Emrah Duvar
Taçsız Kral
- 5 Ocak 2011
- 107.789
- 94.870
- 4.978
@Berke Deniz senin polis işi noldu?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Özür dilediler, ceza kağıdı yırtıldı@Berke Deniz senin polis işi noldu?
Ciddi misin la?Özür dilediler, ceza kağıdı yırtıldı![]()
Valla. Amir gitti ziyaretlerine, konuştu bi elemanlarla. Özür ilettiler.Ciddi misin la?
Sicilini bozacaktıValla. Amir gitti ziyaretlerine, konuştu bi elemanlarla. Özür ilettiler.
Sonra merkez karokola gittik, ceza kağıdımı bulduk yırttık![]()
Bozacağı tek şey...... olurSicilini bozacaktı![]()
Paylaşıldı mı bilmiyorum ama ABV demek istiyorum.
Bu arada bu şahıs soruşturma altına alınmış. Görevinden alınmamış. Ve ortada video olduğunu bilmediği için ayağı takıldı diye yalan söylemiş yav.Kendi milletine bu değeri veren insanlar, Irakta Suriyede, Afganistanda vs neler yaptı Allah bilir.
Bu arada bu şahıs soruşturma altına alınmış. Görevinden alınmamış. Ve ortada video olduğunu bilmediği için ayağı takıldı diye yalan söylemiş yav.
Abi düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Bu olay birkaç çürük elma meselesi değil kesinlikle. Hiçbir Amerikalı da yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla artık bunu yemiyor zaten.
Bu Amerika'nın polislerinde hakikaten büyük bir sıkıntı var. Klinik vaka yav.
Amerika'da polisler ne bok yerse yesinler bir şekilde o olaydan yırtıyor. Nasıl oluyorsa, kanunlar bir şekilde polisi koruyor. Hiçbir yaptırımla karşılaşmayacağını bilen Amerikan polisi de istediği gibi at koşturuyor.
sonucunu çıkartıyorum ben. Bu olay herhangi bir Avrupa ülkesinde olsa anında görevden alırlar ve muhtemelen alacağı ceza bununla da kalmaz.
Tüm bu çıkardığım sonuç beni başka bir soruya yöneltiyor. Acaba Avrupa'da da polisler ABD'deki kadar kanunlar tarafından korunsa aynı olayları görür müydük?
Yani meselenin temeli kötü insanların eline güç geçtiğinde neler yapabileceğini görmemiz mi?
Tabii bu da yine beni başka bir tartışmaya götürüyor. Dünyada polislik mesleğini seçen insanların gerçek motivasyonu ne? Dünyadaki hangi ülkenin polisine neden polis olduğunu sorsak hep aynı cevabı alırız. '' Halkıma hizmet etmek için ''
Sence de polisliği seçen insanların büyük çoğunluğunun asıl motivasyon kaynakları rozetin gücünü kullanarak kendilerini tatmin etmek gibi durmuyor mu?
Ki bu da bizi polislik mesleğini seçen insanların çoğunun insani yönlerinin olmadığı sonucuna vardırmıyor mu?
Sorular sorular...
Bu arada bu şahıs soruşturma altına alınmış. Görevinden alınmamış. Ve ortada video olduğunu bilmediği için ayağı takıldı diye yalan söylemiş yav.
Abi düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Bu olay birkaç çürük elma meselesi değil kesinlikle. Hiçbir Amerikalı da yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla artık bunu yemiyor zaten.
Bu Amerika'nın polislerinde hakikaten büyük bir sıkıntı var. Klinik vaka yav.
Amerika'da polisler ne bok yerse yesinler bir şekilde o olaydan yırtıyor. Nasıl oluyorsa, kanunlar bir şekilde polisi koruyor. Hiçbir yaptırımla karşılaşmayacağını bilen Amerikan polisi de istediği gibi at koşturuyor.
sonucunu çıkartıyorum ben. Bu olay herhangi bir Avrupa ülkesinde olsa anında görevden alırlar ve muhtemelen alacağı ceza bununla da kalmaz.
Tüm bu çıkardığım sonuç beni başka bir soruya yöneltiyor. Acaba Avrupa'da da polisler ABD'deki kadar kanunlar tarafından korunsa aynı olayları görür müydük?
Yani meselenin temeli kötü insanların eline güç geçtiğinde neler yapabileceğini görmemiz mi?
Tabii bu da yine beni başka bir tartışmaya götürüyor. Dünyada polislik mesleğini seçen insanların gerçek motivasyonu ne? Dünyadaki hangi ülkenin polisine neden polis olduğunu sorsak hep aynı cevabı alırız. '' Halkıma hizmet etmek için ''
Peki bu da sence polislik mesleğini seçen insanların büyük çoğunluğunun asıl motivasyon kaynaklarının rozetin gücünü kullanarak kendilerini tatmin etmek gibi durmuyor mu?
Ki bu da bizi polislik mesleğini seçen insanların çoğunluğunun insani yönlerinin pek olmadığı sonucuna vardırmıyor mu?
Bu arada tüm polisler kötüdür filan demiyorum elbette.
Lakin sorular sorular...
Amerikalı arkadaşlarım çok oldu, hiç Amerika'da bulunmadım, yurtdışına çıkma imkanım oldu, özellikle Fransa'da 6 ay kadar kaldım. Bulunduğum bölgede Arap kökenlilere ve Türk kökenlilere açıkçası polisin tavrı buna yakındı. Diğer bölgeleri bilmiyorum. Fransızlara oldukça kibar yaklaşıyorlardı. Havaalanında bile hissettirdiler sağolsunlar ırkçı tavırlarını.
Amerikaya gelirsek, dizilerde ve filmlerde yanlışlıkla çocuk vuran veya yanlış kişiye ateş açan polislere arkadaşlarının destek vermesi, amirinin sen bir iki gün kafa dağıt sonra masabaşı iş verelim diye konuşması hep garibime giderdi. Kendi kendime sorardım, ulan bu adam ceza almayacak mı gitti masum birini vurdu vs diye. Geçen ay daha bu olaylar patlak vermeden youtubetaki polis görüntülerini izledim, hepsi tam egoist ve manyak tipler. Güçsüzü ezebildikleri kadar eziyorlar, güçlü birini görünce hemen köşelerine siniyorlar. Hatta sırf zevk için arabalara uyuşturucu yerleştirip masum insanları hapse attıran bir sürü polis var. Bu salaklardan birkaçı kamerasını açık unuttuğu için yakalanmış ve yıllarca bunu yapmış. O tek bir polisin arabaya methanfetamin yerleştirip içeri attırdığı elli küsür masum insan var, hatta velayet davasını ve işini kaybettirdiği bir baba var içlerinde. Gerçek polis kamerası olmasa çoğuna inanmazdım. İzlediğim bir görüntüde ise otistik bir genç hastaneden kaçınca geri götüren sosyal hizmetler görevlisini zevk için polis vurmuştu. Adam(siyahi bakıcı) yerde yatıyor, gencin durumunu açıklıyor polise. Elleri havada, polis açıklamadan sonra adamı vuruyor. Neden vurdun diye sormuş adam, polisin cevabı direkt 'bilmiyorum'. Komedi gibi ülke. Hatta videoyu buldum, gerçekten içler acısı.
Daha ceza alıp almayacağı belli değil. Lakin o şerefsiz muhtemelen elini kolunu sallaya sallaya çıkacak.Amerika'da polisler sendika tarafindan korunuyorlar ve sozlesme sartlarinda teftis yapilmadan zirt diye hapse atilmayacaklarina dair kurallar var. O yuzden bu son vakada kurbanin bogazina basan yaratik once gorevden uzaklastirildi ancak 4 gun sonra tutuklanabildi. Aslinda o cok daha uzun surerdi ama protestolar siddetli bir hale gelince hapse attilar.
Daha ceza alıp almayacağı belli değil. Lakin o şerefsiz muhtemelen elini kolunu sallaya sallaya çıkacak.
Ceza aldı mı yani?Hayir, cikamayacak.