Ali Koç'tan Beşiktaş'a: "Olay tribünlere oynamaksa söz konusu kulüpten daha çok taraftarımız var"

Alper Yılmazlar

Berlin Panteri
377

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, kazandıkları Kasımpaşa maçı sonrası Beşiktaş'a sert ifadeler kullandı.

Ali Koç: "Bu işlerde kendinize olan, haksız olduğunu düşündüğünüz konular oluyorsa aynı zamanda rakibimizin de hakkı yendiği zaman konuşmanız gerekiyor. Tek taraflı konuşmak olmaz. Bu birinci söylemek istediğim. Bizim Fenerbahçe Spor Kulübü olarak özellikle bir rakibimizin geçen senenin sonlarına doğru başlayan, sistematik bir şekilde, gerek kendi maçlarına atanan hakemler üzerinde kurmaya çalıştıkları baskı ve algı. Muhtemel şampiyon rakipler ile oynayacağı takımlarla, oynanan maçlardan önce de algıya yeltenmeleri artık kimsenin gözünden kaçmıyor.

Ali Koç: "Bu sadece Fenerbahçe'nin değil, birçok takımın gözünden kaçmıyor. Geçenler de bir kulübümüz de açıklama yaptı. Ben lafı evirip çevirmem. Biz bunu artık sakin ve sükunet içinde karşılamayacağız. Bizim de tribünlerimiz var, yani olay tribünlere oynamaksa bizim de tribünlerimiz var, bizim de taraftarımız var. Söz konusu kulüpten daha çok taraftarımız var. Bizler de yöneticileriz, bizim de sorumluluklarımız var ama ağzımızdan çıkan laflara gerek ben, gerek yöneticilerim ve profesyonellerim dikkat etmek zorunda. Tüm büyük bu kulüpler bu şekilde yapmaya devam ederse bu kaotik ortamdan çıkamayız."

Ali Koç: "Evet hepimizi hakemlerden şikayet ediyoruz, performanslarından memnun değiliz, daha yüksek seviyelere çıkmaları gerekiyor . Bu sahadaki performansından, kullanışından hakem atamalarına kadar. Sadece sahada yaşanan 90 dakikadan bahsetmiyorum. Bunlar niye kale alınmıyor bilmiyorum. VAR hakemi ve orta hakemi ayrı olsun. Bunu ilk biz söylemiştik, başkaları dillendiriyor.

Ali Koç: "Her türlü imkanımız var bunu yapacak. Atamalar 1-2 kişinin dudağının arasında olmasın. Süper Lig'e bir komisyon, diğer liglere başka bir komisyon... Hatta ben bir adım öne gideyim, kura çekimine hakem atamaları yapılmalı diye düşünüyorum. Bunun detaylarına şu an girmeyeceğim ama bunu sağlamak mümkün. Herkes şikayet ediyor, biz de memnun değiliz, VAR'ın kullanışından memnun değiliz, standart yakalanamamasından memnun değiliz.

Ali Koç: "İşte burada Sivas'ta maç yapıyoruz 12 dakika maç durdu, adam 7 dakika süre verdi. Biz başımıza gelenlerden şikayet etmiyoruz, bu rakibimiz daha başına bir şey gelmeden olacakları ön görüp, varsayıp yakışıksız bir şekilde gündeme getirmeye başladı. Biz de bir yere kadar dur diyebiliriz. Geçen sene teşvik şikesi imasından, işte bir hakemin Fenerbahçe ile ilgili şirketlerde çalışıyor olmasından tutun bir sürü laf ettiler. Tamam da bizim burada 4-3 yendiğimiz maçta, işte Sivas maçında Josef de Souza'nın yaptığı hareket kırmızı kart. Ona da gireceksin ama. Evet bizim hakkımız yendi diyeceksin. Tek tarafı olmaz.

Ali Koç: "Dolayısıyla bizi bulaştırmasınlar. İkinci hafta başladılar işte Antalyaspor'un penaltı pozisyonu... Herkesin penaltı dediği pozisyon ile bize dokundular. Bizim hiç alakamız olmayan konular bunlar. Artık dursunlar, durmazlarsa biz de başka konulara girmek zorundayız, bundan da herkes kaybeder. Türk futbolu için zararlı bir süreç olur. Hepimiz söylemlerine dikkat edelim. Ama bu sistematik bir hale geldi. Geçen sezon sonu ve bu sezonla bakalım milli arada neler söylenecek, merakla bekliyorum. "

Böylesine bir açıklamada bizden gelmelidir.Üçüncü olduklarını iliklerine kadar hissetsinler.

Futbolun sorunu cozmek o kadar basit ki sadece guluyorum cunku kimse istemiyor.
VAR hakemlerini yabanci yaptigin an sorunun %90'i biter.

Doğru diyo büyük şikecinin taraftarı daha çok. Gerçi rütbeleri aynı büyükle küçüğün işde dil alışmış, fenere küçüklerin büyüğü diyoruz. Benden sonraki nesil bjk ye diyecek.

8jkya karşı ilk konusmasi gereken bizlen bizden hiç ses yok nedense

Aynen devam eder...

Basta taraftarlar hasta ama kendilerini saglikli zannetmeleri psikolojik bir durum.
Yabanci VAR'a ragmen hala taraftara oynayan varsa futboldan men edeceksin.
Sözümün arkasindayim, yabanci VAR geldigi an sorunlarin cogu biter. 3 - 5 tane holigan hala konusmaya devam etse de zamanla kimse kaale almaz.
Suan VAR'in tek olumlu yani ofsaytlar ama kirmizi ve penaltilar hala saibeli. Ofsaytin da grisi olmadigi icin ona karisamiyorlar.

Yabanci VAR'a ragmen hala taraftara oynayan varsa futboldan men edeceksin.
Sözümün arkasindayim, yabanci VAR geldigi an sorunlarin cogu biter. 3 - 5 tane holigan hala konusmaya devam etse de zamanla kimse kaale almaz.
Suan VAR'in tek olumlu yani ofsaytlar ama kirmizi ve penaltilar hala saibeli. Ofsaytin da grisi olmadigi icin ona karisamiyorlar.

Adamlar daha gecen sezon cizgiler ile bile aylarca manipulasyon yapti... Hee, bu futboldan men olayini getirirsen, zaten yabanci vara da gerek kalmaz, en azindan spor camiasi (Süperlig icindeki) icinde sesler kesilir...

Ama ciddi bir yaklasim degil, dünyada emsali de yok. Herkes hakem, var konusur.

Bizde basta taraftar hasta, ciddi derecede hasta ve tüm sistemi hasta edende taraftardir... TV programlarindaki hooligenler, showlar ve yöneticilerin yaklasimlari, hepsi taraftarin hastaligi ile alakali, taraftar bunu istiyor... Manipulasyon yapmayinca, kendi yöneticisine korkak diye saldiriyor.

Yöneticiler, futbolcular, hocalar degisiyor, ama sistem hep ayni... Kalan hep atkililar cünkü.

İkisi de birbirinden adi ama

Küçük adiler şikeci adilere tasallut oldu !

Bunlari Beşiktaşa tercih ederim.

Geri
Üst Alt