Arsenal FC Takip Başlığı

Cevap: # Resmi Arsenal Başlığı

Rijkaard'a lafımı söylerim. Adam 3. forvet alternatifi bile istemiyor. İstemiyorsan fazla oyuncu kadroda, o zaman sakatlık olunca gençleri oynat. Arsenal sezon içinde 40 civarında oyuncuya forma veriyor. Rijkaard efendi ise Cem Sultan veya Anıl Dilaver'i 18 kişilik kadroya bile alamıyor.

Alamıyor mu, yoksa birileri aldırmıyor mu? Burası Türkiye, İngiltere ile fln sakın kıyaslama. Burada Rijkaard'ın yapmak istediği sistemi yapmasına hiç bir zaman izin vermezler.

Alamıyor mu, yoksa birileri aldırmıyor mu? Burası Türkiye, İngiltere ile fln sakın kıyaslama. Burada Rijkaard'ın yapmak istediği sistemi yapmasına hiç bir zaman izin vermezler.

Komplo teorisi üretme kafandan. Başkan canlı yayında açıkladı işte Rijkaard'ın ekstra forvet istemediğini. Başkan yalan söyleyecek değil ya. Zaten Rijkaard eğer forvet ve orta saha isteseydi, "defans istedim ama almadılar" diye ağlarken; "forvet" ve "orta saha"yı da araya sıkıştırırdı.

Ayrıca Aykut Kocaman'ın Okan Alkan'la yaptığı gibi, Rijkaard da biz forvetsizken altyapıdan birilerini en azından 18 kişilik kadroya almalıydı.

Komplo teorisi üretme kafandan. Başkan canlı yayında açıkladı işte Rijkaard'ın ekstra forvet istemediğini. Başkan yalan söyleyecek değil ya. Zaten Rijkaard eğer forvet ve orta saha isteseydi, "defans istedim ama almadılar" diye ağlarken; "forvet" ve "orta saha"yı da araya sıkıştırırdı.

Ayrıca Aykut Kocaman'ın Okan Alkan'la yaptığı gibi, Rijkaard da biz forvetsizken altyapıdan birilerini en azından 18 kişilik kadroya almalıydı.

Yanlış anladın; forvet alınma olayını bilemem. Benim sana anlatmak istediğim, Cem Sultan veya Anıl Dilaver'i kadroya almayışı. Hatta Rijkaard gibi adam geldiğinde herkes 1-2 sene içinde aşağıdan en az 2 tane sağlam adam çıkacağına inanıyordu ama, Rijkaard gibi adamla bile alt yapıdan bir tane adam gelemiyorsa, daha doğrusu oynamıyorsa ben bunun içinde komplo teorisi ararım maalesef.

Yanlış anladın; forvet alınma olayını bilemem. Benim sana anlatmak istediğim, Cem Sultan veya Anıl Dilaver'i kadroya almayışı. Hatta Rijkaard gibi adam geldiğinde herkes 1-2 sene içinde aşağıdan en az 2 tane sağlam adam çıkacağına inanıyordu ama, Rijkaard gibi adamla bile alt yapıdan bir tane adam gelemiyorsa, daha doğrusu oynamıyorsa ben bunun içinde komplo teorisi ararım maalesef.

Rijkaard oynatmıyor, bu kadar zor olmamalı bunu görmek.

Rijkaard oynatmıyor, bu kadar zor olmamalı bunu görmek.

Rijkaard'ı savunmuyorum yazacaktım sonuna unuttum. Rijkaard'ı savunmak için yazmıyorum sabahtan beri. Ben bu adamın Barış'a, Mustafa Sarp'a katlanmasını geçtim, forvete alttan adam getirmemesine bir yorum yapamıyorum ve mecbur komple teorisine gidiyor aklım. Dediğin gibi sadece cevap; oynatmıyor da olabilir.

Arsenal oynatıyor ne oluyor : Eeaa ama sakatlık cart curt

Çelişki çelişki çelişki

Gençlerimizin yeterli düzeyde olmadığı bir aşikar.Bunu görmek zor olmasa gerek.Anıl ve Cem A2'de sayısız goller atabilir ama fizikleri STSL için çok yetersiz.Buradan da şu çıkıyor ki; alt yapımız iyi bir şekilde çalışmıyor,oyuncuya göre program yapmıyor.Umarım Tugay bu sorunu düzeltir.

Serhat, senin eleştirilerine genelde katılırım.

Ama şuda var, şimdi zamanında alt yapıdan sadece güvenipte çıkarmadı Messi ve İniesta'yı. Sende bende alt yapıdan çıkartmaya korkmazdık bu adamları.

Arsen Wenger zaten stil olarak genç oyuncuları oynatan bir adam.

Ama bugün bu oyuncular, (ilk zamalarını kast ediyorum) Walcott olsun, İniesta olsun vs.

Bariz belli oluyordu büyük oyuncu olacakları.

Messi için daha 15 yaşındayken Arjantin'in u-18'inde oynarken "sanırım futbolun yeni tanrısı geliyor" yorumları yapılıyordu. (En basidinden sözlük yazarısın, bakabilirsin Ekşi'den)

Olay şu ki, alt yapıda yetersiz demek ki oyuncular.

Diyebilirsin ki, forvet yokken en azından oynatsın. Bu konuda bir şey diyemem.

Ama ben A2 maçlarını seyrediyorum, Anıl'ın veya Cem'in pekte büyük oyuncu olacağını sanmıyorum.

İbrahim için tam tersi. Görürsün, 1-2 yıla kadar Rijkaard veya bir başkası onu muhakkak oynatacak. Çünkü müthiş bir potansiyel ve fiziği yaşına göre çok iyi.

Bu birazda oyuncuya bağlı.

Arsenal oynatıyor ne oluyor : Eeaa ama sakatlık cart curt

Çelişki çelişki çelişki

Bazı arkadaşların cümleleri o kadar kötü ki anlamakta güçlük çekiyorum. Bu da onlardan bir tanesi. Anladığım kadarıyla cevap vereceğim yine de. Arsenal'ın reserve takımdan oyuncuları oynatarak Manchester United ve Chelsea gibi takımlara kafa tutacağını düşünüyorsan, çok büyük yanılgılar içindesin. Ama o oyuncuları oynatarak, en azından yeri gelince faydalanabilecek seviyeye çekebilirsin onları. Elindeki forvetler sakatsa, mutlaka reserve takımdan birilerini yerleştirirsin oraya. Mesela bir örnek vereyim hemen. Kieran Gibbs de böyle bir şekilde yükseldi. Clichy 1. solbekti. Armand Traore de 2. sol bek olarak düşünülüyordu. Kieran Gibbs ikisi yokken oynama fırsatı buldu ve ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Şimdi İngiltere Milli Takımı'na seçiliyor. Bunun gibi bir örnek gösteremeyecek Rijkaard. Korkusundan dolayı diğer adamları da mevkisi dışında kullanarak harcıyor. Ayrıca Rijkaard hiç şans vermeden harcayabiliyor bu adamları madem, Barış'ı da harcasın. 90 doğumlu Anıl, 91 doğumlu Cem Sultan falan A takıma girecek yaşı geçtiler bile.

Eee bunlar işin hikayesi işte.Sonuçta adam istediği kadar rezevden adam çıkarsın baş edemezsin.

Aynı şekilde Cem Sultan oynarsa da baş edemezsin. Çelişki burada.Sorun sende yiğidi öldürüp hakkını veren biri değilsin

Eee bunlar işin hikayesi işte.Sonuçta adam istediği kadar rezevden adam çıkarsın baş edemezsin.

