⚽ AL 24/25 Play-off M:1 | AZ Alkmaar 4-1 Galatasaray | MS | 13 Şubat | TRT 1

Dipnot Hollanda deplasmanında maç kazanan Türk takımı mevcut değil ve eksiğimiz çok

o kadar abartmayın - iyi günümüzde iyi oyun oynadığımızda gerekli, işimize gelen skoru alırız bu maçta.

karamsarlığı anlamış değilim.

adamlar genç, bizde öyle kadro olsa her maça 5-0 yeniliriz denecek heralde. ki agresif kanatları da yok.
Sadece kontra kovalayan bir takım ya başka bir numarası pek yok bulduğunu atacaksın böyle takımlara

diyorum nerde açıldı GS marşı - arkada BusCam yayınına dönmüş

bir baktım şöyle bir yorum var tünelde bizim şöför birisini sollarken:

wdefrgh.webp

@Alper Altun @Emre Altun

sizlerden midir Enes Bey ? Şöföre adminlik yapmış.

Yenmeliyiz yav, AZ kadrosu bomboş bir kadro öldük bittik modunu anlamıyorum eksik çok da bizim yedekler bu adamlarda 11 oynayacak seviyede o yüzden hani futbol yenilebilirsin de bu maçın sonucunun mağlubiyet olması normal değil.

teknik kapasitesi oldukça sınırlı bir takımla gidiyoruz

özellikle top atıcılık konusunda

bu sebeple maçın en kilit oyuncusu olarak sarayı görüyorum

saranın bütün takım yönetmesi ve tempoyu ayarlaması lazım

Yine aynı şeyi söylüyorum AZ her ne kadar deplasmanlarda çok iyi gözükmese de Belçika, Hollanda ekolü asıl sıkıntıyı geçiş oynadığı deplasmanlarda çıkarıyor Türk takımlarına.

O maçta da bizim 2022 Barcelona, Lazio vs deplasmanlarında yaptığımız gibi underdog kalıp bizim hata yapmamızı bekleyerek oynayacaklar.

Zaten hızlı ve genç bir takım asıl sıkıntıyı Young Boys vs nasıl bize burada çıkardıysa AZ de bizim sahamızda çıkarabilir.

O yüzden bugün onları bence onların taktiği ile vurmalıyız.

Barış, Jelert gibi hızlı kanatlar olacak elimizde. Morata vs de Atletico'da sürekli bu şekilde oyunda kariyerinin en iyi verimini vermiş bir oyuncu.

Bugün maçı gol yeriz o kesin ama 2-3 ya da 1-2, 1-3 gibi bir skorla bitirebiliriz o kadar eksiğe rağmen bana göre eğer takım iyi konsantre olur ve Sara, Morata, Barış, Mertens ve Abdulkerim gibi isimler gününde olursa. Geri kalan için beklentim standartlarında ya da bir tık üzerinde mücadele etmeleri.

2 problem var. Biz bulduğumuzu atan bir takım değiliz çok kaçırıyoruz ve kontra yemeye de uygun bir oyun tarzımız var. Avrupada daha temkinli oyun lazım
ajax maçı bahsettiğin gibi bir maçtı mesela. hurra saldırmaktansa sakin oynadık. pozisyonda bulduk. önde baskı stoperleri yarı sahaya çıkarma yemez avrupada. istersen lig sonuncusuyla oyna. 3 pasta yersin golü.

tothennam maçı da bildiğimiz oyunu oynayıp 65dk içinden geçtik rakibin. ama atamayınca nerdeyse son yılların en iyi oyunu güme gidiyordu. 7 8 de olurdu o maç. muslera hatası sonrası 3-3 de. çok mantıklı değil bu oyun. barış da rolanti oynayınca daha iyi verim sağlıyor. sürekli üzerinden oynamaya çalıştığımzdan tempo arttıkca barıs sacmalıyor.

Muslera
Cuesta Kaan Apo
Sallai Berkan Sara Jelert
Mertens
Morata Barış

Cezalılar vs derken böyle bişe olabilir

Sanchez Torreira bu takimin iskeleti resmen. Özellikle Sanchez´in bizim takimda gelmis gecmis en iyi stoperdir bana göre.

Lakin transfermarkt degerlerine göre fersah fersah üstün oldugumuz rakibimizi yenemiyorsak bunun sorumlusu sadece ve sadece Okan Hoca´da dir.
Young Boys maclarini Hoca kendi eliyle verdi. Ilk mactan ders cikaracagi yerde ayni sekilde ikinci maci oynayip yine ayni taktikle oynayan Young Boys´a yenildi. Tek cekincem Hoca.

Yine de karamsar degilim. Hatta cogunlugun aksine asla gol yiyecegimizi düsünmüyorum. 0-3 biter. Morata, Sara, Sallai atar.

Alkmaar bok gibi ekip ama takımdaki eksikler sorun bizde.

3 ihtimalli maç klişesine çok uygun. Hiçbir sonuca şaşırmayı.z.

Geri
Üst Alt