Arda Turan Kadroya Alınmadı, Son Maçında Taraftarlara Veda Edemedi!

ayip olmusmus he. asil ayip bunun 2 yil yatarak para kazanmasi oldu. futbolu 4 sene önce birakmis herif 2 senemizi daha sömürdü.

bunun gündem oldugu kadar emin bayram ve ozornwafor konusulmadi. bu cocuklar gittikleri takimda sürekli ilk 11 oynuyor

Kime göre neye göre? Abuk sabuk konuştu mu feguli? Feguli yi sadece saha istatistigiyle oynatıp veya oynatmsyabilirsin. Arda için aynısı geçerli değil ama. Boş boş konuşup üstüne fizik olarak iyi değilsen çok normal alınmaması. Geldiğinde en sevinenlerdenim. 66 numarayı alır inş demiştim öyle de yaptı. Ne hikmetse kafası çalıştı o konuda. 10 numarayı almak için de malca bir hareket yapabilirdi. Sorunlu abi herif. Mental sıkıntıları var. Bugün olan bir şey değil ama bu yetişme tarzından bu agresifligi. Terim inde yaklaşımı vardır bu işte. Rol modeli o sonuçta.

GscimbomMobile
pff.

Feghouli Galatasaray'ın çok önemli Göztepe maçından önce gidip başkalarıyla foto çektirip paylaştı mı? Barca maçı için ben rehberlik etmeye gitmem dedi mi?
6930.jpg

Bu sezon kulüpte kalarak yeterince kıyak yapıldı bunu da yapmayalım.

Normalde profesyonellik düşüncesi olan birisiyimdir. Bu yazacaklarımı da bu sebeple kolay kolay yazmam. Ancak dün gece bazı terbiyesiz yorumlara -yönetici yakınlarının yaptığı- denk geldim ve 66 numara Arda'nın doğuş hikayesi film şeridi gibi geçti gözümün önünden. Altyapıdan çıktıktan sonra transferin son günü Manisaspor'a kiralık olarak -ailesine maddi destek olmak için- giden, orada Fenerbahçe'ye karşı oynadığı oyunla dikkat çektiğinde Galatasaray Başkanının kendi oyuncusu olduğunu bilmeden bu yetenekli çocuk neyin nesi dediği bir oyuncuydu Koca Kafa. Ertesi sene döndüğünde sözleşmesinin son senesi olduğuna, cazip tekliflere karşın boş mukaveleye Galatasaray ile sözleşme uzatmış birisi. Galatasaray'a vefa duymasına gerek bile yoktu. Her daim Galatasaray'lılığıyla ön plana çıkmış, Aziz Yıldırım'ın 5 milyon €, açık çek gibi teklifine aldırış etmeyip gönlümüzde taht kurmuş; takımına 13 milyon € kazandırmış ve Avrupa'da bizi -malum olaylara kadar- gururla en üst düzeyde temsil etmiş, tarihimizin en genç kaptanı.

Yaptığı hatalar çok büyüktü, geri dönmesini de hiç istemedim ama bu kapıdan girdikten sonra 5 dk daha sabredilip, alkışlanamaz mıydı? Metin Oktay'ın bizi sevenleri üzmeyelim lafını; kulüp de Hagi'nin attığı gole gönülden sevinerek hafızlara giren o çocuğa karşı bir tavır olarak takınamaz mıydı? Bu kulüp en son hangi altyapıdan oyuncusuna jübile imkanı tanıdı? Bülent Korkmaz'a bile jübile yapmadık, ayıp ettik. Sitemleri hala kulaklarımda. Bugün ben dahil herkes Rize'ye gitmesini eleştiriyor ancak dönüp kendimize de bakalım.

Uzun lafın kısası değerlerimizi kaybediyoruz. Mesele Arda meselesi de değil. Galatasaray için emek vermiş değerlerin yitmesine sebep oluyoruz. Kulübe girdikten sonra "her şeye rağmen" diyip jübilesi için bir 5 dakika bile sahip çıkılmıyorsa bugün altyapıdan çıkanların Galatasaray benimsememesine de şaşırmamak lazım.

Son düzenleme:
Yılda 4 m euro götüren son 3 yıldır yatan Fegouli’yi son maç diye oyuna alınıyorsa Arda da alınmalıydı. Üstelik Fegouli’nin bizdeki son maçı kariyerinin değil. Arda için saçma bir son oldu.

olm doğruya doğru konusmak lazım. herkes gelmesin ne işi var ardanın gs da diye konusurken ben canı gönülden isteyenim. aynı zamanda terim fanboyuyum da bilirsin. ona rağmen bunları konusabiliyorum. gercekler bunlar sevgiyle saygıyla kapanacak seyler değil.

Arda jubile falan hak etmiyordu. Başka şartlar altında hastaneye silah sokup ateşlemekten hapis yatması gereken adama bilmem kaç milyon liralık sözleşme imzaladık. Havadan parasını alıp takıldı 2 sene.

Jubile böyle bişey değil. Sırf bir oyucuya özel onur maçı düzenlersen jubile olur. Benim hatırladğım Şifo Mehmet’e jubile maçı yapılmıştı. Son lig maçında 2 dk oynatmak büyütülecek bişey değil, yanlış oldu.

Normalde profesyonellik düşüncesi olan birisiyimdir. Bu yazacaklarımı da bu sebeple kolay kolay yazmam. Ancak dün gece bazı terbiyesiz yorumlara -yönetici yakınlarının yaptığı- denk geldim ve 66 numara Arda'nın doğuş hikayesi film şeridi gibi geçti gözümün önünden. Altyapıdan çıktıktan sonra transferin son günü Manisaspor'a kiralık olarak -ailesine maddi destek olmak için- giden, orada Fenerbahçe'ye karşı oynadığı oyunla dikkat çektiğinde Galatasaray Başkanının kendi oyuncusu olduğunu bilmeden bu yetenekli çocuk neyin nesi dediği bir oyuncuydu Koca Kafa. Ertesi sene döndüğünde sözleşmesinin son senesi olduğuna, cazip tekliflere karşın boş mukaveleye Galatasaray ile sözleşme uzatmış birisi. Galatasaray'a vefa duymasına gerek bile yoktu. Her daim Galatasaray'lılığıyla ön plana çıkmış, Aziz Yıldırım'ın 5 milyon €, açık çek gibi teklifine aldırış etmeyip gönlümüzde taht kurmuş; takımına 13 milyon € kazandırmış ve Avrupa'da bizi -malum olaylara kadar- gururla en üst düzeyde temsil etmiş, tarihimizin en genç kaptanı.

Yaptığı hatalar çok büyüktü, geri dönmesini de hiç istemedim ama bu kapıdan girdikten sonra 5 dk daha sabredilip, alkışlanamaz mıydı? Metin Oktay'ın bizi sevenleri üzmeyelim lafını; kulüp de Hagi'nin attığı gole gönülden sevinerek hafızlara giren o çocuğa karşı bir tavır olarak takınamaz mıydı? Bu kulüp en son hangi altyapıdan oyuncusuna jübile imkanı tanıdı? Bülent Korkmaz'a bile jübile yapmadık, ayıp ettik. Sitemleri hala kulaklarımda. Bugün ben dahil herkes Rize'ye gitmesini eleştiriyor ancak dönüp kendimize de bakalım.

Uzun lafın kısası değerlerimizi kaybediyoruz. Mesele Arda meselesi de değil. Galatasaray için emek vermiş değerlerin yitmesine sebep oluyoruz. Kulübe girdikten sonra "her şeye rağmen" diyip jübilesi için bir 5 dakika bile sahip çıkılmıyorsa bugün altyapıdan çıkanların Galatasaray benimsememesine de şaşırmamak lazım.
Yazılanlara katılmakla birlikte dün sahaya çıkmaması konusundan ziyade taraftarın çok tepkili olması biraz üzüyor beni açıkçası. Yaptığı hareketler vs tasvip edilecek gibi olmasa da en büyük Galatasaraylıyım diyen birinden daha fazla Galatasaraylı olduğunu hepimiz biliyoruz.
Yetiştiği çevre, erken gelen şöhret gibi etkenlerden dolayı bizlerden daha farklı bir düşünce tarzında olabilir kendisi ki çoğu futbolcu aslında benzer karakterde olmasına rağmen daha politik davranabildikleri için belki de bizlere antipatik gelmiyor. Mesela Sergen Arda dan farklı bir karakter mi? Bence hayır. Ama camiası hala adamın peşinde. Ya da emre b daha farklı bir karakter mi?
Ben en az emre b kadar Sergen kadar yeni başlayacağı kariyerde başarılı olacağını düşünüyorum. Şu anda olmasa bile ileride bu camiaya katkı sağlayabilecek bir potansiyeli var.

