⚽ AL 24/25 H:2 | RFS 2-2 Galatasaray | MS | 3 Ekim | TRT 1

Suna soyle bir ekleme yapmak lazim: bizim ligin reklami+kalitesi mesela Serie A veya LaLiga ayarinda olsaydi o zaman lig sampiyonlugu daha buyuk prestij olabilirdi.

Ama Super Lig = Hollanda Eredivisie = Portekiz Super Ligi. Bunlar birbirine esit ya da cok yakin ligler kalite acisindan o yuzden yerel lig basarisinin fazla bir getirisi olmuyor.

Simdi bu takim 2 senedir beraber (genel anlamda) ve belkide bir 2-3 sene daha bu ekip devam edebilir, o yuzden buna soyle bir yaklasim yapmak lazim:

5 sene ust uste ligde sampiyonluk ama Avrupa'da basarisiz sonuclar mi daha agir basar?

yoksa

5 senede 3 lig sampiyonlugu ama en kotu de 2 kere de Avrupa kupalarinda basarili bir sezon, mesela 2x kere bir yari final/final mi?

> > "Galatasaray" deyince hangisi daha dogru bence sorunun cevabi cok net.

Açık açık bu sezon için şunu söyleyeyim, ligi 3. Bitirelim ama Avrupa kupasında final oynayalım ben razıyım.

Lig giderse Okan da gider.

Lig'de her sene ilk 2 ve ağırlıklı şampiyon olup, olamadığımız seneler Avrupa Ligi'ni almak hedef olmalı.

Bu seviye kadronun hakkı odur.

Hatta Ligi ve Avrupa'yı aynı anda alabilmeli.

Ama yönetim 15 kişilik iyi olan kadroyu 22'ye tamamlayacak hamleleri yapamadığı için Paşa maçı gibi maçlar yüzünden bütün kulvarlardan da olabiliriz bir anda.

Bu iş ciddi iş. Okan Hoca ne yapıp edip Kerem'i ya da en kötü Zaha'yı tutacaktı.

Bu maçta onlar olsa 4-1 biterdi mesela.

Kaani orta saha oynatsın mümkünse torreiranin yokluğunda. Adam Bayern maçından sonra orta saha oynamadı. Metehani oynat sağ bek

Suna soyle bir ekleme yapmak lazim: bizim ligin reklami+kalitesi mesela Serie A veya LaLiga ayarinda olsaydi o zaman lig sampiyonlugu daha buyuk prestij olabilirdi.

Ama Super Lig = Hollanda Eredivisie = Portekiz Super Ligi. Bunlar birbirine esit ya da cok yakin ligler kalite acisindan o yuzden yerel lig basarisinin fazla bir getirisi olmuyor.

Simdi bu takim 2 senedir beraber (genel anlamda) ve belkide bir 2-3 sene daha bu ekip devam edebilir, o yuzden buna soyle bir yaklasim yapmak lazim:

5 sene ust uste ligde sampiyonluk ama Avrupa'da basarisiz sonuclar mi daha agir basar?

yoksa

5 senede 3 lig sampiyonlugu ama en kotu de 2 kere de Avrupa kupalarinda basarili bir sezon, mesela 2x kere bir yari final/final mi?

> > "Galatasaray" deyince hangisi daha dogru bence sorunun cevabi cok net.
katılıyorum ve burda benim düşüncemdeki sıkıntı YÖNETİM nasıl bakıyro.

şampiyonluk : kıç kurtarma
5.yıldız : derneklerde payro şovlu kupa gezintileri ve kanal kanal mikrofon miforofn gezip boy gösterme merakı.
3. kere üst üste şampiyonluk - potansiyel 4ün tekrarı belki 5 kafası : Dokunulmaz olmak

Avurpa kupası başarısında insanlar daha çok takımı TD yi oyunu hatırlar - Faruk Süren konuşulmaz mesela ...

hangi bakışla dümeni kırdıklarıda önemli - yatırım neye göre yapılıyor falan filan.

Bu sezondan ufakta olsa umudum - fenerin erken kırılması ve asla gaz almaması (bizim paşa maçı gibi salak hatalar yapmamamız) - aynı şekilde tjk nin pilinn erken bitmesiyle ilk devre sonu 8+ puan farkı ve avrupada ilk 8 ile son 16 ya direk kalmış modda girmemiz.

o zaman işlte hem şampiyonluk hem AVL derecesi beklerim.

şu an sadece formda gitmesini umuyorum takımın o kadar. sezon hedefi koyup ona göre değil - süreçte belli performans çizgisinde veya üstünde kalıp sürece adapte olmalıyız.

hedefe kitli kafa olunca millet deliriyor - oyuncu eziyor vs vs çünkü.

Okan hoca Kasımpaşa’da yaptığı hatayı bir daha yapmaz buna eminim.

Çünkü kendi eliyle inşaa ettiği güveni tekrar kendi eliyle yıktı.

Velhasıl bundan sonra rotasyon bile olmaz bizde. Olacaksa da dk 70’te anca olur bshshshs

Haaa Kerem D falan bunlar net şekilde 11’de çıkmayı hak etmediklerini gösterdiler. Ekim ayına girdik ama form durumu sanki haziran sonu.

Taktik maktik bunları geçiyorum ben, sahada hiçbir futbolcu bu kadar batırmamalı.

Sara’ya duran topları bırakmadığın an niyetini belli ettin maalesef Kerem. Bu arada söyleyeyim Mertens de böyle her duran topa atlamaya devam ederse ağır tepki yiyecek.

Okan hocanın net şekilde bunun önüne geçmesi ve ikaz etmesi lazım.

Maskot gibi takim bu ne la buna puan vereni islak odunla beklerim kapida. Rahat handikap olması gereken bir karşılaşma

Okan hoca Kasımpaşa’da yaptığı hatayı bir daha yapmaz buna eminim.

Çünkü kendi eliyle inşaa ettiği güveni tekrar kendi eliyle yıktı.

Velhasıl bundan sonra rotasyon bile olmaz bizde. Olacaksa da dk 70’te anca olur bshshshs

Haaa Kerem D falan bunlar net şekilde 11’de çıkmayı hak etmediklerini gösterdiler. Ekim ayına girdik ama form durumu sanki haziran sonu.

Taktik maktik bunları geçiyorum ben, sahada hiçbir futbolcu bu kadar batırmamalı.

Sara’ya duran topları bırakmadığın an niyetini belli ettin maalesef Kerem. Bu arada söyleyeyim Mertens de böyle her duran topa atlamaya devam ederse ağır tepki yiyecek.

Okan hocanın net şekilde bunun önüne geçmesi ve ikaz etmesi lazım.
Maçları düzenli izlemiyorsunuz sanirim çünkü hocanın yapmaz dediğini aynı hatalarla okadar çok maç verdik ki ders filanda almıyor zaten sorunda rotasyon değil sahayı hiç okuyamıyor oyuncu değişiklikleri ile maçı dahada mahvediyor ve bunu 3 yıldır belli sekanslarda hep yapıyor değişme ders alma filan yok yani yine değişmeyecek sebebide aşırı takıntılı ve inatçı bir karakteri var ,hatalarını göremiyor
Oyuncu değişiklikleri maç veren ender hocalardan

Tipten dikkat edilmesi gereken fuleli siyahi analizi yaptım. İşte dikkat edilmesi gerekilen o 2 futbolcu.

595889-1726498239.png
ve
1131460-1726497861.png

avrupa'da kupa kaldırmak sadece kadro kalitesi ile ilgili bir şey değil ki? kadro kalitesinin yanında, kaliteli bir teknik heyet ve uzun vadeli yönetim-hoca-kadro istikrarı korunmalı ve kulüpte huzur ortamı bulunmalıdır.

dolayısıyla dursun özbek ve mevcut yöneticileri ile bir avrupa şampiyonluğu hayal bile edilemez.

kulüp gündemi 3 aydan 3 aya yaz-kış gibi değişiyor. bir bakıyorsun dronlarla şampiyonluk kutlanıyor, 3 ay sonra kulübün en becerikli yöneticisi aforoz edilmiş. bir 3 ay sonra 100 m euroluk oyuncu gelmiş falan :d tamamen kötü niyetle ve şansa yönetiliyor kulüp. bu kadar istikrarsız bir ortamın da sorumlusu başkan ve yönetimdir.

bu arada her şeyiyle 4/4lük bir yapı kurup da yine kupayı alamayabilirsin tabiki. çift maçlı eşleşmelerde bir sürü parametre var. gününde olma/sakatlık/ceza/psikolojik faktörler vb vb. kupa almak bambaşka bir olay yani.

sonuç olarak hedef "düzenli olarak avrupa'da belli bir düzeyin altına düşmemek" olmalı. katıldığı turnuvalarda iz bırakan, elense bile güzel oynayan, modern futbolun gerekliliklerini yapabilen bir takım olmalıyız. ve bunu sürekli hale getirmeliyiz.

gerisi zaten bir noktadan sonra gelir.

yoksa bir icardi, bir osimhen geldi diye kimse bize avrupa'da kupa falan vermeyecek.

Maçları düzenli izlemiyorsunuz sanirim çünkü hocanın yapmaz dediğini aynı hatalarla okadar çok maç verdik ki ders filanda almıyor zaten sorunda rotasyon değil sahayı hiç okuyamıyor oyuncu değişiklikleri ile maçı dahada mahvediyor ve bunu 3 yıldır belli sekanslarda hep yapıyor değişme ders alma filan yok yani yine değişmeyecek sebebide aşırı takıntılı ve inatçı bir karakteri var ,hatalarını göremiyor
Oyuncu değişiklikleri maç veren ender hocalardan

Okan hatalarından ders alan bir hoca.

Sorunu şu; bugün yaptığı hatadan ders alıyor almasına lakin 20 hafta sonra durduk yere yine yapıyor.

Okan hocanın en büyük problemi oyuncularını bence gereğinden fazla iyi görüyor.

Kaan mesela sıradan bir sağ bek işte. Ama Okan hoca eminim ki çok iyi buluyor.

Veya Mertens’in press gücü ortalamanın üstü, iyi diyebileceğimiz bir seviye. Ama Okan hoca belki de elit seviyede buluyor.

Okan hoca oyuncularına daha az güvense ve buna göre daha tedbirli oynasa rakipleri daha da öttürürüz bu ayrı bir konu.

Lig giderse Okan da gider.

Lig'de her sene ilk 2 ve ağırlıklı şampiyon olup, olamadığımız seneler Avrupa Ligi'ni almak hedef olmalı.

Bu seviye kadronun hakkı odur.

Hatta Ligi ve Avrupa'yı aynı anda alabilmeli.

Ama yönetim 15 kişilik iyi olan kadroyu 22'ye tamamlayacak hamleleri yapamadığı için Paşa maçı gibi maçlar yüzünden bütün kulvarlardan da olabiliriz bir anda.

Bu iş ciddi iş. Okan Hoca ne yapıp edip Kerem'i ya da en kötü Zaha'yı tutacaktı.

Bu maçta onlar olsa 4-1 biterdi mesela.
Yönetim 15 kişilik kadroyu 22 kişi yapamadığı zamanlar okan buruk yönetimin arkasında durdu malesef.

Geri
Üst Alt