Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Stadı boyasak artık ya.

SM-J710FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Sene sonu şampiyonluk geldikten sonra hemen tadilata başlamak lazım yapılacak çok iş var :D
-Hibrit çim yapılmalı
-Kapasite arttırılmalı(62.500)
-Localar arasına reklam panoları yerleştirilmeli
-Dış cepheye ışıklandırmalar takılmalı
-Yayıncı kuruluşun kamera yeri aşağıya inmeli
-İnsanların daha rahat ulaşımını sağlamak için ekstra çözümler bulunmalı
-Kale arkalarındaki demir teller kalkmalı
-Saha içi ve tribün ışıkları arttırılmalı

Son düzenleme:
Yayıncı kuruluşun başarısızlığı bahsettiğiniz. Kadıköy ve Vodafone Arena'da da benzeri bir sorun var. Maçları uzaydan çekiyorlar. Bu konuda en iyi lig EPL.

Sene sonu şampiyonluk geldikten sonra hemen tadilata başlamak lazım yapılacak çok iş var :D
-Hibrit çim yapılmalı

(yapılmadı)

:D

-Hibrit çim yapılmalı
Kapasite neden arttırılsın yav? Büyük maçlar hariç stad tam dolmuyor zaten. Sıradan Anadolu maçlarında çok boş gözükecek Olimpiyat gibi. 40-45 bine çekilse büyük maçlarda millet yer de bulamayacak. O yüzden 52 bin gayet iyi.

Yayıncı kuruluşun başarısızlığı bahsettiğiniz. Kadıköy ve Vodafone Arena'da da benzeri bir sorun var. Maçları uzaydan çekiyorlar. Bu konuda en iyi lig EPL.

Kayseri de buna benzer bir sorun vardı hatta aynı bizim stad gibi uzaydan çekim yapıyorlardı ama başakşehir maçıyla beraber düzelttiler onların düzeltildiğine göre yayıncı kuruluş çalışmalara başladığını düşünüyorum yakında veya seneye benzer bir şekilde bizde de bu duruma geçebilirler ki geçmeleri lazım. Mesela vodafone park'da yayın açısı harika ötesi stadı bambaşka gösteriyor harbiden onlara kıyasla biz de uzaydan seyrediliyor gibi geliyor :D

Kapasite neden arttırılsın yav? Büyük maçlar hariç stad tam dolmuyor zaten. Sıradan Anadolu maçlarında çok boş gözükecek Olimpiyat gibi. 40-45 bine çekilse büyük maçlarda millet yer de bulamayacak. O yüzden 52 bin gayet iyi.

Eğer ki stad inşaat alanı olarak büyütülecek olsa karşı çıkardım ama biz de problem koltuk ve merdiven boşluklarının rahatsız edici bir durumu var. Koltuklar biraz daha sıkı ve merdiven boşlukları biraz daha daraltılırsa maçlarda çok boş gözükeceğini düşünmüyorum hatta aynı gözükecektir çünkü alanı büyütmüyoruz ama CL ve büyük maçlar da hatta şampiyonluk yolunda 60.000-62.500 gibi kapasiteler iyi olabilir özellikle insanların bu sene bilet bulamadığını düşünürsek keşke bu sene 60 bin kişi olsaydı diyebiliyoruz eğer kalıcı başarı istiyorsak ufak projelerle bunu da desteklemek gerekir +10.000 bilet satışı iyi para demek bu da ufakta olsa ekonomiye katkı sağlar. Bir de kat aralarına 2 kat reklam panosu çekilebilir böyle de bir avantajımız var oradan da inanılmaz reklam gelirleri elde edebiliriz.

Son düzenleme:
Eğer ki stad inşaat alanı olarak büyütülecek olsa karşı çıkardım ama biz de problem koltuk ve merdiven boşluklarının rahatsız edici bir durumu var. Koltuklar biraz daha sıkı ve merdiven boşlukları biraz daha daraltılırsa maçlarda çok boş gözükeceğini düşünmüyorum hatta aynı gözükecektir çünkü alanı büyütmüyoruz ama CL ve büyük maçlar da hatta şampiyonluk yolunda 60.000-62.500 gibi kapasiteler iyi olabilir özellikle insanların bu sene bilet bulamadığını düşünürsek keşke bu sene 60 bin kişi olsaydı diyebiliyoruz eğer kalıcı başarı istiyorsak ufak projelerle bunu da desteklemek gerekir +10.000 bilet satışı iyi para demek bu da ufakta olsa ekonomiye katkı sağlar. Bir de kat aralarına 2 kat reklam panosu çekilebilir böyle de bir avantajımız var oradan da inanılmaz reklam gelirleri elde edebiliriz.

Bizde başarı hiçbir zaman devamlı olmaz. Türk futbolunun gerçeği bu. O yüzden mantıklı bir hamle olarak görmüyorum.

Bizde başarı hiçbir zaman devamlı olmaz. Türk futbolunun gerçeği bu. O yüzden mantıklı bir hamle olarak görmüyorum.

10.000 bilet ortalama 150 TL olsa = 1.500.000 TL para yapar 17 x 1.500.000 TL = 25.500.000 TL yapar loca alt ve üstlerindeki elektronik reklam panolarını da düşünürsek 30-40.000.000 TL de ordan gelir gelebilir. Toplam da 65.000.000 TL para yapar ki bana göre başarı kalıcı olmak istiyorsa ekstra gelirlerle ekstra hamleler yapabiliriz mesela 10 sene de 650.000.000 TL para yapar ki inanılmaz bir miktar sayılıyor

10.000 bilet ortalama 150 TL olsa = 1.500.000 TL para yapar 17 x 1.500.000 TL = 25.500.000 TL yapar loca alt ve üstlerindeki elektronik reklam panolarını da düşünürsek 30-40.000.000 TL de ordan gelir gelebilir. Toplam da 65.000.000 TL para yapar ki bana göre başarı kalıcı olmak istiyorsa ekstra gelirlerle ekstra hamleler yapabiliriz mesela 10 sene de 650.000.000 TL para yapar ki inanılmaz bir miktar sayılıyor

İyi de bu hesaplamayı her maç için yapıyorsun. Şu an iyi gittiğimiz sezonda bile ola ki BJK maçını kaybedip devre arasına 3. sırada girsek ikinci yarı derbiler hariç 30 bini geçmez. Ayrıca son iki sezon gerçeği de var. 5 bin kişi anca geliyordu maçlara. O nedenle ben de 52 binin şu an için ideal kapasite olduğunu düşünüyorum.

İyi de bu hesaplamayı her maç için yapıyorsun. Şu an iyi gittiğimiz sezonda bile ola ki BJK maçını kaybedip devre arasına 3. sırada girsek ikinci yarı derbiler hariç 30 bini geçmez. Ayrıca son iki sezon gerçeği de var. 5 bin kişi anca geliyordu maçlara. O nedenle ben de 52 binin şu an için ideal kapasite olduğunu düşünüyorum.

Normalde evet taraftar olarak kırılgan bir yapımız var ama şuna da bakmak lazım bizim stad 2010-11 sezonun ikinci yarısı açıldı sonra ki 2 sene %90 kapalı gişe oynuyorduk ta ki passolig çıkana kadar sonrasında bu süreçte çoğu insan maça gitmeyi reddetti ama bu sezon yeni yapılanmayla beraber bu rüzgarı arkamıza aldık kapasite arttırımı çok masraflı bir durum değil ayrıca koltuklarımız kalitesiz ve soluk pembe rengine bürünmeye başladı. Her maç full olmasa bile 10 sene de max 255.000.000 TL getirir ki bunun yarısı girse bile 120.000.000 TL çok büyük iş olacaktır. Elimiz de büyük bir fırsat var bu sezon artan yayın gelirleriyle beraber CL'den gelecek gelirlerde inanılmaz seviyeye gelecek stad kapasitesini arttırıp gene kapalı gişe oynamaya devam ettikçe kimsenin gücü bizi yıkmaya yetmez tabi ki doğru yönetim ve her transfer sezonu bu tarz 1-2 tane doğru hamle gerekiyor.

Sözde belediyenin katlı otoparkı var yıllardır tadilatta otopark ve ulaşım sıkıntısı var özellikle maç çıkışları sıkıntı oluyor öncelikli olarak bunların çözülmesi gerekiyor.

Kapasite arttırma olayı stadı daha boş göstmermekten başka bir şey yapmayacağı gibi boşa yatırım olur. Eğer bir yatırım yapılacaksa stadın orjinal planında olan çatıyı yapıp dış görünümü düzeltsinler. Milletin stadları sanat eseri gibi gözükürken bizimkinin dışında halen daha beton görünümü var. Cidden iğrenç duruyor, boyamak bu kadar mı zor?

Kapasite arttırma olayı stadı daha boş göstmermekten başka bir şey yapmayacağı gibi boşa yatırım olur. Eğer bir yatırım yapılacaksa stadın orjinal planında olan çatıyı yapıp dış görünümü düzeltsinler. Milletin stadları sanat eseri gibi gözükürken bizimkinin dışında halen daha beton görünümü var. Cidden iğrenç duruyor, boyamak bu kadar mı zor?

O beton görünümüne dokunamazlar çünkü konsept olarak saf beton mimari belirlenmişti dışardaki gözüken V kolonlara da aynı şekilde dokunamazlar yapabilecekleri şeyler kısıtlı ışıklandırma ve gelir getirebilecek elektronik panolar koyabilirler boya işine girişeceklerini sanmıyorum Ajax ve Atletico stadları da benzer konseptllere sahipler, çatı olayındaysa sökülüp ışık geçiren malzemeden yapılabilir hem zemin içinde iyi olur
0_6f9ftzgg.jpg

amsterdam-arena-credit_mobility_house.jpg

Son düzenleme:
Takım kaliteli olduktan sonra her maç en az 40bin kişi gelir.Ayrıca 10bin bilet yerine +10bin kombine olarak düşünün.40bin kombine yerine 50bin satarsınız.

Hibrit çime geçiyoruz sonunda :D

DTrMPB7X0AAJGw4.jpg

Geri
Üst Alt