Yazılanlara katılmakla birlikte dün sahaya çıkmaması konusundan ziyade taraftarın çok tepkili olması biraz üzüyor beni açıkçası. Yaptığı hareketler vs tasvip edilecek gibi olmasa da en büyük Galatasaraylıyım diyen birinden daha fazla Galatasaraylı olduğunu hepimiz biliyoruz.
Yetiştiği çevre, erken gelen şöhret gibi etkenlerden dolayı bizlerden daha farklı bir düşünce tarzında olabilir kendisi ki çoğu futbolcu aslında benzer karakterde olmasına rağmen daha politik davranabildikleri için belki de bizlere antipatik gelmiyor. Mesela Sergen Arda dan farklı bir karakter mi? Bence hayır. Ama camiası hala adamın peşinde. Ya da emre b daha farklı bir karakter mi?
Ben en az emre b kadar Sergen kadar yeni başlayacağı kariyerde başarılı olacağını düşünüyorum. Şu anda olmasa bile ileride bu camiaya katkı sağlayabilecek bir potansiyeli var.
Bende çok tepkiliyim kendisine, ağır şeylerde yazmışımdır ama son maçında ayakta alkışlamak zoruma gitmezdi. Ben Galatasaray altyapısının 2007-2010 yıllarında neredeyse yarısını tanıyorumdur, konuştuğumuzda hepsinin örnek aldığı kişiydi Arda. Aziz Yıldırım'ın tekliflerini reddetmesi falan altyapıdan gelen çocuklarda büyük Galatasaray'lılık oluşturmuştu. Tekrar söylüyorum, kulübe dönmemeliydi ama döndükten sonrada 35 bin kişinin önüne çıkarmamanın bir mantığı da yok. Kaldı ki önceki maçlarda kurtarıcı diye oyuna atmışsın bu oyuncuyu. Hamamcıoğlu'nun Arda açıklamalarından sonra BElmas seçim propagandasında Arda'yı kullanmadı mı? Sene başı Cengiz sözleşme uzatmamıştı, tutup kendi getirmedi mi? Kulüp baştan kokmuş artık.

olm doğruya doğru konusmak lazım. herkes gelmesin ne işi var ardanın gs da diye konusurken ben canı gönülden isteyenim. aynı zamanda terim fanboyuyum da bilirsin. ona rağmen bunları konusabiliyorum. gercekler bunlar sevgiyle saygıyla kapanacak seyler değil.
pff.

Hocam haklı olduğun noktalar var. Hizmet eden herkesi severiz, sayarız. Ama bazı hatalar vardır, çocukluğa veremeyiz. Körü körüne bir kişiyi destekleyemeyiz. Arda'nın yararı kadar zararida olmuştur kulübe. Kişilik olarak mental olarak hasta birisi. Arda'nın bize kattığının çok daha fazlasını Galatasaray ona kattı bunu unutmamalıyız. Hizmet ettiği kulübün sahibi değildir kimse. O hataları ayrıca yenilir yutulur hatalar değildi. Bir insanı dunu ile değil bugünü ilede yargılamak lazım. Ben Galatasaray'a hizmet ettim, yeri geldi maça gittim vs diye bana kimse 8 milyon vermiyor. Aynı mantıkla Emre Belözoğlu Ardadan çok daha fazla katkı yaptı bu takıma, hakan şükür keza. Fatih terim de aynı şekilde. Ama kulübe verdikleri zararlar veya yaptıkları şeyler ne yazikki bunları ortmuyor. Bu kişilikle alkislatacaksak diğerlerinide stada geldiğinde alkislamamiz lazim

Galatasaray'ın "vefasızlığına" bayılıyorum. Güzel, profesyonel bir duruş.

Geri
Üst Alt