Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Sorun Arda'nın iki de bir medyaya çıkması, Emre konusunda olduğu gibi gereksiz açıklamalarından daha derin. Bu hareketleri yapmasına neden olan durum futboluna da yansıyor. Arda çok güçlü bir karakteri ile futbol oynamıyor, duygusal ve çocuksu duygularla hareket ediyor. Bu duyguların sonucunda da bir maçta çok hırslı görülürken diğer maçlarda saha içinde gezinti yapıyor. Bu duygusal ve çocuksu davranışları, ara sıra yaptığı ben küstüm davranışları ne kendisine ne de takıma faydalı olur.

Medya konusunda da medya bazı şeyleri yanlış yazıyor olabilir. Fakat Erman Toroğlu, Ahmet Çakar ya da diğer futbol yorumcuları ve gazete haberleri burdaki çoğu kişi tarafından umursanmıyor da neden acaba Arda'yı eleştirenler konusunda medya buna yol açtı deniyor. Medya'nın yönlendirmesi ile taraftar böyle düşünüyor demek bence kolay bir yaklaşım. Burdaki Arda'yı eleştiren çoğu insanın medyaya gözü kapalı inandığını ve Arda'nın hareketleri, açıklamaları vs. vs. yüzünden yorum çıkartamayacak kadar yetersiz olduklarını düşünmüyorum.

Taraftarın belirli bir kesimi içten içe Arda'ya karşı bir takım iyi olmayan duygular besliyorsa bunun sebebi Arda'dan da kaynaklanıyor. Hepimiz kontrol edilebilir bir mouse muyuz da medya sürekli bizi kontrol etsin ve bizim düşüncelerimizi biçimlendirsin Arda konusunda.

Arda son iki senede futboluna ve fizigine ne katti bunu biri bana aciklasin kaptanligini tartisiriz sonra.

Var mi bilen biri? OOFF GARETH BALE diyoruz da Bale iki sene once 2. ligde sol bekti misal, Arda her gecen gun batiyor, hem futbol hem karakter anlaminda. Kendini gelistirme cabasi, takimina faydali olma cabasi hak getire. Erman Toroglu'na cevap verirken gosterdigi duyguyu gecen sene hangi macta gostermis ayrica? Arda hayranligini birakin artik. Takima zarar veriyor adam ve saha icinde kendini zerre kadar gelistirmese de cok yetenekli oldugundan goturuyor isi.

Boyle giderse kimse almaz. Tuncay gibi Boroya gider.

Arda'nın maç seçtiğini düşünüyorum. Lig maçlarında kesinlikle tam performans oynamıyor. Kendini gösterme çabasıyla beraber, Avrupa ve Milli maçlarda tam performans sergiliyor. Özellikle bu sene Avrupa'dan erken elenmemiz, Arda'yı tamamen Milli maçlara yöneltmiş ve hırsı yüzünden sakatlanması da bence bu yüzden oluştu.

Bir de göreceğiz kim Arda'ya 15 milyon euro para verip alacak :)

Arda'nın maç seçtiğini düşünüyorum. Lig maçlarında kesinlikle tam performans oynamıyor. Kendini gösterme çabasıyla beraber, Avrupa ve Milli maçlarda tam performans sergiliyor. Özellikle bu sene Avrupa'dan erken elenmemiz, Arda'yı tamamen Milli maçlara yöneltmiş ve hırsı yüzünden sakatlanması da bence bu yüzden oluştu.

Futbolcuların hoca seçiyor, Arda da maç seçsin bırak.(ki öyle bir durum yok) Milli takımda Emreden çok iyi paslar alıyor aralarında iyi uyum var.Bizde kimle yapıcaktı bunu Elanoyla mı ? Peh.

Hatta Elanonun yeteneksizliğini örtmek ve yabancı hayranlığı yüzünden Arda Elanoya pas atmıyor dediniz.Elano ardanın gerisinde oynuyor ve bir orta saha oyuncusuyken daha çok pas atması gerekirken o kaç pas atmış dediniz mi?

Antu kadar düşünemiyorsunuz Arda konusunda.Angut dediğiniz adamların düşünceleri daha gerçekçi arda hakkında sizden.

