Ankara'da Patlama!

Yav arkadaş şu an devleti yöneten iktidar partisi CHP mi MHP mi veya o adını dahi anmak istemediğim ne idüğü belirsiz parti mi? 14 yıldır ülkeyi tek parti iktidarı olarak yöneten parti hangi parti bana biri söylesin? Yani bazıları öyle şeyler yazıyor ki kanım donuyor. Tamam anladık CHP'de dahil olmak üzere diğer partilerde güven vermiyor diye düşünebilirsin olabilir hatta bana göre de vermiyordur hatta ve hatta bana göre şu an bu ülkenin tüm siyasi anlayışı ve parti ayırt etmeksizin tüm siyasi kadroları tasfiye edilmelidir yenilenmelidir o ayrı konu lakin bu durum senin mevcut siyasi iktidarı destekliyor olmanı haklı mı çıkarıyor? Şu ana kadar özellikle son 4-5 yıllık süreçte bu ülkeye yaşatılan rezaletlere karşı mevcut siyasi iktidarı dokunulmaz veya eleştirilmez mi kılıyor?

Yav ABD kendi büyükelçiliğine okyanusun ta öte tarafından aldığı istihbaratı bir gün öncesinden iletiyor ve vatandaşlarını uyarıyor ama senin istihbaratın uyuyor veya biliyor da susuyor. Oy vermeyin bile demiyorum lakin şu durumda dahi çıkıp biriniz MİT başkanı istifa etmeli dedi mi? Milli Savunma Bakanı istifa etmeli dedi mi? Bakın o çok sevdiğiniz Cumhurbaşkanınız(Kesinlikle benim değil kabul etmiyorum) çıkıp istifa etsin demiyorum hatta saftirik bb niz de istifa etsin demiyorum. Şu olayın sonrasında dahi bir kişi sorumluluk alıp istifa etmez mi yahu? Bir kere sorumlular istifa etmeli dediniz mi? Bir kere kötü bir olay sonrası şu siyasi iktidarı eleştirdiğinizi göreyim dişimi kıracağım! Ulan ne zaman bunu desek yok cehape zihniyeti yok bilmem ne zihniyeti kıl tüy bilmem ne... Ulan ne cehapeymiş yav ne kapanmaz yaraymış!

7 Hazirandan önce kürt siyasetine yavşama merkezli bir tutum varken 7 hazirandan sonra bir anda Bayrak siyasetine dönen iktidar ve ona sorgusuz sualsiz tapanlar mı birlik beraberlik çağrısı yapıyor? Çözüm sürecini eleştirirken sizler hainsiniz barış istemiyorsunuz analar ağlasın istiyorsunuz deyip sonra da dansözlere taş çıkartırcasına dönen kitle mi yapıyor bunu? Yok arkadaş kusura bakmayın. Birliğiniz de sizin olsun beraberliğiniz de... Benden ırak allahınıza yakın olun.

Kasım seçimi büyük bir ihtimalle benim oy kullandığım son seçimdi. Başkan ve kadrosunda büyük bir yeniliğe gitmediği sürece sırf mevcut siyasi iktidarın karşısında güçlü bir muhalefet olsun diye birkaç seçimdir oy verdiğim CHP'ye dahi oy vermeyeceğim. Boş oy atarım ve belki oy kullanmaya gitmem bile. Bir çok yalama, döt kılı ve çomar ağzından salyalar aka aka sorgusuz sualsiz malum partiye oy vermeye gidecekler yine biliyorum ama olsun. Kime yarıyorsa yarasın kararım bu şekildedir. Alın devletiniz de sizin olsun. Geriye sevecek saygı duyacak pek bir şey bırakmadınız zaten.

Bir gün gelecek bu enkaz sizin de üstünüze çökecek işte o gün geldiğinde kimseden el istemeyin aman dilemeyin. Çünkü anladığınız dil bu yapacak bir şey yok. Ben artık ayrıştım kabul ediyorum. Benden size uzatacak el yok...

Hata 1: APO meselesinin Ecevit asmadı bitti diyerek açıklamak kolay değil. O işin için de uluslararası bir çok mesele olduğunu tahmin ediyorsundur diye umuyorum. Asılmadığı ve ekonomi de çuvalladığı için 2002'de Ecevit'in oyu %22'den %1'e düşmedi mi bu arada?

Hata 2: Aşırı milliyetçi reaksiyonlar ile bir zümreyi baskı altında tutmak bayağılıktır, acizliktir. Türkiye Tarihi'de bir çok yanlış politika ile doludur. Bu politikayı güdenlerin hepsi suçlu ama 1950 yılından beri iktidara gelemeyen ve hep uhalefet olmuş parti mi daha suçludur, yoksa 50 yılın en az 45'ini bir şekilde yönetmiş (Menderes'den bugüne gelen gelenek mi?)

gitmeden önce hata 1:
eğer gerçek milliyetçiysen ben işin içinde yokum der sol yapıya uygun gereklilik yerine getirilir.

hata 2: ecevit 70 li 2000 yıllarda o kadroyla ülkeyi yönetip anasını ağlattı sol başa geçmedi demeyin 2 defa geçti o da yetti.

Hala tvlerde parisin göbeğinde patlattılar geyiği dönüyor. Ulan ondan sonra Türkiye'nin başkentinde 3 bomba patladı kaç tane daha patlamasını bekliyorsunuz argümanı değiştirmek için

gitmeden önce hata 1:
eğer gerçek milliyetçiysen ben işin içinde yokum der sol yapıya uygun gereklilik yerine getirilir.

hata 2: ecevit 70 li 2000 yıllarda o kadroyla ülkeyi yönetip anasını ağlattı sol başa geçmedi demeyin 2 defa geçti o da yetti.

2. Tartışmaya devam edecek söz bırakmamışsın zaten bunu diyerek. Ecevit'in 2 sene 3'lü koalisyon ile yaptığının 100 katını 48 senede yapanları teraziye koymuyorsun çünkü vicdanında.

Olayları bu boyuta taşıyan ve ülkemizin yangın yerine dönmesine sebep olan, ''Demokratik Kongo Cumhuriyeti Başkanı'' Joseph Kabila ve Başbakanı Matata Konyo'yu kınıyorum. Allah sizi bildiği gibi yapsın.

Ölenlere rahmet acılı ailelerine sabır dilerim.

Son düzenleme:
Hata 1: APO meselesinin Ecevit asmadı bitti diyerek açıklamak kolay değil. O işin için de uluslararası bir çok mesele olduğunu tahmin ediyorsundur diye umuyorum. Asılmadığı ve ekonomi de çuvalladığı için 2002'de Ecevit'in oyu %22'den %1'e düşmedi mi bu arada?

Hata 2: Aşırı milliyetçi reaksiyonlar ile bir zümreyi baskı altında tutmak bayağılıktır, acizliktir. Türkiye Tarihi'de bir çok yanlış politika ile doludur. Bu politikayı güdenlerin hepsi suçlu ama 1950 yılından beri iktidara gelemeyen ve hep uhalefet olmuş parti mi daha suçludur, yoksa 50 yılın en az 45'ini bir şekilde yönetmiş (Menderes'den bugüne gelen gelenek mi?)

Diyarbakır meydanında mektubunu okutanların oyu da %50'den %43'e düştü sonra pardon yanlış oldu deyip tekrar %50'ye çıktı. Sonra terör niye büyüyor diye sitem ediliyor. O zaman böyle bir olaydan sonra tvlerde eğlence programı yayınlanacaktı öyle mi? O tv binasını basarlardı şimdi gündem bile değişmiyor haber kanallarına girmeyenlerin haberi dahi olmuyor. Ama bu vurdumduymazlığın sebebi de açık çözüm sürecinde, pkk ile apo ile görüşüleceğinden bu tepkileri azaltmak için hazırlanan zemin yüzünden bu haldeyiz. O akil insanlar vs vardı ya bir zamanlar hah işte bugün her gün gelen şehit haberine, teröre tepkinin azalmasının sebebi işte bunlar.

Yaşınız itibariyle bilgi birikiminiz benden fazladır ama geçenlerde arşivleri bayağı kurcaladım.

Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde kendisinin ve Gülen'in hakkında soruşturma açan savcı'nın boy boy kasetleri çıkmış ve işi bitirilmişti.

Bu ikisi hep iyi dosttu yani. Bunlara dokunan yanıyordu. FETÖ olmasaydı şimdi ülkenin başında bu belalar oturuyor olmazdı.

Apo itinin gelmesiyle Gülen'in kaçması tarih anlamında yakın. ABD bize Apo'yu verdi, bizde onlara Gülen'i. Takas olmasaydı rahat asardık onu. MHPye kalsa 5 dakika yaşatmazlardı diyen bizzat Apo iti. MHP takasa rağmen asmak istedi ama yapamadı.

Kardeş yazdım ya FETÖ önce dsp sonra akp şimdide chp/azda olsa mhp ile ittifak yaptı. doğru söylüyorsun Mhp ye kalsa asardı asamadıysa bırakacaktı ve efsane olacaklardı onlarda ABD nin dümenine girdiler.

Olayları bu boyuta taşıyan ve ülkemizin yangın yerine dönmesine sebep olan, ''Demokratik Kongo Cumhuriyeti Başkanı'' Joseph Kabila ve Başbakanı Matata Konyo'yu kınıyorum. Allah sizi bildiği gibi yapsın.

Ölenlere rahmet acılı ailelerini sabır dilerim.
60 sene oncesinde iktidar olan chpyi ve eski ankara b.sehir bel. baskani murat karayalcani da kinamamak olmaz

Böyle bir şey gördüm ama doğru olmadığını düşünüyorum.

12814385_982081575218780_2423507261472415275_n.jpg

2. Tartışmaya devam edecek söz bırakmamışsın zaten bunu diyerek. Ecevit'in 2 sene 3'lü koalisyon ile yaptığının 100 katını 48 senede yapanları teraziye koymuyorsun çünkü vicdanında.

sen cumhuriyetin ilk kurulduğunda başka parti var dı sanıyorsun herhalde. celal bayar adnan menderes hangi partiden ayrıldılar? kıyaslama 38 den sonra yapılır sonucuda bellidir. Diğer konu ise ecevit yaptığı koalisyonlarla öyle kötü yönetmiştir ki halk bir daha onun gibi düşünenleri hükümeti yönetme ihtimali bile vermemiştir. inönü yü saymıyorum bile..

sen cumhuriyetin ilk kurulduğunda başka parti var dı sanıyorsun herhalde. celal bayar adnan menderes hangi partiden ayrıldılar? kıyaslama 38 den sonra yapılır sonucuda bellidir. Diğer konu ise ecevit yaptığı koalisyonlarla öyle kötü yönetmiştir ki halk bir daha onun gibi düşünenleri hükümeti yönetme ihtimali bile vermemiştir. inönü yü saymıyorum bile..

Bizim halkımız herşeyin en iyisini bilir zaten.

İstanbul'da da bir aracın olduğun söyleniyor.Geçen Mecidiyeköy'de polisler kimlik soruyordu.Yollarda çok fazla çevirme var.

Dikkatli olun arkadaşlar.Tabi günlük akışı değiştirmek mümkün değil ama zorunda olmadığınız sürece bu tip kalabalık meydanları kullanmamaya özen gösterin.

Kodumun coğrafyasında emperyalist köpekleri bitmedi, bitmiyor.

Net konuşayım bu ülkeden bir halt olmaz bu kafa ile.

Geri kafalı bir toplumuz. Bu kafa ile birlik ve millet de olamazsın. Dutgu muygu bırakmadılar artık insanda. 40 kişi ölüyor hala parti kavgasına girişiyoruz, buna kafa yoruyoruz.

Böyle saçmalık mı var. Varsa seveyim öyle milliyetçiliği de. Demek ki milliyetçi olmasak her gün birbirimizi boğazlayacağız. Önce insan olalım, sonra zaten ulus olunur. Biz ikisinden de sınıfta kalıyoruz.

Çünkü ayakta uyutulmaya alışmış, cahil bir toplumuz.

O konuya girmek istemiyordum da bu kadar saçma konuşmaya dayanamadım müdahil olacağım.

Adam yeni kurulmuş ülkeyi 2. dünya savaşına sokmayarak, keyfi davranmayarak açlık sıkıntısı yaşatsa da yeni savaştan çıkmış insanları tekrar savaşa sokmayarak insanları eşsiz,evlatsız,babasız bırakmadı. Kötü yönetti oluyor!

Diğer ise kendi çıkarı uğruna yapmadığı halt kalmadı, dışarıdan 60 yıl bizi o kazıktan çıkarmayacak dış borç batağına soktu. Çok iyi yönetti oluyor!

Türkiye'de Osmanlı İmparatorluğu'ndan ayrıldı o zaman. Tanrı parçacığına kadar gideriz buradan herhalde.

İlk kurulduğu yıllar zaten tarihinde demokrasi görmemiş bir ülke, ve dünya da çoğu ülke de dikta rejimlerinin olduğu faşistliğin kol gezdiği bir dönem olduğunu da biliyorsundur diye düşünüyorum.

Kutsalıma dokundurtmam, eleştiri kabul etmem diye hareket eder gibi gitmiyorum ben. Hatayı herkes yapar 1923-1938 dönemi de kusursuz demedim. Ama, şurada bir durmak lazım milliyetçilik diyerek ülkeyi yabancı devletlere meze yapan zihniyet mi daha ulus menfaatini düşünendir, yoksa 0'dan kendi milli ekonomisini kendi yokluğu ile kurmaya çalışan ve başaranlar mı?

Yarın x parti gelsin, o dönemin özgürlük normlarına uymasın ilk isyan edecek de bizler olacağız.

Net konuşayım bu ülkeden bir halt olmaz bu kafa ile.

Geri kafalı bir toplumuz. Bu kafa ile birlik ve millet de olamazsın. Dutgu muygu bırakmadılar artık insanda. 40 kişi ölüyor hala parti kavgasına girişiyoruz, buna kafa yoruyoruz.

Böyle saçmalık mı var. Varsa seveyim öyle milliyetçiliği de. Demek ki milliyetçi olmasak her gün birbirimizi boğazlayacağız. Önce insan olalım, sonra zaten ulus olunur. Biz ikisinden de sınıfta kalıyoruz.

Çünkü ayakta uyutulmaya alışmış, cahil bir toplumuz.

Bu sınavı ''Demokratik Kongo Cumhuriyeti'' Mobutu'nun Lulumba'yı devirdiği dönemde kötü bir sınav olarak vermişti zaten. Kongo toplumu keskin çizgilerle ikiye ayrıldı o dönem. Halen de akılları başlarında değil. Bölgedeki tek aklı selim yaşam formu ''Sis Gorilleri''. O yüzden çok takmayın bu durumları kafanıza Alpay. Hani Akif diyor ya; ''Tarih”i tekerrür diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?'' Kongo halkının kaderinde bu var. Çok bilir, az yaşar.

Seçimler bir şeyleri değiştirseydi, vatandaşa seçme hakkı vermezlerdi yav.

Bir de Allah rızası için saçma sapan yerlere çekmeyin konuları yok 1938'miş, yok Ecevit'miş, yok İnönü'ymüş.

Lan bizim ya da sevdiklerimizin yarın evden çıkıp sağ salim geleceklerinin garantisi yok. Bunlar ne kadar kötü yönetmişse yönetmiş ben bugüne bakarım arkadaş, benim ve sevdiklerimin can güvenliğine bakarım. Bizi korumakla yükümlü olanların yaptıklarına bakarım.

İşi bilenler birkaç yıla kadar selefi terör gruplarının da etkili eylemlere girişeceğini söylüyor.Geleceğe umutla en son ne zaman baktı bu ülke, hatırlamıyorum.Belki eskiler birkaç defa yaşamıştır bu durumu.El birliğiyle bataklığa saplanıyoruz.

Geri
Üst Alt