Aynı şekilde Cem Sultan oynarsa da baş edemezsin. Çelişki burada.Sorun sende yiğidi öldürüp hakkını veren biri değilsin

Orada reserve takımdan çıkaracağın adamlar Chelsea, Man Utd'a karşı falan oynuyor. Burada en güçlü Fener, Beşiktaş, Bursa falan rakip olarak. İngiltere'de ilk 6-7'e giremez bu takımlar. Aston Villa, Man City, Tottenham, Liverpool, Everton ayarında bile değil bizim en zor rakiplerimiz. Farkı görüyorsun herhalde.

Biz ne ilk altıdan yediden.Şampiyon olursun veya olmazsın.Fener'e,Beşiktaş'a,Bursa'ya Cem veya Anıl yetmeyeceğine göre gerisi boş laf.

Kapanan savunmayı Cem veya Anıl açamaz başka alternatif genç var mı ? yok

https://www.gscimbom.com/forum/meti...gay-kerimoglu-ile-kisa-sureli-gorusmemiz.html

örnek olarak şu arkadaşın ropörtajına bak sst

F. Rijkaard ve Neskeens, alt yapi konusunda ne kadar ilgililer?

- Cok, hemde cok fazla. Gecen seneden beri, Florya'daki maclari seyrederler. Mac sonrasi birlikte oturup konusuruz. Zaten kendilerinin istedigi uzerine, su an mini takimdan, A2 liginde mucadele eden takimlarimiza kadar, hepimiz A takimla ayni sistemde oynuyoruz. 4-3-3 taktigi ile.

anıl da cem de o düzeye yaklaşsalar rijkaard zaten a takıma alır,b.k atmak için bu kadar kasma bence.

https://www.gscimbom.com/forum/meti...gay-kerimoglu-ile-kisa-sureli-gorusmemiz.html

örnek olarak şu arkadaşın ropörtajına bak sst

F. Rijkaard ve Neskeens, alt yapi konusunda ne kadar ilgililer?

- Cok, hemde cok fazla. Gecen seneden beri, Florya'daki maclari seyrederler. Mac sonrasi birlikte oturup konusuruz. Zaten kendilerinin istedigi uzerine, su an mini takimdan, A2 liginde mucadele eden takimlarimiza kadar, hepimiz A takimla ayni sistemde oynuyoruz. 4-3-3 taktigi ile.

anıl da cem de o düzeye yaklaşsalar rijkaard zaten a takıma alır,b.k atmak için bu kadar kasma bence.

Bu hiç bir şey söylemez bize. Politik cevaplar verilmiş, kimse "yoğurdum ekşi" demez. Ama bu laflardan dolayı birkaç madde halinde bir şeyler yazacağım. Herkes o maddelerden aradığı cevabı bulsun ve tartışma bitsin.

1 - Bu oyuncular Barış Özbek gibi bir adamdan daha mı yetersiz? Barış dediğimiz adam sezonda 30 maça çıkıyor bizim takımla.

2 - Eğer altyapıdan Barış gibi bir adamı kesecek oyuncu çıkmıyorsa, ne diye altyapımız var? Kapatmak en mantıklısı.(Bana kalırsa altyapıdaki herhangi bir adam iyidir Barış'tan gerçi) Yetersiz adamı yollarsın, emek harcamaya gerek yok. Arsenal geçen yaz 9 adamı serbest bırakmıştı.

3 - Arsenal veya Man Utd gibi takımların oyuncuları yeterliliğe göre mi oynattığını düşünüyorsunuz? 3-5 maç oynatırsın böyle adamları, sonra birileri iyileşir. O aradaki performansına göre karar verirsin ne yapacağına. Welbeck var Manchester'da. 2 yıldır çok sınırlı sayıda maçta oynadı. Bu sene Sunderland'e gitti. Orada da yedekten giriyor. 17-18 yaşlarında Man Utd'da oynayabiliyordu ama. Hoyte vardı Arsenal'da, az sayıda maçta oynayabiliyordu. Şimdi M'boro'da ne yaptığını bilmiyorum. Diğer yandan Gibbs örneğini de verdim. Yeterli de var, yetersiz de var bu takımlarda. Ama oynatmadan bilemezsin ne olduklarını.

4 - Ayrıca altyapı takımlarının oynadığı sistem çok şey ifade etmez. Arsenal reserve takımı her şeyi oynuyor. Arsenal geçen 1.5 sezonda 4-3-3/4-2-3-1 benzeri bir sistem oynadı. Reserve takımın 4-4-2 oynaması sebebiyle Wilshere gibi adamlar yetişmeyecek değil.

Bu hiç bir şey söylemez bize. Politik cevaplar verilmiş, kimse "yoğurdum ekşi" demez. Ama bu laflardan dolayı birkaç madde halinde bir şeyler yazacağım. Herkes o maddelerden aradığı cevabı bulsun ve tartışma bitsin.

1 - Bu oyuncular Barış Özbek gibi bir adamdan daha mı yetersiz? Barış dediğimiz adam sezonda 30 maça çıkıyor bizim takımla.

2 - Eğer altyapıdan Barış gibi bir adamı kesecek oyuncu çıkmıyorsa, ne diye altyapımız var? Kapatmak en mantıklısı.(Bana kalırsa altyapıdaki herhangi bir adam iyidir Barış'tan gerçi) Yetersiz adamı yollarsın, emek harcamaya gerek yok. Arsenal geçen yaz 9 adamı serbest bırakmıştı.

3 - Arsenal veya Man Utd gibi takımların oyuncuları yeterliliğe göre mi oynattığını düşünüyorsunuz? 3-5 maç oynatırsın böyle adamları, sonra birileri iyileşir. O aradaki performansına göre karar verirsin ne yapacağına. Welbeck var Manchester'da. 2 yıldır çok sınırlı sayıda maçta oynadı. Bu sene Sunderland'e gitti. Orada da yedekten giriyor. 17-18 yaşlarında Man Utd'da oynayabiliyordu ama. Hoyte vardı Arsenal'da, az sayıda maçta oynayabiliyordu. Şimdi M'boro'da ne yaptığını bilmiyorum. Diğer yandan Gibbs örneğini de verdim. Yeterli de var, yetersiz de var bu takımlarda. Ama oynatmadan bilemezsin ne olduklarını.

4 - Ayrıca altyapı takımlarının oynadığı sistem çok şey ifade etmez. Arsenal reserve takımı her şeyi oynuyor. Arsenal geçen 1.5 sezonda 4-3-3/4-2-3-1 benzeri bir sistem oynadı. Reserve takımın 4-4-2 oynaması sebebiyle Wilshere gibi adamlar yetişmeyecek değil.

Diğer şıklarda haklılık payın olsada 4.sünde yanılıyorsun.

En basit örneği Barcelona. Pedro, Messi, İniesta vs. Barcelona'nın her seviyesinde uyguladığını aynı sistem ve oyun tarzı ile yetişmemiş olsalardı şimdiki kadar iyi olamazlardı.

Mesela Sabri iyi bir bek. Ama bu adam alt yapıda forvet, a takımda önce sağ açık oynuyordu.

Sen bu adamı alt yapıdan itibaren mesela hep bek olarak ve ilerde A takımda da oynayacağı sistemde yetiştirseydin bugün D. Alves'den farksız olurdu.

Diğer şıklarda haklılık payın olsada 4.sünde yanılıyorsun.

En basit örneği Barcelona. Pedro, Messi, İniesta vs. Barcelona'nın her seviyesinde uyguladığını aynı sistem ve oyun tarzı ile yetişmemiş olsalardı şimdiki kadar iyi olamazlardı.

Mesela Sabri iyi bir bek. Ama bu adam alt yapıda forvet, a takımda önce sağ açık oynuyordu.

Sen bu adamı alt yapıdan itibaren mesela hep bek olarak ve ilerde A takımda da oynayacağı sistemde yetiştirseydin bugün D. Alves'den farksız olurdu.

1 - Her oyuncu altyapısında oynadığı sistemde ve aynı mevkide mi oynuyor hala? Öyle bir dünya yok.

2 - Ayrıca zaten altyapıda ne kadar çok sistemde ve mevkide oynarsa oyuncular, o kadar iyidir kendi gelişimleri için. Altyapı hocası sizi kanatta oynatır ama siz orta sahada daha iyisinizdir. Aaron Ramsey, Arsenal'a gelirken "yeni Giggs" deniyordu kendisine. Wenger orta alanda oynattı Ramsey'yi ve daha iyi oldu.

3 - Sabri'nin bu denli oyuna etkili olmasının sebeplerinden birisi de, geçmişinde çok fazla mevkide oynamasıdır.

İyide, mevkine görede eğitim almak diye bir şey var.

Sabri'nin bek oynamak adına ufak bir bilgisi olmadığı için ilk bek oynadığı zamanlar cinnet geçirdik. Adam kendi kendine, tecrübe kazanarak kapattı bu açığını. Halbuki alt yapıda bu konuda eğitimli olsaydı, şimdi çok daha iyi olmaz mıydı?

Nerden biliyorsun diye sorarsan, bu adam önce forvet sonra orta sahada oynuyordu. A takımda ilk defa sağ açıkta oynadı.

Kendisi demişti alt yapıda hiç bek oynamadım, ilk kez A takımda bek oynadım diye.

Alt yapı ile ilgili bir kaç cümle kurulmuş. Bende birşeyler ekleyeyim. Johan Cruijff Barcelona'nın başına geldiğinde 1 sene sonra Uefa Kupası'nı, ardından 4 yıl sonra takıma tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi kupasını kazandırmıştı. Bu dönemde elinde çok kaliteli oyunculara sahipti. Romario, Laudrup, Hagi gibi efsaneler geçti elinden. Cruijff bu başarıları kazanırken bununla birlikte alt yapı sistemini oluşturmuştu Barcelona'da. Bunlar 1-2 senenin ürünü değil, 3-4 yılın ürünüydü. Herşeyi planlı ve programlı hazırlamıştı ve bugün o kurduğu alt yapı sistemi başarıya ulaştı. Ajax yıllarında da benzer düzeni kurmuş ve bir makine gibi işlemişti. O yüzden bu işler 1-2 senede olacak şeyler değil. Forvet yokken Cem'i, Anıl'ı almak ve oynatmak onun kariyerini bitirmek demektir. Sen burada onu niye oynatmıyorsun diye eleştirirken televizyon başında da başka bir adam "Bu oyuncuların mental eksikliği var, sen nasıl oynatırsın bunları? derdi. Kupa maçı olsa neyse diyeceğiz.

En basitinden Hiddink'in tam saha dergisine verdiği röportajı okuyun. "Takımı gençleştirme analizlerimiz başladı ama bunu yaparken tecrübeli oyuncuları da işin içine katacağız" diyor. Herşeyi belirli bir düzende kurarak analiz yapacaklar ve oyuncuları yavaştan milli takıma alıştıracaklar. Bu olay bu kadar basit.

Wenger'in nasıl bir yetenek avcısı olduğunu biliyoruz. Bunu yapıyor çünkü onun kanında var. Gençlere aşırı derece güveniyor. Ama bu güvenle yapabileceği en iyi şey sezonu Manchester ve Chelsea'nin arkalarında bitirmek. Arsenal'de bir zamanlar Bergamp, Henry ikilisi vardı. Bilmem hatırlar mısınız? Ebesini ağlatıyorlardı ortalığın...

Doğru ebesini ağlatıyorlardı. Hatta Highbury saha olarak küçük bu takım ondan yenilmiyor falan deniyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 48 maç yenilmemişti Arsenal. 2000 'lerin başındaki o EPL 'yi domine eden Henry 'li kadrosunu göremedikçe uyuz oluyorum Arsenal 'e.

edit: 49 maçmış ve bu EPL rekoru. Bu arada Highbury saha olarak en büyük yüz ölçümüne sahip statlardan biriydi.

Geri
Üst Alt