Arda sene sonunda satılmalıydı,avrupadan elendikten sonra kendi arabasıyla havaalanından ayrılan,stad görmeye özel arabasıyla giden,her fener maçında metin oktayın formasını yakıştıdrığımız adamın en çok o oynaması gerekirken maçı gerip gerip takımın konsantrasyonunu sıfıra indiren,hatta olaylı samiyendeki maçtan sonra kavga ettiği emre abisini teselli etmek için buluşan,maçı oynamayan futbolcularla değil yöneticilerle veya ne üdüğü belirsiz adamlarla izlemeyi tercih eden adamdan kaptan olmak lider olmak bir yana o armaya futbolcu olmaz kusura bakmayın,emre acur dışında playsation oynayacak takılacak adam kalmadımı veya sana bildiğin çoğu şeyi öğretti diyecek biri koca Türkiyede,bir arkadaş demiş hasan şaş 2002den sonra daha popülerdi avrupada bile ama ne bir magazin olayını ne bir saçmalını gördük komik olan şey adamla aynı apartmanda idik bir dönem orda bile zor karşılaşıyoduk,çok iyi hatırlıyorum tanjuyu hülya bitirmişti ardayıda bu kız bitirecek demedi demeyin,tek şansı şuan için oda Hagi dir,playsation mı öğretir onla zaman geçirmek adına ama değil topa vuruşunu taktik verişini liderliğini takip etmek nasıl yürüdüğünü,nasıl güldüğünü nasıl yemek yediğini bile izlesin ondan öğreneceği çok şey var çok,66 numaraya dönmesi için son şansı.

Öveceğim diye de yereceğim diye de uç yorumlar yapılıyor sürekli. Ortası yok herhalde kimsenin. Olayı kişiselleştirmektense gördüğünüzü yazmayı deneyin bence.

Derbiye yetişecek mi?

CNR Dünya Ticaret Merkezi'nde devam eden Autoshow 2010 otomobil fuarında bir firmanın standını ziyaret eden Arda Turan, burada kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Teknik direktörlük görevine gelen Gheorghe Hagi ile ilgili fikrinin sorulması üzerine Arda Turan, ''Hagi için benim yorum yapmam doğru olmaz. Haddime değil'' derken, şu ifadeleri kullandı:

''Hagi büyük futbolcuydu, büyük hoca, çok da büyük bir insan. Küçükken bana çok emeği oldu. İnşallah ona biraz büyüdüğümü göstermek istiyorum. Sakatlıktan kurtulup, ona yardımcı olmak istiyorum. Takımıma yeniden katkı sağlayabilmek istiyorum. Hocamız, umarım kariyeri için ve bizim için çok iyi günler geçirir burada. Hagi'nin karakterini, yapısını, oyuncu kişiliğini biliyorsunuz. Çok hırslı, her zaman kazanmak isteyen, pes etmeyen biri. Bu da Galatasaray camiasıyla bağdaşan bir durum. Artı yönde çok iyi olacağını düşünüyorum. Aynı şekilde Tugay ağabey de onun yanında önemli bir faktördür. Karizması, daha önce yaptıkları, yurt dışı kariyeri bizim için önemli. Örnek bir insan.''

''GALATASARAY'LA SÖZLEŞMEM ÖLENE KADAR''

Arda, Galatasaray'da sözleşmesinin yeniden uzatılmasının, Avrupa'da top koşturma hedefinin biraz daha ötelenmesi anlamına mı geldiği şeklindeki bir soruya, ''Sözleşmem çok daha önceden uzatılmıştı. Benim sözleşmemin süresiyle Avrupa'ya gidiş tarihim arasında fark yok. Galatasaray Kulübü'yle zaten ölene kadar sözleşmem var. Galatasaray Kulübü'nden bonservissiz ayrılmayacağım. Zaten tüm imzalarımızı boş mukaveleye atıyoruz'' yanıtını verdi.

''İYİ GÜNDE HERKES GALATASARAYLI''

Sarı-kırmızılı futbolcu, yaşanan kötü gidişin ardından teknik direktörlük görevine Gheorghe Hagi'nin gelmesiyle birlikte, takımın eski yıldızları Hasan Şaş, Hakan Şükür, Hakan Ünsal gibi isimlerin de Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gelerek takıma moral vermesinin kendileri için önemini aktardı.

