Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: 10 Arda Turan | KAPTAN

Utanmadiniz metin oktaya denk dediniz, sıkılmadiniz hagiyle kıyasladınız, arlanmadınız messi dediniz.

Cevabinizi arda verdi, kimse degil. hic biri olmadigi, olamayacagi gibi ne kadar abartildigini her gun biraz daha ispatladi. o sizden sıkıldı, siz ondan sıkılmadınız.

Yonetimin en buyuk capsizligidir zaten Ardayla ilgili aldigi her karar, yaptiklari her aciklama.

Utanmadiniz metin oktaya denk dediniz, sıkılmadiniz hagiyle kıyasladınız, arlanmadınız messi dediniz.

Cevabinizi arda verdi, kimse degil. hic biri olmadigi, olamayacagi gibi ne kadar abartildigini her gun biraz daha ispatladi. o sizden sıkıldı, siz ondan sıkılmadınız.

Yonetimin en buyuk capsizligidir zaten Ardayla ilgili aldigi her karar, yaptiklari her aciklama.

Sen Kewellı efsane yapmıştın ona bakarsan sayfalarca tartışmıştık bunu.Kewell efsaneyse Arda'da Metin olur.(öyle düşünmüyorum demek istediğimi anlaman lazım)

Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Tamam Arda rezil Arda zararlı, Arda olmasa Şampiyonlar Ligini almıştık. Tamamen basın şişirdi. Asistleri de onlar yaptı, çalımları da onlar attı. Hatta ben yaptım. Zico'yu, Capello'yu, Skibbe'yi, Hiddink'i, Lippi'yi vs. de onlar konuşturdu, öyle değilse bile futbol cahili zaten onlar. Falan fişmekan.

Bu adam balon, bu adam karaktersiz. Hepsi kabul. Hadi artık Allah aşkına yeter...

Abi şu iki tarafın da bu kadar önyargılı ve dediğim dedik tartışması bitmeyecek galiba.Bir taraf apaçi gibi çılgınca savunuyor, diğer taraf ise gözünün üstüne kaş var diye eleştiriyor. Bir dozunu bulun şunun.

Abi şu iki tarafın da bu kadar önyargılı ve dediğim dedik tartışması bitmeyecek galiba.Bir taraf apaçi gibi çılgınca savunuyor, diğer taraf ise gözünün üstüne kaş var diye eleştiriyor. Bir dozunu bulun şunun.

Ne apaçi gibi savunması? Ben rakamsız, alıntısız konuşmam neredeyse... Onur da aynı şekilde.

Söylediğim her lafın arkasında birşey vardır.

Her kim olursa olsun, omuzlarına taşıyamayacağından fazla ağırlık yüklerseniz şayet, mutlaka sendelemeye başlar, güçsüz kalır, uzun vadede çalışamaz ve dengesi bozulur. Arda'nın şuan yaşadıklarının kısaca özeti budur..

İşte bize göre iyi de gerçekte yeri neresi Arda'nın. Artı eminimki bizden farklı bir takım kriterleri de var büyük takımların futbolcu alırlarken bizim göremediğimiz. Wenger'in açıklamaları var işte geliştiremedi kendini diye. Videodan şut üzerinden gidersek veya paslar Pedro'nun da buluruz çok fazla uzaktan şut videosu, adam geçme videosu, pas videosu vs. vs. Yani bizden farklı kriterleri olduğu kesin Wengerlerin, Fergusonların futbolcu tercihinde ki Wenger genç yeteneklerin peşinde sürekli.

Sen Kewellı efsane yapmıştın ona bakarsan sayfalarca tartışmıştık bunu.Kewell efsaneyse Arda'da Metin olur.(öyle düşünmüyorum demek istediğimi anlaman lazım)

Ben yapmadim ki kewell'i efsane. ya da olurken yaninda degildim. kendisi olu verdi. ayrica bak sayfalardir kewell ismini yazmiyordun, dayanamadin. biraz daha zorla, bir sure sonra cok guzel anlasacagiz.

:ays:

Kendisini, isimlerini bile ayni cumlede kullanmanin ayip oldugu insanlarla kiyaslamaktan bu hale getirdiniz. halbuki kendi yaginda kavrulup, gidiyordu.. o zaman gokhan gonul napsin? fenerbahceli napsin? kimlerle kiyaslasinlar? hangi madalyalari versinler? ABARTMAYIN. Tek derdim bu. ABARTMAYIN! Verdiniz coskuyu, gazi yaptigindan, yapa bildiginden de geriye gitti.

