Anın Görüntüsü

Kaç yıl oldu başlık açılalı hala a*ın görüntüsü olarak okuyorum

prunus-persica-royal-glory-seftali-fid-da98b0.jpg

Hayat nasıl yaşanır mı arjantinde
şuan fiyatlardan dolayı tavsiye etmem aşırı pahalı 1 yer. ben trye geldim 2 gün önce. Şili konsolosluğunda imzalamam gereken belgeler var. 3-5 ay sürecek bir süreç. yazı da türkiyede geçirip sonra şiliye dönücem.

ama arjantin her gün daha iyiye giden bir yer, kurumsal şirket sıkıntısı var. genelde herkes kendi işini yaptığı için en fazla 500-600 dolar belki 7000-900 usd para öderler elemanlara maaş olarak. bunla da hayatta kalınmaz. kurumsal şirketler mesela carrefour gibi yerde kasiyer falan olursan 1200-1500 usd arası maaş veriyorlar. o da pek iyi bir hayat yaşatmasa da hayatta kalınır.

yaşam olarak ise eğlenceli, ek gelir şart şuan için. türkiyeye geldim. tl değer kaybetmiş epey en büyük para 200 tk 6-7 dolar kadar sanırım. arjantinin en büyük parası 20 dolar. ona da pizza bile etmiyor arjantinde. türkiye hala döviz bazında gıda konusunda ucuz, ama otomobil vs dersen arjantin trden daha ucuz 6-7 bin dolara araba alınıyor. ama yine de şili gibi değil. şilide 400 dolara da araba var. ama onlar da oturum vermede zorluyorlar. 2 yıl oldu ben daha trye gelip oturum çıkartıcam. ama ekonomik olarak ben şiliyi hiçbir yere değişmem abdye bile

Geri
Üst Alt