Aksaray’a hiç gitmedim. Yanlış anlamazsnız bir şey sormak istiyorum. Aksaray olmasaydı ülke olarak ne kaybederdik? Aksaray’ın şu şeyi olmasa hayatımız biraz eksik olurdu diyebileceğimiz bir şey var mıdır?
Aksaray'ı şöyle tanıtabiliriz, sanayiciler, geçmişte bakanlar vs. var. Mesela Migros, Macro Center'ların falan sahibi Anadolu Grubu'nun sahibi Kamil Yazıcı Aksaraylı, herkes Tuncay Özilhanı bilir ama ortaklar sanırım
Colin's firmasının sahipleri Eroğlu'lar Aksaraylı, Aksaray'da fabrikası vardı kapattılar daha yeni, Mısır'a taşınıyorlarmış
Hürriyet'te üst düzey görevlerde yer alan aynı zamanda Aziz Yıldırım dönemi Fb asbaşkanı Tahir Perek Aksaraylı
Hepimizin tanıdığı Yılmaz Özdil Aksaraylı
Kuzeyboru voleybol Aksaray takımıdır
Yazın Aksaray'da Rolls Rocye'lar, Bentleyler, Lamborghiniler görmek normaldir. Nüfus artar Avrupa'daki Aksaraylılar akın eder. Mevduatında en çok döviz bulunduran şehirlerde ilk sıralarda gelir, hatta ilk sırada sanırım, araştırılabilir
Avrupa'daki her ülkede mutlaka bir Aksaraylı ile karşılaşırsınız. Şehri tanımlayacak olursak, yolları ve evleri geniştir, dip dibe yapılaşma çok görülmez. Şehirleşmesi iyidir.
Büyük şehir kalabalığı sevmeyenler için güzel yerdir. Lakin son yıllarda yazlar aşırı sıcak geçiyor, normalde gece falan uyunurdu yazın ama artık klimasız durmak zorlaştı. Kimileri Adana-Mersin istikametine giderken açılan tünel sebebibiyle oralardaki nemli havanın Aksaray'ı da etkilediğini söylüyor, bilmiyorum.