Anın Görüntüsü

@Recep İçfındık ustad arjantinde mi yasiyorsun
Şilide yaşıyorum ama arjantine çok sık gidiyorum. hatta şuan arjantindeyim

Arjantin 1800ler ve 1900lerin başında dünyanın en refah ülkesiydi. 1950de illk 10daydı.

40 yıldır sosyalizm ve komünizmin pençesinde, 40 yıldır büyümeyen bir ülke. nihayet milei ile bu beladan kurtuldular. artık önleri açık. tabii sonraki seçimi de milei kazanırsa.

fotodaki eyalet Bolivya sınırına yakın. Türkiye'de hskkari siirt belki antep gibii bir yer.

anlık olmasa da yakınlarda:

GVIpy0IWgAAfQ5g
GVIpy3xXsAAxGUE

GVIpy4TWYAA9pge

Santiago'da atamla foto çekindim. Şili ile 1926'da imzalanan dostluk anlaşmamız var. 1923'te ilan edilen ülkemizin bağımsızlığı 1926 yılında yapılan anlaşma ile şili tarafından tanınıyor. Bu hem dostluk anlaşması hem de türkiye'nin şili tarafından tanınmasını içeriyor. Bu anlaşmayla beraber latin amerika'da türkiye'yi ilk tanıyan ülke Şili oluyor. O yıldan beri bu ülkeyle aramızda çok iyi ilişkiler var devlet düzeyinde.

Geçen aylarda Aselsan Santiago'ya şube açtı, şili tanklarını modernize edecekler burada. THY'de bu yılın sonunda santiago'ya direkt uçuşlara başlayacak. Ben gelirken Sao paulo'ya kadar uçtum, oradan latam airlines ile gelmiştim. sonunda and dağları ötesine uçacaklar. o dağları geçmek büyük bir keyif. Santiago'da Türkiye Cumhuriyeti Meydanı, Atatürk Koleji, Atatürk Meydanı, Ankara Parkı ve bir Atatürk Anıtı bulunmakta

Türkleri, filistinlileri ve müslümanları seven bir millet. Türk ligini de iyi biliyorlar. Ama Arjantinlilere göre garipler, tahammül etmek zor. zor insanlar

Son düzenleme:
anlık olmasa da yakınlarda:

GVIpy0IWgAAfQ5g
GVIpy3xXsAAxGUE

GVIpy4TWYAA9pge

Santiago'da atamla foto çekindim. Şili ile 1926'da imzalanan dostluk anlaşmamız var. 1923'te ilan edilen ülkemizin bağımsızlığı 1926 yılında yapılan anlaşma ile şili tarafından tanınıyor. Bu hem dostluk anlaşması hem de türkiye'nin şili tarafından tanınmasını içeriyor. Bu anlaşmayla beraber latin amerika'da türkiye'yi ilk tanıyan ülke Şili oluyor. O yıldan beri bu ülkeyle aramızda çok iyi ilişkiler var devlet düzeyinde.

Geçen aylarda Aselsan Santiago'ya şube açtı, şili tanklarını modernize edecekler burada. THY'de bu yılın sonunda santiago'ya direkt uçuşlara başlayacak. Ben gelirken Sao paulo'ya kadar uçtum, oradan latam airlines ile gelmiştim. sonunda and dağları ötesine uçacaklar. o dağları geçmek büyük bir keyif. Santiago'da Türkiye Cumhuriyeti Meydanı, Atatürk Koleji, Atatürk Meydanı, Ankara Parkı ve bir Atatürk Anıtı bulunmakta

Türkleri, filistinlileri ve müslümanları seven bir millet. Türk ligini de iyi biliyorlar. Ama Arjantinlilere göre garipler, tahammül etmek zor. zor insanlar
Fotoda yandan biraz Kerem'e benziyorsun Reco

geçen 36 saatlik bir otobüs yolculuğu sonrası Şili'nin Antofagasta şehrine bir gece yarısı indim. Çantamı alıp, aktarma otobüsünü beklemeye koyulmak için otogara giriyordum birden urfa geceleri sesi duydum. delalım çalıyordu, ama sadece zurna sesi geliyordu. Önce yorgunluktan olduğunu düşündüm bi 3-4 saniye durdum ve düşündüm. hayır burası türkiye değil, bu kafamın içinde çalıyor dedim 35-40 saattir otobüsün içindeyim, burada mola da verilmiyordu, diye düşündüm buna emin oldum artık. içerye ilerledikçe zurna sesi kulağıma artık daha da çok gelmeye başladı. uykusuzluk ve yorgunluğun etkisiyle çevremde olup bitenlere bir türlü anlam verememiştim.

çünkü otogar oldukça küçük, otogarda hiçbir şey yok. sadece büfe gibi şeyler. önce araba teyipleri için kasetçi olduğunu düşündüm içeride ama yok. bir yerden delalım delalım çalan zurna sesi gelmeye devam ediyordu. ancak müziğin kaynağı hala yok. ilerleyip derinlere girdikçe bekleme salonundaki ebeler belirdi, ebelerin hepsi dikey kolona doğru odaklanmışlardı. hemen hızlıca yürüyüp kolonun arkasına bakmaya yeltendim ve müzik sesi artıyordu. sonra oraya ufak bir tv koyduklarını farkettim, bakınca türk dizisini gördüm ve içimde sevinç fırtınası koptu. çünkü hayatımda delirdiğimi bu kadar net düşündüğüm, kesin kanaat getirdiğim an olmadı. delirdiğimi o kadar düşündüm ki o sıra panik atak krizi gelmişti. çünkü delalım zurnasını sadece ben duyuyorum sanıyordum. meğersem bu diziyi izliyorlarmış terminalde.

hiç aklıma da dizi olabileceği ihtimali gelmedi. tabi bu olayın hepsi 30-40 saniye civarında cereyan etti. işte allahın unuttuğu çölde başıma gelenler bunlardı.

isteyene videosunu atabilirim özelden. buraya koymayım dedim videoyu

VideoCapture_20240820-213114.jpg

Geri
Üst Alt