Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Arda da bunu bilerek bu kadar gorunuyor zaten, demek ki, hatali. Kulup baskani, menajeri, cevresi vs hangisini istiyorsan gunah kecisi yap. cogunda da hata var zaten ama neticede 23 yasinda bir adamdan bahsediyoruz. kimse de zorla birsey yaptiramaz. iste burda da demin yazdigim mesaj devreye giriyor; kendisi boyle seylere musait, altyapida 2 calim atmayi ogreteceklerine baska seylere de hazirlamalilar futbolculari ama malesef yok, altyapi egitimi de sifir ardanin.

O zaman kendisini kısıtlaması gerekir. Yani bir yere gitmek isteyecek ama ya orada çekerlerse deyip vazgeçecek. Ben olsam ben de o herifler için kendimi kısıtlamam. Arda'da bunu söylüyordu. Fazla havlarlarsa birşeyler de söylerim ama...

arda nın bizim kaptanımız olması pek farketmez bu konuda, sonuç olarak arda antipatik,batuhan sempatik:)

Geciniz. Aydin yilmaz 88 dogumlu, adam evlendi, sabri desen oyle. hakan balta 2ci evliligi, mehmet topal evlendi, gitti = bu adamlar futboluyla elestirilen adamlar. kimse de bir sey demiyor kendilerine. servetin top model bir sevgilisi var, 2-3 mac geldi sonra kimse haber yapmadi. cunki kimse sevgilisiyle gala, istinye park, parti, davet gezip durmuyor. herkes her yere gidiyor ama dozunda.

herkes ustune geliyorsa sen yanlis yondesin demektir. bu kadar basit.

ardaya benim kadar saydiran yoktur ama boyle bos isler yuzunden degil

karisi ogretmen olsa okul acilisina giderdi

tenisci olsa tenis macina

sanat dunyasindan olunca boyle eventlere gitmesi cok normal

2 senedir futbolunda 2gr ilerleme olmamasinin bunla alakasi yok

İşte bravo demek istediğim bu. Sabit fikirli demem bu zaten bazı arkadaşlarada. Adamı sevmeyip sürekli her hareketini eleştirince olmuyor.

Kıyaslayan adam Hıncal Uluç ciddiye alacaksan alabilirsin tabi :)

Bir ara medyada oldu bunlar. Arda-Messi kıyası, gazetelerin internetteki spor sayfalarına falan yansıdı. Yeni Messi vs. vs. diye. Dediklerimi şöyle özetleyim.

1. Özel hayatını kamu alanı içerisine sokuyor ve kişilere eleştiri hakkı veriyor. Sonra bu durumdan şikayetçi oluyor. İsterse bunu engeller ve medyadan dert yakınmaz. Medya vs. vs. diyor, sürekli medyaya olur olmadık yerde açıklamalar veriyor. Emre olayı vs. vs. Yaptığı açıklamalarda problemler var. Kaptan ve yaptığı açıklamalara dikkat etmeli ( Özel hayatını buna katmıyorum o konudaki açıklamalarını yani eleştiri hakkını kendisi veriyor ve bundan şikayetçi olsa da pratikte hiç bundan sakınır bir hali yok )

2. Bu direk kendi görüşüm yaşananlardan çıkarttığım. Türkiye'de bir kişi öne çıkarsa çok abartılıyor. Mesala Servet'i de böyle, Arda'sıda böyle, Batuhan'ı da böyle ( ki Batuhan nerden geldi tartışmaya onu bile anlamadım ) yani olduğundan fazla abartılıyorlar ama asıl yerleri orası değil. Zamanında abartıldılar ya da halen abartılıyorlar. İster istemez bu durum o futbolculara ayrı bir hava katıyor ve kendileri de sanki kendilerinin gerçek yeri oraymış gibi görüyorlar.Bence bu durum Arda'da da yaşandı.

3. Kaptanlığın verilmesi, 10 numara, Metin Oktay benzetmeleri, Messi ile kıyaslanmaları, medyada sürekli haber olması vs. vs. de Arda'yı ayrı bir havaya soktu. Mesala gidememesini pasaporta bağlaması bence bunun göstergelerinden biri. Yani bu düşüncede olduğundan kendini ilerletmez, medya vs. vs. işte ben iyiyim, yetenekli futbolcuyum, beni almazlarsa sebep pasaport vs. vs. mantığı üzerinden Arda ilerlemez, zaten Avrupa klüpleri de kapımızda sıraya geçip almak için teklifte bulunmazlar.

Futbolunda ilerleme yok diyenler Türkiye-Romanya maçını bir yerden bulup izlesinler. Bakalım farkedebilecek misiniz?:)

Arda turan: "Bazı şeylere sahanın içinde cevap vereceğim; Ama şerefsizliğe verilecek bir cevap yok."

!

14042010_pembe_audi_14.04.10.02.35.22.jpg

:(

Bayan üyelerin Arda'yı eleştirmesinin tipiyle olduğunu düşünenler ile ilgili görüşüm:

- Tiple alakalı olduğuna inanmıyorum. En basitinden Arda tipsiz bir futbolcu değil ki. Sempatik bir yüzü var. Çirkin olarak nitelendirilecek biri değil. Batuhan'dan daha yakışıklı göründüğü de aşikar ayrıca..

Örneğimi yanlış algılamışsın. BEnim bahsettiğim Arda'nın ünü. Yurt dışında, taraftarlar arasında, oradaki spor gazetlererinde vs... Yani haber değeri taşımasının nedenlerini açtım.

Orada oynar, bu ister ayrı mevzuu onu da konuşuruz.

Messi kıyaslaması da Ahmet Çakar gerizekalısı Arda insanlar tarafından tepki toplasın diye başlatıldı. Şekil-A'da görüldüğü üzere başarılı da oldu kendisi...

Bak Ahmet sorun yani anlatmak istediklerimi çok açık yazmak gerekiyormuş. Diyorumki temelde şöyle bir mantık var. Arda kendi özel hayatını kamu alanı içerisine getiriyor bundan sakınmıyor ve daha sonra medyayı eleştiriyor. Medya tabiki haber yapmak için uğraşacak, fakat isterse buna engel olur. Engel olmayı bırakalım Arda mikrofonu kim uzatsa açıklama yapıyor ve açıklamalarının içeriğinde problem var. İsterse bu süreci daha iyi yönetir.

Kamu alanına soktuğu için özel hayatını da bana yani taraftara, medyaya eleştiri hakkı verir. Banane Arda'nın sevgilisinden yani ister gay olsun, ister farklı birisi olsun ben bu yüzden eleştirmem. Yani anlatmak istediğim Arda bana bu hakkı veriyor, ister kullanırım, ister kullanmam bu da benim bileceğim birşey. Taraftar için de geçerli bu onlara bu hakkı veriyor,kendi özel hayatı hakkında insanların eleştiri yapmasını sağlayacak olanakları veriyor.

Geçenlerde Adem yazmıştı. Kişinin özel hayatına kişi elverdiği ölçüde girersin. Benim demek istediklerim farklı idi ama neyse. İsterse kaçar bundan çok basit yani bu. Kaçamadı diyelim işte bunlarla diğer medyaya yaptığı açıklamalar ve bu açıklamaların içeriğinde problem olunca sorun büyüyor.

Kendi özel hayatının dışında kaptan olarak yaptığı açıklamalar ve davranışları ( futbol içerisinde ) çok onaylanacak şeyler değil. Bu açıklamaları herkes biliyor.

yahu tipsiz demek istemedim,ama baros-kewell a göre çok daha sıradan bu da bi gerçek,keza batuhan karşısında da aynı şekilde:),zaten beni de arda ya benzetenler olur o yüzden tipsiz demem söz konusu değil:D,ama benm görüşüm biraz bu yönde açıkçası.

Futbolunda ilerleme yok diyenler Türkiye-Romanya maçını bir yerden bulup izlesinler. Bakalım farkedebilecek misiniz?:)

Ahmet sorun Milli veya Avrupa maçları değil. Arda bizim Anadolu takımlarıyla yaptığımız lig maçlarına önem vermiyor bu artık futboldan az çok anlayan herkesin gözüne batıyor. Arda tamamen Avrupa'da bir takıma kendini pazarlamak için büyük maçlarda full performans oynamaya çalışıyor.

Ama özel hayatı kimseyi gram ilgilendirmez. İsterse sabaha kadar gidip seks partisine katılsın hiç bir kimseyi ilgilendirmez. Arda'nın Avrupa'ya gitmek istemesinin bir nedeni de bu. Adamı rahat bırakmıyor medya. İstediğini yapar serbest bırakıldığı zaman. Aşırı eleştiriler tamamen kıskançlık orası ayrı. Birde ''abiler''ler çok muhatab olup onları ciddiye almasa kafası daha rahat olacak. Ama Adnan Polat-Abiler düşmanlığı futbolcuları ve kulübü yiyor maalesef.

