Arda Turan: "Galatasaraylılarla biraz olsun dertleşmek istiyorum"

Alper Yılmazlar

Berlin Panteri
arda-turan-agir-elestiri-ve-hakaretlere-verdigi-14328000_3270_m.jpg

Kaptan Arda Turan, St. Johnstone maçı oynandıktan sonra gece yarısı kendisine gelen tepkileri gördü ve taraftarlara seslendi. Arda, ağır eleştirilere ve küfürlere rağmen olukça ılıman yaklaşarak taraftarın kalbini kazandı.

Arda Turan: "Sizlerin de şunu bilmesini isterim; bazı durumlarda desteğiniz, sosyal medyada veya tribündeki ıslığınız sporcunun performansını olumlu ve olumsuz yönde ciddi şekilde etkileyebiliyor."

Arda Turan: "Bunları şundan yazıyorum. Önce gazoz kasasının üstünde top toplayan bir çocuktum, sonra tribünde, en sonunda da sahada Galatasaray formasını giyen bir taraftar oldum. Avrupa'dayken de, televizyon başında hep sizden biriydim. Atletico'da ve Barcelona'da, gittiğim her yere Galatasaray sevgisini de götürdüm beraberimde. Yeri geldi takım otobüsünde dünyanın en büyük yıldızları benimle sevindi Galatasaray'ın golüne, yeri geldi ben formamı giyip geldim en sevdiğim yere, Ali Sami Yen'e."

Arda Turan: "Emin olun; kazanırken hepimiz iyi başkan, iyi yönetici, iyi hoca, iyi futbolcu olabilir ama birbirimize her zaman ihtiyacımız var. İyi günde de, kötü günde de. İnsan zor anında arkasında en sevdiklerini görmek ister, biz de işler arzuladığımız gibi gitmediğinde sizin desteğinizi hissetmek ve birlikte ayağa kalkmak istiyoruz."

Arda Turan: "Bunları, İskoçya'dan dönüş yolunda, sizleri düşünerek yazıyorum çünkü nasıl siz bizleri düşünüyorsanız bizler de sizleri düşünüp, sizlerle yaşıyoruz."

Arda Turan: "Galatasaray'ı çok seviyorum. Galatasaray ile kazanmayı da çok seviyorum, kaybederken kahrını çekmeyi, hüznünü yaşamayı da. Acısı da tatlı, sevinci de."

Arda Turan: "Pazartesi, yeni bir lig sezonu başlıyor. Birbirimize her zamanki çok ihtiyacımız var. Bunu hatırlamak ve hatırlatmak istedim birbirimize. Bu vesileyle sezondaki ilk galibiyetimizle başkanımıza ve yönetimimize "hoşgeldiniz" demiş olduk, umarım bu birçoğunun ilki olur."

TARAFTARLAR YERİN DİBİNE SOKTU
Sahada etkisiz bir görüntü çizen ve formsuzluğu göze çarpan deneyimli futbolcu, taraftarların büyük tepkisini çekti. Sarı-kırmızılı taraftarlar sosyal medyada Arda için 15 binden fazla paylaşım yaparken, tecrübeli futbolcunun oyundan çıkarılması gerektiği savunuldu.

arda-nin-st-johnstone-maci-performansi-14327685_1405_m.jpg

arda-nin-st-johnstone-maci-performansi-14327685_6569_m.jpg

arda-nin-st-johnstone-maci-performansi-14327685_7541_m.jpg

arda-nin-st-johnstone-maci-performansi-14327685_6838_m.jpg

Ne kaybettiysek şu duygusallıktan kaybettik. Aynı şey Fatih hoca için de geçerli bir durum. Hoca en kötü ligi biliyor veya psikoloji falan bir şekilde ağırlığını koyup en azından ligi alıyor diyorduk. Şimdi o devir de bitti. Devamlı bahaneler.. Sevmek/sevilmek farklı bir olay, işin reel kısmı ise bambaşka bir olay. Sonuç olarak ortak nokta olan taraftarı olduğumuz bir olaya zarar geliyorsa, radikal kararlar alınmaktan çekinilmemeli.

Bundan ziyade bunun artık futbol oynayamadığını görüp forma verende hata. Adam bu durumlarda inat ediyor sürekli. Terim yüzünden doğal olarak herkes Arda'ya patlıyor. Hak edene formayı vermiyor maalesef.

Evli kadınlara bakan
Silahla hastane basan
Gazeteci döven topcunun Galatasaray formasıyla işi yok. Kaldı ki kötü oynuyor. Nereden bakarsan bak Galatasaray formasi için kara bir leke. Tez zamanda gitmesi temennim.
Lan olm KAPTAN bu adam. Nasıl mide var bunu kabullenenlerde.

Ve merak ettigim bir sey daha var, terimle nasıl yuz yuze bakiyorlar.

Arda'nın Galatasaray'lılığı sorgulanamaz. Yazdığı konuların çoğunda haklı. Parçalanmış bir camia sezonu götüremez. FT de devre arası gönderilecek bir hoca değil. Bu sezon kenetlenmek herşeyden önemli.

arda galatasaraylı değil diyen var mı

arda bu takıma sportif nedenlerle gelmedi mehmet ağar kankilerinin arasını yaptığı için geldi

şimdi bunu normal mi karşılayalım

destek, kenetlenmek elbette önemli özeliikle bu kadar fazla duygularıyla yaşayan bir ülke takımı için. ama bunun karşılıklı adım adım beklenmesi iyi ve doğru değil. sen futbolcu olarak kendini ne kadar gösterirsen sahada taraftar da sana o kadar destek çıkar. hep taraftarın 3 5 adım önünden gidilmesi gerekiyor bunun için. bu duygusallık bitirdi bizi geçen sene. son virajda şampiyonluk yoluna girmemize sebebiyet veren de buydu ama. bu gerçeği de pas geçemeyiz. en basına dönersek baskan/ft arasındaki o duygusal buhran yaşanmasa söke söke alırdık o şampiyonluğu. geçmişte kazandırmışlıkları olsa dahi daha gerçekçi seyler görmek istiyor bu taraftar. birakalım işin duygusunu taraftar yeri geldiğinde göstersin. siz aldığınız maaşlara karşılık olarak profesyonelce oynayın. bir yol alamayacağız yoksa bu duygusallıkla. her duygunun kıvamı önemli biz aileyiz, kardeşiz, can'ız, cananız diye diye vıcık vıcık bir ortam var. herkes birbirini seviyor ama gelişemiyor. antrenmanlarda kıran kırana mücadele istiyoruz. gerekiyorsa sakatlıklar. öyle canım cicimli, gülüşmeli yapılan antrenmanlardan gelişim sağlayamıyoruz.

destek, kenetlenmek elbette önemli özeliikle bu kadar fazla duygularıyla yaşayan bir ülke takımı için. ama bunun karşılıklı adım adım beklenmesi iyi ve doğru değil. sen futbolcu olarak kendini ne kadar gösterirsen sahada taraftar da sana o kadar destek çıkar. hep taraftarın 3 5 adım önünden gidilmesi gerekiyor bunun için. bu duygusallık bitirdi bizi geçen sene. son virajda şampiyonluk yoluna girmemize sebebiyet veren de buydu ama. bu gerçeği de pas geçemeyiz. en basına dönersek baskan/ft arasındaki o duygusal buhran yaşanmasa söke söke alırdık o şampiyonluğu. geçmişte kazandırmışlıkları olsa dahi daha gerçekçi seyler görmek istiyor bu taraftar. birakalım işin duygusunu taraftar yeri geldiğinde göstersin. siz aldığınız maaşlara karşılık olarak profesyonelce oynayın. bir yol alamayacağız yoksa bu duygusallıkla. her duygunun kıvamı önemli biz aileyiz, kardeşiz, can'ız, cananız diye diye vıcık vıcık bir ortam var. herkes birbirini seviyor ama gelişemiyor. antrenmanlarda kıran kırana mücadele istiyoruz. gerekiyorsa sakatlıklar. öyle canım cicimli, gülüşmeli yapılan antrenmanlardan gelişim sağlayamıyoruz.
Haee

Lan olm KAPTAN bu adam. Nasıl mide var bunu kabullenenlerde.

Ve merak ettigim bir sey daha var, terimle nasıl yuz yuze bakiyorlar.
Hayat renktaş, sana hiç olmadı mı, ne yapmam desen yaptırır bu hayat insana... Diğer yazdıklarında haklısın Galatasarayın kaptanlığı sadece yılla ve hizmetle değil, karakter sağlamlığı ile de dağıtılmalıdır.

Geri
Üst Alt