Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

+ ben de ekleyeyim. konya stadı bizim staddan 2-3 sene sonra açıldı yine arazi karşılığı devlet yaptı

koltuk düzeni ve koltuk kalitesi olarak fark var. konya yazısının yazılış şekline bakın gölgelendirmeli

Ekli dosyayı görüntüle 139610

dış görünüş olarakta kıyas yapmanın anlamı yok. resmen bir ucube stada sahibiz görünüş olarak. haa düzenlenirse ucubelikten avrupai bir stada geçiş yaparız ama bunu düşünen yok sanırım

Ekli dosyayı görüntüle 139611
düşünen vardir da para yok

Alt kat'daki merdiven bosluklari, düzensiz durmasi giderilmeyecek bir sorun degil bence. Asil mesele bu ise baslamakta. Ne zaman bu koltuklar oturulmayacak bir hale gelirse, o zamanki mevcut yönetimin aklina da denk gelirse zaten yeni koltuklarla birlikte düzenli bir sekilde yapilir. Baska bir sorunda, kimse 3-5 neyse verimde Stadi düzene sokayim demiyor. Kolay yoldan koltuklara boya atiyoruz, ustam sen karisma yaw biz hallediyoruz boya isini, sen gec otur ayipsin diyenlere emanet ediyoruz gibime geliyor. Ortayada koltuklarla birlikte betonarmede boyanmis bir manzara ortaya cikiyor.

bunlar benim gecen cektigim resimler

stadin kendisi ve geri kalan alani yüzde 99 gri bir betondan ibaret

tam bir ucubeye benziyor malesef

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

Bu kadar yakından hiç görmemiştim. Maç izlemeye de gitme şansım hiç olmadı. Görün üşe göre yakından daha berbatmış. Tam bir hilkat garibesi. Korkunç bir yapı

Dışı böyle berbatsa içi yine dışına göre çok iyi. Hele de tvden izleyince taraftarlarla dolu oluyor. O zaman tüm kusurları kapanıyor. Ama dışı... dışını, bu koca beton yığınının kusurlarını kapamak imkansız

Bu kadar yakından hiç görmemiştim. Maç izlemeye de gitme şansım hiç olmadı. Görün üşe göre yakından daha berbatmış. Tam bir hilkat garibesi. Korkunç bir yapı

Dışı böyle berbatsa içi yine dışına göre çok iyi. Hele de tvden izleyince taraftarlarla dolu oluyor. O zaman tüm kusurları kapanıyor. Ama dışı... dışını, bu koca beton yığınının kusurlarını kapamak imkansız
Izin verilse isi bilen mimara ver, bak nasil disina isikli misikli camla kaplama vs. yapiyor.

stadın böyle olmasının sebebi bunak fosil bir mimar vardı bizzat o adam dış cephe böyle beton kalacak diyor izin vermıyor degistirmeye

koltuklar tabıkı degısebılır ama stadyumun mimarisi tamamen o fosilin eseri
-vmY14KwprXTtJdll7vnZmFdlYADSnvKtgtS7xTRf_WyBil-su2HKMM8BXk4JTcyVdR7vR_2Wf-EF4H_YCYdTe97VahzVDnFRlgKBGJ2azJWuFqTyTQGA7Icfser6AM

10 sene çok bile kaldık,seyrantepeyide iyi kalkındırdık artık salsınlar bizi

Hem şehrin göbeğindeki stad elimizden alınıyor,hem dağın başına sürgün ediliyoruz,hem stada çivi çaktırmıyolar üstüne bide açılışta sohbetlerde bizi azarlıyolar

Hem ayranımız döküldü hemde

10 sene çok bile kaldık,seyrantepeyide iyi kalkındırdık artık salsınlar bizi

Hem şehrin göbeğindeki stad elimizden alınıyor,hem dağın başına sürgün ediliyoruz,hem stada çivi çaktırmıyolar üstüne bide açılışta sohbetlerde bizi azarlıyolar

Hem ayranımız döküldü hemde
G.S

Izin verilse isi bilen mimara ver, bak nasil disina isikli misikli camla kaplama vs. yapiyor.
Kardeşim camla ışıkla mışıkla kaplamak mimarlık olmuyor. Bu stadın dışı çirkin gözükse de konya stadı gibi karakteri olmayan stadlara yeğlerim. Membranla kaplamak, camla kaplamak her yapıya uygulanabilir basit bir çözümdür.

Bu stadın çirkin görünümünün sebebi Toki tarafından bir sürü masraftan kısılarak yapılmış olması. Bu stadın mimarına laf atmayın türkiyenin nadide mimarlarından biridir. Sadece akustiğe bakarsanız stad mimarisinin sadece ışıkla falan olmadığını anlayabilirsiniz. Bu stadın takılacak koltuklarından localardaki tv lerden tutun da çatı kaplamasından metro stad arası aslanlı yoluna kadar her şeyi eren talu döneminde üst kalite olarak belirlenmişti. Daha sonra adam iflas edince Toki tarafından alel acele yapıldı. Mimarın burada suçu yok. Dünyada v kolon kullanımının en güzel örneklerinden biri bizim stadda.

Şuanki halinden kişisel olarak memnun olmadığımı da belirteyim. Ha kime kızalım derseniz ben arada Adnan Polatı güzel anıyorum bu olanlar için

Bu stadın çirkin görünümünün sebebi Toki tarafından bir sürü masraftan kısılarak yapılmış olması. Bu stadın mimarına laf atmayın türkiyenin nadide mimarlarından biridir. Sadece akustiğe bakarsanız stad mimarisinin sadece ışıkla falan olmadığını anlayabilirsiniz. Bu stadın takılacak koltuklarından localardaki tv lerden tutun da çatı kaplamasından metro stad arası aslanlı yoluna kadar her şeyi eren talu döneminde üst kalite olarak belirlenmişti. Daha sonra adam iflas edince Toki tarafından alel acele yapıldı. Mimarın burada suçu yok. Dünyada v kolon kullanımının en güzel örneklerinden biri bizim stadda.

Şuanki halinden kişisel olarak memnun olmadığımı da belirteyim. Ha kime kızalım derseniz ben arada Adnan Polatı güzel anıyorum bu olanlar için
dostum moralini bozmak istemem ama 2003te yapılan estadio de la luz bizim ucubeden kat kat iyi

ama tabi biraz sağlam harcamalarla emirates gibi yapılır.
images

oraya koca bi lcd ekranı ve bu şekil cam kaplama ucube bi inşaatı güzel bi hale sokar

dostum moralini bozmak istemem ama 2003te yapılan estadio de la luz bizim ucubeden kat kat iyi

ama tabi biraz sağlam harcamalarla emirates gibi yapılır.
images

oraya koca bi lcd ekranı ve bu şekil cam kaplama ucube bi inşaatı güzel bi hale sokar
Şimdi emirates gibi stada kim hayır diyebilir? Ancak arada futbolda olduğu gibi bütçe farkı olunca mimarın yoktan var etmesi mi isteniyor. Proje olarak üst düzey bir projeydi bizim stad. Uygulaması aynı şekilde olamadı.
Proje fotoğrafları böyle olan bir staddan bahsediyoruz.

5C0E93EE-E2CA-4C57-B294-448A6ADBF8CC.webp

Ya hu nerden nereye..

Önce beni bununla kandırdılar ve oha lan dedirttiler:
Ekli dosyayı görüntüle 139625

Akabinde proje buna döndü ve burun kivirmama sebep oldu. Dedik neyse, bu da fena degil:

Ekli dosyayı görüntüle 139628

Biz ne ara bu beton ucubeye döndük lan??

Ekli dosyayı görüntüle 139629
Türkiye de hangi proje aslı gibi yapılmış ki ? Estetik kaygısı olmayan bir milletiz malesef çabuk ödün verebiliyoruz estetik zevkimizden. Sadece stad için değil hangi şehrimiz planlı programlı altyapısı güçlü ki? Bu stadyum projesi süresince ben çocuktum ve mimariye de meraklıydım. Türkiye gerçeklerinin yüzüme çarpılışıydı benim için.

Stadın dış kısmının yapılamama sebeplerinden biri çok maliyetli olması diğer kısmı ise yapılan sözleşmeler gereği sıkıntı oluyormuş ve izin almada problem oluyormuş birkaç yerde görmüştüm

Geri
Üst Alt