Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Çok kısıtlı futbol bilginiz olduğunu geçiyorum, sizin dünya çapında "Türk Kimliğinin" sindirilmesi en zor kimlik olduğundan bihaber olmanıza bile şaşırmıyorum.

Neuchatel maçında sahaya yabancı madde atıldığı için hükmen mağlup edilmiş -ki böyle bir kararın eşi benzeri yok o maça kadar-, bir sürü "yalakalıkla" iptal edilen bu kararın ardından, UEFA organizasyonda değişikliğe gidip bugünkü Şampiyonlar Liginin temelini atmak zorunda kalmıştır.

Türk Kimliğinin bu kadar zor hazmedildiği gerçeği ortadayken Arda'nın "pasaport" analizi sorunu tam anlamıyla açıklamaya yetiyor. Bu sadece Arda için değil, Türkiye'de sıkışıp kalmış diğer yetenekli oyuncular içinde geçerli. Bugün yorumları nedeniyle çoğumuzun nefret ettiği Sergen, bu bahsedilen kulüplerde elini kolunu sallayarak oynardı.

Ve tabi asıl kaçırılan noktaların en önemlisi futbolcuların Türkiye'de kazandığı paradır. Arda GS gibi büyük bir camiayı bırakıp, sıradan bir takıma sırf Avrupa kariyeri yapmak için gitmez; giderse Tuncay gibi olur. Tuncay ne kadar febeli de olsa, bugün Stoke City gibi bir takımda bile yedek bırakılması, hatta 16'ya dahi alınmamasının sebebi, performans ve devamlılık gibi nedenlerinin çok çok ötesindedir.

Gene cevap verirkenki tarz problemi. Artı alıntıladığın bölüm ile cevapların arasında da bir konu bütünlüğü yok. Orda kendi adıma izlediğim İngiliz ligi ve bildigim Arda bende soru işareti oluşturuyor ve bana göre oynaması zor gibi bir çıkarsama yapmışım. Belki sana göre İngiltere liginde çok rahat oynayabilir iyi klüplerde fakat bana göre oynayamaz. Burda eğer sen bir çıkarama yapıp otorite benim oynar, oynayamaz diyenlerin futbol bilgisi kısıtlı dersen diğer taraftan da başka birisi kendisini otorite yerine koyar ve hayır oynayamaz der. Yani demek istediğim kimse bu konuda buraya yazan otorite değil bu konularda ve herkes gördüğünü yazıyor. O yüzden kısıtlı futbol bilgisi vs. vs. gibi yakıştırmalarda bulunmak bana çok doğru gelmiyorki gene burda da bir tarz problemi var.

Türk kimliği konusunda yukardaki mesajda cevap verdim ve Avrupa'ya gidememesinin sebebini Türk kimliğine bağlamıyorum sen bağlayabilirsin fakat bence Türk kimliği birinci etken değildir gidip gidememesinde. Nihatlar gitti, Emreler gitti vs. vs. Hamitler oynuyor, Nuriler oynuyor sanırsam Nuri de kaptan ve orda Türk pasaportu taşıyorlar hepsi. Kendisini uluslararası alanda göstereceği olanakların olmamasını pasaport sorunu ile özdeşleştirmek çok doğru değil. Kimlik bir de uzun bir tartışma konusu istiyorsan forumun farklı bir yerinde kimlik boyutunu uzun uzadıya tartışabiliriz. Kimlik, entegrasyon, Türk kimliğini Türkiye üzerinden mi kuruyorlar yoksa Avrupa'daki kendi çevrelerinde gördükleri Türkler üzerinden mi kuruyorlar ki kuruyorlarsa ve yanlış bir Türk algısı varsa bunun sebebi Türklerin davranışları da olabilir mi , artı futbol endüstrisinde ( ki kapitalist bir endüstriye dönüştü ) kimlikler ne kadar etkindir vs. vs. çok uzun bir tartışma gerektiren konular.

Türkiye'de kazandıkları paralar problemdir zaten o yüzden hiçbirisi kendini geliştirme gereği duymuyorlar ve Avrupa'ya gidecekken hiçbiri o kadar para kazanamayacağını biliyor. Türkiye'den Avrupa'ya gidecek çok sayıda yetenekli futbolcu olduğuna inanmıyorum. Gene işte çok yetenekliler de Avrupa Türk kimliğinden dolayı almıyor gibi bir yaklaşım yüzeysel bir yaklaşım ve bir şekilde iç eleştiriyi, hataları sorgulamayı engelleyen birşeydir.