Her kim olursa olsun, omuzlarına taşıyamayacağından fazla ağırlık yüklerseniz şayet, mutlaka sendelemeye başlar, güçsüz kalır, uzun vadede çalışamaz ve dengesi bozulur. Arda'nın şuan yaşadıklarının kısaca özeti budur..

Cok dogru. zaten omuzlarına taşıyamayacağından fazla ağırlık yükledigi icin tepkimin en buyugu yonetime.

Ne apaçi gibi savunması? Ben rakamsız, alıntısız konuşmam neredeyse... Onur da aynı şekilde.

Söylediğim her lafın arkasında birşey vardır.

Alex sana göre Türkiye'nin en yetenekli ve Avrupa'nın her klübünde oynayacak yeteneğe sahip bir oyuncuydu o zaman bundan birkaç yıl kadar öncesinde.

İşte bize göre iyi de gerçekte yeri neresi Arda'nın. Artı eminimki bizden farklı bir takım kriterleri de var büyük takımların futbolcu alırlarken bizim göremediğimiz. Wenger'in açıklamaları var işte geliştiremedi kendini diye. Videodan şut üzerinden gidersek veya paslar Pedro'nun da buluruz çok fazla uzaktan şut videosu, adam geçme videosu, pas videosu vs. vs. Yani bizden farklı kriterleri olduğu kesin Wengerlerin, Fergusonların futbolcu tercihinde ki Wenger genç yeteneklerin peşinde sürekli.

Wenger Ardayı en son Euro 2008 de izlemiş birisi o ropörtajındada öyle diyor.O yüzden yorumunu sağlıklı bulmak doğru olmaz.Belki avrupaya gitmediği için böyle bir görüşte bulunmuşta olabilir bunuda açıkladık.Arda ilk çıktığı sezonlara göre Asist yeteneğini 2-3 kat arttırdı geçen sene Asist kralı oldu takım rezil durumdayken bu sene şutlarınıda geliştirdi bence önceden denemiyordu bile şimdi deniyor iyide şutları oldu milli takımda golde attı 2 direkten dönen topuda var.

Pedro , Ardanın amerikaya attığı golü atabilir öyle pasta çok geliyor oyun yapısıda öyle.Ama birebirde Arda kadar etkili olacak tehlike yaratacak biri değil.Bana göre Arda Pedrodan daha iyi futbolcudur, Pedro bizde olsaydı eminim çok fazla bişey yapamazdı.Pedro markaj altında pas alıp kişisel çabalarıyla bişeyler yapacak bir futbolcuda değil çünkü.

Alex sana göre Türkiye'nin en yetenekli ve Avrupa'nın her klübünde oynayacak yeteneğe sahip bir oyuncuydu o zaman bundan birkaç yıl kadar öncesinde.

Hiç alakası yok. Arda'nın istatistiklerinden bahsederken asla sadece gol ve asisste kalmam.

Top çalma, isabetli pas sayısı, hücum pas yüzdesi, koşu, topla oynama yüzdesi ve süresi gibi etkenlere de bakarım. Alex'in top çaldığını, adam geçtiğini nerede gördün?

Arda kaybetti, Sinem kazandı

ArdaTuran & Sinem Kobal ilişkisi başladıktan sonra futbol ve magazin gündemi iç içe girdi, işte o günden bu yana yaşananların özeti..

Biri futbol dünyasının starı, diğeri magazin dünyasının güzel ve sempatik yüzü... Medya onları ilk kez 2009 yılının mart ayında görüntüleyip yayınlarına taşıdı. Jetix TV'nin 150 bin çocuk arasında yaptığı ankette, biri "En sevilen futbolcu" diğeri de "En sevilen kadın oyuncu" seçilmişti.

Ödül töreninde onları samimi görenler, o gün aralarında bir yakınlaşma olduğunu yazdı. Aylar sonrası bu aşk, ikili tarafından da doğrulandı. Bu birleşmeden sonra Arda ve Sinem'in hayatlarında önemli değişikler oldu. Türkiye medyası zaman zaman bu ikiliyi David-Victoria Beckham çiftine benzetti. İşte 1.5 senelik ilişkide ikilinin kazandıkları ve kaybettikleri...

