vergi ile alakalı o, adamların suçu yok. muhtemelen yunanistanda daha ucuzdur
Ben şili ve arjantindeki fiyatlara da baktım. s24 ultra gibi en son model ürünler şilide 1000 dolar, arjantinde 2500-3000 dolar. o zaman anladım bunların da yunanistan türkiye gibi olduğunu.
hatta daha da benzeri, şilide 1 aylık maaşınla bunu alabilirken arjantinde hem daha pahalı hem de maaşlar 300 dolar kadar. o da yaşamana yetiyor. arjantinliler de gelip şili'den alıyor elektronik ihtiyaçlarını. en azından arjantin hükümeti pasaporta kayıt ücretini türkiye gibi yapmamış hatta o bölgeden hangi ülkeden telefon alırsan al, diğer ülkede kaydettirmeden neredeyse tüm kıtada kullanıyorsun.
iflasın ucundaki, vergi cenneti arjantinde bile daha ucuz dediğiniz telefonlar. türk hükümeti, türk halkının gözünün açılacağı, refahının artacağı, cebine para girip kar edebileceği her noktayı kanunlarla tıkadı. gürcistandan araba alma vardı kaldırdılar. almanyadaki akrabanın getirdiği arabayı kullanıyordun kanun getirip sadece çekirdek aile kullanabilir dediler. kanunları halka karşı sopa olarak kullandıkları sürece hiçbir nane olmayacak türkiyeden. sonra da beğenmedikleri romanya, bulgaristan gibi ülkelerin kendilerini geçtiklerini izleyecekler. arjantin bile daha yüksek per capitaya sahip, şili zaten donunda sallıyor per capita olmuş adamların 18 bin dolar.