ANKET | Başta AKP Olmak Üzere Siyasi Kanat Fenerbahçe'yi Şike Sürecinde Korudu mu?

Tabii ki korudu veya korumaya çalıştı.

Ancak enteresan şu AKP ne Musaya ne de İsaya yaranıyor. Fenerliler de AKP kendilerini koruduğu halde AKP ye saydırdı.

Bu durumda çıkan sonuç:

Çok ideolojik düşünüyoruz çok.

bilmiyorum, ama hayir verdim. ne akpliyim nede fenerbahceli, ama fenerbahceyi ilk basta sike yapti diye suclayan kimdi? akpnin polisi degilmiydi? erdogan aziz yilidirmi indirmek icin yapmis olamazmi? valla beyler bilmiyorum, öylsesine öyle düsündüm, bu konuyu hayir veya evetle bitmez.

Şike de yok diyorsun anladığım kadarıyla...

Yusuf'un savını şöyle cevaplayayım.

Siyasiler Fenerbahçe'yi savundu. Aziz Yıldırım'ı değil. Aradaki fark buydu. RTE o yüzden kişilerle kurumları ayırın yav diye sızlandı durdu 3 temmuz ertesi.

ne zaman yok dedim?

erdogan aziz yilidirmi indirmek icin yapmis olamazmi?

Bunu düşünüyorsan o zaman ortada şike yok hepsi RTE nin Azizi devirmek onu zor durumda bırakmak için bir tezgahı.

Ha eğer şike varsa o zaman RTE bunu neden yapsın tüm Fenerlileri karşısına alacağını bile bile.

AKP de diğer siyasilerde ve medya da ve hatta bürokraside korumuştur Feneri. Fener şike yapmıştır.

Bu koruma olmasaydı şu an Fener olması gereken yerdeydi....

erdogan aziz yilidirmi indirmek icin yapmis olamazmi?

Bunu düşünüyorsan o zaman ortada şike yok hepsi RTE nin Azizi devirmek onu zor durumda bırakmak için bir tezgahı.

Ha eğer şike varsa o zaman RTE bunu neden yapsın tüm Fenerlileri karşısına alacağını bile bile.

AKP de diğer siyasilerde ve medya da ve hatta bürokraside korumuştur Feneri. Fener şike yapmıştır.

Bu koruma olmasaydı şu an Fener olması gereken yerdeydi....

Sen sike yapan her takim yakalandigini mi saniyorsun ?

Hatta tapelerde de vardı ya Fenerbahçe'yi koruyorsun ama Aziz de oradan güçleniyor diyor oğlu sanırım.

Aziz=Fenerbahçe diye bakmamak lazım, hiç bir zaman böyle düşünmediler ama UEFA kanunları ve taraftarın reaksiyonu sonucu bu sonuç ortaya çıktı.

Yusuf'un savını şöyle cevaplayayım.

Siyasiler Fenerbahçe'yi savundu. Aziz Yıldırım'ı değil. Aradaki fark buydu. RTE o yüzden kişilerle kurumları ayırın yav diye sızlandı durdu 3 temmuz ertesi.

İyi de kulüp kendi başına bir birey değil ki. Bir kurum. Şikeyi kişiler kurumları yani kulüpleri için yapar.

Kişilerle kurumları ayırmak demek " Suçu benim bedenim işledi ruhum değil. Ruhumun bedenimle birlikte ceza görmesine karşıyım" gibi birşey olur.

Bir mahkemeye böyle bir başvuru yapsan ne yaparlar...

Sen sike yapan her takim yakalandigini mi saniyorsun ?

Yav aynı şeyi söylüyorsunuz.

Şike hep vardı, hala da var. Aziz'e yönelik yapıldı bunu kabul etmek etmek lazım bu operasyon. Ha bunun için varolan şike kullanıldı yani şike de var da dediğin gibi her şike ortaya çıksa 1 yıl sonra Fener'in gene yargılanması gerekirdi en basit.

İşin Fenerbahçe'yi sarması sonucu, RTE çıktı ya olmaz ayıralım bunları falan dedi Platini'ye. Büyük takımlardan hiç birine zarar gelsin istemezler. Ama Aziz çakallık yapıp kulübe yapıştı. Ben ne yaptıysam Fener için yaptım dedi. Taraftar da sahiplenince plan boşa çıktı. Hatta tapelerde de vardı, oğlu sanırım, sen Fenerbahçe'yi korudukça Aziz de bundan faydalanıyor tarzı bir muhabbet geçiyordu.

Cemaat ve akp arasındaki sorunun yeni ortaya çıktığını sanmıyorum, şike davasını yürüten savcılar da cemaate yakın isimler.Erdoğan Aziz'i indirmek için neden şike operasyonu başlatsın, ortalığı bu kadar karıştırmadan çok rahat Fb kongresini kontrol altına alabilirdi.

Türkiye'de çıkar çatışması olmadığı sürece böyle büyük operasyonlar ortaya çıkmıyor zaten.Ama bu ne şikenin ne yolsuzluğun olmadığı anlamına gelmez.

İyi de kulüp kendi başına bir birey değil ki. Bir kurum. Şikeyi kişiler kurumları yani kulüpleri için yapar.

Kişilerle kurumları ayırmak demek " Suçu benim bedenim işledi ruhum değil. Ruhumun bedenimle birlikte ceza görmesine karşıyım" gibi birşey olur.

Bir mahkemeye böyle bir başvuru yapsan ne yaparlar...

Doğru işte ama Tayyip sandı ki bu şekilde Aziz'i alır götürürüm, herkes de yoluna devam eder. Ama olmaz tabii öyle şey.

İş " Aslında şike falan yok. Hepsi uydurmaca" ya doğru gidiyor. Hadi hayırlısı.

Yani anlayabilmiş değilim. Nasıl oluyor da hem şike olacak hem de bu aslında bir şahsı alaşağı etmek için bir düzen olacak.

Eğer Azize karşıysa bu operasyon RTE bu kadar mı aklı zayıf koca camiayı karşısına alsın. Herşeyden öte çok sevdiği kulübüne Şikeci yakıştırması yaptırsın.

UEFA-CAS işin içinde olmasa " Pardon yanlışlıkla oldu " diyecekler de, diyemiyorlar işte. Yoksa şimdiye çoktan 4-5 kişinin üstüne atıp, olay tamamen kapanmıştı. İyi ki UEFA var. Yoksa her zaman olduğu gibi gereğini yapacaklardı.

İşin tuhaf tarafı Aym'den çıkacak kararı (sanki bir şeyi değiştirecekmiş gibi )bekleyenler milyonlarca Fenerli var ve önümüzde CB seçimi var. Bu siyaset böyle bir şey yani bazı şeyleri görmemek için gerçekten saf olmak gerekir.

Doğru işte ama Tayyip sandı ki bu şekilde Aziz'i alır götürürüm, herkes de yoluna devam eder. Ama olmaz tabii öyle şey.

Erdoğan Aziz'i operasyonla götürmek istese neden Fenerbahçe'sini riske atıp şike operasyonu düzenlesin direk Aziz'in şahsına bir şey ortaya çıkarırdı.Hatta bunlara hiç gerek kalmadan FB kongresinde hallederdi.Bu operasyonun başrolü cemaat bana göre.

Erdoğan Aziz'i operasyonla götürmek istese neden Fenerbahçe'sini riske atıp şike operasyonu düzenlesin direk Aziz'in şahsına bir şey ortaya çıkarırdı.Hatta bunlara hiç gerek kalmadan FB kongresinde hallederdi.Bu operasyonun başrolü cemaat bana göre.

Olabilir. Bence halledebilse hallederse ama beceremedi. Sonuçta ne oldu, niye oldu o kadar önemli değil. Şike ilk defa bu kadar aleni ortaya döküldü ve Türkiye'nin kurumları nasıl bu işi ört bas ederiz diye işi gücü bırakıp bununla uğraştı. Önemli olan bu.

Operasyon tarihini hatırlarsak o dönemde aslında aynı yere hizmet ettiklerini görürüz. Böyle aylarca süren bir operasyon Başbakan'ın haberi ve emri olmadan başlamaz arkadaşlar, imkanı yok.

Bence sorun yeni ve ilk defa olan birşey değil. Siyaset ve spor ilişkisi bizde çok eskilere dayanıyor. Şike meselesi mesela neden 90'larda veya 3 Temmuz'dan önce patlamadı? Şike yok muydu? Sadece Fener için değil bütün takımalr için konuşuyorum. Yok madde değişti yok şu oldu filan değil, isteselerdi bu hükümet de öncekiler de bir gecede bütün yasal altyapıyı hazırlarlardı UEFA kriterlerine göre. ama işlerine gelmedi. Kim karşısına almak ister özellikle büyüklerden birini?

Hatta şu kadarını söyleyeyim siyaset Almanya'da, İngiltere'de de müdahale edebilecek fırsat bulsa oy için o müdahaleyi eder. Ancak bu ülkeleri farklı kılan ne biliyor musunuz? Erkler ayrılığı ve özerk yapıların oturmuşluğu. Yani hukuka, federasyon müdahale edebilecek güçleri yok iktidarların bu anlamda. En azından toplumun gözünün önündeki meselelerde edemiyorlar. Bizde ise bu artık aşikar olmuş durumda. Ve bu hep böyleydi. Yani siyaset değil tapeleri, itiraf etse adamlar yine şikeyi kapatmak ister. İktidarıyla muhalefetiyle.

İş nedir peki? Kurumların sağlamlığı. Yargı bağımsız olursa, federasyon adam gibi özerk yapıya kavuşursa bu işler daha sorunsuz çözülür. Örnek vereyim size. AYM ve Merkez Bankası. AYM'den rahatsız mesela mevcut hükümet ama adamlar istifa etmedikçe ömür boyu orada hakim olduklarından değiştiremiyor. O madde AYM'yi siyasete karşı az da olsa korunaklı kılıyor. Merkez Bankası Başkanı da görev süresi dolmadan görevden alınamıyor. Yoksa çoktan almıştı. Yine Merkez Bankası'nın politikalarına müdahale edemiyorlar 2004'de yanılmıyorsam geçen kararla. O yapı o tarihten önce yoktu, memlekette seçim ekonomileriyle rezerv paralar eritilip duruyordu.

Yani anlatmak istediğim siyaset neden müdahele ediyor sorusundan çok, onu neyin caydıracağı üerinde durmalıyız. Aksi takdirde siyaset dünyanın her yerinde oy almak için herşeyi mübah gören bir sanata dönüşmüş durumda. O yüzdendir ki hukuk>modern devlet sistemi>siyaset!

Operasyon tarihini hatırlarsak o dönemde aslında aynı yere hizmet ettiklerini görürüz. Böyle aylarca süren bir operasyon Başbakan'ın haberi ve emri olmadan başlamaz arkadaşlar, imkanı yok.

Evet haberi vardır ama emri olduğunu sanmıyorum.Bildiğim kadarıyla bu operasyon başka amaçla başlamıştı ve Fenerbahçe daha sonra dahil oldu.Soruşturma tamamlandıktan sonra Erdoğan'a bildirilmişti ama operasyon için beklemelerini istemişti.Sonuç olarak kim neden yaptı pek önemi yok şikeye bakmak lazım.

Evet haberi vardır ama emri olduğunu sanmıyorum.Bildiğim kadarıyla bu operasyon başka amaçla başlamıştı ve Fenerbahçe daha sonra dahil oldu.Soruşturma tamamlandıktan sonra Erdoğan'a bildirilmişti ama operasyon için beklemelerini istemişti.Sonuç olarak kim neden yaptı pek önemi yok şikeye bakmak lazım.

Sonuçta engel olmadı yani bunu anlatmaya çalıştım neyse zaten artık ipler UEFA'da olduğundan ve UEFA için şüphe bile ceza gerektirdiğinden dolayı şu saatten sonra istediğini yeniden yargılayabilirler. Hiç de önemsemiyorum hatta bunun olacağını da yazmıştım da ciddiye alan yok işte :)

[attachment=10662:upload_2014-6-7_21-11-15.png]

Ekli dosyalar

• upload_2014-6-7_21-11-15.webp
    upload_2014-6-7_21-11-15.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 183
Geri
Üst Alt