Agim Cana: "Lorik Cana sezon sonunda ayrılıyor!"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Agim Cana: "Lorik Cana sezon sonunda ayrılıyor!"

Mascherano Premier Ligin en iyi 2-3 ön liberosundan biriydi. Şimdi La Liga'nın bana göre en iyi ön liberosu. Bugün Barcelona'lıların çoğu burun kıvırıyor.

Zaten en teknik 5 ön libero diye liste yap, hem zorlanır hem de, yaş ortalamasını genç tutturamazsın.

Cana'nın yapması gereken; bizim yerlileri karşısına alacak, nasıl komplekssiz futbolcu olunur diye ders verecek. Düşünün yani, Servet'in takacağı kaptanlık pazubandını, adam koşa koşa götürüyor. Lorik'den değil, adam gibi adamdan bahsediyoruz. Kasap yaftası yapıştırılan adamın, rakibine yaptıği müdahale'den sonra yanına gidip, özür dilemesinden bahsediyoruz.

Selen öncelikle yazdığını tam olarak anlamadım. :)

Takımın bilmiyorum kaç maçını seyrettin. Ortada zaten takım diyebileceğimiz bir şey yok bana göre. Cana'nın aynı oyuncularla orta sahada oynadığı maçta bilmiyorum kaçtır. Şimdi sen eğer, top tekniğine bu kadar takıyorsan bana top tekniği iyi ama defansı da o kadar iyi adamları söyle ? Çift yönlü adam olmasın ama. Çift yönlü adam olsaydı şu takımda Neill gene ön libero oynardı emin ol ya da bir ihtimal Ayhan oynardı o bölgede.

Bizde sergilediği performans onun tam performansı değil bana göre. Bunun da bir çok sebebi olabilir. Başlıca sebebi için de takımın berbat durumu diyebiliriz. Şimdi Cana gitsin diyorsun merak ediyorum onun bölgesinde kimin oynaması şartıyla ? Çift yönlü adam alsaydık diyorsanda dediğim gibi öyle olsa şu an takıma bir ön libero arıyor olurduk. Eğerki Ledesma, Biglia, Haruna gibi bir üçlü kuramıyorsan çift yönlü adamlarla oynayamazsın bizim ligde. Bunu sadece Trabzon becerir gibi oldu ama onlar da 4-4-1-1 gibi oynuyordu. Kanatlar geriye dönüyordu.

Hemen hemen her maci izledim bu yil oynadigimiz. Neill mesala en øncelikli ørnek olarak gecen macta køtu idi ama ondan ønceki macta gayet iyi paslar yapti. Sen de diyorsun bizdeki performansi onun tam performansi degil diye ve bence sebep %100 takim degil. Marsilya'da izleyenlere saygim var diyorum hatta Marsilya kac kisi izledi sonrasinda forumdakiler surekli Sunderland maci mi izliyordu diye sormayim (: Olusturulan bir efsane var ortada ki Marsilya'dan EPL'yi cok istediginden gitmis Sunderland'e ki sonucta Sunderland kim ? Gercekten su anki durumumuza bakarak iyi denilebilirde sonucta Sunderland nedir ya. Orda oynamasi cok iyi oyuncu oldugunu gøstermez yani bu savunma olamaz Sunderland'de oynadi diye. Oyuncu iyidir direk veri kendisi olur cok ønemli olmaz oynadigi takim. Fakat bana Sunderland ve Marsilya savunmasi yapmak ki Marsilya'dan bir sekilde gitmis ve yerine neredeyse iki kati fiyatina oyuncu alinmis vs. vs. cok da dogru bir veri degil.

Mesala Elano Culio. Birisi ismi var tamam farkli tarz oyuncularda olabilirler fakat Culio'nun takima katkisi Elano'dan cok daha fazla Culio'nun ismi yok Elano'nun var. Yani bence ki dedigim gibi Sunderland nedir orda oynamasi veri olamaz iyi olduguna dair.

Ornekte ørnek. Neill mesala gecen mac køtu idi ama ondan ønceki mac cok da iyi paslar dagitti cok da sogukkanli idi. Yani o tarz birisi. GEcmis dønemde Diarra'yi bir kac kere izlemistim Madrid'e o tarz birisi. Sonra bu Arsenal'de ismi ne o tarz birisi. Still olarak.

Bence su ana kadar iyi degildi BAM vs. vs. sorunun bir parcasi olabilir fakat tamami degil. Defansif anlamda guclendirdi fakat ofansif acidan geri dusurur Cana. Ofansif acidan derken zaten gitsin gol atsin mukemmel ara paslari versin vs. vs. degil. O defanstan top almasi yeri geldiginde onu iyi bir sekilde cikarmasi bu anlamda ofansif. Zaten cogu kez de yazdim eger varsa cok iyi iki tane cift yønlu Cana'nin ønunde Cana o sistemde iyi olur. Fakat cift yønlu oyuncularin ve hatta defansin iyi oyun kurmasi gerekli. Bunu bir cok defa yazdim gercekten. Fakat idare eder tarzi orta sahalar vs. vs. icinde Cana ne kadar defansif acidan takimi guclendiririse orta saha oyuncularina da o kadar ekstra yuk bindirir.

Hemen hemen her maci izledim bu yil oynadigimiz. Neill mesala en øncelikli ørnek olarak gecen macta køtu idi ama ondan ønceki macta gayet iyi paslar yapti. Sen de diyorsun bizdeki performansi onun tam performansi degil diye ve bence sebep %100 takim degil. Marsilya'da izleyenlere saygim var diyorum hatta Marsilya kac kisi izledi sonrasinda forumdakiler surekli Sunderland maci mi izliyordu diye sormayim (: Olusturulan bir efsane var ortada ki Marsilya'dan EPL'yi cok istediginden gitmis Sunderland'e ki sonucta Sunderland kim ? Gercekten su anki durumumuza bakarak iyi denilebilirde sonucta Sunderland nedir ya. Orda oynamasi cok iyi oyuncu oldugunu gøstermez yani bu savunma olamaz Sunderland'de oynadi diye. Oyuncu iyidir direk veri kendisi olur cok ønemli olmaz oynadigi takim. Fakat bana Sunderland ve Marsilya savunmasi yapmak ki Marsilya'dan bir sekilde gitmis ve yerine neredeyse iki kati fiyatina oyuncu alinmis vs. vs.

Ornekte ørnek. Neill mesala gecen mac køtu idi ama ondan ønceki mac cok da iyi paslar dagitti cok da sogukkanli idi. Yani o tarz birisi. GEcmis dønemde Diarra'yi bir kac kere izlemistim Madrid'e o tarz birisi. Sonra bu Arsenal'de ismi ne o tarz birisi. Still olarak.

Bence su ana kadar iyi degildi BAM vs. vs. sorunun bir parcasi olabilir fakat tamami degil. Defansif anlamda guclendirdi fakat ofansif acidan geri dusurur Cana. Ofansif acidan derken zaten gitsin gol atsin mukemmel ara paslari versin vs. vs. degil. O defanstan top almasi yeri geldiginde onu iyi bir sekilde cikarmasi bu anlamda ofansif. Zaten cogu kez de yazdim eger varsa cok iyi iki tane cift yønlu Cana'nin ønunde Cana o sistemde iyi olur. Fakat cift yønlu oyuncularin ve hatta defansin iyi oyun kurmasi gerekli. Bunu bir cok defa yazdim gercekten. Fakat idare eder tarzi orta sahalar vs. vs. icinde Cana ne kadar defansif acidan takimi guclendiririse orta saha oyuncularina da o kadar ekstra yuk bindirir.

Neill bir önceki maç olan Gaziantepspor maçında berbattı bana göre. 10'a yakın pas hatası vardı ki bu maçta da vardı. Geriden oyun kurmakla orta alanda 4 boyutta oyun kurmak arasında çok fark vardır ve Neill bu sıkıntıyı yaşıyor ancak Hagi nedense göremiyor bunu.

Sunderland'i geçtim , EPL'deki 11 oynayan adamlar arasındaki orta sahaların %90'ı kaliteli adamlardır. Orta saha EPL'de çok önemlidir çünkü. Orta saha mücadelesini kazanan, sonuna kadar savaşan takımlar emeğinin karşılığını alır genelde. Diarra'lardan hangisi ? Bence Mahamadounun tekniği kötü. Lass'ın ki iyi ama o da soğukkanlı değil. Alex Song'u diyorsan o adam EPL'deki en iyi 5 ön liberodan biri belki de 3 :)

Cana, Culio, Yekta, Arda, Stancu, Baros'u koy. Israr et, Cana'nın farkı hissedilecektir. Yeter ki istikrarı sağlayabilelim. İstikrarı olmayan bir takımda hiç bir oyuncu tam performans gösteremez zaten.

epl de yuzde 82 pas yuzdesi dedimya

bu yazdiklarinin hangi kismina oturtalim bu gercegi selen

ilk paragrafa koysak yazdiklarinin gerisi manasini yitiriyor farkindamisin

EPL'yi bosver. Turkiye'ye bak. Sonra diger ortasaha oyuncularimizinda bakalim pas yuzdesine. Yani iyi bir sekilde yapsa bunlari gørulur fakat yapamiyor.

Ne cok sey yazilmis ya.

Ben birsey yaziyorum sonra geri dønup ne yazildi derken bakiyorum sonra gene birseyler yaziliyor. (:

Ersnt'in savunma yönü ve temposu bir ön libero için yeterli değil. Ernst'in tek ön libero olarak oynadığı maçlarda Beşiktaş'ın hali ortadaydı. Ersnt , Manuel Fernandes ikilisi oynarsa oluyor ki Aurelio falan oynuyor bazen bunlarla. Zaten Aurelio oynadığında o oynuyor geride, hatta üçüncü bir stoper gibi oynuyor.

Hemen hemen her maci izledim bu yil oynadigimiz. Neill mesala en øncelikli ørnek olarak gecen macta køtu idi ama ondan ønceki macta gayet iyi paslar yapti. Sen de diyorsun bizdeki performansi onun tam performansi degil diye ve bence sebep %100 takim degil. Marsilya'da izleyenlere saygim var diyorum hatta Marsilya kac kisi izledi sonrasinda forumdakiler surekli Sunderland maci mi izliyordu diye sormayim (: Olusturulan bir efsane var ortada ki Marsilya'dan EPL'yi cok istediginden gitmis Sunderland'e ki sonucta Sunderland kim ? Gercekten su anki durumumuza bakarak iyi denilebilirde sonucta Sunderland nedir ya. Orda oynamasi cok iyi oyuncu oldugunu gøstermez yani bu savunma olamaz Sunderland'de oynadi diye. Oyuncu iyidir direk veri kendisi olur cok ønemli olmaz oynadigi takim. Fakat bana Sunderland ve Marsilya savunmasi yapmak ki Marsilya'dan bir sekilde gitmis ve yerine neredeyse iki kati fiyatina oyuncu alinmis vs. vs.

Sunderland kim yeaaaa dimi. Sunderland dediğimiz takıma bugün Darren Bent ve her ne kadar benim için balon olsa da Gyan gibi oyuncular gözünü kırpmadan gidebiliyor. Sunderland transferi olayını ben demiyorum. Premier Lig basını, forumları falan filan diyor.

Marsilya'da izledim. Sunderland'de fazla fazla izledim. Bu adam Ribery'den sonra yılın en iyi ikinci oyuncusu seçildi. Marsilya'ya gelirken Real Madrid ve Bayern Münih'ten teklif aldı. Kaptanlıkları zaten anlatılıyor. Eric Gerets ve Vahid Halilodzic'in övgüyle her defasında söz ettiği bir isim.

Cana neden Sunderland'i tercih etti diyorsunuz falan filan. Adam Real Madrid ve Bayern Münih'i reddetmiş, çok daha az bir maaşa Marsilya'yı tercih etmiş. Sırf Marsilya'da oynamak için.

Ayrıca ; Marsilya'nın Cana'nın yerine transfer ettiği Mbia 2 sezonda kaç maç oynadı ?

Neill bir önceki maç olan Gaziantepspor maçında berbattı bana göre. 10'a yakın pas hatası vardı ki bu maçta da vardı. Geriden oyun kurmakla orta alanda 4 boyutta oyun kurmak arasında çok fark vardır ve Neill bu sıkıntıyı yaşıyor ancak Hagi nedense göremiyor bunu.

Sunderland'i geçtim , EPL'deki 11 oynayan adamlar arasındaki orta sahaların %90'ı kaliteli adamlardır. Orta saha EPL'de çok önemlidir çünkü. Orta saha mücadelesini kazanan, sonuna kadar savaşan takımlar emeğinin karşılığını alır genelde. Diarra'lardan hangisi ? Bence Mahamadounun tekniği kötü. Lass'ın ki iyi ama o da soğukkanlı değil. Alex Song'u diyorsan o adam EPL'deki en iyi 5 ön liberodan biri belki de 3 :)

Cana, Culio, Yekta, Arda, Stancu, Baros'u koy. Israr et, Cana'nın farkı hissedilecektir. Yeter ki istikrarı sağlayabilelim. İstikrarı olmayan bir takımda hiç bir oyuncu tam performans gösteremez zaten.

Evet Gaziantep macinda køtu idi Neill zaten yazdim fakat ondan ønceki macta gayet iyi idi. Hatta Neill'in Eskisehirspor macinda defansi nasil idare ettigi yani yønlendirme konusunda sonra øndekileri nasil idare ettigi falan hepsi gøruldu. Defansa isaretleri vs. vs. Hatta defansa gelip topu aldi ve cikardi o sorumluluklardan kacmadi. Fakat Cana defanstan topu almak ve bu konuda oyunu kurmada fazla sorumluluk falan almadi. Hatta neredeyse top benden gitsinde bir an ønce nasil giderse gitsin mantigi vardi. Ki orada bile oyunu geriden acacak paslar yerine saga sola geriye oynamayi tercih ediyordu. Teknik derken evet 10 numara teknigi olsun Messi gibi olsun bir mantik yok.

Ernst demek.

Ben teknik futbolcu kavramını yanlış biliyomuşum. Hadi gidip yatayım o zaman.

Tabi geriden berbat oyun kuruyor iyi paslar atamiyor oyunu acamiyor ya Ernst. Schuster ile yikima ugradi o da fakat oyunu kurma yønlendirme acma konusunda Cana Ernst'den daha iyi ise ben de gidip yatayim.

Tabi geriden berbat oyun kuruyor iyi paslar atamiyor oyunu acamiyor ya Ernst. Schuster ile yikima ugradi o da fakat oyunu kurma yønlendirme acma konusunda Cana Ernst'den daha iyi ise ben de gidip yatayim.

Ben teknik ön liberoları sordum. Ernst Cana'dan iyi cevabını aldım.

Umarım Mbia sorusunda beklediğim cevabı alırım.

Evet Gaziantep macinda køtu idi Neill zaten yazdim fakat ondan ønceki macta gayet iyi idi. Hatta Neill'in Eskisehirspor macinda defansi nasil idare ettigi yani yønlendirme konusunda sonra øndekileri nasil idare ettigi falan hepsi gøruldu. Defansa isaretleri vs. vs. Hatta defansa gelip topu aldi ve cikardi o sorumluluklardan kacmadi. Fakat Cana defanstan topu almak ve bu konuda oyunu kurmada fazla sorumluluk falan almadi. Hatta neredeyse top benden gitsinde bir an ønce nasil giderse gitsin mantigi vardi. Ki orada bile oyunu geriden acacak paslar yerine saga sola geriye oynamayi tercih ediyordu. Teknik derken evet 10 numara teknigi olsun Messi gibi olsun bir mantik yok.

Öyle bir mantık olduğunu söylemedim zaten. Şimdi Eskişehir maçında Neill iyi oynadı diyorsunda Eskişehir orta sahasının ne kadar berbat olduğunu görmüyorsun. Adamların sağ bekleri berbattı , o orta sahadaki ikili berbattı, stoperlerinin teki berbattı. Bu takıma karşıda bırak orta sahada üstünlük kuralım. Cana'nın stoperde daha iyi oyun kurmasını bekleyemezsin ki Galatasaray'a tarihte oyunu iyi kuran 3 stoper geldi; Popescu, Meira ve Neill. Topa karpuz muamelesi yapan Servet'e hala Türkiye'nin en iyi stoperi diyorlar. Cana, Servet yanında Messi kalır ki benim statta izlediğim maçlarda da olabildiğince ileri oynamaya çalışıyor ama ayağı yeterince iyi olmadığı için pas hatası yapıyor bazen. Takımda boşluklara kaçmayan, sorumluluk almayan zaten sayısız adam var. Onun alabileceği sorumluluk maksimum zaten bu.

Dediğim gibi o orta saha kurulursa Cana o ortasahayı toparlar. Neill ön libero , Cana stoper devam edersek biz daha çok gol yeriz. Cana alan savunmasını yapar, hamle konusunda ikinci hamleleri yapması zor. Neill da ayağı bu kadar düzgün olmasına rağmen basan bir orta sahaya karşı böyle her maç 10 tane pas hatası yapar.

Sunderland kim yeaaaa dimi. Sunderland dediğimiz takıma bugün Darren Bent ve her ne kadar benim için balon olsa da Gyan gibi oyuncular gözünü kırpmadan gidebiliyor. Sunderland transferi olayını ben demiyorum. Premier Lig basını, forumları falan filan diyor.

Marsilya'da izledim. Sunderland'de fazla fazla izledim. Bu adam Ribery'den sonra yılın en iyi ikinci oyuncusu seçildi. Marsilya'ya gelirken Real Madrid ve Bayern Münih'ten teklif aldı. Kaptanlıkları zaten anlatılıyor. Eric Gerets ve Vahid Halilodzic'in övgüyle her defasında söz ettiği bir isim.

Cana neden Sunderland'i tercih etti diyorsunuz falan filan. Adam Real Madrid ve Bayern Münih'i reddetmiş, çok daha az bir maaşa Marsilya'yı tercih etmiş. Sırf Marsilya'da oynamak için.

Ayrıca ; Marsilya'nın Cana'nın yerine transfer ettiği Mbia 2 sezonda kaç maç oynadı ?

Ordaki mantigim daha cok bu oyuncu bu takimdan geldi wowwwwwwwwww o zaman cok iyidir ve takima inanilmaz katki verecek mantiginin yanlis oldugu idi. Ki eger burda takim ismi verilecekse Sunderland ne kadar veri alinir. Yani o oyuncunun orda oynamasi cok iyi oldugunu gøstermez. Bir ara Tuncay'da oynuyordu hatirladigim kadariyla yedek oldu sonradan takim degistirdi vs. vs. ama bizim taraftara kalsa Tuncay mukemelledir (berbattir yazmaliydim sonradan gørdum) yeahhhhhhhh EPL'de oynuyor denmez hos bence de Tuncay iyi degil ama o EPL'de iken wowwwwwwww falan demiyordu kimse sonucta Tuncay az cok biliniyor. Belki bu Stoke City falan orda oynamadi fazla ama ønceki takimda oynuyordu. Gene Elano Culio ve sunduklari katki ørnegi. Sonrasinda Jo ornegi vs. vs.

Gerets'in øvgusu benim bildigim savasa giderken yaninizda gøturulecek bir oyuncu seklinde olmustu. Onun disinda savas ruh liderlik vs. vs. disinda øvdugu øzellikleri varsa okumadim forumda duymadim biliyorsan bunu yeahhhhhhh ben hakliyim falan demiyorum linkini gønder okuyum.

Mbai vs. vs. zaten orda Cana kisminda yazildi isimleri tam bilmiyorum diye ønceki mesajda yazmistim. Hangi isim falan bilmiyorum kimi aldiklarini vs. vs. belirtmistim. Tuhhhhhhhhhhh shame on me. Mbai kac mac oynadi bilmiyorum.

Reddetti o istedi bu istedi vs. vs. Geldigi ve su anda oynadigi oyun gibi bir veri var gøzle gørulen bir futbolu var. Gene bir ustteki mesaja cikiyor Culio'yu o bu istememis ama City'den gelen Elano'dan daha fazla katki sunmus.

Ben teknik ön liberoları sordum. Ernst Cana'dan iyi cevabını aldım.

Umarım Mbia sorusunda beklediğim cevabı alırım.

Totalde Ernst ve Cana tartismasina girmedim. Ernst Cana'dan daha iyi oyun kurar, daha iyi paslar atar oyunu yønlendirir dedim. Mbai bundan onceki mesajda yazdim bilmiyorum ne kadar oynadigini. Yani Cana konusunda vardi hangi isimleri ne kadar fiyata aldiklarina dair bilgi Marsilya'nin.

Teknik Ernst, Diarra, Arsenal'deki oyuncu o tarz oyunu geriden de iyi yønlendirilebilen oyunu acabilen oyuncular. Teknik derken 10 numara teknigi 5 oyuncuyu gecip gol atsin gibi birseyi demiyorum.

Edit: Namik birsey yazmissin okuyacagim ama gercekten yoruldum. Gercekten yoruldum. O kadar mesaji oku cevap yaz vs. vs. Ve tartisma bir ønceki Arda konusunda bir kere daha yazmistim. Mesala tartisma Arda yeteneklidir fakat Arda'nin yetenekleri cok abartiliyor diye bir cumle ile baslar sonrasinda karsi taraf Arda'yi tartismanin gidisinden dolayi Messi yapar øteki tarafta Bank Asya futbolcusu yapar. Yani Cana konusunda daha ønce de yazmistim. BAM sundan bundan iyidir berbat bir oyuncu degildir diye. Berbat demiyorum tartismanin gidisinde zaten kimileri neredeyse dunyanin en iyi øn liberosu yapmis ben de cevaplar verdim. Cana yeterli degildir bence totalde øn libero olarak. Defansif olarak iyi olabilir.

Totalde Ernst ve Cana tartismasina girmedim. Ernst Cana'dan daha iyi oyun kurar, daha iyi paslar atar oyunu yønlendirir dedim. Mbai bundan onceki mesajda yazdim bilmiyorum ne kadar oynadigini. Yani Cana konusunda vardi hangi isimleri ne kadar fiyata aldiklarina dair bilgi Marsilya'nin.

Teknik Ernst, Diarra, Arsenal'deki oyuncu o tarz oyunu geriden de iyi yønlendirilebilen oyunu acabilen oyuncular. Teknik derken 10 numara teknigi 5 oyuncuyu gecip gol atsin gibi birseyi demiyorum.

Ernst'in de Diarra'nın da 1 gram tekniği yok. Bu kadar. Ernst teknik cevabını aldıktan sonra bitsin bence bu tartışma.

Ernst'in de Diarra'nın da 1 gram tekniği yok. Bu kadar. Ernst teknik cevabını aldıktan sonra bitsin bence bu tartışma.

Bence de bitsin sonucta izliyoruz ve gøruyoruz Ernst'in oyunu geriden nasil kurdugunu Cana'nin nasil kurdugunu her ikisinin nasil paslar attigini. Bence de bitsin yoruldum cunku kahve falan icip elimi yuzumu yikayacagim. Hatta top saklama yetenekleri vs. vs. Gene totalde karsilastirmadim ikisini. bu øzellikler olarak Cana'dan cok daha iyiler.

Haber doğru değildir diye düşünüyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt