arenayı devlet beleşe yaptı mevzusu

Ne yalan soyleyeyim daha 49 yil ust kullanim hakki senin olan bir yerdi asy arazisi. Sen istemedigin surece kaldirim tasi doseyemezleri. Ve bu sure 30-40 yil sonra bir 50 yil daha uzar giderdi veya cikacak bir yasa ilr kuluplerr peskea cekikirdi ve cekilme olayi cok yuksek.

Besiktas gibi yapip oraya stat yapsak devlet 5 kurus kazanamazdi.

Murhanin dedigunde hak var cunku o anlasmayla beraber seyran tepede otel, stat, tesis ve basketbol sahasi yapilabilecek buyuklukte ve anlasmadaydi.

Ama Işın celebi denilen adam adnan polat ile birlikte bu anlasmayi sadece bir stat boyutuna dusurmeyi basardi.

Ve az daha tapulu arazimiz olan cadir bile elimizden gidecekti.

Bu Galatasaraya yapilmis en buyuk hainliktir.

Konumuza gelirsek mecidiye koy satis bedeli + seyrantepede yarisi bizim ilk anlasmada kulube tahsil edilen bir miktar arazi agaogluna 250 milyon dolara satildi. Ayrica cevre araziler seri sekilde satisa cikti.

Unutulmus tepelik bolge gozde mekanlardan biri olmaya dogru ilerliyor.

Su anki anlasmaya gore evet devlet bedavaya kapatti.

Bu arada boyle bir konuyu biri size acarsa onlarla atasehir ve topuk yaylasini konusun birini devletin 1 liraya sattigi arsa vr digeri icin tff tarafindan verilen yardim 5 milyon eurodan konusun. Belki utanir susar

Benim anlatmak istediğim bambaşka bir şey.
biz orda kiracı durumundaydık zaten yani devlet arsasını kullanmak istedi ve kullandı. Sahibi olduğu için zaten bedavaya elde edecek çünkü mal devletin.

biz sözleşme bittikçe 49 yıllığına tekrar kiralıyorduk en son da özhan canaydın zamanında yenilendi sanırım. Tamam kullanma hakkın var ama devlet istese araziyi elimizden alır stadsız kalabilirdik. Çünkü yine özhan canaydın döneminde sözleşme şartlarını yerine getiremediğimiz için devlet istese o araziyi de elimizden alabilirdi.

devlet dediki kardeşim sen burdan çık sana başka arazimi vereyim stadını da ben yapayım. Ya da mecidiyeköydeki stadı yık kendin yap hakkın var zaten.

kar zarar durumuna gelince yöneticilerin beceriksizliği olduğu aşikar ama zarar etme gibi bir durum yok.
stadın yanında basketbol salonu vs. yaptırmak elbette karına ama yapılmadı diye zarara uğraman sözkonusu değil. Cebinden çıkan bir şey yok. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

fırsat tepmek diyebiliriz.

Galatasaray bu ülkenin reklam yüzüydü , UEFA ve Süper kupayı alarak aslınad 2000 yılında haketmişti maddi manevi destek almayı . GS'nin yaptığı reklamı yapmak için devletin yüzlerce stad parası harcaması gerekirdi.

Ne yalan soyleyeyim daha 49 yil ust kullanim hakki senin olan bir yerdi asy arazisi. Sen istemedigin surece kaldirim tasi doseyemezleri. Ve bu sure 30-40 yil sonra bir 50 yil daha uzar giderdi veya cikacak bir yasa ilr kuluplerr peskea cekikirdi ve cekilme olayi cok yuksek.

Besiktas gibi yapip oraya stat yapsak devlet 5 kurus kazanamazdi.

Murhanin dedigunde hak var cunku o anlasmayla beraber seyran tepede otel, stat, tesis ve basketbol sahasi yapilabilecek buyuklukte ve anlasmadaydi.

Ama Işın celebi denilen adam adnan polat ile birlikte bu anlasmayi sadece bir stat boyutuna dusurmeyi basardi.

Ve az daha tapulu arazimiz olan cadir bile elimizden gidecekti.

Bu Galatasaraya yapilmis en buyuk hainliktir.

Konumuza gelirsek mecidiye koy satis bedeli + seyrantepede yarisi bizim ilk anlasmada kulube tahsil edilen bir miktar arazi agaogluna 250 milyon dolara satildi. Ayrica cevre araziler seri sekilde satisa cikti.

Unutulmus tepelik bolge gozde mekanlardan biri olmaya dogru ilerliyor.

Su anki anlasmaya gore evet devlet bedavaya kapatti.

Bu arada boyle bir konuyu biri size acarsa onlarla atasehir ve topuk yaylasini konusun birini devletin 1 liraya sattigi arsa vr digeri icin tff tarafindan verilen yardim 5 milyon eurodan konusun. Belki utanir susar

Seyrantepe'de 370 dönüm arazi verildi fakat bizim paramız yoktu stadı devlet yapması şartıyla arazinin büyük bölümünü devlet aldı şehir hastanesi vs.. yapıldı.stadı yapacak paramız olsaydı stad+basket salonu+tesis+otel+AVM yapma şansımız vardı parasızlıktan devletin dediği her şeyi kabul etmek zorunda kaldık!!

ali sami yen stadinin mülkünü satan özhan canaydin ve adnan polat'in aklini sevip öpeyim ben!!!!

ulan millet zaferlerinden sonra bagdat caddesinde, besiktas'ta kutlamalar yaparken biz dag bayir gezip nerede kutlayacagimizi bilemiyoruz...

gs ile ilgili hicbir semt yok.. mecidiyeköy'de gs'den eser kalmamis....

100 küsür yillik kulüp tarihine ihanet ettiler!

Yoo soru sordum ben. Sen devlet yapmadı mı dedin, ben de beleşe mi yaptılar dedim.

Sonuçta tüm stadlar devletin. Sadece üst kullanım hakkı kulüplerde.
* Devlet yaptı evet ,bizim camia stad falan yapamaz çok aşikar bir mevzu bu mevcut mali durum ortadayken,içten ve dıştan bir sürü çeteci fosil varken söylediğime kimse itiraz etmez sanırım.
*Konuyu açan arkadaş Asyen arazisi değerli vs yazmış iyi de arkadaşım adama sormazlar mı o arazide devletin değil miydi? evet,sen bu araziye stad yapacağım dedin de devlet izin vermedi mi projeni yapıp fener gibi kondursaydın yıka yıka ,biz ne yaptık ağladık stad yok diye yıllar sonra Canaydın ve Sarıgül yeri gösterdi uzun ve engellemeli bir süreç olsa da devlet dikti stadı kuruş para çıkmadı cebimizden.
*Mecidiyeköy'de stadın yanındaki arazide (eskiden çadırların olduğu)şu anda büyük bir iş merkezi için tahsis edildi orası bizim kendi arazimiz zaten yani oradan feragat falan etmedik.
* Mahir Deniz şimdi sen daha kimse tartışmadan iki kalem görüş belirtmeden akpli veya fenerli bir kuş ilan ettin benim gibi düşünenleri nasıl bir mevzu bu konu açarken böyle itham etmeyin lütfen insanlara.

Aslında bu olaya fazla takılmamak gerekiyor.
konunun gündeme gelmesi yine fenerbahçenin liseli ergenler gibi yaptığı açıklama zannediyorum.

peki o fenerliler saraçoğlunu kendilerinin yaptığını söylüyorlar(ben sadece bir kaç tribünü yaptıklarını biliyorum sıfırdan stad inşaa etmediler.) ama saraçoğlu stadını ilk devlet yapmadı mı zaten?

zamanın bakanı şükrü saraçoğlunun gayretleriyle bizzat devlet tarafından fenere verildi. Bu yüzden de adı şükrü saraçoğlu.

2 tribün yenilemekle stadyum yaptıklarını zannediyolar gerçekten.

2 tarafta kar etti bu işte, bizim içinde iyi oldu bence yoksa bu boyutta bir stadı mecidiyeköy taşımazdı oraya yapılsa 40.000 kişilik olurdu oda bize yetmezdi.Zaten devlet için büyük gelir oldu.Bizim için kötü oldu kazık yedik demek mantıklı değil ha daha modern bir stat olabilirdi ama sonuçta geliri aynı aşağı yukarı.

Geri
Üst Alt