''Fiziği zayıf, topsuz oyunda yok''...Evet bu doğru, aksini iddia eden de görmedim...
18 yaşında olduğunu göz ardı etmeyelim. Fiziği gelişiyor, sezon başında JJ o yüzden oynatmıyordu muhtemelen, ikinci yarıda oynatmasını baskılara bağlamak ezbercilik gibi geliyor bana. Çok daha iyi duruma gelecektir; profesyonel bir ekiple ciddi ekstra idmanlar yaptığı söyleniyor...
Luis Figo, 17-18 yaşında iken ''Çok büyük yetenek ama çok sıska, bu fizikle işi zor'' denmiş. Sonraki birkaç yıl içinde muazzam bir gelişim gösterip, yapılan ölçümlere göre kas kütlesini 6 kg artırmış diye okumuştum bir yerde. Döneminin en güçlü oyuncularından biridir...
CR7 da başlarda zayıf bulunuyordu, sonrasında 'tarihin en muhteşem fizikli futbolcusu' ünvanını aldı...
Tabii genetik faktörler, zorlu idmanlara dayanacak mental güç, olası sakatlıklar gibi pek çok faktör belirleyecektir fiziksel gelişimini. O gelişim, topsuz oyuna katılımını da etkileyecektir şüphesiz...
Arda Güler' i ilk seyrettiğimde; Tugay, Okan ve Emre B. da gördüğüm 'yıldız parıltısını' gördüğümü söylemiştim. O ışığı Arda Turan' ı ilk seyrettiğimde görememiştim mesela...Kariyer seyrini takip edeceğiz ömrümüz olursa; bağımlı ve bağımsız pek çok etkene bağlı bir süreç...