Galatasaray camiasına yakışan davranışın bu olduğunu söyleyen Arda, ''Abilerimizin biz her zaman desteğini hissettik. Çok güzel şeyler bunlar. Galatasaray'a yakışan davranış, duruş budur. İyi günde de kötü günde de hep beraber hareket etmektir. Umarım hep beraber iyi günlere yelken açacağız. Abilerimizin, eski futbolcularımızın desteği çok önemli bizim için. İyi günde herkes Galatasaraylı, herkes Galatasaray camiası mensubu. Önemli olan kötü günde hep beraber olabilmek, ayakta olabilmek'' şeklinde konuştu.

''BEŞİKTAŞ MAÇINA YETİŞMEM ZOR''

Sakatlığıyla ilgili bilgi veren Arda Turan, 28 Kasım'da oynanacak Beşiktaş derbisine yetişebilmesinin de zor olduğunu aktardı.

Kuvvetlendirme çalışmalarına devam ettiğini ve her şeyin yolunda gittiğini dile getiren sarı-kırmızılı oyuncu, ''Ne zaman iyileşeceğimin süresi belli değil. Ağrılarım ne zaman biterse, o zaman sahalara döneceğim. En iyi şekilde hazırlanmak için elimden geleni yapıyorum. Doktorlarımızla, fizyoterapistlerimizle sabah akşam çalışıyoruz. Beşiktaş maçına yetişmem zor. Süre vermiyorum. Şu maça yetişirim diyemiyorum. Takımın konsantrasyonunu da bozmamak lazım. Takım gayet iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder'' ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Rijkaard'ın gidişinin ardından yapılan spekülasyonlar için görüş belirtmek istemediğini vurgulayan Arda, Trabzonspor maçıyla ilgili ise ''Ben de sizler gibi izleyici olacağım. Bütün iyi dileklerim, dualarım takımımla beraber'' dedi.

Arda, Fenerbahce derbisinin ardından yaşanan, ''1 puana sevinildi'' spekülasyonları için ise ''Galatasaraylıların sevinci, Galatasaray'ın mücadelesinedir, ruhunadır. Tabii ki bir puana sevinmedik. Önemli olan gösterilen mücadele ve duruştu. Ona sevindik diye düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

KONSEPT ARACI TEST ETTİ

Arda Turan, otomobil fuarında, ''Geleceğin tek kişilik kişisel taşıma aracı'' olarak tanıtılan konsept bir aracı da test etti.

Bir koltuk şeklindeki araca önce binmek istemeyen ve ''Sakatlıktan yeni çıkıyorum. Bir kaza olmasın'' ifadelerini kullanan Arda, daha sonra bir görevlinin yardımıyla kısa süre kullandığı araçla basın mensuplarına poz verdi.

Sarı-kırmızılı futbolcu, yaşanan kötü gidişin ardından teknik direktörlük görevine Gheorghe Hagi'nin gelmesiyle birlikte, takımın eski yıldızları Hasan Şaş, Hakan Şükür, Hakan Ünsal gibi isimlerin de Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gelerek takıma moral vermesinin kendileri için önemini aktardı.

Kacirmamis.

Avrupa'ya gitsin de kurtulalım artık. Biraz da Avrupalılara artistlik yapsın.

Avrupa'ya gitsin de kurtulalım artık. Biraz da Avrupalılara artistlik yapsın.

Avrupa´da süt dökmüs kediye dönüsüyor bizim futbolcularimiz. Hepsi öyle. Avrupa´da nedense Türk´lerin geleneksel yardimseverligini ve saygisini göstermeye calisir bizim futbolcularimiz :D Arda da öyle olacak giderse. Saniyormusunuz Anfield Road´da böyle dayi dayi yürüyecek, her programa baglanacak, her acilisa katilacak, baskanin karsisina günes gözlükleriyle dikilecek? El pence durmazlarsa namerdim. Türk mantigi

Avrupada da bu kadar embesil görüşlü taraftarlar yok ona bakarsan.

Onur basladin yine i know this gamecilige

Özel hayatı bizi ilgilendirmez, futboluna bakalım. Bu konuda Batuhan'ı savunarak, Arda'yı yermekte müthiş bir çelişki olmalı ki futbolcu olarak Batuhan'ın hiçbir varlık gösteremediği halde bu kadar savunulmasını da anlamak güç.

Kendi futbolcularımızın arkasında olmayı bir türlü öğrenemedik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt