Arda'nın Atletico'ya gitmesinin ihanet olduğunu düşünmüyorum, bilakis iki taraf için de oldukça faydalı bir hamle olarak görüyorum. Arda'ya sitem edilmesi gerekiyorsa bunun nedenleri çok daha başka olmalı bana göre.
Koca sezon sakat olup milli maç zamanı ayaklanan, milli takımda it gibi koşup sonra tekrar sakat dönen, vay pubis oldum, vay belim döndü diye oynamayan, takım içinde fitne fesat sembolü haline gelmesiyle düşmüştür benim gözümden Arda. Ha sonra ki konuşmalarına falan değinmiyorum onlardan ayrı bir hikaye çıkar (Bu kulüpte yemek vermediler vs.)
Çorbacı açılışı, fuar sergisi demeden her yere itinayla katılıp, idman resimlerinden çok magazin eklerinde boy gösterdi o sene. Fenerbahçeli dostlarıyla samimiyetinin dozunu iyice doruklara çıkarması ile antipatiyi daha da artırdı. Ha istediği ile samimi olsun problem değil ama bir Gökhan Gönül kadar fedakar olamaz mıydı takımı için? Galatasaray'ın Milli Takım kadar yok muydu değeri?
İlla sakatım oynayamam diyorsan da dinlenmene 2 kat fazla dikkat etmen gerekir ama biz bunu Arda'da hiç göremedik. O sinema kapatması falan zerre umurumda olmadı, o taraftarın da yaptığı iğrenç tezahüratı unutmadık elbette. Benim tek sinirimi bozan Arda'nın son sezonda yarattığı imajdı.
Bu sebepler ışığında ben çoğu kişinin aksine gidişine olumlu bakanlardandım, zamanı doğru veya yanlış çok önemli değildi. Çünkü Arda artık çökmek üzereydi. Bizde kalsaydı emin olun çökerdi de. Ve onun tripleri sayesinde bizde belimizi doğrultamazdık.
Sezon öncesinde Liverpool'u hazırlık maçında 3-0 yenmiştik ama o günün en durgun en etkisiz ismi Arda'ydı. Sahada yürüyecek hali yoktu. O maçta bile belliydi bir şeyler. Ve o sezonun ilerleyen bölümünde bir Engin Baytar, bir Elmander hatta belki o sezon ki Emre Çolak'ın kattığı hırsı ve dinamizmi verir miydi Arda? Hiç sanmıyorum. Ve belki bu şampiyonluklarda gelmezdi. Gitmesi bizim için de kendisi için de en hayırlısı oldu. Bugün gelinen nokta da bunun doğruluğunu ispatlıyor zaten.
Ha şu an ne hissediyorum dersek, ben hala gelmemesinden yanayım. Kalsın orada. Ama çokta başarılı olsun. Öyle batsın bitsin beter olsun demedim hiçbir zaman. Ancak Arda sürekli profesyonel yaşamak zorunda. İpleri biraz gevşetse lastiği patlatır, yine bizdeki haline döner.
Sonuç olarak Galatasaray ve Arda birbirinden uzak durmalı. Çünkü böylesi çok daha iyi. Herkes birbirini uzaktan sevmeye devam etsin, birbirlerinin başarılarına sevinsin. Emekli olunca dönsün Türkiye'ye. Bu seviyeye gelmişken artık ne işi var buralarda? Atletico ile de sınırlı kalmasın, bir Premier Lig neden olmasın, zorlasın oraları. Zorlamazsa esas o zaman sıkıntı var demektir zaten. Çünkü bunu yapmadan dönerse Nihat Kahveci gibi sudan çıkmış balığa dönmesi an meselesidir. Ve Arda'nın gitmesi gereken yol Nihat'ın değil Tugay'ın gittiği yol olmalıdır.