üstüneldi. O da gitti. Keşke Öztürk gelseymiş...

Ya bu adam değil mi bizi borç batağından kurtaran ? Bu adam değil mi projeleri hayata geçiren ? Nedir bu karşı çıkma olayı anlamış değilim. Sırf transfer olayı yüzünden onca yaptığı şeyi unutup başkana karşı gelemem ben, içim el vermez. Hatırlayın kimse kredi vermiyordu bize, stad projesi felan konuşulmuyordu bile. Ondan sonra stad projesi hayata geçirildi, bir sürü kaynak yaratıldı, GSBonus-GSMobile gibi şeyler yaptı başkan. Ondan sonra GSStore'nin işlevini arttırdı. Takıma gerçek yıldızlar gelmeye başladı, takımın başına dünya çapında hocalar gelmeye başladı. Şirket birleşmesiyle de kulübün üzerinde ki büyük bir yükü kaldırdı. Bunların hepsi Adnan Polat yönetimdeyken ve başkanken oldu. Yani elini taşın altına soktu kendisi büyük bir cesaretle.

Bunca şeyi yapmış kişiye sırf 1 orta saha transferi gecikti diye sırt çeviremem ben.

Ya bu adam değil mi bizi borç batağından kurtaran ? Bu adam değil mi projeleri hayata geçiren ? Nedir bu karşı çıkma olayı anlamış değilim. Sırf transfer olayı yüzünden onca yaptığı şeyi unutup başkana karşı gelemem ben, içim el vermez. Hatırlayın kimse kredi vermiyordu bize, stad projesi felan konuşulmuyordu bile. Ondan sonra stad projesi hayata geçirildi, bir sürü kaynak yaratıldı, GSBonus-GSMobile gibi şeyler yaptı başkan. Ondan sonra GSStore'nin işlevini arttırdı. Takıma gerçek yıldızlar gelmeye başladı, takımın başına dünya çapında hocalar gelmeye başladı. Şirket birleşmesiyle de kulübün üzerinde ki büyük bir yükü kaldırdı. Bunların hepsi Adnan Polat yönetimdeyken ve başkanken oldu. Yani elini taşın altına soktu kendisi büyük bir cesaretle.

Bunca şeyi yapmış kişiye sırf 1 orta saha transferi gecikti diye sırt çeviremem ben.

İşte buna katılıyorum.

Geçenlerde Adnan Öztürkün yanında çalışan birisiyle konuştum. Çelik işiyle uğraşıyormuş anladığım kadarıyla. Seçimler için çok para harcamış. Büyük hayal kırıklığına uğramış ve bir daha başkanlığa aday olmayacağını düşünüyordu bu yakını. Biz Adnan Öztürk aday olunca burun kıvırıyorduk. Bunun tek nedeni Haldun Üstüneldi. O da gitti. Keşke Öztürk gelseymiş...

15bine yakın kongre üyesi var.Bu kadar kişi arasından 10 yılını tamamlayan yani başkan adayı olabilecek çok kişi bulunur.Şimdi Adnan Polat'a destek olma zamanı.:)

Geri
Üst Alt