Çok yetenekli vs. vs. ise Türk futbolcuları bunun yansımasını istikrar olarak turnuvalarda görmemiz gerekir fakat böyle bir istikrar da yok. Hatta klüpler bazında da çok yetenekli iseler gene Avrupa'da klüplerin belirli bir istikrar yakalamaları gerekirki bunu da görmüyoruz. Bursa örneği gibi v.s. v.s Türkiye'de iyidir fakat Avrupa'da gol dahi atamamıştır.

Türkiye'nin sanirim gelmis gecmis en overrated oyuncusu. Su an Türk futbolunun en yetenekli ve yildiz sayilabilecek tek oyuncusu olmasi da Türk futbolunun durumunu gösteriyor. Yildiz, Mesut'tan iyi, Türk Messi, Wenger izliyor, Barca istiyor diye diye sisirildi. Ama bugüne kadar ne yapmis diye baktiginizda pek birsey bulamiyorsunuz. Medya bu kadar sisirince kaptan yapildi, Galatasaray baskaninin her 2 lafindan 1'i onunla ilgili, bir kesim Galatasaray taraftari Galatasaray'dan üstün görmeye basladi Arda'yi, git kurtar kendini tarzi yorumlar yapiyor. Resmen Galatasaray'dan kurtar kendini demeye getiriyorlar.. Neden peki? Koca bir soru isareti. Hasan Sas'tan ne fazlasi var bu adamin, Sabri'den daha fazla ne vermis takima? Ergün Penbe'ye verilmeyen kaptanlik niye 22 yasinda bu adama verildi? Niye bu kadar konusuluyor, niye bu kadar özel muamele gösteriliyor? Arda'ya en ufak bir elestiri getirmek niye nankörlük, hainlik, kiskanclik oluyor? Anlamiyorum gercekten. 2 yil önce altyapidan yetismis yetenekli bir kanat oyuncusuydu. Zaman zaman yedek kalirdi, kimse sorun etmezdi. 2 yilda futbolunun üzerine zerre bir sey koymadi, hic bir basari elde etmedi ama gördügü ilgi ve deger sanki takima tek basina Avrupa kupasi kazandirmis gibi. Niye? Biri anlatsin lütfen. Ben de severim Arda'yi, Galatasarayli yetenekli falan filan ama o kadar. Onu özel kilan bir sey yok benim gözümde, Sabri'den üstün hic bir tarafi yok. Ama Sabri'ye sallamak serbest, hatta dalga gecmeyeni Galatasarayli görmüyorlar, ama Arda'ya berbat oynadigi bir mactan sonra, bugün pek iyi degildi demeye kalk, insanlar sanki onlara ana avrat küfür etmissin gibi üstüne cullaniyor..

10 Arda Turan | KAPTAN

emre avrupada 7 sene oynadi, sanirim sadece ingiltere demisim, elemanin teki futbolla ilgilenmedigim icin bunu yazdigimi iddia etmis. sagolsun, kib-by.

ayrica ben sabri ve arda benim icin esittir dedim. sizin icinde esit olsun ayrica. sabriye sallamak bedava degil oyle. benim icin galatasarayliligi, karakteri vs hepsi ardaya da herkese de 10 basar ayrica.

futbol disinda ne izledigim, ne okudugum kimseyi ilgilendirmez ama her alanda arda karsimiza cikiyorsa bu onun yanlisidir. ben mac disinda bi magazin programi mi izliyorum, sitelerde mi geziyorum? kusura bakmayin ama arda disinda oralarda hicbir futbolcunun ismi cismi yok. yani yanlis yolda olan kendisi.

şut meselesinde de kendinizi batirmayin. kendisi kac senedir futbolun icinde isabetli, gol olani gectim ama etkili tek bir şutu bile yok. arada barişla sabri de yapiyor bir kac deneme. geciniz. geciniz.

gerisi yine ivir zivir. bir sorun varsa aciklariz.

Cevap: 10 Arda Turan | KAPTAN

He ya Skibbe, Hiddink, Rijkaard, Capello, Hagi, Alex, Lippi, Zico bu adamlar futbol cahili ya da basının dolduruşuna gelmişler. Bunlar bilmiyor Arda'nın avrupada oynayamayacağını. Siz biliyorsunuz, tamam.

Not: Aysel 1,5 yıl kadar önceki bir tartışmamızda "Sabri ve Kewell benim gözümde eşittir" dediğimde köpürmüş ve Sabri'ye saydırmıştın. Şimdi böyle;

benim icin galatasarayliligi, karakteri vs hepsi ardaya da herkese de 10 basar ayrica.
düşünmen beni çok sevindirdi. İnanıyorum ki Arda konusundaki düşüncelerinde değişecektir:)

Aysel Aydın'a burada harcadığı mesai için forum olarak para toplayıp verilmesini talep ediyorum.''Amaç üzüm yemek değil bağcı'yı dövmek'' örneğini temsil eden yegane bir şahıs.Metin Oktay'dan örnek verip Arda'ya vurmaya çalışmasını ''kıs kıs'' gülerek hatırlayacağım.

Aysel Aydın'a burada harcadığı mesai için forum olarak para toplayıp verilmesini talep ediyorum.''Amaç üzüm yemek değil bağcı'yı dövmek'' örneğini temsil eden yegane bir şahıs.Metin Oktay'dan örnek verip Arda'ya vurmaya çalışmasını ''kıs kıs'' gülerek hatırlayacağım.

+1905

He ya Skibbe, Hiddink, Rijkaard, Capello, Hagi, Alex, Lippi, Zico bu adamlar futbol cahili ya da basının dolduruşuna gelmişler. Bunlar bilmiyor Arda'nın avrupada oynayamayacağını. Siz biliyorsunuz, tamam.

Not: Aysel 1,5 yıl kadar önceki bir tartışmamızda "Sabri ve Kewell benim gözümde eşittir" dediğimde köpürmüş ve Sabri'ye saydırmıştın. Şimdi böyle;

düşünmen beni çok sevindirdi. İnanıyorum ki Arda konusundaki düşüncelerinde değişecektir:)

Hatirlamiyorum ama ola bilitesi var, Ardayla ilgili dehsetul vahset dusunceler icerisinde degilim, o yuzden bir sey degismez. Satilirsa gider bir sure oynar, zaten 15 sene sonra da donse Kulup olarak vefa konusunda 1 numara oldugumuz icin bir kac sene yine kulubun ekmegini yer. ardanin futbolu ilerlemiyor ama bu biraz degise bilir, eger isterse ama diger konular degismez. 23 yasindaki bir adami yeniden yaratamassiniz ve neyse odur.

Metin Oktay'dan örnek verip Arda'ya vurmaya çalışmasını ''kıs kıs'' gülerek hatırlayacağım.

kulup tarihinde kaptanligi kimler yapmissa hepsini ornek veririm. hakan sukuru bile elestire bilen bi guruh olarak ardanin dokunulmazligini kaldirin azicik. 3-5 mac iyi oynamasa herhangi yerli/yabanci bir futbolcuyu linc ede biliyorsunuz. bir tarafta da genc bir adamin iyiden kotuye gidisati var ve bu bir kac maclik bir olaylar degil.

-

Ayrica iyi, kotu bir kac kelam ede biliyorsaniz edin ama ilk okul seviyesinde "+1905" seklinde onay mesajlari atmayiniz. tam da sizin soylemek istediklerinizi yazmissa ozel mesajla birbirinizi kutlayin ama forum kirliligine luzum yok.

emre avrupada 7 sene oynadi, sanirim sadece ingiltere demisim, elemanin teki futbolla ilgilenmedigim icin bunu yazdigimi iddia etmis. sagolsun, kib-by.

ayrica ben sabri ve arda benim icin esittir dedim. sizin icinde esit olsun ayrica. sabriye sallamak bedava degil oyle. benim icin galatasarayliligi, karakteri vs hepsi ardaya da herkese de 10 basar ayrica.

futbol disinda ne izledigim, ne okudugum kimseyi ilgilendirmez ama her alanda arda karsimiza cikiyorsa bu onun yanlisidir. ben mac disinda bi magazin programi mi izliyorum, sitelerde mi geziyorum? kusura bakmayin ama arda disinda oralarda hicbir futbolcunun ismi cismi yok. yani yanlis yolda olan kendisi.

şut meselesinde de kendinizi batirmayin. kendisi kac senedir futbolun icinde isabetli, gol olani gectim ama etkili tek bir şutu bile yok. arada barişla sabri de yapiyor bir kac deneme. geciniz. geciniz.

gerisi yine ivir zivir. bir sorun varsa aciklariz.

Yahu sanane magazine çıkmasından? Bunun ne zararı var seni ne bağlar? Avrupada futbolcular gece kulüplerinden çıkmıyor, sarhoş oluyorlar Arda sevgilisiyle Galaya gidiyor medya ve cahil taraftar olay yaratıyor.

Şut meselesini bu sene geliştirdi diyoruz kaç senedir golü yok diyorsun.Buda boş bir cümlen.Bu sene başında uzaktan 2 direkten dönen topu bir golü neredeyse her maç şut denemesi ve kaleye yakın giden şutları oldu.Zaten uzaktan 20 gol atılmıyor bir sezonda, en iyi uzaktan şut çeken adamları göster bakalım kaç golü çıkacak 20 felan sanıyorsun heralde.Ama tabi sende bunları görecek yetenek mi yok, görmek mi istemiyorsun , anlayamıyormusun onu bilemem.

YouTube - arda vs bosnia

Şu maçtan sonra bizim forumda dahi nasıl eleştirildiğini hatırlıyorum da:) En doğrusunu spiker söylüyor aslında 2:12'de;

"Arda Turan, who else?"

:)

Yetenekli de fazla abartıyorsunuz. Bazen insanların anlatırken Arda değil de bir Messi'yi bir Xavi'yi anlattığı izlenimine kapılıyorum.

Yetenekli de fazla abartıyorsunuz. Bazen insanların anlatırken Arda değil de bir Messi'yi bir Xavi'yi anlattığı izlenimine kapılıyorum.

Hayır abartmıyoruz, ben çoğu ligi takip ediyorum Arda gerçekten farklı bir oyuncu. Tamamen gününde olursa dünyada etkili olamayacağı takım yok.Mesela Keita büyük maçlarda genelde etkili olamıyordu, ama Arda öyle değil.Arda iyi bir lig ve takımda olsaydı şuan çok farklı yerde olucaktı bence.

Yahu sanane magazine çıkmasından? Bunun ne zararı var seni ne bağlar? Avrupada futbolcular gece kulüplerinden çıkmıyor, sarhoş oluyorlar Arda sevgilisiyle Galaya gidiyor medya ve cahil taraftar olay yaratıyor.

Şut meselesini bu sene geliştirdi diyoruz kaç senedir golü yok diyorsun.Buda boş bir cümlen.Bu sene başında uzaktan 2 direkten dönen topu bir golü neredeyse her maç şut denemesi ve kaleye yakın giden şutları oldu.Zaten uzaktan 20 gol atılmıyor bir sezonda, en iyi uzaktan şut çeken adamları göster bakalım kaç golü çıkacak 20 felan sanıyorsun heralde.Ama tabi sende bunları görecek yetenek mi yok, görmek mi istemiyorsun , anlayamıyormusun onu bilemem.

2008 de sanırım Del Piero attı 11-12 tane(Frikikler dahil). Ama o dünya tarihine kazınmış bir üstad:)

3-4 tane atılır bir sezonda çok çok üstün şut yeteneğin yoksa(Hagi-Del Piero-Rivaldo vs). Lincoln'ün uzaktan şutları gayet iyiydi ama bizde toplamda iki tane attı sanırım(Rize-Ankaragücü).

Dünyanın en iyi takımlarında çok rahat oynar ve fark yaratır diyorsun da inshalla gider ve biz de görürüz neler yapabileceğini. Arda yetenekli de işte o kadar yetenekli mi. Ben de takip ediyorum İngiliz ligini. Ordaki oyun, hız vs. vs. Türkiye'ye çok da benzemiyor. En iyisi İngiltere'ye gitmesini beklemek ve sonra karar vermek. Bakalım orda eğer oynarsa Liverpool, Arsenal gibi takımlarda fark yaratan oyuncu mu olacak, sıradan bir oyuncu mu olacak, yoksa yedek mi kalacak. Türkiye ligi çok da önemli değil bu konuda. Her sene Alex oluyordu asist kralı kaç tane de gol atıyordu.

Hatirlamiyorum ama ola bilitesi var, Ardayla ilgili dehsetul vahset dusunceler icerisinde degilim, o yuzden bir sey degismez. Satilirsa gider bir sure oynar, zaten 15 sene sonra da donse Kulup olarak vefa konusunda 1 numara oldugumuz icin bir kac sene yine kulubun ekmegini yer. ardanin futbolu ilerlemiyor ama bu biraz degise bilir, eger isterse ama diger konular degismez. 23 yasindaki bir adami yeniden yaratamassiniz ve neyse odur.

kulup tarihinde kaptanligi kimler yapmissa hepsini ornek veririm. hakan sukuru bile elestire bilen bi guruh olarak ardanin dokunulmazligini kaldirin azicik. 3-5 mac iyi oynamasa herhangi yerli/yabanci bir futbolcuyu linc ede biliyorsunuz. bir tarafta da genc bir adamin iyiden kotuye gidisati var ve bu bir kac maclik bir olaylar degil.

-

Ayrica iyi, kotu bir kac kelam ede biliyorsaniz edin ama ilk okul seviyesinde "+1905" seklinde onay mesajlari atmayiniz. tam da sizin soylemek istediklerinizi yazmissa ozel mesajla birbirinizi kutlayin ama forum kirliligine luzum yok.

Sen, Metin Oktay'ın magazinsel yönünü bilip bilmeden konuştuğun için gülüyorum.Bence bilmediğin konular varsa araştırıp ondan sonra konuşmalısın.Yani, ''Metin Oktay'ın magazinle alakası yoktu'' tarzından yorumlarda bulunup, ardından Arda Turan'a sallamak pek mantıklı bir iş değil.Ne zaman görsek Arda'ya sallamakla meşgulsün.

Benim anlamadığım Elano'ya sallanınca bir sürü ceza, uyarı alan kişi oldu.Örn:Serhat ve Onur.Peki Arda'ya sallanınca neden ekstra birşey uygulanmıyor.

Dünyanın en iyi takımlarında çok rahat oynar ve fark yaratır diyorsun da inshalla gider ve biz de görürüz neler yapabileceğini. Arda yetenekli de işte o kadar yetenekli mi. Ben de takip ediyorum İngiliz ligini. Ordaki oyun, hız vs. vs. Türkiye'ye çok da benzemiyor. En iyisi İngiltere'ye gitmesini beklemek ve sonra karar vermek. Bakalım orda eğer oynarsa Liverpool, Arsenal gibi takımlarda fark yaratan oyuncu mu olacak, sıradan bir oyuncu mu olacak, yoksa yedek mi kalacak. Türkiye ligi çok da önemli değil bu konuda. Her sene Alex oluyordu asist kralı kaç tane de gol atıyordu.

Arda için en uygun lig İspanya.Çünkü pasa dayalı teknik bir futbol oynanıyor.Sonuçta oyuncu kalitelide olsa oyun şeklide önemli lige adapte olması için.

Şuan Barcelonanın solunda olsa eminim sırıtmaz, mesela dikkatle izliyorum sola sağa çok boştayken çok iyi paslar atılıyor yani tam Ardanın istediği gibi iyi bir pas ve Ardayı rakiple teke tek bırakacak şekilde.Bizde bazen neredeyse hiç pas atılmıyor yada markajda tepesinde 2-3 kişi varken atılıyor inanın Barcelonanın solunda oynamak bizde oynamaktan daha kolay olur Arda için.En yakın örneğide Messi işte milli takım ve kulüp performansı tabi Ronaldoda öyle.

Sen, Metin Oktay'ın magazinsel yönünü bilip bilmeden konuştuğun için gülüyorum.Bence bilmediğin konular varsa araştırıp ondan sonra konuşmalısın.Yani, ''Metin Oktay'ın magazinle alakası yoktu'' tarzından yorumlarda bulunup, ardından Arda Turan'a sallamak pek mantıklı bir iş değil.Ne zaman görsek Arda'ya sallamakla meşgulsün.

Benim anlamadığım Elano'ya sallanınca bir sürü ceza, uyarı alan kişi oldu.Örn:Serhat ve Onur.Peki Arda'ya sallanınca neden ekstra birşey uygulanmıyor.

Kim kime ne salliyor, bayagi bir sallamasyon cevap olmus ama hadi bir cevap da sana sallayayim.

evlilik programli izleyen kitle Arda turan hakkinda senden, benden cok konusa biliyor. magazinsel ama fazla. magazinsel ola bilecek tonla futbolcu var ama hic biri kendisini bu hallere dusurmedi. hepsi evlendi ya da ayrildi ama bu kadar gundeme gelmedi. bunu sadece medyanin tek basina yapmis olmasi imkansiz. zorla getirmiyorlar ya gittigi yerlere. nerde dedikodu, fisilti, hir gur KAPTANimiz orda. BAYDI. Zaten senin tabirinle "sallayan" yok artik konustuklarini, yaptiklarini..

Arda için en uygun lig İspanya.Çünkü pasa dayalı teknik bir futbol oynanıyor.Sonuçta oyuncu kalitelide olsa oyun şeklide önemli lige adapte olması için.

Şuan Barcelonanın solunda olsa eminim sırıtmaz, mesela dikkatle izliyorum sola sağa çok boştayken çok iyi paslar atılıyor yani tam Ardanın istediği gibi iyi bir pas ve Ardayı rakiple teke tek bırakacak şekilde.Bizde bazen neredeyse hiç pas atılmıyor yada markajda tepesinde 2-3 kişi varken atılıyor inanın Barcelonanın solunda oynamak bizde oynamaktan daha kolay olur Arda için.En yakın örneğide Messi işte milli takım ve kulüp performansı tabi Ronaldoda öyle.

Bence de İspanya daha uygun kendisi Liverpool diyor ama. Orada Türkiye'deki gibi yavaşça rakibi geçmesine sonra tekrar geri dönüp, tekrar geçip topu 3-4 metre sürüp pas atmasına izin vermezler. Yani orda karşısında Chealse, Arsenal, Manu vs. vs. savunması olacak Türkiye'deki gibi savunmalar olmayacak. Ve orda hızını arttıramazsa oynayamaz bence. Barça tartışılır bence forumda birisi yazmıştı Mascherano herhalde ismi işte ilk onu oynatıyor sonra Busqets'i oynatıyor ve bu süreçte Mascherano o pas trafiğine alışınca tekrar onu oynatıyor. Barça farklı bence çok çok farklı :) O pas trafikleri inanılmaz ara pasları vs. vs. İspanya liğinde gitsin Madrit gibi takımlara vs. vs. Barça'da falan zor direk ilk 11'lerde oynamak.

Kim kime ne salliyor, bayagi bir sallamasyon cevap olmus ama hadi bir cevap da sana sallayayim.

evlilik programli izleyen kitle Arda turan hakkinda senden, benden cok konusa biliyor. magazinsel ama fazla. magazinsel ola bilecek tonla futbolcu var ama hic biri kendisini bu hallere dusurmedi. hepsi evlendi ya da ayrildi ama bu kadar gundeme gelmedi. bunu sadece medyanin tek basina yapmis olmasi imkansiz. zorla getirmiyorlar ya gittigi yerlere. nerde dedikodu, fisilti, hir gur KAPTANimiz orda. BAYDI. Zaten senin tabirinle "sallayan" yok artik konustuklarini, yaptiklarini..

Sallayan yoksa gelip buralarda kendini paralama, Arda'ya laf edeceğim diye.Bana salladığını sanman da ilginç doğrusu :) Metin Oktay sorumdan, her seferinde koşar adımlarla kaçman ve cevap veremiyor olman da ayrı birşey.

Bence de İspanya daha uygun kendisi Liverpool diyor ama. Orada Türkiye'deki gibi yavaşça rakibi geçmesine sonra tekrar geri dönüp, tekrar geçip topu 3-4 metre sürüp pas atmasına izin vermezler. Yani orda karşısında Chealse, Arsenal, Manu vs. vs. savunması olacak Türkiye'deki gibi savunmalar olmayacak. Ve orda hızını arttıramazsa oynayamaz bence. Barça tartışılır bence forumda birisi yazmıştı Mascherano herhalde ismi işte ilk onu oynatıyor sonra Busqets'i oynatıyor ve bu süreçte Mascherano o pas trafiğine alışınca tekrar onu oynatıyor. Barça farklı bence çok çok farklı :) O pas trafikleri inanılmaz ara pasları vs. vs. İspanya liğinde gitsin Madrit gibi takımlara vs. vs. Barça'da falan zor direk ilk 11'lerde oynamak.

Arda uzun mesefade ağır olsada, bacakları kısa olduğu için kısa mesafede çabuk hızlanan ayrıca oldukçe çevik birisi.Kaldıki oldukça iyi olan takımlara karşıda bence çalım atmakta felan zorlanmadı.

Mesela bu tip paslardan bahsediyorum bizim takımda hiç olmuyor Arda bu tarz pasları aldıkça çok etkili olabilecek bir isim.Birebirde adamı geçip tehlikede yaratır golde atar.

Video: Arda, Amerika kalesini böyle avladı - Timsah.com

https://videonuz.ensonhaber.com/izle/t-rkiye-1-ek-cumhuriyeti-0-gol-arda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt