Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

1000098691.webp

ADS maçını pek doldurmamışız.

Stadi mimari anlamda değiştirme fantazisini unutun ben müteahhit değilim ama şu stadın değişmesi imkansız. Ha yaparsın, şöyle, Real gibi ekonomik anlamda süper güç olursun stadı komple değiştirirsin ama Real olmadığımızı anlatmaya gerek yok.

Kapasite artırımı için ancak koltukların yerleşimi konusunda birşeyler yapabiliriz belki de zemini ileride 1-2 metre aşağı çekip tribünleri biraz daha yaklaştırırlar o kadar. Tabi zemin altında ne var onu da bilmek lazım belki bu da mümkün değildir. Yok yeni çatı yok ekstra kat falan geçelim onları, bu stadyumda bir 30 yıl daha maçlar oynanacak hayırlısıyla diye düşünün.

Stadi mimari anlamda değiştirme fantazisini unutun ben müteahhit değilim ama şu stadın değişmesi imkansız. Ha yaparsın, şöyle, Real gibi ekonomik anlamda süper güç olursun stadı komple değiştirirsin ama Real olmadığımızı anlatmaya gerek yok.

Kapasiye artırımı için ancak koltukların yerleşimi konusunda birşeyler yapabiliriz belki de zemini ileride 1-2 metre aşağı çekip tribünleri biraz daha yaklaştırırlar o kadar. Yok yeni çatı yok ekstra kat falan geçelim onları, bu stadyumda bir 30-40 yıl daha maçlar oynanacak hayırlısıyla diye düşünün.
+1 bunların olmayacağı kesin zaten maksimum olacak şey 2.paragrafta yazdıklarınız alper adminim

Ayrıca şu stadın dışı ivedilikle halledilmelidir boyarlar mı giydirmemi yaparlar bilmiyorum ama inşaat halinde duruyor

Kale arkaları ve doğu batı üst tribünlerinde oturan taraftarımız zaten yok koltuk düzenlemesi ile 60-65 bin civarı kapasite artışı mümkün resmi başvuru yapılmalı artık

Bu en makul çözüm

Yani stad depreme dayanıklı olsun diye ek destek yapmak istesek mimarın izni mi lazım?

bir projedeki bahsettiğin değişiklikler hangi projeyi kapsıyorsa oradaki projeye imzasını atan muhattap olmak zorundadır.

ayrıca projelendirmede yaptığın anlaşma ya da protokole bağlı da kalmak zorundasın.

örneğin : A firmasına dedin her projeyi üstlen , o zaman zaten total olarak gene oranın onayı/imzası şarttır.

Bizim stadda yapılabileceğin kabaca baktığımda şunlar var:

1) Koltuk düzenini değiştirebilirsin (bunda izne mizne ihtiyacın yok - koltuk mesafelerini daraltırsın mesela , yeni koltuk getirebilirsin , modüler bench gibi kullanım koyarsın , istersen kadırırsın falan. Burda UEFA'nın regülasyonları ile ligimizin kapsamları farklı olabilir . Duruma göre ayarlayabilirsin çok zor değil)

2) dış cephede değişiklik : Mimar onayı ister

3) Işıklandırma : istediğini yaparsın

4) çatının oturduğu 4 pozda devasa taşıyıcı var , bunların üzerine çeşitli işler yapabilirsin görsel olarak

fakat çatı ile oynama / kat yükseltme / vs mümkün değil - çok kapsamlı ve stadı kullanıma kapatman gereken işler, iznidir maliyetidir zaten girilecek top değil.

Bir kaç postta bahsi geçen "zemin düşürme" de o kadar mümkün olmayabilir . gerekli altyapı donanımı - stad altındaki kapalı otopark ve teknik hacimlerin buna mani olmaması gibi ufak ufak ama topladığında önemli sayıda detayı aşman gerekir.

Son düzenleme:
80-90 bin kisilik stat hacminde 50 binlik yapilmis durumda zaten uefa standartlari muhabbetine. o yuzden de dunyanin en kompakt olmayan stadi gibi. kadikoy’e gidince ne kadar fark oldugu anlasiliyor mesela orasi kutu gibi.

72 binlik old trafford su stadin 50 kati daha kompakt.

Isıtma sisteminin de güncellenmesi lazım sanırım orada da taraftarların şikayetleri vardı. Ayrıca koltuk düzenlenmesi, biraz küçültülmesi ayrıca kale arkalarının da Dortmund tarzı düzenleme ile 70 bin civarına çıkarılabilir kapasite. Zaten stadın bakım zamanı geldi, koltuklarda yenilensin artık 2-3 GSli iş adamı tribünlere sponsor olsun o para ile de stad yenileme işini yapsınlar.

Kat çıkmayı zaten yapamayız şu an. Hali hazırda güneş panelleri var bir de ne kadar uygun olur mimari olarak onu bilmek lazım.
mimariden daha çok statik hesabı / taşıyıcılık daha ön planda .

çok çok çok zor böyle şeyler bizimki gibi yapılan bir stad için.

benzer muhabbeti fenerde konuşuyor ama onlarında öyle çat diye olacak pozisyonu yok . photoshop ile iki görselle "olur bu olur" demek cehalet olur. maliyeti ve ekstra güçlendirmesinin alacağı süre ve teknik işçiliğe girmiyorum bile. onların stadı blok blok biraz daha basit bir yapı diye biliyorum bizimki ile karşılaştırdığında.

hatta yaparlarken bölüm bölüm yapmışlardı eskiden hatırlıyorum az çok - ama tamamen yıkıp yapıldı etap etap. mevcut üzerine ekleme yapmak sağlıklı değil.

hatta ve hatta o stadın bulunduğu zemin biraz soru işareti, öyle yük bindirmek basit depremlerde bile sıkıntı çıkarmaya çok elverişli.

mimariden daha çok statik hesabı / taşıyıcılık daha ön planda .

çok çok çok zor böyle şeyler bizimki gibi yapılan bir stad için.

benzer muhabbeti fenerde konuşuyor ama onlarında öyle çat diye olacak pozisyonu yok . photoshop ile iki görselle "olur bu olur" demek cehalet olur. maliyeti ve ekstra güçlendirmesinin alacağı süre ve teknik işçiliğe girmiyorum bile. onların stadı blok blok biraz daha basit bir yapı diye biliyorum bizimki ile karşılaştırdığında.

hatta yaparlarken bölüm bölüm yapmışlardı eskiden hatırlıyorum az çok - ama tamamen yıkıp yapıldı etap etap. mevcut üzerine ekleme yapmak sağlıklı değil.

hatta ve hatta o stadın bulunduğu zemin biraz soru işareti, öyle yük bindirmek basit depremlerde bile sıkıntı çıkarmaya çok elverişli.
Stad dışında ciddi değişiklik yada kat çıkma veya indirme tarzı bir şey bence mümkün değil. Ama koltukların küçültülmesi, düzenlenmesi, kale arkaları kısmının Dortmund tarzı gibi olması için gerekli izinler ile 70 bin civarı bir kapasiteye ulaşmak zor değil. Hatta sırf bu kale arkaları Dortmund gibi olması ile 10 bin civarı bir artış olacağı söyleniyordu diğer düzenleme ile de 5-10 bin civarı bir artış gayet olası olur.

bizim stadın oraya yapılması gerekenler (şahsi fikirlerim)

1 ) maçlarda stad çevresinde hatrı sayılır bir bölüm çevik kuvvet otobüsleri ve araçları kaplıyor (güney tribünü girişlerinin başladığı nokta store u geçince sol kısım)

2) metrodan indiğin o aralık geniş güzel bir alan ama baya kötü ve kalabalığa neden oluyor. bu nedenle metrodan çıkınca stadın geniş çevresine daha çok yayılacak giriş noktaları ile nispeten iğne düşmez moddan kurtarabilirsin

3) stadın çevresinde kiosk gibi yeme içme bir şeyler deniyorlar fakat çok verimsiz. 360 derece de mümkün olan her yerde basit yapılaşma ile daha fazla ticari alan kiralanabilir (bunlar dükkan olmayacak , maç günleri için stand gibi düşünerekten). Yani stadın çevresi aslında geniş yaya yolu gibi , sokak tarzına dönecek.

4) üsttekiler ile beraber çok düzgün peyzaj ile (peyzaj sırf yeşil ağaç böcek demek değildir) - hatta heykeldir , odur budur bir sürü element ile çok daha zengin ve tamamlanmış olur. Altın kuraldır bir yere gittiğinde o mekan senin hislerine hitap etmelidir. bu nedenle önemli.

5) tabii ki bunlar gelecekteki ek yapı ve salon gibi fonksiyonların entregresi hesap edilerek yapılmalıdır.

Stad dışında ciddi değişiklik yada kat çıkma veya indirme tarzı bir şey bence mümkün değil. Ama koltukların küçültülmesi, düzenlenmesi, kale arkaları kısmının Dortmund tarzı gibi olması için gerekli izinler ile 70 bin civarı bir kapasiteye ulaşmak zor değil. Hatta sırf bu kale arkaları Dortmund gibi olması ile 10 bin civarı bir artış olacağı söyleniyordu diğer düzenleme ile de 5-10 bin civarı bir artış gayet olası olur.
yuakrıda belirttiğim gibi , mevcut koltuklar yerine daha ufak ve yer açabilecek düzen kurarsan gayet mümkün

bunu için herhangi bir izin almana gerek yok - sadece ne olur ne olmaz , hedeflediğin kapasitedeki toplam kalabalığın yaratabileği yük detayını basit bir kontrol ve hesapla raporlayabilir - risk taşır taşımaz konusunda kafanı rahatlatabilirsin.

UEFA avrupa maçlarında zannediyorum ki koltuksuz full merdiven moda izin vermiyor - ona göre de modüler sistem ile tak-çıkar işini basite indirgeyerek bu sağlanabilir.

bizim stadın oraya yapılması gerekenler (şahsi fikirlerim)

1 ) maçlarda stad çevresinde hatrı sayılır bir bölüm çevik kuvvet otobüsleri ve araçları kaplıyor (güney tribünü girişlerinin başladığı nokta store u geçince sol kısım)

2) metrodan indiğin o aralık geniş güzel bir alan ama baya kötü ve kalabalığa neden oluyor. bu nedenle metrodan çıkınca stadın geniş çevresine daha çok yayılacak giriş noktaları ile nispeten iğne düşmez moddan kurtarabilirsin

3) stadın çevresinde kiosk gibi yeme içme bir şeyler deniyorlar fakat çok verimsiz. 360 derece de mümkün olan her yerde basit yapılaşma ile daha fazla ticari alan kiralanabilir (bunlar dükkan olmayacak , maç günleri için stand gibi düşünerekten). Yani stadın çevresi aslında geniş yaya yolu gibi , sokak tarzına dönecek.

4) üsttekiler ile beraber çok düzgün peyzaj ile (peyzaj sırf yeşil ağaç böcek demek değildir) - hatta heykeldir , odur budur bir sürü element ile çok daha zengin ve tamamlanmış olur. Altın kuraldır bir yere gittiğinde o mekan senin hislerine hitap etmelidir. bu nedenle önemli.

5) tabii ki bunlar gelecekteki ek yapı ve salon gibi fonksiyonların entregresi hesap edilerek yapılmalıdır.
Aslan Vadisi projesi ile olacak bunlar. O projeyi becerebilirlerse bu yönetim döneminde bitmesi zaten imkansız ama en azından inşaatı başlarsa bittiğinde iyi bir kompleks olacak orada. Tabi tamamen bitmesi min 4 yılı falan bulur herhalde

Aslan Vadisi projesi ile olacak bunlar. O projeyi becerebilirlerse bu yönetim döneminde bitmesi zaten imkansız ama en azından inşaatı başlarsa bittiğinde iyi bir kompleks olacak orada. Tabi tamamen bitmesi min 4 yılı falan bulur herhalde
en başından beri bu var zaten - oldu bittiye gelmemeli açısından ben hep dile getiriyorum.

ülke ortamında "aha salonu koyduk işte - aç ortayı yürüyebilsin insanlar yeter " modu var gayet.

Geri
Üst Alt