yav yok kardesim yokk yahuuu

dunyanin her klubunun pesinden kosacagi adam yolun yarisina geldi hala turkiye romanya diyorsunuz yaaaaaaaa

su an bizi mest etmesi gerekirdi mest o yetenegiyle

kendi kendinizi kandiriyorsunuz

boyle devam ederse yazik edecek kendinede

christiano ronaldonun yapmadigi zevzeklik yok ama adam it gibi calisiyor domuz gibi olmus kimse yikamiyor

semeresinide goruyor

bizimki hala ayni

ama banane benim hayatim degilya

kendi yazik eder

gonul isterdiki, demir gibi olsun her ay fizigi gelissin kuvvetlensin kondisyonu artsin

siz gordunuzmu boyle birsey?

benim gordugum tek sey biraz daha fazla sut cekmesi bu sene

sakatlik donusu ne olacak bilemeyiz tabi

Şöyle, üç senedir inanılmaz keyif aldığım bu adamı bazıları profesyonel olamıyor diye idam ediyor, medya üzerine gidiyor, Galatasaray kaptanına yakışmayacak hareketler yaptığından bahsediyorlar. Ben her dinlediğim zaman ifrit oluyorum biliyor musunuz?. Bir şeyin farkına varın artık, Arda ben profesyonelim diyemiyor yahu. Düğünümü Ali Sami yen’de Nevizade geceleri çalarken tüm taraftarlarla yapmayı planlıyorum, böyle bir şey olsa inanılmaz mutlu olurum diyor. O kadar çok seviyor klübü, renkleri ve bizleri. Tamam bizim belki hiç birimizi tek tek tanımıyor, tanısa nefret edeceği karakterde olan bir dolu insan var tribünde ve fakat toplamda bizim hepimizi bir bütün olarak ele alıyor Arda. Hiçbir zaman tribün burada şunu kötü yaptı demiyor, Nevizade geceleri’ni söylerlerken tüylerim diken diken oluyor diyor. Ve bu adam senin takımının kaptanı, 22 yaşında, sen o yaşta ailenle yaşadığın en ufak bir problemde içkinin dibine vuruyordun, en iyi ihtimalle günde iki paket sigara içip öyle geliyordun kendine be adam. 22 yaşın vermesi gereken olgunluğa erişememiş olmasıyla suçlanan bir adam var karşımızda ve bunu ben anlayamıyorum. Gördüğüm, konuştuğum herkes dünyanın en hümanist insanı oluverdi birden bire, birden bütün hayatlarını profesyonelce yaşamış bir ülke olduk. Oysa ki ona arkadan vuran televizyon yorumcuları, aralarında futbol oynayanlar da dahil, işlerini o kadar profesyonel yapıyorlar ki pek çoğu iki üç kadeh viski içmeden Tv'ye çıkmıyorlar, futbolcu olanları ise tam bir komedya sergiliyorlar tv karşısında. Dante’yi ya çok seviyorlar ya da haberleri yok ki eserden bağımsız eserin başlığıyla bu kadar lüzumsuz olabiliyorlar. Çünkü Arda kendi taraftarı arasında büyük bir coşkuyla seviliyor, çünkü Arda’nın her yaptığı iş haber değeri taşıyor, çünkü Arda istemese de Arda medyanın bir nevi ekmek kapılarından birisi, çünkü aAda bas bas bağırıyor ben Galatasaraylıyım diye. Bunu zamanında hiç birisinin yapamadığı şekilde yapıyor, Allah bana Fenerbahçe forması giydirmeyi nasip etmesin diyor mesela, Aziz Yıldırım

'ın transfer teklifine teşekkür ediyor, o Fenerbahçe’ye ben galatasaray’a yakışıyoruz diyor. Bunun için profesyonel olamıyor Arda!.

Arkadaşlar, Arda farklı bir insan, insanlık olarak da oynadığı oyun olarak da, tuttuğu takıma bağlılığı da göz önüne alındığında muadillerinden oldukça farklı bir çizgiyle ve bu çizgi çok kesin net olarak ayrılıyor. Futboldan konuşuyor, taraftardan konuşuyor, sosyal bir insan, yardım ediyor insanlara, ve en önemlisi yıllar sonra buralardan yetişen bir yıldız olarak ayrılıyor. Kabul etseniz de etmeseniz de Arda böyle. C. Ronaldo Paris Hilton ilişkisi ortaya çıktığı zaman buna saygı duyan otoriteler, aynı saygıyı Arda’ya duyamıyor. Kabul edelim C.Ronaldo dünya üzerinde ne kadar merak ediliyorsa Arda Türkiye’de o derece merak ediliyor. Akşam nerede kiminle yemek yediğini de merak ediyoruz, sevgilisi kim onu da. Çok yakışıklı değil diyeni de var karizma diyeni de.

Çoo..kk eski bir yazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt