Mahir Nadi
Büyük Kaptan
- 10 Ağustos 2010
- 26.597
- 8.334
- 1.813
"TheAnswerX - 10.02.2014 06:23![]()
![]()
Mesajı Gönderen: Levent YAĞCIOĞLU:cLink:1595483
6+2+Sınırsız döneminin sonunda‚ yabancı sınırı görüşmesi yapıldı ve şu konuda mütabakat sağlandı.
2011-2012 6+2+2
2012-2013 6+0+4
2013-2014 ve sonraki sezonlar 5+0+3
Yani bu taa o zamanların kararı idi. Hatta futbol menajerlik oyunlarına bile o dönem yansımıştı bu kademeli düşüş programı.
O zaman bu kararı isteyen kulüplerin isteme sebepleri ellerindeki yabancıları çıkartmadıklarından dolayı zorluk yaşamalarıydı. Gel zaman git zaman yumurta kapıya dayanınca feryat figan etmeye başladı bazı kulüpler olmaz öyle şey diye.
Sanıyorum Demirören bu 3 yıllık plandan bahsetmiş. Ayrıca Fikret Orman ve Beşiktaş 5+0+3 değil de 5+3 istiyorlar sanıyorum. Direkt kulübeye 3 yani.
İyide sonraki sezonlar 5+0+3 denildiyse‚ ben söyleyeyim Demirören olduğu ve Beşiktaş´ın stadının bitmediği sürece bu uygulama devam eder. Ben Özen´in açıklamasından 5+0+3 ü anladım. Adam direkt olarak bizde kontratlı sadece 5 oyuncu falan var değişmesin dedi".
Sezon başında bu kuralın değişmesini istemeyen tek kulüp Fenerbahçe değil miydi ? Beşiktaş için yapılan şeye Beşiktaş bile karşı çıkmışken Fenerbahçe neden destekledi ?
Ben söyleyeyim kuş beyinliye : Galatasaray korkusundan.
Ayrica arkadas bir konuyu daha yanlis hatirliyor. Yabanci sinirinin dusmesinin sebebi milli takimin kotu olmasi.
Aksine ellerindeki yabancilari cikartamayinca 6+x+sinirsiz yabanci kurali gelmisti bunun da sebebi bjkydi, baskan da tupcuydu.
(X sanirim 4'tu)