Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Zaman sorunu değil bence o boyalar ya resmen vazgeçtiler. Bir açıklaması da yok. Ulan her gün 3 koltuk boyasalar biterdi şimdiye. Bok gibi duruyor. Bu basit gibi gözüken ama göze batan detayı atlamalari bosvermislikleri hoş değil.

GscimbomMobile

Zaman sorunu değil bence o boyalar ya resmen vazgeçtiler. Bir açıklaması da yok. Ulan her gün 3 koltuk boyasalar biterdi şimdiye. Bok gibi duruyor. Bu basit gibi gözüken ama göze batan detayı atlamalari bosvermislikleri hoş değil.

GscimbomMobile
Seneye tamamen yenilenmesi için uğraşmak lazım boyayla olacak iş değil koltuk düzeni rezalet

valla 2000li yillarda yapilan en kötü stat, hic özenilmemis ici haric oda taraftarimizin renklerimizin sayesinde, aksi halde tam bir insaat alani

Koltuga mi takildik, lan sahada birisi drift atmış!! Tokyo otel mi lan burasi??

çok merdiven boşluğu var kötü gözüküyor gecekondu tarzı duruyo

daha düzgün bir görüntü için şu tarz bişey olmalı

Ucisan90_957914FD_A3D4_4772_BCB5_0F4E7C10E2F9.webp

Ust taraflarada neden led reklam panosu koymuyoruz? Ts ve tjk stadinda var gayet iyi ve modern duruyo

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

2018 Dünya kupası finalinin oynandığı Luzhniki stadının kapasitesi yaklaşık 80bin küsür Galatasaray stadının kapasitesi ise 50bin küsür

iki stadın koltuk kapasitesi bilgileri

aşağıda paylaştığım görseller Galatasaray stadı ile Luzhniki stadına ait ,tasarım olarak birbirlerinin aynıları neredeyse, ve görsellere bakınca boyut olarakta fark yok gibi görünüyor yani ben öyle tahmin ediyorum

sizce iki stadın kapasite farkı (30bin) nasıl bu kadar yüksek olabilir

ve Arenanın kapasitesini bu sevide artırmak mümkün mü sizce

(Luzhniki Stadı)⬇️

(Galatasaray Stadı)⬇️

———————————————————–

(Luzhniki Stadı )⬇️

(Galatasaray Stadı)⬇️

———————————————————–

(Luzhniki Stadı)⬇️

(Galatasaray Stadı)⬇️

———————————————————–

2018 Dünya kupası finalinin oynandığı Luzhniki stadının kapasitesi yaklaşık 80bin küsür Galatasaray stadının kapasitesi ise 50bin küsür

iki stadın koltuk kapasitesi bilgileri

aşağıda paylaştığım görseller Galatasaray stadı ile Luzhniki stadına ait ,tasarım olarak birbirlerinin aynıları neredeyse, ve görsellere bakınca boyut olarakta fark yok gibi görünüyor yani ben öyle tahmin ediyorum

sizce iki stadın kapasite farkı (30bin) nasıl bu kadar yüksek olabilir

ve Arenanın kapasitesini bu sevide artırmak mümkün mü sizce

(Luzhniki Stadı)⬇️

(Galatasaray Stadı)⬇️

———————————————————–

(Luzhniki Stadı )⬇️

(Galatasaray Stadı)⬇️

———————————————————–

(Luzhniki Stadı)⬇️

(Galatasaray Stadı)⬇️

———————————————————–
iki stadyumun boyu arasında en azından 80 metre fark var...

bizim stadyumun ölçüleri:

Kale arkaları karşılıklı : 246 metre (çatı uçlarından)
Maraton Karşılıklı : 211 metre (çatı uçlarından)

Luzhniki Stadium:

Kale arkaları karşılıklı : 313 metre (dış duvardan duvara)
Maraton karşılıklı : 251 Metre (dış duvardan duvara)

Özellikle bizim stadın çatısının kendi yapısından yaklaşık 10 mt daha geniş olduğu düşünülürse, ve fakat bunu dikkate almasak dahi luzhniki stadının neredeyse 2 kat daha geniş bir inşaat alanına sahip olduğunu hesapladığımızda ( ASY 52000 m2 / Luzhniki 79000 m2)aradaki kapasite farkının bizim stadın koltuklarını ne kadar sıkıştırırsak sıkıştıralım kapatılamayacağını söyleyebiliriz. bizim koltuk sıklaştırmaktan elde edebileceğimiz kapasite olsun olsun 10000 kişidir. Ki bence bu bile güzel bir rakam. 90 binlik kapasiteyi biz zaten dolduramayız... O nedenle öyle bir şeye gerek yok...

Luzhniki Stadını ben beğenmiyorum şu an bizim stad ile o stad arasında +30 bin kapasite farkına rağmen yine de bizim stadı seçerdim 80 bin kişilik bu stad olacağına +10.000 kapasite ekleyip 62.500 kişiye çıkarırsak yeterli olacaktır. Luzhniki Stadında tribünler yer seviyesinden 1 metre yukarıda başlıyor ki görsel olarak da bence kötü gözüküyor saha hizasından başlayan tribünler her zaman daha etkileyicidir. Aslında çok güzel bir stadımız var sadece bakımı eksik yönetici olsam sene sonu tüm koltukları değiştirir +10.000 koltukla zaten hayli hayli maliyetini çıkarırsın. Bizim stadın 62.500'e çıktığında stadın eni ya da boyu büyümeyeceği için atmosferi de olumlu anlamda daha basık hale getirecektir.

Son düzenleme:
son zamanlarda zeminde bozulma var... kar yağışı da başlayınca kötüleşip takım oyununa ket vurmaması için şimdiden önlem alıyorlardır umarım...

Sene sonu merdiven boşlukları ve koltuk aralıklarını düzenleyerek +10.000 kapasite kazanabiliriz böylelikle 62.500 kapasiteye çıkar ilk açıldığında büyük deniyordu şu an bile yetmez hale geldi. Ulaşım sorununu tamamen kolaylaştırıp kapasiteyi arttırırsak daha da boğucu bir atmosfer olur tabi ulaşımın daha hızlı çözülmesi lazım stada giriş ve çıkışların kısa sürede tamamlanırsa o zaman eksiksiz bir stad haline gelmeye başlar.

Şu tarz merdiven ve koltuk dizilimi yaparsak etkileyici olur.

EauGhS5WkAQuHai

Başkan hazır inşaat işlerinde çok güzel işler yaparken şu stada bir el atsan muhteşem olacak hem iç hem dış bir bakımdan geçse güzel olur.

Geri
Üst Alt