Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Artık kale arkalarındaki çağ dışı tel örgülerinide bir zahmet kaldıralım o kadar led panolar her şey yapılıyor bununda vakti geldi en azından kalelere daha yakın bir atmosfer oluşur millet tel örgüden ön sıralara gelemiyor.

Liverpool, real madrid, arsenal, bayern, atletico vs vs herhangi bir takımın stadyumunda niye böyle şeyler olmuyor

Liverpool, real madrid, arsenal, bayern, atletico vs vs herhangi bir takımın stadyumunda niye böyle şeyler olmuyor

Bizim ülkede her konuda bahanelere sığınılıyor yok hava sıcak yok nemi fazla yok rüzgar almıyor adam gibi işi bilen yerine torpilli adamlara iş verilirse bu sorun her zaman devam eder ne zaman torpil biter, adamcılık biter o zaman profesyonel ekip çatır çatır oynanacak zemin hazırlar.

Kapatamazsın artık. Ayrıca güneş almıyor diye rapor vermiş çatı mı kapatıcaz yav

Tersine açmaya çalışıyoruz güneş almıyor

Sorun çatıyı kapatma değil. Komple çatıyı söküp güneşi geçiren bir malzeme ile yapılması lazım sanırım. Çatıyı kapatma daha kötü yapar güneş olarak.
Bu kodumun çatısı güneş ışığını verimli şekilde zemine iletecek bir malzemeden yapılamıyor mu? Hem suni güneş ışığı veren cihazlar zaman zaman kullanılıyor. Yoksa onu da dümenden mi kullanıyorlar? Kapatma olayı da yağmur ve kar muhabbetlerinde kafamızı rahat ettirir.

Şöyle bir stad istiyorum ulan! Fena dolandırıldık.

Wanda-Metropolitano.webp

Bu kodumun çatısı güneş ışığını verimli şekilde zemine iletecek bir malzemeden yapılamıyor mu? Hem suni güneş ışığı veren cihazlar zaman zaman kullanılıyor. Yoksa onu da dümenden mi kullanıyorlar? Kapatma olayı da yağmur ve kar muhabbetlerinde kafamızı rahat ettirir.
Güneş paneli var üzerinde no

İlk başta öyle yapılması lazımdı ama ucuza kaçıldı Talu batınca. Zaten suni güne ışığı veren son sistem kullanılıyor o da olmasa çok daha kötü olur. O raporda da belirtildiği gibi zor ama çözülemez bir durum yok. Rapor da adamlar stadın bu gibi zorlukları var o yüzden kısa süreli o ana göre bakım planı değil uzun süreli daha planlı bakım programı uygulanmalı demişler. Bizim tabiri caizse sıçtığımız nokta burası bence kısa vadeli duruma göre bakım işlemleri yaptılar bizdeki bu işle uğraşanlar bence. Oysa stadın sorunları da belliyken uzun dönemi planlayıp en baştan ona göre sürekli bir işlem olmalıymış.

Şu çatı kapatma olayının maliyeti nedir?
Üstat mevcut durumda bu işten bağımsız çatıyı kapatmamız sanırım çok zor. Yıllardır davalar var devam eden şartname ile ilgili. Sanırım çatının yapımının stat yapımı sırasında planlama ile ilgili bir hatadan dolayı yapılması halinde çökme riski gibi bir durum olduğu iddiaları var. Bilirkişi raporları falan baya karışık durum.

Rapor ne kadar dogru bilmiyorum ama stad yapilirkene zeminin kople disariya cikmali rayli bir sistem yapilmaliydi

Akustik mühendisliği müthiş yapılmış stadın. Statta maç izleyen herkes anlatıyor zaten. Taraftarın bütün bağırışı çağırışı direkt bütün sahaya yayılacak şekilde tasarlanmış. Atmosferin bu kadar iyi olmasının sebebi bu zaten. Başka statlarda 70-80 bin kişi ile bile bu atmosferi zor yakalarsın. Cem Yılmaz'ın stad açılışı için hazırladığı reklam filminde de bu vurgulanmıştı hatta, hatırlayan vardır. Stad tasarımı direkt akustik odaklı yapılmış. Dış cehpenin şu inşaat görüntüsü olmasa dış tasarımı da çok güzel aslında. Sadece gündüz göze batıyor bazı yerler. Gece sarı kırmızı ledlerle müthiş duruyor ve defoları çok güzel gizliyor. O iş iyi akıl edildi. İç tasarımı zaten eski gladyatör savaşlarının yapıldığı arenalar gibi yapılmış. Zemin sorununu halletsek on numara stad. Geçen üşenmedim dünyadaki stadların tasarımlarına vs baktım da lan bizim stad aslında bayağı güzelmiş dedim ki 15 yıl önce yapılmış nerdeyse. Düzgün yönetim olsa eksiklerini giderip mükemmel hale getirirdi.

Geri
Üst Alt