Anın Görüntüsü

şuan fiyatlardan dolayı tavsiye etmem aşırı pahalı 1 yer. ben trye geldim 2 gün önce. Şili konsolosluğunda imzalamam gereken belgeler var. 3-5 ay sürecek bir süreç. yazı da türkiyede geçirip sonra şiliye dönücem.

ama arjantin her gün daha iyiye giden bir yer, kurumsal şirket sıkıntısı var. genelde herkes kendi işini yaptığı için en fazla 500-600 dolar belki 7000-900 usd para öderler elemanlara maaş olarak. bunla da hayatta kalınmaz. kurumsal şirketler mesela carrefour gibi yerde kasiyer falan olursan 1200-1500 usd arası maaş veriyorlar. o da pek iyi bir hayat yaşatmasa da hayatta kalınır.

yaşam olarak ise eğlenceli, ek gelir şart şuan için. türkiyeye geldim. tl değer kaybetmiş epey en büyük para 200 tk 6-7 dolar kadar sanırım. arjantinin en büyük parası 20 dolar. ona da pizza bile etmiyor arjantinde. türkiye hala döviz bazında gıda konusunda ucuz, ama otomobil vs dersen arjantin trden daha ucuz 6-7 bin dolara araba alınıyor. ama yine de şili gibi değil. şilide 400 dolara da araba var. ama onlar da oturum vermede zorluyorlar. 2 yıl oldu ben daha trye gelip oturum çıkartıcam. ama ekonomik olarak ben şiliyi hiçbir yere değişmem abdye bile
Turkiye gida fiyatlaronda nereye ucu hocam?

Turkiye gida fiyatlaronda nereye ucu hocam?
arjantin ve şiliye göre ucuz işte. ben pet şişe suya 1.8 dolar veriyorum mesela, döner yedim taksimde 300-350 tl, arjantinde sadece McDonald's hamburget zaten 600 tl. döner daha pahalı. dolar hesabıyla trde 8 10 dolar arjantinde 15 dolar dürüm döner.

dolayısıyla gıda olarak 2 kat daha ucuz Türkiye çünkü o ülkelerin lojistiği trninki gibi kolay değil. gezegen gibi ülke, hele patagonya bölgeleri daha da pahalı. 30 saat yol gittiğinde ülkeyi yarılıyorsun. dolayısıyla ürünler pahalı, ekstra da vergi cenneti arjantin. ancak otomobil türkiyeden çok daha ucuz. trde gıda ucuz, dolma biberin tanesi 1 dolar. kg hesabı bile yok. tane ile fiyatlanıyor. Nesquik 200 Gram trdeki 1 kg ile aynı fiyat nerdeyse. porsiyonlar çok ufak ama aşırı pahalı. o yönü kötü. süpermarketten alış veriş yapmak statü bir durum. çünkü çok çok pahalı. pazarda daha ucuz ve pazarda her şey var bisküvi deterjan vs

arjantin ve şiliye göre ucuz işte. ben pet şişe suya 1.8 dolar veriyorum mesela, döner yedim taksimde 300-350 tl, arjantinde sadece McDonald's hamburget zaten 600 tl. döner daha pahalı. dolar hesabıyla trde 8 10 dolar arjantinde 15 dolar dürüm döner.

dolayısıyla gıda olarak 2 kat daha ucuz Türkiye çünkü o ülkelerin lojistiği trninki gibi kolay değil. gezegen gibi ülke, hele patagonya bölgeleri daha da pahalı. 30 saat yol gittiğinde ülkeyi yarılıyorsun. dolayısıyla ürünler pahalı, ekstra da vergi cenneti arjantin. ancak otomobil türkiyeden çok daha ucuz. trde gıda ucuz, dolma biberin tanesi 1 dolar. kg hesabı bile yok. tane ile fiyatlanıyor. Nesquik 200 Gram trdeki 1 kg ile aynı fiyat nerdeyse. porsiyonlar çok ufak ama aşırı pahalı. o yönü kötü. süpermarketten alış veriş yapmak statü bir durum. çünkü çok çok pahalı. pazarda daha ucuz ve pazarda her şey var bisküvi deterjan vs
Oralara gore ucuzmus. Ama Turk halki icin cuz degil. Et fiyatlari ABD ile yarisiyor mesela.

Oralara gore ucuzmus. Ama Turk halki icin cuz degil. Et fiyatlari ABD ile yarisiyor mesela.
spesifik gıda örneği vermedim ben genel örnek verdim. dolar herkes için aynı bir kriter. gıda olarak evet et ucuz orda çünkü insandan çok büyükbaş var. ancak sebze meyve kuruyemiş gibi şeyler 2 3 kat daha pahalı orda

Geri
Üst Alt