Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."

Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."

Bir senemiz daha boşa gidecek transfer kapandıysa.Bunun lamı cimi yok arkadaşlar.Ortasahada dikine top oynayacak adam yok.Yaratıcı futbolcu yok ortasahamızda.Nasıl işleyecek bu 4-3-3?Yönetim böyle bir hataya düşmemeli.

para yoksa yönetim ne yapsın?

paranın transferden önce harcanması gereken daha mühim yerler var. şirketlerin birleştirilmesi, oyuncuların alacakları mesela.

para olsa takviye yapılacak eksik yerler var tabii;

1- oyunu dikine oynayabilecek çift yönlü orta saha

2- topu iyi kullanan hızlı ve aynı zamanda sağ bek de oynayabilecek stoper

3- nonda'nın yerine hem sağ kanatta hem forvette oynayabilecek bir yedek forvet

ama para olmayınca yapılamıyor tabii bu transferler, anlayışlı olmak lazım.

Galatasaray için en hayati konu şirket birleştirilmesidir. Bence sabit bir konu açılsın ve şirket birleşmesi ile ilgili haberler gelişmeler takip edilsin.

Bu olay gerçekleşirse gelecek yıllardaki transfer bütçemiz Fener'in Beşiktaş'ın toplamından fazla olur. Gerçekten ciddi ve kaygılanılması gereken bir konu.

:007::007::007:

Tamamen sana katılıyorum . Nasıl ki transferleri, stad projesini taraftarlar olarak gün gün takip ediyorsak şirket birleşmesiyle ilgili gelişmeleride takip etmeliyiz.

"Transferi bitirdik diyebiliriz" Sözüne kızanlar anlayamayanlar hala transfer bekleyenler var .Haklılar ama bide gerçeklerler var yapılan açıklamalarda borç alacak farkının 211 milyon dolar olduğunu söyledi.

para yoksa yönetim ne yapsın?

paranın transferden önce harcanması gereken daha mühim yerler var. şirketlerin birleştirilmesi, oyuncuların alacakları mesela.

para olsa takviye yapılacak eksik yerler var tabii;

1- oyunu dikine oynayabilecek çift yönlü orta saha

2- topu iyi kullanan hızlı ve aynı zamanda sağ bek de oynayabilecek stoper

3- nonda'nın yerine hem sağ kanatta hem forvette oynayabilecek bir yedek forvet

ama para olmayınca yapılamıyor tabii bu transferler, anlayışlı olmak lazım.

Anlayışlı olmak zorundayız,doğrudur.Ama çok zor bu şekilde,bu kadroyla sistemin işlemesi.Ortasaha çok önemli sistemimiz için.Bidahaki seneye de CL'ye katılamazsak ne olacak?Oradan gelecek ayakbastı parası çok önemlidir.Sağbeki,forveti geçtim en azından bir ortasaha oyuncusu alınabilirdi.Keita transferinden bile önemlidir bu.Yapılmayacaksa da elbet ki destekleyeceğiz takımımızı ama ben pek umutlanmayalım derim.

Anlayışlı olmak zorundayız,doğrudur.Ama çok zor bu şekilde,bu kadroyla sistemin işlemesi.Ortasaha çok önemli sistemimiz için.Bidahaki seneye de CL'ye katılamazsak ne olacak?Oradan gelecek ayakbastı parası çok önemlidir.Sağbeki,forveti geçtim en azından bir ortasaha oyuncusu alınabilirdi.Keita transferinden bile önemlidir bu.Yapılmayacaksa da elbet ki destekleyeceğiz takımımızı ama ben pek umutlanmayalım derim.

transfer olmazsa böyle olur orta saha;

-----topal------

--ayhan--arda--

linderoth, barış, m.sarp, emre çolak yedekler olur.

bence de ayhan yerine bir transfer iyi olurdu ama ümitsizliğie de gerek yok.

şu sabri gibi adama demek ki en az 1 yıl daha katlanacağız. bi defa kovuldu hakan şükür kurtardı bi defa bülent korkmaz bi defa da uğur sakatlandı. bu sene de transfer yok. bari şut korner ve frikik atmak yasaklanasa sabri'ye.

Şu forumlara sayfa sayfa yazı yazanlar bi telefon bayine gidip işlem yapmaya üşeniyorlar ondan sonrada transferde deco ,owen , santos u bekliyorlar.

Yönetim şöyle yaptı böyle yaptı , sag bek sol bek kimse demesin kendi düşen ağlamaz.

neyse kadromuzda eksik mevkiler olduğu doğru Adnan Polatında söylediği gibi ama gene de yeterli bir kadromuz var, 1-2 sene daha idare etmeliyiz, şirketleri birleştirince ve yeni stada geçince -2 seneyi alır tahminim bunlar- daha yerinde transferler yapabiliriz, bu sırada da altyapıdan 2 oyuncu çıkardık mı ilk 11de oynayacak, Emre Çolak ve Serdar Eylik göze batan isimler şimdilik, durum biraz daha düzelir..

bu arada borç alacak farkı 210 milyon nedir ya..

satacaksanız satın arazileri bu iş böyle gitmez, her sene kulüp daha da zarar ediyor, nasıl düzlüğe çıkmayı planlıyosunuz anlamıyorum..

üstüne üstlük hala milyon dolarlar verip transfer yapmaya çalışıyosunuz, umarım bilinçli hareket ediyosunuzdur..

Açıklama gayet yerinde ve doğru yapılmış bir harekettir. Rijkaard şuanda takımı tanıma, sistemini takıma, takımıda sisteme oturtma aşamasında. Biraz takım birbirine ısınsınki takımda bi eksik varmı gerçekten görebilsin.

*Transfer sezonun bitmesine 1.5 aydan fazla bi süre var ne olacağı hiç belli olmuo, geçen sezon gördük SAKATLIK ne demekmiş!!!

Bu süre içerisinde takımın şuanda can alıcı noktalarından en az birisinin uzun bir sakatlık yaşamıycağının hiç kimse garantisini veremez... Böyle bir ihtimal de göz önünde bulundurursak beklemekte fayda var.

*Gelecek vaadeden genç bir santrafor durumlar elverirse alabileceğimizden de söz ediliyor, bence bu da çok güzel bir hareket geleceğe yatırım açısından.

Şu haber beni çok daha sevindirdi:

*Altyapıya yatırım yapılacakmış ve bu konuda rijkaard başta olmak üzere hollandalı hocalardan yardım alınıcakmış gerçekten bu GALATASARAYIN bir dünya kulübü olma amacında doğru bir yolda olduğunu gösterir. Biliyoruzki dünyada 2 çeşit dünya kulüpleri var:

1. Real Madrid, Chelsea, Milan gibi kasaları güçlü olup dünyada yıldızı parlayan futbolculara milyonlarca euroları harcayarak kadrolarına katan cömert takımlar.

2.Manchester United, Juventus, Barcelona gibi alt yapısına önem verip yatırım yapmaktan kaçınmayan ve bunların meyvesini çok büyük yetenekler çıkartıp gelecekte hem takım performansı hemde kulübe büyük gelirler sağlayarak yiyolar.

Sizce biz bu dünya kulüplerinde hangilerinin yolunda izlememiz hem bizim için mantıklı ve uygun olur???

Bence 2.

Bülentler, Hakanlar, Ardalar bu takımın alt yapısından çıkıp Türkiyede ve Dünyada sayılı isimler arasına girmişlerdir. Yeni Bülentler, Hakanlar, Ardalar neden yetişmesin? Bu GALATASARAYIN kanında var yeni yetenekler sunmak. Bence bu hem çok güzel hemde çok yararlı bir çalışma, herşeyden stad ve sportif ayrılma çalışmalarından sonra GALATASARAYIN ilgilenmesi gereken 1. olaydır. Umarım başkanın dediği gbi bu yatırımlar gerçekleşir ve sadece sözde kalmaz.

Benim için deco nun GALATASARAYA gelmesiyle bu yatırımların yapılması aynı şekilde mutlu eder. Biz yaşlı deco yu alacağımıza, genç decolar yetiştirsek bizim için çok daha değerli olur.

Saygılar...

Bu laflardan sonra transfer yapılırsa adnan polatın sözüne inanılmaz.

Şu forumlara sayfa sayfa yazı yazanlar bi telefon bayine gidip işlem yapmaya üşeniyorlar ondan sonrada transferde deco ,owen , santos u bekliyorlar.

Yönetim şöyle yaptı böyle yaptı , sag bek sol bek kimse demesin kendi düşen ağlamaz.

:007::007::ka05:

Bence 1-2 tane gelecek vaat eden futbolcuyla transferi kapatırız. Eksiklerimiz olduğuna katılıyorum. Ama kulüp bütçesine ve menfaatlerine uygun şekilde ancak bu kadar transfer yapılabiliyor demekki.

Açıklama gayet yerinde ve doğru yapılmış bir harekettir. Rijkaard şuanda takımı tanıma, sistemini takıma, takımıda sisteme oturtma aşamasında. Biraz takım birbirine ısınsınki takımda bi eksik varmı gerçekten görebilsin.

*Transfer sezonun bitmesine 1.5 aydan fazla bi süre var ne olacağı hiç belli olmuo, geçen sezon gördük SAKATLIK ne demekmiş!!!

Bu süre içerisinde takımın şuanda can alıcı noktalarından en az birisinin uzun bir sakatlık yaşamıycağının hiç kimse garantisini veremez... Böyle bir ihtimal de göz önünde bulundurursak beklemekte fayda var.

*Gelecek vaadeden genç bir santrafor durumlar elverirse alabileceğimizden de söz ediliyor, bence bu da çok güzel bir hareket geleceğe yatırım açısından.

Şu haber beni çok daha sevindirdi:

*Altyapıya yatırım yapılacakmış ve bu konuda rijkaard başta olmak üzere hollandalı hocalardan yardım alınıcakmış gerçekten bu GALATASARAYIN bir dünya kulübü olma amacında doğru bir yolda olduğunu gösterir. Biliyoruzki dünyada 2 çeşit dünya kulüpleri var:

1. Real Madrid, Chelsea, Milan gibi kasaları güçlü olup dünyada yıldızı parlayan futbolculara milyonlarca euroları harcayarak kadrolarına katan cömert takımlar.

2.Manchester United, Juventus, Barcelona gibi alt yapısına önem verip yatırım yapmaktan kaçınmayan ve bunların meyvesini çok büyük yetenekler çıkartıp gelecekte hem takım performansı hemde kulübe büyük gelirler sağlayarak yiyolar.

Sizce biz bu dünya kulüplerinde hangilerinin yolunda izlememiz hem bizim için mantıklı ve uygun olur???

Bence 2.

Bülentler, Hakanlar, Ardalar bu takımın alt yapısından çıkıp Türkiyede ve Dünyada sayılı isimler arasına girmişlerdir. Yeni Bülentler, Hakanlar, Ardalar neden yetişmesin? Bu GALATASARAYIN kanında var yeni yetenekler sunmak. Bence bu hem çok güzel hemde çok yararlı bir çalışma, herşeyden stad ve sportif ayrılma çalışmalarından sonra GALATASARAYIN ilgilenmesi gereken 1. olaydır. Umarım başkanın dediği gbi bu yatırımlar gerçekleşir ve sadece sözde kalmaz.

Benim için deco nun GALATASARAYA gelmesiyle bu yatırımların yapılması aynı şekilde mutlu eder. Biz yaşlı deco yu alacağımıza, genç decolar yetiştirsek bizim için çok daha değerli olur.

Saygılar...

Katilmamak elde degil +1905

Seneye işler kötü gidince olacakları şimdiden görüyor gibiyim.Rijkaard'ı getirdiler adam aklılı kadro yapmadılar , iyi kadro yapdılar gittiler Skibbe gibi birini getirdiler vs. vs.

İnşallah işler yolunda gider'de bu aç kurtlar'a koz vermeyiz.!

Bence bir transfer daha yapılacak basına yanmasın diye böyle bir açıklama yaptı benim fikrim bu.

bende ne zamandır foruma üye olduğumdan beri söylüyorum.

- owen, deco gibi yaşlı içi geçmiş adamlar yerine

bünyemizen çıkan yada izlenip bulunan gençlerin gelmesi her daim daha yararlıdır diye.

şimdi arkamıza yaslanıp son hazırlık maçları ve hocamız+başkanımızın görüşlerine bakalım.

Verilen mesaj şu : seneye kesin şampiyonuz, uefa da bizde demiyorlar. Bu sene stress dolu geçicek belki söylemesi bile kötü ama ilk 3 e giremeyeceğiz. Ama oyuncu ve oturmuş bir sistem kazanacaz. bknz: barca 2003-2005 arası + galatasaray 1996-1998 arası. yani kolay olmuyor arkadaşlar. Birçok arkadaşımızın ve yine benim söylediğim gibi R.Madrid değiliz. 13 yaşında veletler var aramızda ( üstüne alınan zaten veletdir yaşa bakmadan) yaş diyorum çünkü yaşa paralel konuşmalar yaptıkları için. neyse. Bu insanların gazına gelip Sneijder gelsin o gelsin Owen gelsin diyorlar. Eğer bu yüzden yönetime söven varsa gitsin f5 i tutsun onlar yaparlar.

Biz yine hep söylediğim gibi her dönem 3-5 iyi oyuncu çıkarmış takımımız kendi bünyemizden. Elimizde yine 2 tane var Topal ve Arda. Topal bizde parladığı için diyorum. Bu yüzden seneye stress dolu maçlar izlicez ve üzülücez de burası aşikar. Rijkaard ne kadar iyi bir T.D de olsa sihirbaz değil. Zaman istediğini kendisi hep söyledi. Bu da minimum 2 yıldır yani ortalamadır. Her yıl ihtiyaca göre yeni taze kan bir genç ve yeni bir Keita katılıcaktır aramıza. Alt yapıya önem vermeleri zaten bunu açıklıyor. Xavi, Iniesta, Puyol star oldularsa yıllardır birlikte oynadıkları için Messi yi saymıyorum bile. Yani zaman zaman zaman. Saygılı olalım. Taraftarız cefa çekicez ama Storelarada uğruyacazki yapılacak her bir yatırıma bir katkımız olsun. F5 ile dalga geçerken örnek almamız gereken belkide tek yanları bu.

Galatasaray aşkı günlük sezonluk değildir biz oyuncu dövmeyiz. Sabri ye bende çok sövdüm ama birçok arkadaşıma yine katılmıyorum. Gitsin diyenler var. Yahu adama hak ettiği mevkiyi veremedik ki ? Gayet seri ve baskıcı bir oyuncudur. Bknz: gattuso. Tarzları benzerdir. Evet Sabri de tek sorun top kullanma. İşte burda Rijkaard dan sihir bekleyebilirz çünkü oyuncuya rehberlik yaparak o sorunu aşabilir. Ama tüm takımı bir anda Barcelona yapmasını kimse beklemesin yoksa mazallah intihar edenler olur bu kadar beklenti ile yaşarsanız. Mantık kullanalım önce dünya borç var ve hala transfer diye çocukluk yapmak bize yakışmaz.

2 yıl sonra harika bir takım bizi bekliyor. Emre Çolaklar, Emrahlar, Erhanlar, Yaserler iddia ediyorum Hocamız karakterini değiştirmez yada yönetim kovmaz ise Rijkaard ı yada kendisi bizi bırakmaz ise bu çocuklar minimum 10m Euro luk şuan adını saydığımızda ovvv dediğimiz adamlardan farksız olurlar.

Bu takıma mutlaka!!!

1-sağbek ve stoper oynayabilen yabancı oyuncu

2-orta sahada oyunu 2 yönlü oynayabilen yabancı oyuncu

3-solbekte h.baltaya alternatif olabilecek bir türk oyuncu

4-forvette barosa alternatif olabilecek bir türk oyuncu

gereklidir!!! yönetim bu eksiklere rağmen transferi kapatırsa bu sezonda başlamadan bitmiştir! ayrıca burada yönetimi devamlı öven her yaptığını alkışlayan ve eleştirenleride susturmaya çalışan arkadaşlarıda kınıyorum!!!

Bu kulübe

1- GS Mobile kullanan taraftar

2- Ali Sami Yen Stadı kombinesi alan taraftar

3- GS Store' dan her sene 1 forma alan ve senede en az 500 TL alışveriş yapan taraftar

4- Takımına şikayet etmeden sürekli destek veren taraftar

gereklidir!!! Bu taraftar bunlardan herhangi birini yapmıyorsa söz söyleme hakkı da yoktur. Bende mızmız çocuklar gibi transfer diye ağlayan arkadaşları kına-mı-yorum. Çünkü bir gün düzelecekleri umudunu taşıyorum!!!

Alternatifli denilen ve kaliteli denilen kadromuza bakalım arkadaşlar ! ;

Sol bek : Hakan Balta ; kötü bir durumda kim oynayacak Volkan Yaman herkes biliyor ne olacağını Volkan oynayınca!

Sağ bek : Uğur Uçar ; Sakatlıktan yeni çıktı formunu bulması aylar alır.Sabri'ye kim güvenir veya genç Serkan'a?

Stoper : Servet - Emre Güngör - Gökhan Zan 3 futbolcuda çok ciddi sakatlıklar geçirmiş ver her an sakatlık geçirmeye yakın kişiler.Semih deseniz sakat.Emre Aşık yaşı 35-36 canlı bomba!

Orta Saha : Rijkaard'ın 4-3-3 sisteminde iki yönlü oynayabilecek , iyi pas yapabilecek kim var belki(M.Topal) 4-3-3 sisteminde bu orta saha ile başarı olmak çok zor.!

Sağ Kanat : Keita'nın sakatlığı veya Afrika kupasına gittiği zaman Arda ve Kewell'ın sol kanat'taki gibi etkili ve verimli olması imkansız.

Forvet : Baros'tan başka iyi bir forvet'imiz var Baros olmadığında onun yerini doldurabilcek? Hayır!

Bakıldığında transfer yapılacak o kadar eksik bölgeler varki bunları futbol'dan anlayan herkes rahatlıkla görebilir.Ancak kağıt üstünde çok iyi bir kadromuz var ona kimse birşey diyemez!

Ancak transfer'in aylar kala bitirilmesi hele hele bu kadar eksik varken büyük bir kumar oynamaktan başka birşey değil'dir!

Sol bek in alternetifi Alparslan Erdem.

Genc Serkan su ana kadar ciddi iyi bir performans veriyor ki Ugur iyilesene kadar Sabri ne dersek diyelim o yeri doldurur ki sonucta kendisi Milli Takim oyuncusu.

Servet in bir daha ayni seviyede sakatlik gecirecegine inanmiyorum ki bu oyuncularinda exterem durumda alternetifleri Murat A. ve Semih Kaya.

Ayhan ,Emre Colak ,yeri geldiginde Arda Turan ,Baris Ozbek bence uygundur.

Sag kanatin basarisi imkansiz diyorsun da gecen yil sag kanatsiz Uefa da nasil ilerledigimiz de ortada.

Baros un yedegi Erhan ve Nonda dir.

Evet super yedek veya alternatiflere sahip degiliz ama adi ustunde alternatif bu konusulan isimler ki bunlarin bile Milli oyuncu seviyesinde,kendini kanitlamis yada yuksek meblali oyuncular olmasini bekleme bence yanlistir...

Bu ne karamsarliktir.

2 transfer daha sart olacak is deyil transfer nasil kapanir

Geri
Üst Alt