Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Işıklarımız yanıyor:)
19001110.webp

Stadyumlara Arena denmemesinin yasal bir zorunluluğu yok. Tamamen yalakalıktan. Her şeyi bilen Cumhurbaşkanı bir sohbette arena isminden rahatsız olduğunu söyledi ve Türkçe olmayışına sitem etmişti. Bir haftada içinde Arena geçen tüm statlardan arena sözcüğü kaldırıldı. Ama gelin görün ki stadyum da Türkçe değil.

Yönetimler istediği kadar baskı yapsın vatandaşın ne dediği önemli. İnsanlar Türk Telekom Stadyumu değil, TT Arena diyor. İnsanlar 15 Temmuz Şehitler köprüsü değil, Boğaziçi Köprüsü diyor. İnsanlar Ankara Aşkabat Caddesi değil, 7. Cadde diyor!

Burak Elmas: "Stadyumun dış cephesinden biz de rahatsızız. Stadı çizen mimarla görüştük. Yapılacak her türlü değişiklik için ondan ve firmasından izin almak gerekiyor."
eger izin cikmaz ise, stuttgarta yakin oturanlar mete arat beyi bir ziyaret etsinler

adam resmen dis cepheyi cöp olarak cizmis

O değilde mimar olayına kolpa diyordu buradaki çoğu kişi, birinci ağızdan doğru olduğunu öğrendik. İlgili firma kasıtlı olarak izin vermediği taktirde bir değişiklik yapamıyoruz demektir bu.
Eser sahibinden izin alınmadan değişiklik yapılamaz ki zaten yasal zorunluluk bu. Buna bile kolpa mı denildi :)

Mimar efendi sanırım izin için para istiyor

O değilde mimar olayına kolpa diyordu buradaki çoğu kişi, birinci ağızdan doğru olduğunu öğrendik. İlgili firma kasıtlı olarak izin vermediği taktirde bir değişiklik yapamıyoruz demektir bu.

Izinsiz sekilde mimari yapiyi degistirdiginde mimar hukuki yollara basvurabilir. Yargi da suna karar verebilir:
1. Yapiyi eski haline getirme zorunlulugu
2. Manevi tazminat

bkz. MİMARDAN İZİN ALINMADAN YAPIDA DEĞİŞİKLİK YAPMA

Eger yönetim bu cephe isini bir proje olarak Mete Arat'a verirse hic zorluk cikaracagini sanmiyorum. Eger baskasinin yapmasi icin izin isterlerse is zora girebilir belki.

Cidden herkes mi stadın dışının çok kötü olduğunu düşünüyor? Mesele sadece beton görüntüsü mü yoksa komple bir memnuniyetsizlik mi var?

Ben stadın mimarisinin modern ve şık olduğunu düşünüyorum. Hele bir de şu konya antep statları gibi çirkin estetik yoksunu cümbüş toki mimarilerini gösterip bunların bile statları bizden güzel diyenlere hiç hak veremiyorum. Belki çoğunluğu tatmin etmeyen bir görüntüsü var ama o saçma şehir statlarıyla kıyaslanmasından hoşnut değilim.

Demem o ki dış cepheye kafayı takmıyorum. Tabi yapılacak dokunuşlara karşı değilim. Bakalım görelim.

Geri
Üst Alt