Adnan Polat | Başkan (2008-2011)

Cevap: Adnan Polat | Eski Kulüp Başkanı | 2008-2011

Bay Başkan hakkında ağır konuşurum, neyse susayım.

Adam 2012 dedi tamam ama çok saçma işler yaptı, haketti şu anki durumunu.

2012 dedi dedi sanki maliyeyi düzeltti anasını satayım.Sayesinde küme düşüyorduk lan az kalsın.

2012 kriterleri ile ilgili hiçbir önlem almadı. Ama bunu iyi kullandı.

2012 dedi tasarruf yaptı sanki anasını satıyım.

Gereksiz transferle takımı batırıyordu.

Bknz: Stancu 5 milyon euro.

O dönem transfere en fazla parayı biz harcadık.

Adnan Polat deyince aklınıza teknik direktörler gelen giden futbolcular geliyor. mali yapı sadece bunla mı ilgili. bayadır okuyorum forumu alakasız alakasız şeyler yazılıyor çiziliyor.

Sportif başarı açısından herkesin kabulü başarısızlığı. Ama mali yönden hiçte öyle değil. Temlikler felan filan ıvır zıvır şeyler.

Adnan Polat hisse satmadan

Adnan Polat kulübün herhangi bir mal varlığını satmadan

şuan ki Beşiktaşın bulunduğu duruma benzer durumdan çıkardı. Hatta daha zor durumdan.

Şirketler birleştirildi.

Hisseler %80 den fazla toplandı.

Arenanın yapımı tamamlandı. (Özhan başkan yaptı naraları atmayın bana. Adnan Polat iş bitiriciliği olmasa Özhan Başkanla oraya kazma dahi vurdurtamazdık.)

Riva üzerinde kaybettiğimiz hakkı geri aldı.

Birçok icralık bankayla sorunları düzeltti

Uefa daki bugünki beşiktaş davasına yakın davaları kazanmayı başardı.

Futbol dışındaki branşlarda bugünlerin zeminini hazırladı.

Bunları sırf kendi içimizdeki imkanlarla yaptı. Şirket birleşmesinde bankalardan kredi almak zorunda kaldı sadece. Ona da mecburdu. Ya mal varlıkları satılacaktı ya da kredi çekilecekti. 75 milyon dolarlık bir kredi çekildi.

Bugün mali yapıdan çok güçlü durumdayız. Ünal Aysal, Adnan Polattan sonra işlerin devamını getirmeyi başarıyor gibi. Önce çok karşı çıkılan Adnan Polatın binbir zorlukla topladığı hisslerin bir kısmını sattı. Kulübün hisse oranı %55 e indi. Bu hisse satışlarında 130 milyona yakın bir gelir elde ettik. Sıcak para yani. Tepkiliydik zar zor birleştirilen şirket sonra yine aynı şekilde toplanan hisseler bir anlık ferahlık için bu kadar kolay elden çıkar mıydı?

Ardından büyük hamle geldi. Arenanın bi kısım loca ve tirübünlerin gelirleri şirkete devredildi. Sermaye artışı için ortaklardan da aynı hamle yapılması istendi doğal olarak. Kamuoyunda fırtınalar koptu. Yine etik metik ayaklarına girdiler. Ama kaçınılmaz son ortada. Satışından büyük paralar kazandığımız hisseler para ödemeksizin geri gelecek büyük ihtimalle. Ya da yarı yarıya hisseler gelecek gelmeyen kısımda sıcak para olarak kasaya girecek.

Daha yolun başındayız arkadaşlar. Bu yolun ilk temelini Adnan Polat atmayı başardı. Şimdi elimiz rahat rivayı veya adayı değerlendirebiliriz. Şimdi elimiz rahat yine Adnan Polat döneminde kazandırılan Büyükçekmecedeki araziyi değerlendirebilriiz. Aynı şekil Florya. Aynı şekil Arenanın yanındaki arazileri. Bize gerekli olan sadece sportif başarılar. Bu başarılarla camia daha da güçlecektir arkası daha sağlam duracaktır.

Adnan Polatta biraz aziz yıldırım tarzı var. Futbola karışmayı herşeyi tek elden yürütmeyi seven bir tip. Bu yanlışları olmasaydı ve yanındaki adamları daha doğru düzgün seçebilseydi şu an daha iyi yerlerde olabilirdik.

Ama sonuç olarak mali yönden başarılı sportif anlamda başarısız olarak kalacaktır gözümde.

Önümüzdeki bir iki sene boyunca Allah izin verirse futbolda baskette voleybolda başarılar üst üste gelirse özellikle futbol ve baskette gelirse önümüz çok açık. Yönetimin mali yönden yanlışa düşeceğini zannetmiyorum. Ünal Aysal bu konuda kuvvetli birine benziyor. Mali açıdan yapılacak bir kaç hamleyle bir kaç projeyle önümüzdeki seneler Galatasaray seneleri oalcaktır. Artık bugün günlerden Galatasaray veya haftalardan Galatasaray yerine,

Senelerden Galatasaray diyeceğiz.

Amin.

Adnan başkana sonsuz saygı ve sevgi duyuyorum. Her ne kadar çoğu şeyde üzsede bizi kulübün adını usulsüzlüğe bulaştırmadı kulübün geleceğini en az hasarla doğru yola soktu mali açıdan güçlendirecek doğru işler yaptı. Başkan en azından saygıyı hak ediyor. En az bizim kadar fanatik Galatasaraylıdır.

2012 dedi dedi sanki maliyeyi düzeltti anasını satayım.Sayesinde küme düşüyorduk lan az kalsın.

15 takımın şike yaptığı ligde şampiyon mu yapacaktı ?

Kim başarılı Aziz Yıldırım mı? Metrisde..

Yıldırım Demirören mi? Sahte belgeden BJK men yedi.

Sadri Şener mi? Yaptıkları ortaya cıkacak diye kupayı bile isteyemiyor.

Ezberlemişsiniz mıh gibi stancuyu..

Hala konusu ilk sayfada duran Lincoln'ü kim getirdi.. Kewell'i kim getirdi, Neil'i kim getirdi. Baros'u kim getirdi.. Keita'yı.. Elano'yu Gio'yu..

Diyorsunuz ki kötüye götürdü maddi olarak..

Yahu Rahmetli Canaydın dönemimde klübün oyunculara maaş ödeyemediğini kim unuttu.

Vakti zamanında TV'de yardım kampanyası düzenleyecek duruma düştük. Kim çıktı o kampanyada Televizyonlara..

Adnan Polat sadece son senesinde Sportif olarak başarısız olmuştur.

Ama geldiği dönemden beri Maddi açıdan başarılı olmustur. Son senesini haric Sportif olarakda başarılı olmustur.

Son senesinde Adnan Sezginde ısrar edişi sonunu hazırlamıştır.

Nedense dedikleri ve yaptıkları çelişiyordu

Mali yönden iyi yönetmiş kulübü arkadaş o konu tartışılmaz. En azından geçen sene takım kötü diye şikeye bulaşmamış daha ne istiyoruz?

Sportif açıdan çok kötüydü bende birşey demiyorum.

15 takımın şike yaptığı ligde şampiyon mu yapacaktı ?

Kim başarılı Aziz Yıldırım mı? Metrisde..

Yıldırım Demirören mi? Sahte belgeden BJK men yedi.

Sadri Şener mi? Yaptıkları ortaya cıkacak diye kupayı bile isteyemiyor.

Ezberlemişsiniz mıh gibi stancuyu..

Hala konusu ilk sayfada duran Lincoln'ü kim getirdi.. Kewell'i kim getirdi, Neil'i kim getirdi. Baros'u kim getirdi.. Keita'yı.. Elano'yu Gio'yu..

Diyorsunuz ki kötüye götürdü maddi olarak..

Yahu Rahmetli Canaydın dönemimde klübün oyunculara maaş ödeyemediğini kim unuttu.

Vakti zamanında TV'de yardım kampanyası düzenleyecek duruma düştük. Kim çıktı o kampanyada Televizyonlara..

Adnan Polat sadece son senesinde Sportif olarak başarısız olmuştur.

Ama geldiği dönemden beri Maddi açıdan başarılı olmustur. Son senesini haric Sportif olarakda başarılı olmustur.

Son senesinde Adnan Sezginde ısrar edişi sonunu hazırlamıştır.

aynen tutturmuşlar stancu misimoviç felan diye.

ama burada hatırlatmak lazım mismoviçin bize pek fazla zararı olmamıştır. 7.5 milyon dolar bonservisin ilk taksidi 2.5 biz ödedik sadece. diğerini alan rus kulübü ödedi. oyuncu ücretinin yanlış hatırlamıyorsam yarı yarıya yapmıştık. tutmadı olmadı zarar edeceğimize gönderdik adamı.

Mali yönden iyi yönetmiş kulübü arkadaş o konu tartışılmaz. En azından geçen sene takım kötü diye şikeye bulaşmamış daha ne istiyoruz?

Şikeye bulaşmamış diye büyük başkan mı olacak? Şikeye bulaşmamak,olması gereken bir şey zaten.

Mali açıdan rezaletti.Sen daha iyi biliyorsun.Zaten cevabın olmadığı için şike mike bahane etmek zorundasın.O kadar temlik 2 ayda çıkmadı.Abuk subuk oyunculara, TDlerin tazminatlarına vere vere batırdı kulübü

ulan adam 2012 mali kriterler dedi dedi gitti dediğide çıktı patladı millet :D

Mali açıdan çok iyiydi evet rekor borç ile bıraktı takımı

------

Adnan Polat'ın en büyük hatası güvendiği insanların güvenilecek insanlar olmamamasıdır......

Senin ikinci baskanin Helvaciysa kaybetmeye mahkumsun ...

Helvacı 10 nurama adam idi. İster Galatasaray başkanı olsun ister bakanlar kurulu başkanı Galatasaray 'ın menfaatleri söz konusuysa tokatı basardı karşısındakilere. :005:

mehmet helvaci bir aileydi.

helvacı iyiydide çevresi kötüydü

------

Birine güvenir işi ona teslim eder , o kadar güvenirki hata bile yapsa " nasılsa toparlar" mı der yoksa kırmamak için ses çıkarmazmı bilinmez ama tepkisini göstermez...

Ama samimidir. Ha kızıyormuyum evet.

O gün söylediklerinin arkasında durmamasına hala kızıyorum:

" Ahmet senden 3 forma istiyorum parçalı, beyaz ve rengini sana bıraktığım alternatif renk tasarım. "

Ben: "Başkanım aslan temalı forma var aklımda " deyip birkaç örneği gösterince yüzü gülmüş ve bana " örnekleri çoğalt o zaman , birde öyle görelim "demişti...

Ardındanda " O zaman formada sarıdan kırmızıya her ton olmalı... " demişti...

Sonuç:

Aslan forma çıktı ama benim ona anlattığım tarzda değil... Ayrıca adım bile geçmiyor. Bir cevap bile yok...

Üzerine netten bulunmuş bir vektörel çizim aslan resmi oturtulmuş..

Peki neden böyle oldu ? Çünki aşağıda bahsettiğim güvendiği insanların güvenilir olmamasından...

Kim yapmış formayı ; Moda tasarımcısı Evrim Timur... Vay be...

Aslan forma diye bir şey yokken anlattığım olay meğer güvenilir !!! insanlarca planlanıp tasarlanmış...mış...

Evrim Timur : " ARSLAN FORMA: Galatasaray’da 20 yıl aralıksız top oynayan, bunun 10 yılında da kaptanlık yapan, futbolun yanı sıra, binicilik, yüzme, yelken sporlarının hepsini bir arada yapıp dereceye giren, Galatarasay tarihinin en önemli ama ne yazık ki adı az bilinen Arslan Nihat’ı anmak için ortaya çıkan bir forma. Hepimiz Metin Oktay’ı, Ali Sami Yen’i, Baba Gündüz’ü biliyor ve anıyoruz ama Aslan Nihat’ı çok iyi bilmiyoruz. Galatasaray’ın aslan sembolü, zaten onun adındaki Arslan lakabından kulübümüze hatıra. İlk kez bir Galatasaray formasında aslan figürü bu kadar net kullanıldı. Aslan postunun bej olmasından yola çıkarak, forma rengini bej yaptık "

gsaslan-01.png

Geri
Üst Alt