Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Bana diğer oyuncuların bu şekilde istatistiklerini de bulacağım bir site ver. Diğer oyunculara da bakmak istiyorum. Her oyuncunun vardır böyle istatistikleri. Merak ediyorum diğer oyuncuların pas yüzdesi kaçmış vs. vs. diye. Fakat derdim bu değil o istatistik de umurumda değil, Arda, Alex'den iyi, fakat skora katkıları aynı işte. Yani çok abartıyorsunuz bence Arda'yı.

Atletico maçı ve diğer maçlar nerden bulurum bu istatistikleri ve diğer tüm oyuncuların, hatta diğer takımların da . Merak ettim açıkcası.

Yetenek konusunda Arda çok yetenekli bir oyuncu ama mental yönden ve fiziksel yönden yeterli değil. Örneğin basit oynayamıyor ancak bunun sebebi Türkiye olabilir. Takımda iş olmayınca sorumluluk alma gereği hissediyor bazen ve bu da topları öldürmesine sebep olabiliyor.

En büyük ve belki de tek dezavantajı fiziksel eksikliği. Çok sıkı çalışması lazım bu konuda özellikle EPL'ye gitmek istiyorsa. Mesela Arshavin ilk maçından sonra; çok yüksek tempolarda maçlar oynadım ancak ilk defa ciğerimin kopacağını hissettim gibisinden bir laf etmişti. Arda şu haliyle o tempoyu kaldıramaz ve en büyük dezavantajı bu olur.

Evet ingiltere biraz zorlayabilir Ardayı, Ama Elano yahu adamın kondisyonu agresifliği fiziksel yapısı Ardadan çok daha az o bile oynamış.Arda da uyum sağlar bence.İngilterede sanılanın aksine Liverpoolda değilde chelseda daha rahat edebileceğini düşünüyorum ben.Ama dediğim gibi ispanyada çok rahat oynar özellikle iyi paslaşan Valencia,Barcelona gibi takımlarda.Sonuç olarak Mesut Özilinde kondisyonu yok hem pres yapmayan bir adam olmasına rağmen.

Bana diğer oyuncuların bu şekilde istatistiklerini de bulacağım bir site ver. Diğer oyunculara da bakmak istiyorum. Her oyuncunun vardır böyle istatistikleri. Merak ediyorum diğer oyuncuların pas yüzdesi kaçmış vs. vs. diye. Fakat derdim bu değil o istatistik de umurumda değil, Arda, Alex'den iyi, fakat skora katkıları aynı işte. Yani çok abartıyorsunuz bence Arda'yı.

Fenerbahçe Alex'in üzerine kuruyor takımını yıllardır Selen istatiksel olarak bakarsak Hagi'den de iyi oluyor Alex, bu da istatistiksel bakmanın saçma olduğunu gösteriyor zaten. Bunu da düşün. Bir de boldladığım yerde ne demek istedin , ne alaka anlamadım.

Evet ingiltere biraz zorlayabilir Ardayı, Ama Elano yahu adamın kondisyonu agresifliği fiziksel yapısı Ardadan çok daha az o bile oynamış.Arda da uyum sağlar bence.İngilterede sanılanın aksine Liverpoolda değilde chelseda daha rahat edebileceğini düşünüyorum ben.Ama dediğim gibi ispanyada çok rahat oynar özellikle iyi paslaşan Valencia,Barcelona gibi takımlarda.Sonuç olarak Mesut Özilinde kondisyonu yok hem pres yapmayan bir adam olmasına rağmen.

Elano bilmiyorumda İngiltere'de bu kadar çıt kırıldım bir adam değildi ve sürekli koşardı. Alakası yok bizdekiyle. Ama ne olursa olsun Arda Elano'dan güçlü ve mücadeleci bir oyuncudur.

Fiziki olarak çalışmalarına ağırlık verse oynar yine de. Tabii ki İspanya Ligi daha uygun olur kesinlikle ama orayı pek istemiyor sanırım.

Atletico maçı ve diğer maçlar nerden bulurum bu istatistikleri ve diğer tüm oyuncuların, hatta diğer takımların da . Merak ettim açıkcası.

Maçın ertesi günü buluyorum ben de. Öyle database'i olan bir sitenin olduğunu da sanmam. Bütün rakamları tutsunlar.

Yalan söylemediğime emin olabilirsin, ne d,yey,m:)

İstatistik saçma, çoğu şeyi göstermez demek istedim. İstatistikse olay ikisinin de istatistikleri aynı.

Neyse ben sıkıldım milyon kez aynı şeyleri yazmaktan.

Şahsi fikrim Arda en çok İtalya'da başarılı olur. Hem güçlü hem teknik oyuncuların tutunabildiği bir yerdir çünkü. En yumuşak adamları bile yeri geldiğinde ön libero oynar. On numaraları bile agresiftir, güçlüdür.

Arda için de model olarak Nedved'i seçiyorum:)

Bu arada, şu videoyu iki güne bir izlemezsem krize giriyorum arkadaş;

YouTube - ronaldo amazing skills

yok böyle birşey yahu...

Maçın ertesi günü buluyorum ben de. Öyle database'i olan bir sitenin olduğunu da sanmam. Bütün rakamları tutsunlar.

Yalan söylemediğime emin olabilirsin, ne d,yey,m:)

Yalan söylüyorsun demedim ki kimseye demem :) Yani istatistik Kewell o günde yazdım Arda'dan fazla gol atmış oynadığı maç son iki sezonda daha daha az olmasına karşın. Yani istatistikle falan gelip oyuncu almazlar. Farklı kriterleri de var. Çok yönlü düşünüyorlar. Top kaptığı kadar top da öldürüyor Arda. İyi oyuncu, yetenekli, en yetenekli Türk oyuncusu fakat bence sen ve Onur çok abartıyorsunuz Arda'yı. Her konuda mükemmel değil, kaptanlık konusunda hataları var, oyun ve futbol olarak da mükemmel değil, hatta İngiltere için bu fiziğinin bu temposunun yeterli olup-olmadığı bile tartışma konusu. Hep kriterimiz Türkiye oluyor işte Avrupa'da futbol bence Türkiye'deki gibi olmuyor, çok farklı kriterleri oluyor. Ve bence sizin yaptığınız Arda'nın gerilemesine yol açıyor. Sizler mükemmelsin Arda diyorsunuz o da gidememesini pasaporta bağlıyor, kendisinde de futbol ve mental anlamda hatalar olacağını kabul etmek istemiyor. Bu geliştirmez Arda'yı. Kaptanlığı zaten hiç tartışmak istemiyorum.

Htsporda vardıda linki bulamıyorum.Ayrıca şunu anlaman lazımki sadece istastiksel konuşmuyoruz.Ama sonuç olarakta gol atamayan bir forvet, asist yapmayan bir oyunkurucuda fazla bir işe yarayamayacağı açık.

İstatistik saçma, çoğu şeyi göstermez demek istedim. İstatistikse olay ikisinin de istatistikleri aynı.

Nasıl aynı yahu? Şaka mı yapıyorsun?:D Alex maç içnde topa 4-5 kez dokunur. O da gol asist falandır. Alex forvettir bir kere. Sürekli oralarda gezinir. Topu getirmez, alır. Vazgeçtim temposundan top çalmasından...

Skibbe'nin söylediğindan farklı birşey söylemiyoruz. Abartıysa, öyle olsun:)

Not:Röportajı Frankfurt'un başındayken vermişti.

Okey. Saat kaç olmuş ya tartışmaya daldım. Neyse ben gidiyorum sizi Arda ile başbaşa bırakayım. İlerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz Arda'yı. Umarım Hasan Şaş gibi olmaz, ki ben geçtim kendi adıma çok üst düzey klüplerde oynamasını en azından Nihat gibi belirli bir süre bir takımda istikrar yakalar. Zaman gösterecek, Skibbe'nin olumlu ya da Wenger'in olumsuz anlamdaki açıklamaları değil.

Nasıl aynı yahu? Şaka mı yapıyorsun?:D Alex maç içnde topa 4-5 kez dokunur. O da gol asist falandır. Alex forvettir bir kere. Sürekli oralarda gezinir. Topu getirmez, alır. Vazgeçtim temposundan top çalmasından...

Tamam bana bunun istatistiklerini ver. Kaç kere topla buluşuyorlar ve pas oranları % kaç vs. vs. Neyse ben gidiyorum site ya da bilgi bulursan pm at. Ben de merak ettim bu istatistikleri neymiş Arda'nın pas yüzdesi , ne kadar top kaptırıyormuş, ne kadar çalıyormuş vs. vs.

Okey. Saat kaç olmuş ya tartışmaya daldım. Neyse ben gidiyorum sizi Arda ile başbaşa bırakayım. İlerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz Arda'yı. Umarım Hasan Şaş gibi olmaz, ki ben geçtim kendi adıma çok üst düzey klüplerde oynamasını en azından Nihat gibi belirli bir süre bir takımda istikrar yakalar. Zaman gösterecek, Skibbe'nin olumlu ya da Wenger'in olumsuz anlamdaki açıklamaları değil.

Wenger sadece;

Onu Euro 2008 de izledim. Yetenekli bir futbolcu ancak futbolunu yeteri kadar olgunlaştıramadı. Henüz.

dedi. Ki bu da beklentisinin yüksekliğini gösterir. Bir de Skibbe Arda ile beraber çalışmış bir adam, herşeyini daha iyi biliyor hiç şüphesiz.

Tamam bana bunun istatistiklerini ver. Kaç kere topla buluşuyorlar ve pas oranları % kaç vs. vs. Neyse ben gidiyorum site ya da bilgi bulursan pm at. Ben de merak ettim bu istatistikleri neymiş Arda'nın pas yüzdesi , ne kadar top kaptırıyormuş, ne kadar çalıyormuş vs. vs.

Ben çok yazdım. Maç sonralarında. Sürekli yazarım bundan sonra takip edersen sen de rahatlıkla sağlıklı bilgilere kavuşursun:)

Arda Turan, takım çalışmalarına katılmadan önce son kontrolünü yapmak üzere yurtdışına gitti.

Ülker idman raporu.

Geçen sene Atletico maçlarından sonra Atletico'nun başkanına sormuşlardı arda'yı transfer etmeyi düşünüyormusunuz diye.Adam ne ardası? Ben sahada arda filn görmedim bir tek keita'yı beğendim gibi birşey söylemişti...Yani eğer topu ayağınızda fazla tutan bir oyuncuysanız, keita gibi hem kısada hemde uzunda baya hızlı ve atletik olmanız lazım ispanya'da orta düzey bir takımda başarılı olabilmek için...

Bazı arkadaşlar arda'nın Barca'da filan çok rahat oynayabileceğini söylemişler...E yok artık... Arkadaşlar galiba barca'nın seri paslaşmalara başladıklarında topu ayakta tutma sürelerinin 0.7 saniyeler düştüğünü bilmiyorlar? E arda topu ayağında tutarak kendini gösteren bir futbolcu.Barca'da böyle adamlardan uzak duruyor genelde...Yani şahsi fikrim arda'nıın ispanya ve ingiltere'de büyük takımlarda oynaması zordur... Bence onun stiline en uygun lig serie A dır.Gitsin orda roma veya juventus'ta otnayabilir.Veya bundesligadada oynayabilir.Ama ispanya filan saçmalık...

Geçen sene Atletico maçlarından sonra Atletico'nun başkanına sormuşlardı arda'yı transfer etmeyi düşünüyormusunuz diye.Adam ne ardası? Ben sahada arda filn görmedim bir tek keita'yı beğendim gibi birşey söylemişti...Yani eğer topu ayağınızda fazla tutan bir oyuncuysanız, keita gibi hem kısada hemde uzunda baya hızlı ve atletik olmanız lazım ispanya'da orta düzey bir takımda başarılı olabilmek için...

Bazı arkadaşlar arda'nın Barca'da filan çok rahat oynayabileceğini söylemişler...E yok artık... Arkadaşlar galiba barca'nın seri paslaşmalara başladıklarında topu ayakta tutma sürelerinin 0.7 saniyeler düştüğünü bilmiyorlar? E arda topu ayağında tutarak kendini gösteren bir futbolcu.Barca'da böyle adamlardan uzak duruyor genelde...Yani şahsi fikrim arda'nıın ispanya ve ingiltere'de büyük takımlarda oynaması zordur... Bence onun stiline en uygun lig serie A dır.Gitsin orda roma veya juventus'ta otnayabilir.Veya bundesligadada oynayabilir.Ama ispanya filan saçmalık...

Arda Türkiye'de böyle oynuyor evet. Ancak o tip bir takıma gittiğinde böyle oynamayacaktır. Pas atmayı bilmeyen Mehmet Topal'ı Valencia'da izlemeni tavsiye ederim örneğin. Arda sorumluluk alıp bir şeyler üretmek istiyor, ha doğru mu yapıyor bence yanlış ancak Türkiye'de yapmadığı şeyleri yurt dışında daha kolay yapacaktır.

Dediğim gibi fiziki problemi dezavantaj olur sadece.

Ha bir de , "Ne Arda'sı" dediği adamı da sene sonu istemeseydi madem. Keita'yı alsaydı başka takıma gitmeden.

Haddinden fazla tartışıyoruz Arda'yı.Türkiye'nin mevkiisine göre en yetenekli oyuncusudur.Yurtdışında da iyi bir takımda ferah bir şekilde oynar.Hala ne istatistiği tartışıyoruz anlamış değilim.

Arda Türkiye'de böyle oynuyor evet. Ancak o tip bir takıma gittiğinde böyle oynamayacaktır. Pas atmayı bilmeyen Mehmet Topal'ı Valencia'da izlemeni tavsiye ederim örneğin. Arda sorumluluk alıp bir şeyler üretmek istiyor, ha doğru mu yapıyor bence yanlış ancak Türkiye'de yapmadığı şeyleri yurt dışında daha kolay yapacaktır.

Dediğim gibi fiziki problemi dezavantaj olur sadece.

Ha bir de , "Ne Arda'sı" dediği adamı da sene sonu istemeseydi madem. Keita'yı alsaydı başka takıma gitmeden.

Arda o tarz bir takımda gitse böyle oynayacaktır.2sene önce ofansta kewell,lincoln,baros baya iyi pas trafikeri kuruyordu.Arda neden küskün duruyor filan gibi muhabbetler çıkmıştı.Arda küskün filan değidi halbuki sadece futbol dilleri farklıydı.Herhangib biriyle mukayese yaparak onlarınki veya arda'nın ki daha iyidi demiyorum yalnızca farklıydı.Arda topu ayağında tutmak zorunda.Neden biliyormusun Çünkü arda çalım atmadan önce rakibini karşısına alıp oyunun set halinde olmasını isteyen bir oyuncu genelde.Hagi veya sergen gibi oyuncu dizilişine göre her durumda adamın belini kırabilecek yaratıcılığa sahip değil.Öyleysede ben görmedim.Attığı 10 tane çalım var ve bunları gerçekten iyi yapıyor.çalışmadığı bir şeyi yapamz yani.Bunlardan dolayı kendi oyunu gösterebilmesi için topu ayağında tutmalı arda...Atletico'nun başkanının söylediklerini ben canlı yayında duydum.Biyerden filan okumadım yani.Adam yalnızca Keita'yı beğendiğini söylüyordu.Arda'yı tanımadı.Eminim bu röportajı başka izleyen arkadaşlarda olmuştur baurada.Atletico'nun yaptığını iddia ettiğin teklife gelince;

Atletico'nun başkanı neden çıkıp sonrasında Biz arda'ya teklif filan yapmadık dedi?

Yalan söylüyordur muhtemelen.

Ama hala böyle bir teklifin olduğuna inanıyorsan arda'ya transferin son gününde gönderilmiş olan ve oynadığı klübün başkanın adının bile doğru düzgün yazılı olmadığı resmi belge'ye inanabilirsin.Yada bu şekilde teklif getirmelerinden ardaya ne kadar değer verdiklerinide çıkartabilirsin.ciddiysen istanbula bir temsilci filan gönderirsin hiç yoktan.Adamlar internetten ürün alıyorlar sanki.Bana çok gerçekçi gelmiyor bu kadar profesyonel kulüplerin böyle teklifler yapması. Tüm bunların dışında Madrid arda'yı satın alabilirde,Valencia'da alabilir veya ingiltereden bu ayarda bir takım. Ben tam olarak almazlar demek istemiyorum ama benim iddiam oralarda başarılı olamayacağı yönünde... Yani oralara giderse geri döner... Ama ben onun yerinde olsam giderim italya'ya.Tam ona göre.Juventus olsa süper olur onun için...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt