Ardı Arkası Kesilmeyen Hakem Hataları

Bugun oynanan karsilasmada ben bir hakem hatasi goremedim. Hangi posisyonda tam olarak bahsediyorsunuz. Penalti diye dusundugunuz posisyon ise o penalti degil. Rizeli oyuncu hafifce dokunuyor ve Linnes anlamsizca kendini yere birakiyor belki birakmasa top Linnesde kalip posisyona girecez bu mac %100 bizim hatamizdan gitti 2 puan.

Usta burada sorulacak soru su . Neden dokunuyor veya itiyor ?

Eger bu itmenin oyuncuya bir etkisi olmayacagini dusunuyorsan neden itiyorsun ?

Eger itmen sonucunda bir kazanim elde etti isen , o zaman itme futbolda izin verilen bir hareket degildir

Bu tip pozisyonlar ne zaman legaldir ? Karsilikli oldugu zaman , zaten o olunca da omuz omuza denir

Ama burada resmen tek tarafli ve topu alip gitmeye calisan adama bozma girisimi var

Tamam top oynayalım da kimle? Bırakalım bizim ligi ben dünya futbolunda böyle bir cenabetlik hatırlamıyorum.. Orta saha göbekte oynayabilecek donk fernando badou belhanda akbaba yok yeminle kamera şakası gibi.. Bu kadar bokluk yetmezmiş gibi bir de hakemlerle uğraşıyoruz f5 maçındaki cezalar geçen hafta fernandoya verilen akıl dışı sarı kart inan hocaya da çok kızamıyorum..
İşte muğdatı da gördük kaç maçtır oynasın diyorduk celil yunus oynasa muhtemelen çok birşey de değişmeyecekti oynamayan adam hep şov yapacakmış gibi geliyor..
Bu sene net biçimde tüpçünün Terimi yeme senesi ilan edilmiş.. Biz daima önce takımı eleştirirz ama bu sene ben hocanın arkasındayım ne olursa olsun bu kadro bu hakemlerle ancak bu olur.. Sinirle kızıyorum bazen hocaya ama sakin kafayla durum böyle yani
Her şeyi bir kenara bırakalım

Şu cezalı, sakat süreçleri olmasa sence şampiyon olabilir miydik o ışığı görüyor musun?

Son 20-30 dkları yürüyerek geçiren kalan 15 dkda galibiyet için tek reaksiyon gösteremeyen bir takımdan bahsediyoruz.

Sene başında da bir halt oynamıyorduk bugünlerin geleceği belliydi.

Eğer iyi bir takım olmayı becerebilseydik bugün oturdukları yerde sinirden çıldırıyordu TFF ve yandaşları.

Orda da musleraya yapılan bir perdeleme var yapmayın. Rizenin attığı gol çok net faul. Bizede verilmeyen 1 penaltımız var hakkımızı göz göre çaldılar yine.

Bence faul olacak bir perdeleme yok. Ha bizim ligde sürekli çalınır derseniz katılırım ama CL maçı olsa muhtemelen golü verirdi hakem.

Şu cezalı, sakat süreçleri olmasa sence şampiyon olabilir miydik o ışığı görüyor musun?

Son 20-30 dkları yürüyerek geçiren kalan 15 dkda galibiyet için tek reaksiyon gösteremeyen bir takımdan bahsediyoruz.

Eğer iyi bir takım olmayı becerebilseydik bugün oturdukları yerde sinirden çıldırıyordu TFF ve yandaşları.

Bana gore penalti ile uzaktan yakindan alakasi olmuyan bir posisyon. Yani oyle dokunmayla bir topcu dusmez ben sahada olsam ben bile dusmezdim. Malesef bizim ligde futbolcular penaltilardan medet umuyor adam gibi oynasinlar penalti almaya calismasinlar devam etse eminim bir tehlikeli bir posisyon yakalardik belkide atardik.

Canlı izlerken anlamadım ama şimdi baktım abi buna nasıl penaltı çalınmaz? Topla oynama niyeti var mı? Yok. Yapılan müdahalenin futbol literatüründe yeri var mı? Yok. Şiddeti azmış, çokmuş o kimi bağlar ya böyle saçmalık mı var? Gayet rakibin arkasından dirseği ile belinden itiyor daha bunun faul olması için ne olması lazım inanılmaz gerçekten.

Rizenin gol nasıl temiz ya.. İyi o zaman kornerden önce 6 pasa 1.90lık 2 oyuncunu koy kalecinin önüne topa çıkamasın gol olsun..

Ben faul diyenlerdenim ama soyledigin sebep degil . Rakip oyuncunun kale sahasi icinde bulunmasina engel bir kural yok

O zaman ben de derim ki , kaleci bir rakip belirler her kornerde ona dogru kosar ve carpisma kaleci lehinde degerlendirilir , kale tehlike gormez

Bu adil olmaz. Elinde 2 tane 2 metre adamin varsa kale sahasina koyarak elbette avantaj saglayabilirsin

Peki neden faul diyorsun o zaman derseniz , cunku aminu , musleranin onunde durmakla yetinmiyor ve el ile bir adim oteye gidiyor

Bence faul olacak bir perdeleme yok. Ha bizim ligde sürekli çalınır derseniz katılırım ama CL maçı olsa muhtemelen golü verirdi hakem.
CL maçının hakemi olsaydı olacakları söyleyeyim rizenin pozisyonu faul. Linnesin pozisyonuna penaltı verirlerdi. İkisi de çok basit pozisyonlar. Ligtekiler ise art niyetli. Operasyon çocukları Fatih Terim üzerinden oyunlar oynadılar. Bunda başarılı olundu hoca da buna çanak tuttu. Ama kenarda bile olsaydı o penaltı verilebilirdi. Takım resmen sahipsiz neler dönüyor..

Ben faul diyenlerdenim ama soyledigin sebep degil . Rakip oyuncunun kale sahasi icinde bulunmasina engel bir kural yok

O zaman ben de derim ki , kaleci bir rakip belirler her kornerde ona dogru kosar ve carpisma kaleci lehinde degerlendirilir , kale tehlike gormez

Bu adil olmaz. Elinde 2 tane 2 metre adamin varsa kale sahasina koyarak elbette avantaj saglayabilirsin

Peki neden faul diyorsun o zaman derseniz , cunku aminu , musleranin onunde durmakla yetinmiyor ve el ile bir adim oteye gidiyor
Hocam ne alakası var.Bal gibi faul o pozisyon yoruma açık bile değil.Sana tavsiyem o pozisyon için bu forumda faul değil diyenleri direk engelle.Rizeli oyuncu kalecinin önünde durabilir buraya kadar sıkıntı yok.Ancak kaleci topa doğru hamle yapacakken engelliyor temas ediyor.Bu pozisyonun seni beni olmaz.

En azından Konya ve rizeyi %100000 yenerdik bjkden de 1 puan alırdık.. Ekstra 5 puan

Bu arada yukarida fernando nun sari kartina bir seyler denmis . Oradaki kart hakem acisindan dogruydu , kabahatli fernandoydu , ki konya macinda da baya kastirdi sari almak icin

Bjk macinda rakipleri itip kakip bizim kullanacak olmadigimiz bir topu aldi ellerinden , ortaligi kizistirdi ve haketti sariyi

O kart icin hakemi suclamam asla

Bana gore penalti ile uzaktan yakindan alakasi olmuyan bir posisyon. Yani oyle dokunmayla bir topcu dusmez ben sahada olsam ben bile dusmezdim o kadar kolay devam etse eminim bir tehlikeli bir posisyon yakalardik belkide atardik.
Sıkıntı şu yüzden oluyor

Linnes topa gitmeden önce elini adamın koştuğu yöne uzatıyor adam da diğer eliyle o hızla rakibi itiyor. Bu noktada yorum devreye girer penaltı verilebilir ama burada penaltı diyen herkes aleyhimizde çalınsa penaltı değil derdi bu %100 ihtimal.

Linnes sadece topa gidip sola çekse ceza sahası içinde boş kalacak. İşin komiği son 15 dk en etkili olma noktasına geldiğimiz pozisyon buydu.

Omuza bakmayin, ayaklari bakin...resmen celme takiyorlar Linnese bunu kimse görmüyormu?

Hocam ne alakası var.Bal gibi faul o pozisyon yoruma açık bile değil.Rizeli oyuncu kalecinin önünde durabilir buraya kadar sıkıntı yok.Ancak kaleci topa doğru hamle yapacakken engelliyor temas ediyor.Bu pozisyonun seni beni olmaz.

Benim yazdiklarimda farkli ne var ? Dikkatli okur musun , faul yazmamis miyim

Sadece 2 tane uzun adami koyarsin kale sahasina dendigi icin yazdim , varsa koyarsin tabi ki

Ama burada oyuncu kale sahasinda reaksiyon gosteriyor

Omuza bakmayin, ayaklari bakin...resmen celme takiyorlar Linnese bunu kimse görmüyormu?

Sıkıntı şu yüzden oluyor

Linnes topa gitmeden önce elini adamın koştuğu yöne uzatıyor adam da diğer eliyle o hızla rakibi itiyor. Bu noktada yorum devreye girer penaltı verilebilir ama burada penaltı diyen herkes aleyhimizde çalınsa penaltı değil derdi bu %100 ihtimal.

Linnes sadece topa gidip sola çekse ceza sahası içinde boş kalacak. İşin komiği son 15 dk en etkili olma noktasına geldiğimiz pozisyon buydu.
Aynısını tam tersi pozisyonda linnes yada ozan aminuya yapsaydı ve penaltı verilseydi kimse bişey demezdi bence.

Omuza bakmayin, ayaklara bakin...resmen celme takiyorlar Linnese bunu kimse görmüyormu?

Korner kullanılmadan aminu orada pozisyon alıyor senin dediğin hareket icabı çarpışma bambaşka şeyler.. Biri bilinçli engelleme diğeri pozisyon akışında olabilecek birşey..
O zaman dediğim şeyi yapmaya bir engel var mı onu söyle.. 2 tane 1.90lık oyuncuyu kalecinin önüne koyalım hareketi kısıtlansın madem faul değil bu taktiği niye hiçbir takım kullanmıyor? Adamlar da dediğin gibi el kol açmasın put gibi dursun orada mantıklı geliyor mu sana

Sıkıntı şu yüzden oluyor

Aynen senin dedigin gibi Linnes topu kovalayip posisyona girmek yerine nasil penalti alirim diye dunuyorum artik birileri oyunculari uyarmali bu konuda neden kendini yere birakiyor bu oyuncular anlamiyorum. Linnes'in fizik gucu rizeli oyuncudan dusuk oldugunuda sanmiyorum.

Geri
Üst Alt