⚽ AL 24/25 H:6 | Malmö 2-2 Galatasaray | MS | 12 Aralık | TRT 1

Maçın hemen başında armut gibi gol yemekten gına geldi artık. Maç başlar başlamaz biraz kontrollü oynayıp hata yapmamak bu kadar zor olmasa gerek.
En büyük eksikliğimiz oyunu kontrol edemiyoruz riskli hücum dönüşü gol oluyor.Daha rakip basmamış pas hatası yapıyoruz 3 4 metreye.

Bizim takıma sponsor olan sayfa böyle 1 ilk 11 vermiş diğeri de Trt Spor'un verdiği ilk 11..
Resim

Resim

Okan Hoca, Malmö’ye karşı oyun disiplininden kopmayarak *üçlü savunma ile sahaya çıkmasını bekliyorum.

Abdülkerim ve Jelert ilk 11’e dönüyor. Hakim Ziyech ise yedeklerde.

Kaya Temel

Maçın hemen başında armut gibi gol yemekten gına geldi artık. Maç başlar başlamaz biraz kontrollü oynayıp hata yapmamak bu kadar zor olmasa gerek.

*.
acikcasi 3lu de ozellikle avrupa deplasmanlarinda cekimserim bu gecis doneminde...

rutin sezon basi kamplarinda idman, idman mac ,ozel mac -bol tekrarli olarak 3luyu test etme sansimiz olsa idi & buna uygun agirlikli bir kadro yapilanmamiz olsa idi ; neden olmasin her kulvarda ic dis fark etmez cikilsin isterdim . tipki ; misal son donemlerde dunya futbolunda 3lunun en iyi uygulayani olan *inter gibi . ( ki, en cok *tuttugum varyasyondur 3lu ve buna bagli esnek olusumlar) .

bizim sezon ici *arada ugradigimiz 3lu ozelinde ise ;
son *az alkmaar deplasmaninda 3lu ile ciktigimizi da unutmamak gerekir.
( *3412 <-> anladigim kadariyla okan hocanin mevcut tuttugu esnek 3lu olusum. ki, kendisi de yakin donem aciklamasinda 3lunun bu versiyonunu eldeki mevcutlarla uygulamayi benimsedigini belirtmisti) .
*buna ilisik ciktigimiz az alkmaar macinda , sevgili mustafa renkdasimizin belirttigi gibi
- mac basinda- , dk 2 de golu kalemizde gormustuk . 1 golleri de var dan donmustu yanilmiyorsam .

yedigiimiz gol ve bu macta kalemizde gordugumuz tehlikeler,ozellikle ilk yari ; tehlike canlari gostergesiydi.....

ben sahsen bu macta yedigimiz golde ve diger kimi kritik hatalarda ozellikle merkez libero sag stoperimiz nelsson , ve solundaki abdulu v sol ful kanat bolgemizi (yunus) , sag ful baris'i iyi bulmamistim ozellikle ilk yari . ki, yedigimiz golde de bu 4lunun zincirleme bolgesel bireysel hatalari mevcuttu . mac basliginda bu noktaya ozellikle vurgu yapmistim devre arasi yorumumda . 2.yariya nelsson yerine metehanla baslamistik .dip not ; ilk yari kalemizde 4 gol sansi vermistik. 2.yari 1 gol firsati verdik .

velhasil , nacizane dusuncem ; mumkun mertebe 3lu geri blokla merkez orta saha nin mutlaka bu gibi durumlari ekarte etmek & eritmek icin
iki bolgeninde aradaki mesafeyi kisa tutmasi bold unutulmamasi gereken denklem . *stoperlerin gereksiz one ani cikislari - ister rakibe pres
ister topla cikislar olsun mutlak dengeli ve kompakt olmali . az alkmaar macinda ben bu yonumuzu hic begenmemistim. ki, yedigimiz golun baslangici da bu duruma en bariz ornektir . oraya kadar cikacak olan stoper ya topu almali,bozmali vs , ya da arkasini *kademe olarak biri nin toparlamasi kompanse etmesi gerekir (keza ,ful kanatlar da bu macta,bu *orneklerde kademe anlaminda siritmisti ozelliikle ilk yari). aksi takdirde cayir gibi alan birakirsiniz yedigimiz golde ve verdigimiz firsatlarda oldugu gibi .

uzun vade de 3lu olusumlara yonelik dusuncem ;
okan hocamiza en net nacizane tavsiyem bu 3lu oyun kurgulari ozelinde ;
etud baglaminda italya dogru adres . ozellikle de yapisal oyun prototipleri olarak inter 3lu oyun varyasyonlari felsefesi ilk onerim olur .
takimdan ziyade, 3luyu farkli kurulumla ele alan hoca olaraksa etud olarak izlenmesini onerdigim italya disindan begendigim bir iki alman,avusturya hocalari mevcut . hoca her iki denklemi de bizim icin sentez yapip sahaya yansitabilir ve veya birini secebilir. bunlarda elbette ayri bir baslik konusu, bi ara konusuruz hep beraber .

mac icin beklentim ; dengeli kompakt yayilim ve saha ici sisteme sadik kalmak . golu bulursak da duran toplar bunda etkili olur diye dusunuyorum. diger ihtimal yunus vsyi arkaya araya kacirarak bulunacak olasi firsaatlar olabilir .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Murat Durmaz ,

saygi ve selamlar.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt