aksaray

@Feramuz Kayalar @Mehmet Mehmetoglu Konyalı var mı başka Targutayi lincleyecek kıymalı pide dediği için

İşin aslı şöyle, bizim orada kıymalı olarak geçer direkt kıymalı pide veya etli ekmek denmez. Konya'dan bir tık kalın olur, çıtır olur, doyurucudur. İyi yapanında yenilirse baya güzeldir ısmarlayım sana. Çocukluğumda babam bir yere götürürdü, tabak falan olmadan direkt kağıtta getirirdi salaş bir yerdi baya, o lezzeti hala lüks pidecilerde bulamam

İşin aslı şöyle, bizim orada kıymalı olarak geçer direkt kıymalı pide veya etli ekmek denmez. Konya'dan bir tık kalın olur, çıtır olur, doyurucudur. İyi yapanında yenilirse baya güzeldir ısmarlayım sana. Çocukluğumda babam bir yere götürürdü, tabak falan olmadan direkt kağıtta getirirdi salaş bir yerdi baya, o lezzeti hala lüks pidecilerde bulamam

Kurtuluş'ta yıkık dökük, salaş bir pideci vardı. Son derece lezzetli, yemeye doyulamayacak cinsten pide yapardı. Kıymalı'nın haricinde, bir de yanlış hatırlamıyorsam adı yağlı olan bir pideleri vardı. Bayağı şerbet dökülen bir pideydi. O da kendi içinde kaliteli bir lezzettir.

Aksaray’a hiç gitmedim. Yanlış anlamazsnız bir şey sormak istiyorum. Aksaray olmasaydı ülke olarak ne kaybederdik? Aksaray’ın şu şeyi olmasa hayatımız biraz eksik olurdu diyebileceğimiz bir şey var mıdır?

Bu Aksaray hangi Aksaray 🤔

İl olan Aksaray Anadolu Selçuklu hükümdarı 2.Kılıçarslan tarafından bu şehirde inşa ettirilen ve beyaz taşlardan yapıldığı için Ak Saray diye anılan yapıdan adını almıştır.

Bu da böyle bi bilgidir.

Aksaray’a hiç gitmedim. Yanlış anlamazsnız bir şey sormak istiyorum. Aksaray olmasaydı ülke olarak ne kaybederdik? Aksaray’ın şu şeyi olmasa hayatımız biraz eksik olurdu diyebileceğimiz bir şey var mıdır?
Şehir merkezi gezilecek, görülecek bir yer değil.. İl sınırları içerisinde Ihlara Vadisi var mutlaka görülmesi gereken.. Başka coğrafyalardan Ürgüp, Göreme taraflarını görmeye gelenlerin mutlaka görmesi gereken bir doğa harikasıdır.. Aralarında çok bir mesafe yok hatırladığım kadarı ile..

Son 30 - 35 yılda organize sanayisi çok gelişti.. O yıllarda kurulan Mercedes fabrikasının, ilin gelişmesinde çok büyük katkısı oldu. Mercedes'in ağır ticari araçları orada üretiliyor bildiğim kadarı ile..

Halkın çoğunluğu muhafazakardır. Cenaze, düğün ve Cuma namazı gibi toplu yapılan eylemlere önem verirler..

Başka da bir numarası yok.. Klasik İç Anadolu şehri..

Bu cevabın geleceğini tahmin ettiğim için son cümlemi ekledim esasında, yoksa mesajım ilk 3 cümleden oluşuyordu.
Benimki de şaka yollu bir serzeniş canım. Şu klasik Yozgat olmasaydı Konya olmasaydı ne kaybederdik gibi ifadelerden duyduğum hoşnutsuzluğu belirtmek istedim. Bir yerden beklentimiz ne ise o yerin değeri de o ölçüde değişiyor doğal olarak. Bireysel olarak umduğumuz şeyleri bulamamamız o yerin değersiz olduğunu da göstermez.

Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olduğunu düşünen hatta İstanbul'dan ibaret olmasını isteyen snopların düstükleri duruma düşmeyelim.

Benimki de şaka yollu bir serzeniş canım. Şu klasik Yozgat olmasaydı Konya olmasaydı ne kaybederdik gibi ifadelerden duyduğum hoşnutsuzluğu belirtmek istedim. Bir yerden beklentimiz ne ise o yerin değeri de o ölçüde değişiyor doğal olarak. Bireysel olarak umduğumuz şeyleri bulamamamız o yerin değersiz olduğunu da göstermez.

Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olduğunu düşünen hatta İstanbul'dan ibaret olmasını isteyen snopların düstükleri duruma düşmeyelim.
Doğru cümleler rengim. Ne diyebilirm ki? Haklısın.

Fenerli enistem benim galatasarayliligimle dalga gecmek icin ak saray derdi. Akp nin takimi manasinda

Adana'dan Ankara'ya giderken buradan geçiyorduk eskiden hep.

Otobandan giderken birden şehir merkezinin içinden geçmek bana hep garip geliyordu eskiden. Yanlış hatırlamıyorsam burada otobüs şoförleri derneğinin bir dinlenme tesisi vardı orada durup yemek falan yerdik. Bir de benzincinin yanında Tatlıses tesisleri vardı.

Geri
Üst Alt