ARDA TURAN

• Sinem Kobal için sinema kapattı. Eleştiriler olunca "Para benim, kime ne?" diye cevap verdi.

• Taraftarlar beste yapıp tribünlerde bu duruma tepki gösterdi.

• Sakatlandı, bu sakatlığı 'bazı özel(!) durumlara' bağlandı.

Kendisini "Şerefsizler var" tartışması içinde buldu. Burada çok yıprandı ve ağladı.

• Magazin dünyasına derinlemesine girdi!.. Antalyaspor kadrosunda olmayan Arda, maçı takım arkadaşlarıyla değil de Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte izledi.

• Maç öncesinde de takım kaptanı olarak kampta değildi. Yine Kıvanç Tatlıtuğ ile 'Papermoon'da yemekteydi.

• Sakatlığı yüzünden Trabzon'a gitmedi. Arkadaşlarıyla olmadı ama birkaç gün öncesinde Meltem Cumbul'un doğum gününe Sinem Kobal ile birlikte katıldı. Doğum günü sabah karşı bitti.

• Bu olaylardan dolayı genç oyuncunun kaptanlığı, yeniden ve şiddetli şekilde tartışılmaya başlandı.

SİNEM KOBAL

• "Romantik Komedi" adlı bir sinema filminin başrolünde oynadı.

• "Küçük Sırlar" dizisinde başrolde ekranlara çıkmaya devam ediyor.

• Bazı reklam filmlerinde oynadı.

• Gazetelerde ve televizyonlarda eskisinden daha çok yer bulmaya başladı

Guzel bir tespit. Eksigi var, fazlasi yok. Malesef kaybeden "Biz" olduk!

Aha gene başladılar milletin özel hayatını, sevgilisini didiklemeye.

Ben yapmadim ki kewell'i efsane. ya da olurken yaninda degildim. kendisi olu verdi. ayrica bak sayfalardir kewell ismini yazmiyordun, dayanamadin. biraz daha zorla, bir sure sonra cok guzel anlasacagiz.

:ays:

Kendisini, isimlerini bile ayni cumlede kullanmanin ayip oldugu insanlarla kiyaslamaktan bu hale getirdiniz. halbuki kendi yaginda kavrulup, gidiyordu.. o zaman gokhan gonul napsin? fenerbahceli napsin? kimlerle kiyaslasinlar? hangi madalyalari versinler? ABARTMAYIN. Tek derdim bu. ABARTMAYIN! Verdiniz coskuyu, gazi yaptigindan, yapa bildiginden de geriye gitti.

Cok dogru. zaten omuzlarına taşıyamayacağından fazla ağırlık yükledigi icin tepkimin en buyugu yonetime.

Kendisi mi oldu? :)

Kewell bu takımda efsane olacak birşey yapmadı, Arda bile efsane değil şuan zaten.Bir futbolcu sempatikliğiyle efsane olmaz.

Abarttığımız felan yok Arda bu kapasitede bir oyuncu yere batırmaya çalışan sensin bunu futbolculuk bakımından beceremedin, özel hayatına b.k atmaya başladın. Abartmak mesela senin gibi Kewell'ı ilahlaştırmak, Galatasaray için efsane yapmaktır.

Takımda pas atabilen doğru düzgün tek oyuncu. O yüzden gelişmiştir asist yeteneği :) :) Fakat bence sen yani Onur ve Ahmet Özgün Güven, Arda'yı çok abartıyorsunuz. Ben yeteneklerini inkar etmiyorum fakat size göre her üst düzey klüpte çok rahat oynayabilecek bir oyuncu. Ben öyle düşünmüyorum. Wenger 2008 için Arda kendini geliştiremedi diyemez herhalde orda görmüştür ve daha sonrası için kendisini geliştiremedi demiştir. Mental olarak kendini geliştirmesi lazım, yeteneklerinin üstüne biraz daha koyması lazım, hızlanması lazım. Zaten Türkiye'de her zaman iş yapar da Avrupa öyle çok kolay değil, Türkiye'deki gibi rahat rahat top oynatmazlar. Arda analizi, Pedro falan ben de girersem Arda çok fazla top öldürüyor, Pedro topla daha hızlı ve daha hızlı düşünüyor vs. v.s derim tartışmanın içinden çıkılmaz. Kendi adıma da zaten sıkılmaya başladım.

Tamam kabul ediyorum diyelim ve bitsin dünyanın her klübünde çok rahat oynar. Zaman gösterecek hepimize bu sezon ya da öbür sezon. Mental olarak böyle kalırsa falan zor öyle çok kolay oynaması vs. vs. Zaman dediğim gibi gösterir hepimize hangi klübe gidecek, neler yapacak v.s. v.s. Çünkü ne kadar konuşulsa da artık boş bir tartışmaya dönmeye başladı.

Hiç alakası yok. Arda'nın istatistiklerinden bahsederken asla sadece gol ve asisste kalmam.

Top çalma, isabetli pas sayısı, hücum pas yüzdesi, koşu, topla oynama yüzdesi ve süresi gibi etkenlere de bakarım. Alex'in top çaldığını, adam geçtiğini nerede gördün?

İstatistik diyordun, asist diyordun ben de o yüzden dedim artı yapma ya Alex de futbolcu çalımlıyor o kadar da değil, geçen senelerde geçiyordu futbolcu ve pas falan atıyordu. Top çalmaz Alex v.s v.s de oyuncu geçer. İstatistik vs. vs. üstte de yazdım. Yani istatistik falan burdan da Türkiye ligi tartışması açmak istemiyorum. Bence yetenekleri belirli seviyede bir oyuncu. En iyi Türk oyuncu fakat yeteneklerini geliştirmezse ve bu şekilde kalırsa, ekstra kafa olarak böyle kalırsa bence üst düzey klüplerde oynayamaz. Şu haliyle bence oynayamaz Barçalarda, Reallerde, Arsenaller de deyip kendi adıma kapatacam, sıkıldım artık. Olmadık bir yere gitmeye başladım çünkü. Ben Arda'nın yetenekleri belli, kendini geliştirmesi lazım üst düzey klüplerde oynayamaz dedikce benden yapılan alıntı ve cevaplar sonrasında benim verdiğim cevaplar beni ve sizi çok zıt kutuplara itiyor.

Yetenekli fakat bence dediğim gibi Reallerde, Barçalarda, Arsenallerde öyle hemen 11 oynayacak kadar yetenekli değil. Kendisini geliştirmesi lazım özellikle mental anlamda.

Çek Cumhuriyeti maçı sonrası Arsene Wenger;

Bu akşam fantastik bir Arda Turan izledim.

Michael Skibbe;

Arda Real Madrid dahil dünyanın her takımında oynayabilecek kapasitede bir futbolcu. Çalıştığım en yetenekli isim diyebilirim.

Zico;

Benim futbolcum değil ama Galatasaray'lı Arda Turan çok yeteneli. İtalya'da rahatlıkla oynar. Büyük takımlardan birisi onu almalı.

Fabio Capello;

Hasan Şaş'ı kaybettiniz bari Arda'yı koruyun. Ama ben onun İngiltere'ye geleceğini biliyorum.

Bu listeyi uzatırım, beni bilenler bilir. Biz abartıyorsak bunlar da abartıyor. Bizim söylediklerimize paralel konuşanlar bunlar. Sizinkiler ise;

Ahmet Çakar

Meriç Tunca

Sergen Yalçın

ın söyledikleriyle birebir aynı. İzlemediyseniz, açın bir kere izleyin, hoşunuza gidecektir:)

Azahashshas Capello'ya bak iç işlerimizi falan baya biliyormuş :D

Buradaki insanları da çakallarla bir tutmamak lazım.

Ardanın avrupada top class diye tabir ettgimiz takımlarda oynayabilmesi icin devamlılıgını artırması lazım.

Sut ve duran top eksiklerini gideriyor yavasca avrupaya gittigi zaman o özellikler tamamlanır sadece tek - yönü devamlılıgın olmaması yenetek bazında mesuttan fazlası var eksigi yok mesuttunda devamlılıgı yok gibi görünüyor olmasına ragmen üst düzey oyun zekasıyla bunu dengeliyor.

Dipnot: Agüero--Hulk vb gibi oyuncularda olan arka cıkıntı popo diye tabir edilmez ama ardanın bu oyuncuları bi incelemesi lazım:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt