alex de souza

Alex neymiş haberimiz yokmuş. Bir de sprint dışında eksiği yok ve Barca ciddi teklif bulundu yalanı da sıkılmış. Alex çok yetenekli ve skora çok yakın bir topçuydu ama temposuz, savunma katkısı hiç olmayan, fizik gücü yetersiz bir oyuncuydu zaten bu eksiklikleri yüzünden Parma'da başarısız ve büyük liglerden isteyeni olmadı. Şu yazıya göre Alex herhalde Sneijder, Hagi'den iyi oyuncu.
Barca' nın (Rotasyon için de olsa) teklif yaptığı bilinen bir şey; zamanında takip edip ikna olmadığım şeyi done diye yazmam; 20 yıl önceki mevzu için ispat peşine de düşemem. G. Gönül de oradan teklif almış, Alves' i kesemem diye gitmemişti; ona da ezbere yalan dersin herhalde?

Kendisi birkaç kez söylemiştir; adamın aslı 2. forvet zaten, 10 numara değil; bu iki pozisyon çok sık karıştırılır. Sara' nın bizde 10 numara oynamaya çalıştığı maçlarda yaptığı kadar savunma katkısı da vardı, hani güncel Brezilya MT oyuncusu Sara. Ki rakip takımlar için oluşturduğu skor tehdidini Sara ile kıyaslamak gülünç olur ve o da savunma katkısıdır aslında; sıkı idiyse onun varlığını umursamayıp, son maçta Liverpool' un yaptığı gibi maaile ceza sahalarına çullansaydık ya, niye yapamadık zamanında?!

Maçlarda kolay kolay 10 km nin altına düşmeyen ve kat ettiği her metreye akıl katan adamla kimler kıyaslanıyor, neler söyleniyor? Böyle bir oyuncu şimdi olsa, bizim ligin yine en değerli birkaç oyuncusundan biri olurdu. Ha, İsmail Yüksek gibi her işi yapmaya çalışıp sahada her deliğe burnunu soksun dersen, bunu Messi bile istikrarlı şekilde sürdürmekte zorlanırdı tabii...

Barca' nın teklif yaptığı bilinen bir şey; zamanında takip edip ikna olmadığım şeyi done diye yazmam; 20 yıl önceki mevzu için ispat peşine de düşemem. G. Gönül de oradan teklif almış, Alves' i kesemem diye gitmemişti; ona da ezbere yalan dersin herhalde?

.
hadi aleksin asparagas haberi neysede bari şunda yapma üstad barça isteyecekte Gökhan gitmeyecek

Gerçi ben konudaki muhabbetten uzak kaldım makara falan yapıyorsanız kusura bakmayın

hadi aleksin asparagas haberi neysede bari şunda yapma üstad barça isteyecekte Gökhan gitmeyecek

Gerçi ben konudaki muhabbetten uzak kaldım makara falan yapıyorsanız kusura bakmayın
Başkasını bilmem, ben makara yapmıyorum. Elinde Dani Alves gibi biri varken, olası kısa sürelerde kullanmak için, prime haliyle Gönül' ü bonservissiz olarak transfer etmek hiç de saçma fikir değildi. Muhtelif güvenilir kaynaklarca teyit edilmiş bir girişimdir. Rüştü' nün 1. kaleci adayı olarak transfer edilmesinden farklıydı yani.

Barca' nın (Rotasyon için de olsa) teklif yaptığı bilinen bir şey; zamanında takip edip ikna olmadığım şeyi done diye yazmam; 20 yıl önceki mevzu için ispat peşine de düşemem. G. Gönül de oradan teklif almış, Alves' i kesemem diye gitmemişti; ona da ezbere yalan dersin herhalde?

Kendisi birkaç kez söylemiştir; adamın aslı 2. forvet zaten, 10 numara değil; bu iki pozisyon çok sık karıştırılır. Sara' nın bizde 10 numara oynamaya çalıştığı maçlarda yaptığı kadar savunma katkısı da vardı, hani güncel Brezilya MT oyuncusu Sara. Ki rakip takımlar için oluşturduğu skor tehdidini Sara ile kıyaslamak gülünç olur ve o da savunma katkısıdır aslında; sıkı idiyse onun varlığını umursamayıp, son maçta Liverpool' un yaptığı gibi maaile ceza sahalarına çullansaydık ya, niye yapamadık zamanında?!

Maçlarda kolay kolay 10 km nin altına düşmeyen ve kat ettiği her metreye akıl katan adamla kimler kıyaslanıyor, neler söyleniyor? Böyle bir oyuncu şimdi olsa, bizim ligin yine en değerli birkaç oyuncusundan biri olurdu. Ha, İsmail Yüksek gibi her işi yapmaya çalışıp sahada her deliğe burnunu soksun dersen, bunu Messi bile istikrarlı şekilde sürdürmekte zorlanırdı tabii...
Barca'nın istediği ve gitmediği diye bir şey yoktu o dönemde Messi varken Deco vb. gibi oyuncularda Barca'daydı. Alex'in savunma katkısı da yoktu. Sara-Alec karşılaştırmadım zaten bambaşka mevkiler Sara bir kere 10 no oyuncusu bile değil. Sadece Alex'in sprint dışında bir eksiği yoktu diye bir şey asla söz konusu değil. Alex ciddi defoları eksiklikleri nedeniyle Parma'da bir türlü olmadı zaten. Alex çok yetenekli ama büyük liglerde olmasını engelleyen defoları olan bir oyuncuydu. Ayrıca Alex Brezilya milli takımında hiç bir DK'da boy göstermemiştir mesela. O zamanlar daha çok şans bulamayan oyuncuların götürüldüğü çünkü o zamanlar Brezilya'da inanılmaz bir oyuncu grubu vardı o yüzden Brezilya Copa America'da daha az şans bulan oyuncularına süre veriyordu Alex'de en çok orada süre aldı diye biliyorum yanlışım yoksa ama DK'da oynamadığına emin gibiyim.

Geri
Üst Alt