Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Yazık ya.Ulan şu takımdaki en düşük adam bile Lambırghiniye biniyor.Biz cemeresini çekiyoruz.Yazık.Durumu çok kötü olup yemeyip içmeyip forma alan insanları bilirim.Onların hakkı size haram olsun sosyeteler.

Geçen sene Keita-Sabri ikilisi nasıldı? Harikaydı bana göre çoğu maçta. Bu sene Sabri'nin önünde Keita tarzı iş yapacak adam olmadı. Elano tam Sabri'nin önünde oynayabilecek tarzda değil, aynı şekilde Elano'nun arkasında da Sabri iyi olmuyor stiller farklı. Pino'nun mevkisi sağ bek değil gördüğümüz gibi Sabri'yle uyuşamadı. Ali Turan sağ bek, Sabri açık oynasa berbat oluyor zaten. Ali'nin mevkisi değil. Sabri tek başına açıkta iyi değil çünkü, açık forvet vari eğitimi ve yeteneği yok. Yani neyi zorluyoruz anlamadım.

Gökhan Gönül denilen adam 2008 Ocak-2008 Temmuz'dan beri hani nerede? Bu örneği vermekten bıktım. Ara sıra da sezon boyunca 34 maçta 2 kere, defanstan seken topa vuruyor gol oluyor bu mu istatistik? Avrupa ve Milli maçların hepsinde ezildi resmen, yüzüne küfür etsen o kadar aşağılanmazdı. Serkan Balcı denen adam Fenerbahçe'deyken de harika, geleceğin yeteneği diye şişirilmişti. Sonra gördük. Şimdi biraz bilgili hocanın elinde ve sistemi takır takır işleyen bir takımda oynadığı için sırıtmıyor aksine iyi gözüküyor. Kötü demiyorum ama abartıldığı kadar değil. Bugün Avrupa'da oynama şansı en yüksek sağ bek kim diye anket yap bu 3 isim arasında Sabri fark atarak 1. çıkar.

Ama bizim kesinlikle bir b.k atma çabamız olacağı için, Sabri'den Ramos-Maicon-Alves vari özellikler beklememiz normal. Yani aslında Tv'lerin Avrupa maçları yayınlaması bazılarına zarar veriyor. Arda'dan Messi'lik, Sabri'den Maicon'luk fln bekliyoruz.

Ya abi bu kadar uzun bir cevaba, Sabri'yi savunmaya, Gökhan'i kötülemeye gerek yoktu. Adam belli ki gelistirmeye gerek görmüyor bazi eksik yanlarini. Ronaldo'nun frikiklerini hepimiz biliriz mesela, adam hocalarinin söyledigine göre her idman sonrasi o vurus üstünden saatlerce calisirmis. Sabri de biraz olsun calissaydi diyorum, simdi cok daha yararli olurdu takima. Bu kadar basit, bunu görmek bu kadar zor olmamali. Arda'dan Messi, Sabri'den Maicon olmasini kimse beklemiyor, sadece arada bir yaptigi ortanin auta veya kaleciye gitmemesini bekliyoruz. Azcik ekstra calismayla olurdu, ama belli ki calismiyor. Bunu söyleyince Sabri'ye b*k mu atmis oluyoruz? Adam bence de su an takimin en iyi 2-3 oyuncusundan biri, Keita varken rüzgar gibiydiler o kanatta, evet tersini söylemedim zaten. Ama fena mi olurdu orta yapabilse, azcik sut cekebilse?

Öyledir tabii. Sen kabul etmek istemedikten sonra halet-i ruhiye de olur başka şeyler de olur hocam...

senin dedigine inanmam icin keitanin arkasinda sabri olmadiginda iyi oynadigi mac olmamasi lazim

sence?

algoritmam boyle isliyor kusura bakma

gecen sene sabrinin ligin yarisinda oynamadigini bilerek goz ardi ettigine eminim

Gökhan'dan çok daha istikrarlı Sabri o yönüyle öne çıkar. Bir de Sabri sete set oynanan oyunda daha başarılıdır, Gökhan da daha kontrolsüz oyunda iyidir. O ondan iyi diyemem. Kalite olarak Gökhan daha iyidir ama istikrarını, devamlılığını göz önüne alırsak genel için Sabri derim. Serkan Balcı da yeni çıkmış bir adam değil. Önce Gençler'in orta sahasındaydı, sonra fenere geldi kanat oynadı, bek oynadı, trabzona gitti. Şimdi de iyi bir yıl geçiriyor diye Sabri'den iyi yapmam.

...

Sen demek istediğim şeyin ne olduğunu anlamadınki. Gönül milli takımda sakat değilse ilk o oynar, sonra Sabri oynar. Özer'in ne işi var milli takımda ortalığı yıkarız. Sabri'nin ne işi var demiyorum çünkü Türkiye'de doğru düzgün sağ bek yok. Sabri konusuna gelince de savruk, ordan oraya koşuyor, bazen defans hattında çok fazla kademe hatası yapıyor, ortalarında çok fazla isabet yok, senelik yaptığı asist sayısı az, skora katkısı az vs. vs. Tamam bir de şu dünyanın iyi sağ bekleri ile kıyaslayalım. Artı halen lanet okuyorum o şampiyon olduğumuz yıla çünkü bizim kaç yılımıza mal oldu o şampiyon olduğumuz yıl. Kadro yeterli derkenki dayanakları da bu idi işte yönetenlerin.

Artı tartışmayı Gönül tartışmasına getirmek istemiyorum fakat sanırsam Gönül bu yıl 10 maç falan oynadı herhalde Fener'de. Ve niye Gönül kıyaslama kriteri madem Gönül iyi bir sağ bek değil.

i

Ya abi bu kadar uzun bir cevaba, Sabri'yi savunmaya, Gökhan'i kötülemeye gerek yoktu. Adam belli ki gelistirmeye gerek görmüyor bazi eksik yanlarini. Ronaldo'nun frikiklerini hepimiz biliriz mesela, adam hocalarinin söyledigine göre her idman sonrasi o vurus üstünden saatlerce calisirmis. Sabri de biraz olsun calissaydi diyorum, simdi cok daha yararli olurdu takima. Bu kadar basit, bunu görmek bu kadar zor olmamali. Arda'dan Messi, Sabri'den Maicon olmasini kimse beklemiyor, sadece arada bir yaptigi ortanin auta veya kaleciye gitmemesini bekliyoruz. Azcik ekstra calismayla olurdu, ama belli ki calismiyor. Bunu söyleyince Sabri'ye b*k mu atmis oluyoruz? Adam bence de su an takimin en iyi 2-3 oyuncusundan biri, Keita varken rüzgar gibiydiler o kanatta, evet tersini söylemedim zaten. Ama fena mi olurdu orta yapabilse, azcik sut cekebilse?

Benim cevabım komple sana değildi sert olmuş biraz, üstüne alma hepsini. :D

Sabri kötü diyip, Gökhan ve Serkan'ı savunan kişi direk küfür etmiş gibi geliyor bana. Gökhan Gönül 2.5 senedir vasatı aşamadı. Geçen sene Sivas'ta 1 gol attı galiba bu senede geçen hafta ki maçta aynı golü attı, ''aaaaaa Gökhan harika'' oldu. Bunu yediremem. Sabri'nin Bordeaux'a attığı golü Türkiye'de atacak sağ bek yok o zaman al benden de bir iddia.

e yaz prorate et bakalim senede 3 asistten 20 ye cikacakmisin:) hatta uc seneye yay

9 dan 60 a nasil geleceksin bakalim:)

Sen Xavi'nin paslarını bul, ben gol sayısını yazarım:D

Alves'in değerlendiremedikleri de lazım ama. Malum Xavi gelir, stoperle bekin arasına bırakır topu, alves içeri yuvarlar messi tamamlar, klasik organizasyondur. Ama bazen gol olmaz, onları da getir...

senin dedigine inanmam icin keitanin arkasinda sabri olmadiginda iyi oynadigi mac olmamasi lazim

sence?

algoritmam boyle isliyor kusura bakma

gecen sene sabrinin ligin yarisinda oynamadigini bilerek goz ardi ettigine eminim

Algoritman yanlış çalışıyor abi o zaman.

Sana tek örnek vereceğim, geçen sene evimizde 4-2 kazandığımız Trabzon maçında Arda'nın golünü aç izle.

Sabri kötü diyip, Gökhan ve Serkan'ı savunan kişi direk küfür etmiş gibi geliyor bana. Gökhan Gönül 2.5 senedir vasatı aşamadı. Geçen sene Sivas'ta 1 gol attı galiba bu senede geçen hafta ki maçta aynı golü attı, ''aaaaaa Gökhan harika'' oldu. Bunu yediremem. Sabri'nin Bordeaux'a attığı golü Türkiye'de atacak sağ bek yok o zaman al benden de bir iddia.

Onu Sabri de bir daha atamaz zaten. :D

elanonun gecen gun attigi golu atacakta dunyada sayili topcu vardir:)

itirazi olan?

bu arada bugun iyi oynadi haaaa

Tamam da Gönül vasatsa niye Gönül ile kıyaslayıp iyi diyorsunuz?

Sen Xavi'nin paslarını bul, ben gol sayısını yazarım:D

Alves'in değerlendiremedikleri de lazım ama. Malum Xavi gelir, stoperle bekin arasına bırakır topu, alves içeri yuvarlar messi tamamlar, klasik organizasyondur. Ama bazen gol olmaz, onları da getir...

Algoritman yanlış çalışıyor abi o zaman.

Sana tek örnek vereceğim, geçen sene evimizde 4-2 kazandığımız Trabzon maçında Arda'nın golünü aç izle.

evet cok yanlis

gecen sene ligin yarisinda oynamayan sabri bu mantikla keita ligin yarisinda kotu oynamis:)

yok oyle birsey

takimda sabriden iyi sagbek olmamasi ile sabrinin iyi bir sagbek olmasi arasindaki iliskiyi iyi analiz edelim lutfen

elanonun gecen gun attigi golu atacakta dunyada sayili topcu vardir:)

itirazi olan?

bu arada bugun iyi oynadi haaaa

Elano'nun o attığı gol tamamen futbol bilgisi ve zekasıyla alakalı birşey. Yetenek işi değil. Yani öyle bir golü ne Sarp, ne de Ayhan atabilir. O gole kötü diyen yoktur, ayrıca Arda'dan, Sabri'ye, Sabri'den Elano'ya konuyu taşıma sebebi nedir, provoke mi ediyorsun bizi? :D

Elano'nun o attığı gol tamamen futbol bilgisi ve zekasıyla alakalı birşey. Yetenek işi değil. Yani öyle bir golü ne Sarp, ne de Ayhan atabilir. O gole kötü diyen yoktur, ayrıca Arda'dan, Sabri'ye, Sabri'den Elano'ya konuyu taşıma sebebi nedir, provoke mi ediyorsun bizi? :D

hayir surekli arda arda ortaligi karistiryorum

adam sakat oynamiyor ardaya sallama zamani degil

Sen demek istediğim şeyin ne olduğunu anlamadınki. Gönül milli takımda sakat değilse ilk o oynar, sonra Sabri oynar. Özer'in ne işi var milli takımda ortalığı yıkarız. Sabri'nin ne işi var demiyorum çünkü Türkiye'de doğru düzgün sağ bek yok. Sabri konusuna gelince de savruk, ordan oraya koşuyor, bazen defans hattında çok fazla kademe hatası yapıyor, ortalarında çok fazla isabet yok, senelik yaptığı asist sayısı az, skora katkısı az vs. vs. Tamam bir de şu dünyanın iyi sağ bekleri ile kıyaslayalım. Artı halen lanet okuyorum o şampiyon olduğumuz yıla çünkü bizim kaç yılımıza mal oldu o şampiyon olduğumuz yıl. Kadro yeterli derkenki dayanakları da bu idi işte yönetenlerin.

Artı tartışmayı Gönül tartışmasına getirmek istemiyorum fakat sanırsam Gönül bu yıl 10 maç falan oynadı herhalde Fener'de. Ve niye Gönül kıyaslama kriteri madem Gönül iyi bir sağ bek değil.

i

Bence iyi bir bek. Devamlılığı olsa dünyada oynayamayacağı çok az takım vardır diyebilirim. Ama onun bazı eksikleri Sabri'yi ön plana çıkarıyor, o da iyi bir bek.

Tutup Dani Alves'in asist sayısını yazmaksa kıyas bu saçmalık olur. Geçen sene Arda Xavi'den fazla asist yapmış örneğin...

Hep söylüyorum tek yönlü almayın rakamları. Devamlılığını, süresini, oynadığı takımı sistemi herşeyi dahil etmek sorundasınız...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt