Adnan Polat’tan Aziz Yıldırım’a Büyük Taş!

Cevap: Adnan Polat’tan Aziz Yıldırım’a Büyük Taş!

Bende şimdi izledim çok güzel oldu bu angulo ya bu azize parayla herşeyi yapacağını sanıyor :)

Kontratta öyle bir maddeye gerek yok kanımca o kontrat Arda'nın yüreğinde...

arda'ya güvenim sonsuz zaten daha da ulaşılmaz olsun.çünkü aziz yıldırım su an emre politikasının arda'da da işe yarayacağını zannediyor. umarım anlatabilmişimdir derdimi..

çok güzel bir program olmuş baya eğlendim .sadri şener eğlenceli bir insanmış:D

Ligtv ye gözdağı verdiler.Avrupa ligi bahanesiyle 8jk çağırılmamış peh desenize 8jk ligtv yle anlaştı ama diğer kulüpler istemiyor diye

Keşke Adnan başkan şöyle deseydi:

Aziz Bey haklısınız, büyük takımlar birbirinden transfer yapabilmeli, siz de artık bir yıldız yetiştirin de biz de sizinkilere talip olalım, hep biz hep biz nereye kadar???

Seni fenerli yapar Arda diye korkuyorum dedide baskan herif birden kabalasti. Öyle demeyeceksin felan gibi. Söyledigin gibi dese dahada kabalasirdi bu aziz :)

Ama güzel programdi harbiden.

yanliz baskan sozu soylediginden sonra azize hemen konuyu degistirdi

Çok hoş program oldu. 3 başkan da doğru noktalara parmak bastılar. 3-4 ayda bir de olsa böyle buluşmaları hoş olur.

Adnan Baba pis geçirdi hele o programda Haldun babada olsa Azizenin yüzündeki ifadeyi düşünemiyorum:D

sadri şener komik adammış, kirdi geçirdi ortalığı valla. :D

azize'in kekelemesi, kalakalması da komikti, kendi çapında o da laf koymaya çalıştı ama adnan polat'ın karizması, duruşu yeter. ;)

Ben tüpçü'yü isterim :D

Televizyon ekranları bugün dev bir buluşmaya sahne oldu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ünlü televizyoncu Uğur Dündar'ın sunumuyla Arena Özel'de biraraya geldiler.

Bu dev zirvede konuşulan önemli konuları MARATON.COM.TR sizin için derledi!..

UĞUR DÜNDAR:

Programın başında hemen belirtelim. Beşiktaş ve Sivasspor, Şampiyonlar Ligi'ne katılacakları için bu başkanları programda yoklar. Bu programın konusu ağırlıklı olarak UEFA Avrupa Ligi olacak.

ADNAN POLAT:

-"ESKİDEN ZARARINA OYNUYORDUK"-

"UEFA'nın UEFA Kupası'nda format değişimine gitmesini çok yerinde buluyorum. Eski formatta çeyrek finale kadar bütün maçları zararına yapıyordu takımlar. Bu sene öyle olmayacak sanıyorum. Biz geçen sezon aldığımız neticelerden dolayı erken başlıyoruz bu sezon. Hayırlısı olacak, daha iyi olacak diye düşünüyorum ben."

-"HAYAL GÜÇLERİ ÇOK GELİŞMİŞ"-

"Biz gazetelerde çıkan haberlere veya yapılan baskılara değil kendi ihtiyaçlarımıza göre transfer yapıyoruz. İşin teknik boyutu değil ekonomik boyutu da tartışılıyor. Medyanın da şöyle bir sıkıntısı var: medya büyük takımlar için her gün bir sayfa doldurmak zorunda. Yüzde 90'ı hayal gücüne dayanıyor. Hem de iyi bir hayal güçleri var bayağı geniş. Sezon başından beri yazılan isimlerin büyük çoğunluğunun bizimle alakası yok. Biz de gazetelerde görüyoruz. Biz buna alıştık. Tüm transfer döneminde özellikle Avrupa'da yazılmadık futbolcu kalmıyor. Sonunda bir tanesi tutunca da "biz demiştik" oluyor."

-"TRANSFER BİTMEZ"-

"Futbolda transfer hiçbir zaman bitmez. Teknik heyetin istekleri bitmez. Transfer hiç bitmez ama biz aşağı yukarı tamamladık gibi görünüyor"

-"ARDA, AZİZ BEY'İ G.SARAYLI YAPAR DİYE ÇEKİNİYORUZ"-

"Aziz Bey çok iyi Fenerbahçeli. Arda ile 10 dakika baş başa bıraktığımda Arda o'nu Galatasaraylı yapar diye çekiniyorum(gülüyor). Arda çok iyi bir Galatasaraylı. O'nu biz Türkiye'de parayla satmayız. Bir kariyer planlaması var o'na yaptığımız. 2 sene içinde Avrupa'ya gidecek."

-"KİMYA TUTMAYINCA AZİZ BEY NE YAPSIN?"-

"Rijkaard'ın 2 senelik sözleşmesi var ve bu sürenin sonuna kadar takımda olmasını diliyoruz. Rijkaard önümüzdeki sene başarılı olmasa bile 1 sezon daha devam etmesine yetecek kredisi şimdiden var. Büyük kulüplerde 2. olduğunuz andan itibaren başarısız olarak isimlendiriyorsunuz. Aziz Bey ne yapsın mesela? Avrupa şampiyonu hoca getirmiş, İspanya gol kralını getirmiş ama kimya tutmayınca yerden yere vuruyorlar. Bazen takım iyi oluyor ama sonuç alamıyorsunuz. O zaman direnmek gerekiyor. Bazen de tünelin ucunda bir ışık göremiyorsunuz. O zaman değişim kaçınılmaz oluyor."

-"RAKAMLAR, BEKLENTİLERE ORANLA ÇOK KÜÇÜK"-

"Bizden beklenen Avrupa'da başarılı olmak, kupa kaldırmak. Geçen sene Real Madrid direktörü ile konuştuğum zaman bana dedi ki "bizim transfer bütçemiz 100 milyon Euro, sizinki kaç?" Bu bütçelerle rekabet etmemiz gerekiyor. İşin bir tarafı bu. Diğer tarafına bakında TV yayın gelirleri en büyük kaynaklardan bir tanesi. Diğer liglerdeki denk gelirlere bakınca herhalde biz onların 5'te 1'i kadarız. Bize gelen rakamlar bizden beklenenlere göre çok küçük."

-"YAYIN İHALESİ KONUSUNDA ÇOK ÇALIŞIYORUZ"-

"Aziz Bey'e yayın gelirleri konusundaki söylediklerinden dolayı katılıyorum. Görüşmeler yapıyoruz, çok çalışıyoruz bu konuda. 400 milyon doların altında kalmamalı gelecek ihale."

-"HAKEMLER, PROGRAMLARDAN ÇOK ETKİLENİYORLAR"-

"Futbolcularımız yurt dışına gidiyorlar, başarılı oluyorlar. Özellikle son zamanlarda durum böyle. Peki hakemlerimiz neden yurt dışında maç yönetemiyor? Bunun nedenlerinin araştırılması lazım. Bu konunun çözümü medya ile el birliğiyle çare üretilmesi. Hakemler, futbol programlarından çok etkileniyorlar. Maç bittikten sonra "Erman hoca ne dedi" die programları izlemeye koyuluyorlar. Zaten kendi aralarında da problemleri var. Bunların çözülmesi lazım. Bunlar çözülürse Türk hakemler başarılı olabilir."

AZİZ YILDIRIM:

-"BÜTÜN TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM"-

"Öncelikle böyle bir program tertiplendiği için teşekkür ediyorum. Hem Galatasaray hem Trabzonspor hem de kendi takımımıza başarılar diliyoruz. Sivasspor ve Beşiktaş'a da başarılar diliyoruz tabi ki. Sayın Polat'ın dediği gibi UEFA Kupası'nda taraftar geliri hariç bir kazancı olmuyordu kulüplerin. Bu yeni formatta Şampiyonlar Ligi kadar olmasa da yüzde 40 daha yüksek kazanç getirecek eski formata göre. Artık önemli bir lig oldu bu."

-"İKİ FUTBOLCU DAHA ALACAĞIZ"- "

Kulüpler laf olsun diye transfer yapmaz. Biz Mehmet, Özer, Bekir ve Bilica'yı aldık. Bu oyuncular takıma girebilecekleri için transfer ettik. Eksik yerlere aldık. Bize takım içine girebilecek, oynayabilecek iki oyuncu daha alacağız. Bunları yapınca transferi kapatmış olacağız. Geçen gün Ronaldinho'yu alıyormuşuz gazetede gördüm. 12 milyon Euro verecekmişiz senelik. Bunlar da marka değerini düşüren yalan haberler. Bu çok tehlikeli. Taraftarı da beklentiye sokuyor. Bu kulüplerin giderleri belli. Gelirleri de belli. Siz bunları düşünmezseniz sonunda bankalara teslim edersiniz kulüpleri. Biz orta saha bakıyoruz. Stoper veya sol tarafa da oyuncu alabiliriz."

-"DAUM'UN VERDİĞİ İSİMLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"-

"Sayın Daum, bu mevkilere 5'er tane oyuncu tespit etti ve verdi. Sayın Aykut Kocaman da çalışmalar yapıyor bu konuda. Biz de bakıyoruz. Bunlardan birer tanesini alacağız."

-"AVRUPA'YA GİDİNCE SÖZÜN GEÇMEZ ADNANCIĞIM"-

"Arda konusunda iddiam Adnan Bey izin verirse görüşmeme devam ediyor. Adnan Bey şunu bilsin, yöneticiler takım değiştirmez ama futbolcular dğeiştirebilir. Galatasaray dışarı satınca artık senin sözün geçmiyor Adnancığım(gülüyor)."

-"TÜRKİYE'DE DİRENMEK ZOR"-

"Dünya'da kulüpler genellikle kişilere ait. Türkiye'de ise dernekler kanununa göre idare ediliyor. Genel Kurullara karşı sorumlusunuz. Kötü gidiş olduğu zaman hesap vermek zorundasınız. Dünya'da kişilere ait olduğu için takımlar kötü gidişte bile direnmek daha kolay. Türkiye'de hem bu durumdan dolayı hem de medya baskısından dolayı direnmek zor oluyor."

-"YAYIN GELİRLERİ ARTMALI"-

"Bizim geçen seneki bütçemiz 13 milyon 600 bin dolardı TV gelirinden. Havuz bozulmamalı ama çağ değişiyor artık. Yayıncı kuruluşlar bir araya gelmeli ve pasta büyütülmeli. Federasyonla bu konuda çalışmalar yapıyoruz, Adnan da biliyor bunları. Çünkü kulüplerin gelirleri azalıyor. Böyle devam ederse transfer yapmak zorlaşır ileride."

-"HATA YAPAN HAKEM CEZA ALMIYOR"-

"Hakemler kendilerini geliştirmiyorlar. Ben geçen sene Fenerbahçe'nin bütün maçlarını izledim. Fenerbahçe'nin aleyhine toplam 23 hata buldum. Lehine de var ama bu hata yapanlar cezalandırılmıyor, yeniden maçlara verilior. Dolayısıyla hatalar aynı şekilde devam ediyor. Yabancı hakemler gelebilir maç yönetmeye. Gelsin, örnek olsun buradaki hakemlerimize. Bizim hakemlerimiz dışarıya gittiklerinde, oralarda maç yönettiklerinde başarılı oluyorlar da kendi ülkelerinde maç yönetirken neden başarılı olamıyorlar bunlara bakmak lazım."

-"TÜRKİYE'DE MENAJERLİK SORUNU VAR"-

"Türkiye'de bir manajerlik sorunu var. Menajerler oyuncularla anlaşıyorlar kendi kendilerine. Bir oyuncuyu transfer ederken 5-6 kişi çıkıveriyor birden sizden para istemeye başlıyorlar. Federasyon ile de alakası yok bunun. Onlar da bir şey yapamıyorlar. Devletin el koyması lazım bu konuya bir an önce. Kurumsallaşması lazım bu menajerlik sektörünün. Vergisini ödemeleri lazım. Federasyonda sınava giriyorlar bunlar, 20 soru soruluyor, 5 tane Türkçe, 15 tane İngilizce. İngilizce bilmeyen adam sınavı geçiyor. Bu sorunu en son Mehmet Topuz transferinde gördük işte."

SADRİ ŞENER:

-"BİZ BİRAZ DAHA AVANTAJLIYIZ"-

"Ben de Fenerbahçe ve Galatasaray'a başarılar diliyorum. Biz biraz daha avantajlıyız bu sene son elemeden başlayacağız. Trabzon'un turizmi ve Trabzonspor açısından bu lige katılmamız çok önemli. Ekonomik olarak kulübe çok büyük katkıları olacak. Tanıtım olarak da büyük katkılar olacak. Umarım iyi bir şekilde bitiririz bu ligi."

-"MAĞLUP OLANA KADAR HOCAMIZIN ARKASINDAYIZ!"-

"Geçen sene 20-25 futbolcu transfer etmiştik. Geçen seneden söylemiştik önümüzdeki sene 2-3 futbolcu transfer edeceğimizi. Nitekim öyle de yaptık. Teknik direktörümüz yeni. Kampta ciddi takımlarla maç yapacağız. O maçlardan sonra hocamızın da görüşüyle 2-3 futbolcu daha alabiliriz. Belçika'yı incelerseniz Trabzon'un yapısına uygun bir yapısı var. Şu an memnunuz hocamızdan mağlup oluncaya kadar (gülüyor).

-"YEMİN ETSENİZ DE DİRENEMİYORSUNUZ"-

"Fenerbahçe'de dünyanın en meşhur hocalarından biri vardı Galatasaray'da yıllarca kaptanlık yapmış birisi vardı ama olmuyor bazen işte. 2 maç üst üste kötü gitti mi direnemiyorsunuz. Bir iyi bir kötü gitse bir şekilde idare ediyorsunuz ama üst üste kötü sonuçlar gelince kendi kendinize "direneceğim" diye yemin etseniz de direnemiyorsunuz."

-"SANTRAL ALDIK ELEKTRİK SATACAĞIZ"-

"TV yayın gelirlerinden 19 trilyon aldık bu sene. Transferi karşılayamıyoruz tabi ki bu paralarla. Santral ihalesi aldık elektrik satacağız geleceğe yatırım olarak(gülüyor). Bir de Trabzoncell projemiz var ona da başlayacağız."

-"YABANCI HAKEMDEN YANA DEĞİLİM"-

"Yurtdışındaki futbolcular hakeme çok itiraz etmiyorlar. Bizde hakem elini kaldırıp "merhaba" dese itiraz ediliyor. Çok baskı var hakemlerin üzerinde. Ben yabancı hakemden yana değilim. Türk hakemlerinin geliştirilerek devam edilmesinden yanayım."

-"MENAJERLİK PARASI EN ÇOK ELEŞTİRİ ALDIĞIM KONU"-

Menajerlik gerçekten bir sorun haline geldi artık Türkiye'de. Benim de Trabzon'da kongrelerde en çok soruyla muhattap olduğum, eleştiri aldığım konu bu menajerlik paraları konusu. Kulüpler de zor durumda kalıyor bu tip olaylar yüzünden.

https://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=82339

Aziz yıldırım çok kaba yalnız ya "sen,dikkat et,bak öyle demiceksin,tamam mı" tarzı konuşuyor hiç kulüp başkanına yakışmayacak şekilde konuşuyor aziz birde Adnan başkan Arda Aziz'i Galatasaraylı yapar dedikten sonra baya bozuldu Aziz orada ya :D

axis lafı yiyince suratının ifadesi süperdi.:):).)

Aziz Yıldırım sinir yahu.. Sinsi sinsi gülüyor birde.. Daş yok mu daş?.. Şunun kafayı bir yarayım.. Adnan başkanın oturuş bile asil..:)

Eğlenceli program oldu. Daha geniş kapsamlı daha uzun süreli olsa tadından yenmez.

Azize rapor çıkarmış Fener aleyhine 23 hata yapılmış en çok hakem hataları fenere oluyor demek istiyor şerefsiz

Azize rapor çıkarmış Fener aleyhine 23 hata yapılmış en çok hakem hataları fenere oluyor demek istiyor şerefsiz

adamın işi gücü yok kendi kendine rapor çıkartıyor yazık :D

fenerin transfer konusunda niçin kolpaladığını şimdi daha iyi anlıyorum,kolpa kulübün boş başkanı Aziz...

adamın seviyesini zaten bu tarz yaptığı işlerden anlıyoruz.boş işlerin,tırt kulübün,pırt başkanı:asd:

Geri
Üst Alt