Ankara'da Patlama!

Bu arada TDK'dan faşizm kelimesinin buraya uyan anlamını genel bir bilgi olarak paylaşalım.. illa diğer ırklardan nefret olarak algılanmasın.. buyrun:

Demokratik düzenin yerine aşırı bir ulusçuluk ve baskı düzeni kurmayı amaçlayan öğreti

Türkiye'deki hemen hemen bütün mhp'liler bu tanıma giriyor..

Ha yanlış anlaşılmasın, kürt milliyetçilerinin de zürriyetini .................

Hepimiz bir gün en önemli meziyetin insan olmak olduğunu anlamadan kimseye huzur yok..

Bakın artık Türkiye'de kavramlar öyle iç içe geçmiş vaziyette ki, insanların kafasının karışması kadar doğal bir şey yok. HDP'nin ''Sol'' parti olduğu savı büyük bir yanılgı olduğu kadar kimse kusura bakmasın lakin ahmakça bir yaklaşım. HDP ''Ezilen ulus'' ve ''Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı'' gibi kavramların arkasına gizlenen etnik milliyetçi bir partiden ötesi değil. Kaldı ki UKKT konusunda da samimi değiller. Zira Lenin'in Ukrayna sorunu üzerine yazdıklarını duyunca çoklarının yüzünde bir kararma oluşuyor. ''Ama'' ''Hımm'' ''Fakat şöyle'' Üçyüzyirdörtbin dereden su getirmeye başlıyorlar.

Solmuş... Güleyim bari. Siz hiç HDP'lilerin ağzından Mustafa Suphi, Hikmet Kıvılcımlı, Behice Boran gibi isimlerin çıktığını duydunuz mu ? Duyamazsınız zira Türkiye'deki Sol hareketin geçmişi ile, karakteri ile örtüşen yanları hiç bir zaman olmadı. Sadece 68 kuşağı olarak adlandırılan kuşağa eklemlenmeyi bir fırsat olarak gördüler ve bunu değerlendirdiler. Peki bu isimlerden bahsetmeyen HDP ve HDP'liler salt Kürt olduğu için Şeyh Sait ya da Saidi Nursi'ye övgü düzdükleri için mi Solcu olacaklar ? Buyurun bir gülme efekti daha...

Yersen Sol parti ama içinde feodal çarkların kanını ve emeğini sömürerek beslendiği yığınla toprak ağası var. Bu da başka bir güzellik olsa gerek. Bakın Türkiye'de HDP ve türevlerinin ''Sol'' olarak lanse edilmesi gerici ve sağ yapıların işine geldiği için her zaman körüklenen ve desteklenen bir yalandan başka bir şey değil. İşlerine geliyor çünkü, yaftalamaya alışmış bir toplum için herhangi bir haksızlık karşısında ''Sol'' tepki gösterdiğinde ''Ahanda PKK'lı bunlar'' algısı her seferinde reyting alıyor ve işin gerçeği, haksızlıklar, hukuksuzlar vesaire bu yaratılan algı içerisinde yok olup gidiyor.

HDP ne kadar solsa MHP'de o kadar soldur. Bu yazdığım kısımları sadece parti ve yapısı üzerine yazılmış olarak değerlendirmeniz iyi olur. ''Kürt Meselesi'' daha geniş ve uzun bir konu ona girmiyorum şimdilik. Sadece başlıkta HDP lafı açıldığını gördüğüm için yazma gereği duydum.

Ha birde tüm yazdıklar ''Demokratik Kongo Cumhuriyeti'' ile ilgilidir. Türkiye ve Türk siyaseti kısımları tamamen kurgu. ;)
Yazdıklarının altına imzamı atarım abi

Ama bu ülkede solculuk= kürtçülük seviyesine doğru gidiyor
Kürtçüler sol maskesi takmış dolanıyor bazı saflarda bunların peşinden gidiyor

Abi kürt ırkçılığından arınmış gerçek bir solcu görünce cidden seviniyorum artık o derece
Solcu olmadığım halde mutlu oluyorum cidden yoksa düzenin, sınıfların eşitliği vs o tarz şeylerde ben de solcularla aynı düşünüyorum
Türkiye'de solcu olmayanlara solu itici gösteren bu kürtçüler bence
Yoksa Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ellerinde hep Türk bayrakları falan var eylemlerinde
Onlar ile şimdikilerin çoğu farklılar bence.
Onlar ülkeyi yıkmak ve milleti yok etmek değil düzeni değiştirmek istemişler
Ama bu sözde sol özde kürtçülüğün amacı farklı işte sıkıntı orada zaten
Bilerek ya da bilmeyerek insanlara kürt ırkçılığı yaptırıyorlar bunu da solculuk olarak yutturuyorlar

Son düzenleme:
ben de kürt faşolarını solcu yerine koymuyorum yahu :D o konuda bir anlaşalım..

Ben diyorum ki, kim faşo olursa olsun, dışlayarak, suratına sıçarak bi şey elde edemeyiz..

Bunu çoktan öğrenmiş olmamız gerekiyordu..

ps: bahçesizin erdoğan'a yardım etmek için öyle yaptığını zaten biliyoruz.. neyseki bahçesizi sevmiyormuşsun.. hadi neyse :)

Yazdıklarının altına imzamı atarım abi

Ama bu ülkede solculuk= kürtçülük seviyesine doğru gidiyor
Kürtçüler sol maskesi takmış dolanıyor bazı saflarda bunların peşinden gidiyor

Abi kürt ırkçılığından arınmış gerçek bir solcu görünce cidden seviniyorum artık o derece
Solcu olmadığım halde mutlu oluyorum cidden yoksa düzenin, sınıfların eşitliği vs o tarz şeylerde ben de solcularla aynı düşünüyorum
Türkiye'de solcu olmayanlara solu itici gösteren bu kürtçüler bence
Yoksa Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ellerinde hep Türk bayrakları falan var eylemlerinde
Onlar ile şimdikilerin çoğu farklılar bence.
Onlar ülkeyi yıkmak ve milleti yok etmek değil düzeni değiştirmek istemişler
Ama bu sözde sol özde kürtçülüğün amacı farklı işte sıkıntı orada zaten
Bilerek ya da bilmeyerek insanlara kürt ırkçılığı yaptırıyorlar bunu da solculuk olarak yutturuyorlar

Vallahi abim sağımız da solumuz da donanımsız. Özellikle yeni nesil sloganların ve söylenenlerin ışığında sağa sola savruluyor. Okumuyorlar, araştırmıyorlar ve en acısı geçmişi ve tarihi bilmedikleri için savruldukları nokta da hangi cephede yer alırlarsa alsınlar doğru nokta olmuyor. Bak sana komik bir şey anlatayım; Bu ülkede ''Sol''cu olduğunu iddia eden ve seninde bahsettiğin Kürtçülük treninin arkasına binmiş bir kaç arkadaş ile zamanında sohbet ediyorduk. Mevzu ''Sultan Galiyev''e ''Vahidov''a falan geldi. Sovyetlerdeki Türk Sosyalistleri ve onların yaşadığı dramlardan bahsederken gözleri fal taşı gibi açıldı ve sonrasında bir tanesinin ağzından şöyle bir laf döküldü; ''Ama adamlar Türkmüş zaten.'' 80 sonrası kuşağın kafasına Sol ve Kürt algısı öyle yerleştirilmiş ki, bu hem üzülünecek hem de ne yazık ki kahkahalarla gülünecek bir durum. Trajikomik! Mübalağa olarak almasınlar ya da alınmasınlar ama bu ülkede bazıları ''Kürt'' doğunca solcu ''Türk'' doğunca faşist olunacağını falan sanıyor. Farkında değil ama adam öyle inanıyor. Ee hal böyleyken manzarada bu oluyor işte.

Son düzenleme:
ben de kürt faşolarını solcu yerine koymuyorum yahu :D o konuda bir anlaşalım..

Ben diyorum ki, kim faşo olursa olsun, dışlayarak, suratına sıçarak bi şey elde edemeyiz..

Bunu çoktan öğrenmiş olmamız gerekiyordu..

ps: bahçesizin erdoğan'a yardım etmek için öyle yaptığını zaten biliyoruz.. neyseki bahçesizi sevmiyormuşsun.. hadi neyse :)

Sözlerim sana değildi Serdar bu arada. :D Bende onun altını çizeyim :D Genel HDP tespiti yapasım geldi ''Çizgi Metin''imizin güzel avatarını kullanan kardeşimizin yazdıklarını görünce. Şerh koymak istedim :)

Sözlerim sana değildi Serdar bu arada. :D Bende onun altını çizeyim :D Genel HDP tespiti yapasım geldi ''Çizgi Metin''imizin güzel avatarını kullanan kardeşimizin yazdıklarını görünce. Şerh koymak istedim :)

Ben kendimi temize çıkarayım da :D

Adamları dinleyelim, yanımıza çekmeye çalışalım, pkk'nın kucağından çekip çıkarmak için daha çok çaba sarfedelim dedim..

Kürtçülerle saf tutma derdinde değilim :)

Adamları dinleyelim, yanımıza çekmeye çalışalım, pkk'nın kucağından çekip çıkarmak için daha çok çaba sarfedelim dedim..

Serdar; senin Fenerbahçe'liler hariç herkesi adam edebileceğimize dair şu pozitif ruh halin pek hoşuma gidiyor :D

Kardeşi dağda gerilla olan adamı nasıl yanına çekeceksin o da ayrı bir dava tabii.

Kardeşi dağda gerilla olan adamı nasıl yanına çekeceksin o da ayrı bir dava tabii.

Ülkeyi öyle bir demokrasi ve fikir hürriyeti cennetine çevireceksin ki, adam kardeşine "mal mısın lo, in oradan aşağı" diyecek..

Öyle bir düzen kuracaksın ki, dağdaki hıyara benzeyecek.. herkes "bu hıyarağası orada ne arıyor" diye kafa bulacak..

Herşeyi denedik de, bu dediğimi hiç denemedik.. hala içerde bir sürü gazeteci var.. dağdakini bırak, meclistekinin dokunulmazlığına taktık

Ülkeyi öyle bir demokrasi ve fikir hürriyeti cennetine çevireceksin ki, adam kardeşine "mal mısın lo, in oradan aşağı" diyecek..

Öyle bir düzen kuracaksın ki, dağdaki hıyara benzeyecek.. herkes "bu hıyarağası orada ne arıyor" diye kafa bulacak..

Herşeyi denedik de, bu dediğimi hiç denemedik.. hala içerde bir sürü gazeteci var.. dağdakini bırak, meclistekinin dokunulmazlığına taktık

Senin benim anladığım demokrasi ve fikrî özgürlük ile onlarınki BAYA bi' farklı. Onlar düzen taraftarı değiller ki , bölmeye uğraşan adamın düzenle ne işi olur zaten :)

Usta ben de size sert gittiysem kusura bakmayın

Ben kürt oldukları için dışlıyorsanız ırkçısınız tarzı cümle falan vardı o yazıda ondan sonra sinirlendim biraz
Çünkü hdp'den nefret edilmesinin sebepleri çok açık belli ve kürt partisi olmasıyla bunun alakası yok
Sürekli provokatör söylemler,tahrik dolu hareketler,pkk propagandaları vs ve en sonunda bombacının cenazesini gidip o iti yüceltmeleri vs daha çok şey sayılabilir
Haklısın dışlamadan kazanmak gerek ama hdp yaptıkları politikalarla bu nefreti kendisi daha da körükledi son dönemde

7 Haziran'da hdp'ye sırf akp'ye inat oy vermiş chp'li arkadaşım şuanda benden daha çok nefret ediyor hdp'den
Nereden nereye getirdiler
Dışlamamak gerek doğru bu zaten bu ülkeyi bölmek isteyen ülkelerin amacı hepsi dışlansın ve pkk kucağına itilsin
Dışlamamak gerek derken tüm Kürtler için konuşuyorum bunu tabii hdp'lilerin zaten hepsi pkk'lı tepki oyu olarak oy verenler hariç

ama şuan ki hdp'nin politikası ve hdp tabanının sosyal medyada yaptıklarıyla kendileri itici ve antipatik oluyorlar
Hdp'ye büyük bir şans verildi 7 haziran da o kadar büyük bir sayıyla meclise girdiler şuanda da mhp gibi köklü bir partiden yüksek sayıyla temsil ediliyorlar
Ama hala doğru dürüst davranmıyorlar
Adam gibi dursalar mecliste o zaman böyle tepki olmaz ve o zaman sonuna kadar haklı olursunuz

Bu nefreti resmen körüklüyorlar yaptıkları anlaşılmaz hareketlerle

Ama bunları Türkiye'nin safına çekmek çok ütopik bir polyanna düşüncesi bence :)
Emperyalist batı ve siyonist israil bunlara devlet vaadi ile havucu vermiş artık o yoldan dönmezler kesinlikle

Neyse hayırlısı neyse o olsun
Umarım yaralıların hepsi sağlıklarına kavuşur ve kaybımız artmaz

Son düzenleme:
Senin benim anladığım demokrasi ve fikrî özgürlük ile onlarınki BAYA bi' farklı. Onlar düzen taraftarı değiller ki , bölmeye uğraşan adamın düzenle ne işi olur zaten :)

Senin kafandakini bilme şansım yok da, benim kafamdaki gibi bir demokrasimiz olsaydı, pkk hiç doğmazdı bile.. :)

Onur Arslan

Ben senin kürt oldukları için dışlamadığının farkındayım ama daha kimin yaptığı belli olmadan, ve büyük ihtimalle yine ışid'in yaptığını düşündüğüm bir olaydan sonra hemen hdp'ye giydirmemek lazım..

Bunlar dikkat edersen anında yayın yasağı getiriyorlar.. belli ki bir şeyler gizlenecek yine her zaman ki gibi..

Temiz bir hükümetin yayın yasağı gibi bir ucube ile ne işi olur yahu?..

yayın yasağı başlı başına itiraftır bana göre.. aklımızla dalga geçmesinler..

Arkadaslar cok tartisma cikmis, uzatmak istemiyorum, zaten siyaset de yasak genel olarak forumda sanirsam, konu da hassas bir konu. Serdar Demir renktasla az cok gorusumuz ayni. Benim demeye calistigim sey suydu sanirsam: HDP gecen seneki secimlerden sonra kendini PKK'dan ayiran bir tavira yonelmeye calisti, bu ekolun basini da Demirtas cekiyordu. Benim inancim HDP'nin bu kimlige gecmesine izin verilmedigidir.

Polemikten siyasi tartismadan ote, su an Turkiye siyasetinde faal olan neredeyse her unsur (parti veya teror orgutu) Turkiye icin zararlidir. Buyuk bir temizlik gerek.

Amerika'da birak Bernie'nin kazanmasini (ki muhtesem olur), Trump'in kazanmasi bile Turkiye ve Orta Dogu icin cok sey degistirir. Hillary su anki politikanin devami olur gibime geliyor. Ha, bu arada, Merkel'in de secimde oldukca fazla oy kaybettigini (hem de Alman fasistleri AfD'ye) ve bunun buyuk sebeplerinden birinin Turkiye'yle yapilan multeci anlasmasi oldugunu da not duselim.

Vatanı bu hale kim getirdiyse Allah bildiği gibi yapsın.

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Sezgin tanrıkulu dün pkk kanalına çıkmış. işte chpye olan negatif bakış açımı destekliyorlar yine. Geçen de pkk cenazesine çelenk bırakmışlardı. Atatürkün partisini nasıl yönetiyorsunuz yazık ya cidden ben üzülüyorum . Partilerin hepsi çığrından çıktı insanlarda kime oy vereceğini bilemiyor

K012_2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

[h=1]Erdoğan'dan bombalı saldırı açıklaması: Vatandaşlarımız endişe etmesin[/h]

ülkemiz dış güçler tarafından 70'li yıllara geri cekilmek isteniyor.

insanlara korku empoze ediliyor.

hani taksim-kızılay v.s. kalabalıgın doruk yaptıgı meydanlarda gezmekten cekinir hale geldik.

avrupa bu konuya sessiz kalıyor, cünkü hepsi bize düsman.

Allah Türk'ü korusun ve bize bu oyunları oynayan dış güclerin bin belasını versin demekten baska care kalmadı.

Geri
Üst Alt