Halil Vurucu
Berlin Panteri
- 25 Ağustos 2018
- 46.823
- 20.978
- 2.233
240 için filanKat çıkmayı zaten yapamayız şu an. Hali hazırda güneş panelleri var bir de ne kadar uygun olur mimari olarak onu bilmek lazım.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
240 için filanKat çıkmayı zaten yapamayız şu an. Hali hazırda güneş panelleri var bir de ne kadar uygun olur mimari olarak onu bilmek lazım.
+1 bunların olmayacağı kesin zaten maksimum olacak şey 2.paragrafta yazdıklarınız alper adminimStadi mimari anlamda değiştirme fantazisini unutun ben müteahhit değilim ama şu stadın değişmesi imkansız. Ha yaparsın, şöyle, Real gibi ekonomik anlamda süper güç olursun stadı komple değiştirirsin ama Real olmadığımızı anlatmaya gerek yok.
Kapasiye artırımı için ancak koltukların yerleşimi konusunda birşeyler yapabiliriz belki de zemini ileride 1-2 metre aşağı çekip tribünleri biraz daha yaklaştırırlar o kadar. Yok yeni çatı yok ekstra kat falan geçelim onları, bu stadyumda bir 30-40 yıl daha maçlar oynanacak hayırlısıyla diye düşünün.
Doğru. Giydirilmesi lazım.+1 bunların olmayacağı kesin zaten maksimum olacak şey 2.paragrafta yazdıklarınız alper adminim
Ayrıca şu stadın dışı ivedilikle halledilmelidir boyarlar mı giydirmemi yaparlar bilmiyorum ama inşaat halinde duruyor
Yani stad depreme dayanıklı olsun diye ek destek yapmak istesek mimarın izni mi lazım?
bir projedeki bahsettiğin değişiklikler hangi projeyi kapsıyorsa oradaki projeye imzasını atan muhattap olmak zorundadır.Kat çıkma?
mimariden daha çok statik hesabı / taşıyıcılık daha ön planda .Kat çıkmayı zaten yapamayız şu an. Hali hazırda güneş panelleri var bir de ne kadar uygun olur mimari olarak onu bilmek lazım.
Stad dışında ciddi değişiklik yada kat çıkma veya indirme tarzı bir şey bence mümkün değil. Ama koltukların küçültülmesi, düzenlenmesi, kale arkaları kısmının Dortmund tarzı gibi olması için gerekli izinler ile 70 bin civarı bir kapasiteye ulaşmak zor değil. Hatta sırf bu kale arkaları Dortmund gibi olması ile 10 bin civarı bir artış olacağı söyleniyordu diğer düzenleme ile de 5-10 bin civarı bir artış gayet olası olur.mimariden daha çok statik hesabı / taşıyıcılık daha ön planda .
çok çok çok zor böyle şeyler bizimki gibi yapılan bir stad için.
benzer muhabbeti fenerde konuşuyor ama onlarında öyle çat diye olacak pozisyonu yok . photoshop ile iki görselle "olur bu olur" demek cehalet olur. maliyeti ve ekstra güçlendirmesinin alacağı süre ve teknik işçiliğe girmiyorum bile. onların stadı blok blok biraz daha basit bir yapı diye biliyorum bizimki ile karşılaştırdığında.
hatta yaparlarken bölüm bölüm yapmışlardı eskiden hatırlıyorum az çok - ama tamamen yıkıp yapıldı etap etap. mevcut üzerine ekleme yapmak sağlıklı değil.
hatta ve hatta o stadın bulunduğu zemin biraz soru işareti, öyle yük bindirmek basit depremlerde bile sıkıntı çıkarmaya çok elverişli.
yuakrıda belirttiğim gibi , mevcut koltuklar yerine daha ufak ve yer açabilecek düzen kurarsan gayet mümkünStad dışında ciddi değişiklik yada kat çıkma veya indirme tarzı bir şey bence mümkün değil. Ama koltukların küçültülmesi, düzenlenmesi, kale arkaları kısmının Dortmund tarzı gibi olması için gerekli izinler ile 70 bin civarı bir kapasiteye ulaşmak zor değil. Hatta sırf bu kale arkaları Dortmund gibi olması ile 10 bin civarı bir artış olacağı söyleniyordu diğer düzenleme ile de 5-10 bin civarı bir artış gayet olası olur.
Aslan Vadisi projesi ile olacak bunlar. O projeyi becerebilirlerse bu yönetim döneminde bitmesi zaten imkansız ama en azından inşaatı başlarsa bittiğinde iyi bir kompleks olacak orada. Tabi tamamen bitmesi min 4 yılı falan bulur herhaldebizim stadın oraya yapılması gerekenler (şahsi fikirlerim)
1 ) maçlarda stad çevresinde hatrı sayılır bir bölüm çevik kuvvet otobüsleri ve araçları kaplıyor (güney tribünü girişlerinin başladığı nokta store u geçince sol kısım)
2) metrodan indiğin o aralık geniş güzel bir alan ama baya kötü ve kalabalığa neden oluyor. bu nedenle metrodan çıkınca stadın geniş çevresine daha çok yayılacak giriş noktaları ile nispeten iğne düşmez moddan kurtarabilirsin
3) stadın çevresinde kiosk gibi yeme içme bir şeyler deniyorlar fakat çok verimsiz. 360 derece de mümkün olan her yerde basit yapılaşma ile daha fazla ticari alan kiralanabilir (bunlar dükkan olmayacak , maç günleri için stand gibi düşünerekten). Yani stadın çevresi aslında geniş yaya yolu gibi , sokak tarzına dönecek.
4) üsttekiler ile beraber çok düzgün peyzaj ile (peyzaj sırf yeşil ağaç böcek demek değildir) - hatta heykeldir , odur budur bir sürü element ile çok daha zengin ve tamamlanmış olur. Altın kuraldır bir yere gittiğinde o mekan senin hislerine hitap etmelidir. bu nedenle önemli.
5) tabii ki bunlar gelecekteki ek yapı ve salon gibi fonksiyonların entregresi hesap edilerek yapılmalıdır.
en başından beri bu var zaten - oldu bittiye gelmemeli açısından ben hep dile getiriyorum.Aslan Vadisi projesi ile olacak bunlar. O projeyi becerebilirlerse bu yönetim döneminde bitmesi zaten imkansız ama en azından inşaatı başlarsa bittiğinde iyi bir kompleks olacak orada. Tabi tamamen bitmesi min 4 yılı falan bulur herhalde