⚽ AL 24/25 H:8 | Ajax 2-1 Galatasaray | MS | 30 Ocak | TRT 1

Şu maçı alın ya saldırın kaç gol gerekirse atın kendinize gelin güzel rakip güçlü, ne oynadıklarını biliyorlar ama var bu gücümüz

.
bizim uefa maclarimizda eksi artimiz konusunda herkes hem fikirdir sanirim .dolayisiyla bu mesajim da bizle ilisik_rakip agirlikli bir yorum yapmayi dusundum .

geriye gidersek , ajax - bjk maci 4-0 bitmisti .
baktigim mac sonu veri sitesinde yanilmiyorsam bjk nin kaleyi bulan sutu yoktu . ajax'in 9 adet gorunuyordu.
yine ayni kaynak dan ; ajax 433 bjk 4231 yerlesik duzen .
macta ajax'in orta 3lusunden sagdaki fitz jim , ondeki 3luden sagdaki traore (macta en fazla puani ala)
ve soldaki godts yuksek puan alan 3lu idi .

icerde oynadiklari bjk ve lazio maclarinda merkez orta sahada veteran xlpoollu henderson yer aldi .
bu her iki mac arasinda ilk11 de tek fark orta 3lunun saginda lazio macinda berghius vardi.
geri kalan 11 kurulumu iki macta da ayni kaldi . 433 ve hemen hemen ayni kadro ile ciktiklari bu 2 macta birinden farkli galibiyet, digerinde ise 1-3 yenildiler.
bu lazio macinda macta iki taraf adina sanslar file ile bulussa 6-6 veya , 5-6 lazio lehine bitebilirdi . lazio da kalecinin 5 kurtaris yapmis olmasi dikkat cekici ayrinti . bu arada , lazio da tipki bjk gibi 4231 cikmis .

rafa nin sagda yapamadiklarini , lazio'lu pedro nun yapip etkili olmasi ayrica dikkat cekici detay .
mac raporunda pedro bayagi ovgu almis . bir digeride solda farkli tipoloji olan tchaoune .

ajax bu kupa da suana dek 7 gol yemis . bu onemli br ayrinti . biz ise 14 gol . diger en ilginc olan nedir derseniz ;
ajax aldigi 3 maglubiyeti de son 3 macta almis olmasi . bu bi nevi kupada momentumu kaybettiklerinin de bir belirtisi.
ligde ise tam tersi ,ligin en az maglubiyet alan takimi ; 2 kez yenildiler - o da 4 hafta onceki az alkmaar deplase.
ligle uefa tezat bir ayar da ajax adina. ligde son 4 mac galibiyet serisi ile momentumlu ve moralliler.

salt bu ustte dedigim nuanslar dolayli bizim macin skorunu ayri merak ediyorum .

ajax - lazio macindaki gibi benzer bir kurgu da cikarsak ; 4231 , keza ayni dizilimde bjk nin rafa ve rashica ile yapamadigini,
biz hangi isimlerle lazio benzeri yapabiliriz . tum bunlari detaya hep beraber indirebiliriz .

lazio kalecisi gununde olup ajaxin maca ortak olmasina engel olmus...
bu yonden bizim muslera da beliryeci xfaktor olursa ne ala...

ajax da her iki macta 11de sag bek de yer alan *rensch - > *roma'ya gitti . kanimca onemli bir kayip.
ondeki 3lu den brobbey de belki dun,bugun gider sandim, simdilik ilgi devam ediyor . <- ada dan ve italya dan ciddi talipleri var . kendisinden bahsetmemin nedeni,
striker bolgesinde uefa da takimin en fazla asist yapani ; 6 mac 1 gol. 3 asist. henuz 22 yasinda . milli takim oyuncusu .
birde tecrubeli *akpom var yedekten girebilecek,hatta bugun 11 baslarsa da surpriz bulmam .

bizim bu maca yonelik
lazio lu pedro'ya en yakin isim ; yunus nazarimda . baris'i ben olsam sagda oynatirim ,tipki lazio lu tcha gibi .
4231in 3lusunun sag ve soluna ozellikle lazio bazli basarili ornekler uzerinden gittim. bizde hocanin as formasyonu olan 4231le cikacagiz, bizde de benzer profiller var . ayni denklem uzerinden ,guzel bir sonuc neden olmasin .
kendi oyunumuzu anca kompakt ,dogru oyun ve uygun profillerle bezeli bir 11le bizde 3 puani aliriz. ajax yenilmeyecek bir kulup degil. hele ki momentumu uefa da kac mactir kaybetmislerken, bu firsati kacirmamaliyiz .

11ler aciklandigin da ek bir dokunus yapmak isterim .

saygi ve selamlar .

İlk 8 çoktan hayal
Sen rigayı kievi yeneme ajaxı yenecekmişiz
Güçlü güçsüz fark etmez, ne yaptığını bilen planı olan her takım bizi yener, ajax da rahat yener

Zaman geçmiyor koduğumun UEFA'sı, sen aşktan ne anlarsın?

1000068945.webp

Kazanacağız inşallah.

Geri
Üst Alt