Arjantin 1-0 Nijerya | 12 Haziran | Maç Sonucu

Cevap: Arjantin 1-0 Nijerya | 12 Haziran | Maç Sonucu | TRT 1

Oyunun geneline bak reis.Pozisyon pozisyon değerlendireceksek işimiz var.Arjantin'de top taşıyan,top tutan bi Tevez var bi de Messi .Di Maria ne yapıyor belli değil

higuainin isi pres yapmak degil demek iyide

tevezin isi orta sahad top alip saga sola vermek olunca normal dimi:SS:

ben anlamiyorum ne yapabilecegini tevezin bu formasyonda

ztn bi mok ta yapmiyor

di maria ok de o pres yapiyor dedigin 2 adam sahadayken higuain yokken ben pres mres gormedim

Aga o dakikalarda maç koptu zaten Maxi uyum sağlayana kadar defansla forvetin arası çok açıldı.Arjantin'in ne yaptığı belli değildi zaten olay Higuain'de değil bir tek

Maradona harbiden futboldan anlamıyor...

Neyse anlaşamıyacaz :D

İspanya, Brezilya, Hollanda gibi takımlar karşısında şansı olmaz Arjantin'in.

Bu defans ve ortasahayla kupa hayal.

Aga o dakikalarda maç koptu zaten Maxi uyum sağlayana kadar defansla forvetin arası çok açıldı.Arjantin'in ne yaptığı belli değildi zaten olay Higuain'de değil bir tek

ben higuainde demiorum yanlis anlasilmasin

bu formatta higuain iyi oynadi diyorum

bundan fazlasi olmaz diyorum

adama laf edenlere karsi koruyorum yani koca higaine guiza muamelesi yapan futbol bilginlerine laflarim

Hollanda bile :o Turnuvanın favorilerinden biri Hollanda .

Olum yüklenmeyin la hemen:D Benim de favorim Hollanda.Biraz ironi yaptım.Çünkü herkes tutturmuş bir Arjantin,İspanya...

Hollanda iyi oynuyor ama sonunu getiremiyor.Sorun orda

O pozisyonun yeteri kadar etkili olmamasının sebebi kaçan adamların koşuları. Sağdaki adam iyice sola katetse, daha sağdan gelen Messi'nin önü kabak gibi açılacaktı. Başka alternatifler de olabilir tabi. Tevez nereye gitsin topu alıp, tabi kaleye doğru gidecek.

Arkadaşlar Play Station ile gerçek futbolu karıştırıyorlar :)

O pozisyonda sola açılan oyuncu çok açıldı orta da ki adamda koşu yolunu yanlış yaptı tersden gelen oyunucun önünü açması lazımdı.

Solda ki oyuncu çok açıldı ortadaki stoperlerin arasında kaldı böyle olunca Tevez'in tek alternatifi kaldı ve doğru olanı yaptı.

İşin ilginç yanı ortada ki oyuncu top Messi'ye gelincede ortada kaldı,Messi'nin çaprazına koşsa Messi tekde ona oynayabilirdi hadi onu yapmadın bari aşagı kaçda Messi'nin önü açılsın.

Sanırım o kişi Hiquain'di.

ben higuainde demiorum yanlis anlasilmasin

bu formatta higuain iyi oynadi diyorum

bundan fazlasi olmaz diyorum

adama laf edenlere karsi koruyorum yani koca higaine guiza muamelesi yapan futbol bilginlerine laflarim

Yok o kadar da değil.Adamları yeni keşfetmiyoruz zaten.Çabaladı birşey diyemem ama orada gönül Milito ister :D

Aga hertürlü elenir bu arjantin yarı final goremez

Arkadaşlar Play Station ile gerçek futbolu karıştırıyorlar :)

O pozisyonda sola açılan oyuncu çok açıldı orta da ki adamda koşu yolunu yanlış yaptı tersden gelen oyunucun önünü açması lazımdı.

Solda ki oyuncu çok açıldı ortadaki stoperlerin arasında kaldı böyle olunca Tevez'in tek alternatifi kaldı ve doğru olanı yaptı.

İşin ilginç yanı ortada ki oyuncu top Messi'ye gelincede ortada kaldı,Messi'nin çaprazına koşsa Messi tekde ona oynayabilirdi hadi onu yapmadın bari aşagı kaçda Messi'nin önü açılsın.

Sanırım o kişi Hiquain'di.

Adam haklı beyler..

.Maradona bitirdi takımı.Bolivya gibi takımdan 6 yedi bu takım.Son anda gruplardan çıktı

higuainin isi pres yapmak degil demek iyide

tevezin isi orta sahad top alip saga sola vermek olunca normal dimi:SS:

ben anlamiyorum ne yapabilecegini tevezin bu formasyonda

ztn bi mok ta yapmiyor

Tevez topu alıp sağa sola vermedi ki. Hani Messi alıp sürüp taşıyor ya defansın arasına, onun daha mütevazi, az daha geniş alanda, biraz daha geriden (yani daha insani) olanlarını yaptı. Topu alıp tehlikeli alana taşıdı. Zaman zaman oralara getirdiği topu iyi kullanamadığı oldu tabi ama kullandığı da oldu. Kendisi pek şut pozisyonu bulamadı. Ancak topu etkili alana taşıyıp atakları olgunlaştırması bile önemli tek başına. Huguain'e verdiği ara pası da çok güzeldi. Karşı karşıya atabilseydi Arjantin maçı daha başlarda koparmış olacaktı. Aynı zamanda çok da çalışkandı, hüdumda en fazla top isteyen, en hareketli adamlardan biriydi. Messi'den bile daha çok topu istedi ve çalıştı ama tabi Messi daha az topla buluşsa bile daha etkili olabiliyor o ayrı.

Açıkçası defansif katkı olarak Arjantin hücumunda birini diğerinden ayıramıyorum. Tamam arada bir pres yaptıkları oluyordu ama cılız presler. Topu kaybettikleri anda basıyorlar bir ama sonra kolay bırakıyorlar peşini rakibin. Bir de onlar alanlarını kaybedince orta saha zaten evlere şenlikti Nijerya ataklarının olgunlaşmasına izin verdiler. Higuain ve Tevez belki biraz daha fazla pres yapanlardı içlerinde.

forvette milito oynasa daha iyi olur adamin bu yil yaptiklari ortada bence bundan sonraki macta da maradona 11 de oynatacaktir milito yu

Arjantin bu futbolu ile şampiyon olamaz bu turnuvada.Orta alanı ofansda çoğalamadığı gibi çok pas hatasıda yapıyor.Malesef maradonanın en büyük hatası cambiasso yu takıma almaması oldu.Veron maçda çok kötüydü ve çok pas hatası yaptı.İleri uçda ise tevez yokları oynadı,sadece 1 posizyonda takımına gol yolu açtı oda 4e 2 yakaladıkları posizyondaydı.

Maradona ise maç boyunca takımı izledi.Zaten teknik adamlık konusunda başarısız olan maradona eldeki güçlü kadrosuna rağmen umut veren bir futbol ortaya koyamadı.Grupdan çıkar arjantin ama sonraki maçlarda fazla ileriye gidemez.

Benim favori takımım ispanya.Takım oyunu ve total futbolda ispanya hem oyuncuları hemde kalitesi ile bu turnuvanın en güçlü ekibi.Şayet iniestada oynar ise ispanya şampiyon olur düşüncesindeyim..

Şu kadroya Maradona'nın teknik direktörlük katkısı tam bir muamma. 86 Dünya Kupası'ndakinden kendisinin de ifade ettiği gibi çok çok daha iyi bir kadrosu var elinde Arjantin'in ve Maradona'nın tabi ki. Messi her ne kadar muhteşem bir oyuncu olsa da Arjantin'i saha içinde toparlayabilecek liderlikte değil. Bence harika oynadı,sahanın en iyisiydi sadece gol atamadı. Fakat takımı saha içinde toparlama görevinde olan oyuncu Messi değil. Messi işine odaklanmalı .Veron bu görevi yerine getirebilir yaşlansa da.Liderlik vasıfları daha fazla.Tabi performans olarak yeterli mi o tartışılır?.Maradona Messi'yi kendi rolüne soyundurmak istiyor ki bu imkansız bence.Maradona standartdışı bir futbolcuydu Messi de öyle ama liderlik ??? 86'da yanında ofans özellikli 1-2 bilemedin 3 futbolcuyla şampiyon olmuş bir efsaneydi. Takım ile beraber Messi'yi de kendi rolüne soyundurmak isterse kaybeder.Çünkü her takım Nijerya gibi laubali olmayacaktır.

Şu takımda Maradona futbolcu olsa önüne gelene 5 atar Arjantin; fakat teknik direktörken almadığı Cambiasso ve Zanetti ile çok başı ağrıyacak.

Tam Aguero'luk maçtı bence Maradona gerçekten çok çok kötü bir teknik direktör.

Gutierrez denen adam nasıl bu takımda oynayabiliyor.10 Gutierrez 1 Zanetti etmez.Gerçi adamın gerçek mevkisi sağaçık ama neden sağbek oynuyor?

35'lik Veron'la nereye kadar.Cambiasso gibi bir adam nasıl olmaz bu milli takımda.Aguero'nun bu maçta 1 dakika bile oynatılmaması çok ilginç..

Geri
Üst Alt