Artık Türkiye'de vergi %174 !!!

Cevap: Artık Türkiye'de vergi %174 !!!

Devlet her zaman zenginlerin sayısının artmasını ister. Senin söylediklerinin aksine devlet her zaman bir zengin çıkartmak ister, onu daha da büyütmek ister. Çünkü ülkenin ekonomisine en büyük katkıyı zenginler verir. Daha fazla vergi öder, yatırım yapar, üretim yapar, ülkenin kredi notu artar, paranın değeri artar vs. Bunu kabul edin ya da etmeyin.

Bu dediklerin farkli bir tartisma. Gelirler arasinda denge yoksa Cin gibi olur Rusya gibi olur ve ekstra adaletli bir vergilendirme yoksa. Insanlarin cogunun yanildigi nokta bu ekonomi iyiye giderse bizim de ekonomimiz iyi olur. Cin ekonomisi iyi Rusya mesala ekonomisi iyiye gidiyor vs. vs. buyuyen ekonomiler Hindistan'da aynisi. Fakat iste bu zenginlik halka ne kadar yansiyor problem orda. Arab ulkelerinin bazilari petrol zengini ve bu zenginlik ne kadar yansiyor insanlara.

Burda sendikalar, sosyal devlet, gelir dagilimi arasindaki esitlik falan butun dusunulmeli. Eger bunlar yoksa ulkede cok zenginlerin olmasi halka olumlu sekilde yansimaz.

Vergilendirme ve sosyal devlet ve gelir dagilimi arasindaki adalet. Dedigim gibi ulkede dunyanin en zenginleri olsun eger calisan kesimin haklari sinirli ise bu durum halka yansimaz. Ulkede demokrasi insan haklari sosyal devlet vs. vs. gelismisliginin uzerinden ya limon devlet tipine gider yani insanlarin cogu orta sinifta yer alir ya da zengin bir oligark toplulugu olusur Rusya'da olustugu gibi.

Sen bana petrol kaynaklarına bu kadar yakın olupta benzine bu kadar para ödeyen, araç üretecisi ülkelere (Almanya-Fransa-Rusya-Hollanda .. vs...) bu kadar yakın olupta Gümrük gibi saçma bir ticaret özgürlüğü olupta araçlara bu kadar para ödeyen bir başka ülke söyle ben açıklarım sana borç-kazanç dengesini.

ben kendimi bildim bileli Dünyanın en pahalı benzinini Türkiye kullanıyor X hükümet zamanında da böyleydi Y hükümüt zamanında da 90 yıldır bu ülkenin kronikleşmiş sorunu galiba bu benzin petrol olayı en büyük hatamız millet olarak tarihten kaynaklanıyor emperyalist bir millet olsaydık şu an dünyanın en ucuz benzinini kullanıyorduk

Millet artık başkalarını kandırmayı aşıp, kendini kandırma moduna girmiş. Hayat standartlarınızdan memnunsanız, cebinize giren parayla, cebinizden çıkan paranın dengeli olduğuna, hakkaniyetli olduğuna inanıyorsanız problem yok :)

Yunanistan örneğini çok verdim ama bir daha vermekte fayda var sanırım. :) Bu ülke şu an bir şey üretemiyor ve tüketiyor sürekli. Senin cebin sürekli dolsun diye maaşlara zam yapsalar, sence kaç yıl dayanırdık? Ya da kaç yıl sonra batardık diyelim? Hiçbir ülkenin vatandaşı senin dediğin şekilde yaşamıyor merak etme... Amerika falan da deme. Ki ona olacak ufacık bir sallantı da sende gidersin.

Sen bana petrol kaynaklarına bu kadar yakın olupta benzine bu kadar para ödeyen, araç üretecisi ülkelere (Almanya-Fransa-Rusya-Hollanda .. vs...) bu kadar yakın olupta Gümrük gibi saçma bir ticaret özgürlüğü olupta araçlara bu kadar para ödeyen bir başka ülke söyle ben açıklarım sana borç-kazanç dengesini.

Üretimin ü'sü olmayınca çark milletin sırtına yüklenen hayvani vergiler ile dönüyor, olay bu.. Ağaoğlu falan gibi iki-üç zırzop piyasaya çıkıp, büyüdükçe millet ekonomi de büyüdü, halka yansıdı sanıyor :)

Araç diyorsun...

Gümrük vergisini koymak zorundasın...

Niye sen ihraç ederken aynısını koyuyorsun...

Hollanda'da bir paket sigara 15 euro burada bir paket sigara üç euro...

niye üreticiyiz...

Aradaki antlaşmalardan dolayı...

İkinci benzin meselesine gelelim...

Dünya standartlarının üstünde alıyoruz evet...

Neden bir petrol işleyip depolayacak bir şirketimiz yok...

Onu neden yapmadıklarını bundan öncekilere soralım...

80 yıldır doğru dürüst çivi çakılmadı...

Tam çivi çakıldı hop darbe...

tam çivi çakıldı düzene giriyoruz...

Kıbrıs Ambargosu...

Tam toparlandık...

80 darbesi...

İyiye gidiyoruz memurlara zam veriyoruz yüzde 50'den...

hoooppp 28 şubat...

Evet ekonomi ekonomi ama bunları tetikleyende hiç ekonomi değil...

Bu dediklerin farkli bir tartisma. Gelirler arasinda denge yoksa Cin gibi olur Rusya gibi olur ve ekstra adaletli bir vergilendirme yoksa. Insanlarin cogunun yanildigi nokta bu ekonomi iyiye giderse bizim de ekonomimiz iyi olur. Cin ekonomisi iyi Rusya mesala ekonomisi iyiye gidiyor vs. vs. buyuyen ekonomiler Hindistan'da aynisi. Fakat iste bu zenginlik halka ne kadar yansiyor problem orda. Arab ulkelerinin bazilari petrol zengini ve bu zenginlik ne kadar yansiyor insanlara.

Burda sendikalar, sosyal devlet, gelir dagilimi arasindaki esitlik falan butun dusunulmeli. Eger bunlar yoksa ulkede cok zenginlerin olmasi halka olumlu sekilde yansimaz.

Çin ve Rusya olayları yönetimlerin inisiyatifine kalmış. Hazinesindeki parayı söylememe gerek yok herhalde... Çin örneğini ben de zamanında çok verdim. Ama şöyle bir şey var, komünist bir düzenden geldikleri için insanların çok fazla problem yarattıklarını düşünmüyorum. Birincisi hepsinin kendine ait toprağı var, malı var mülkü var. O kadar kalabalık bir ülkede; devletin, daha fazla vatandaşa çalışılması için biraz daha büyümesi gerekiyor sanki.

Ne var abicim...

Borçsuz ülke göstersene...

Büyük bir ülke borçsuz gösterirmisin...?

Borç ödenebildikten sonra sıkıntı değil...

Önemli olan ödeyebilmek...

Faize gümlettirmemek...

İMF borcumuz bitiyor Hamdolsun 2013'te...

Yunanistan'dan daha çok açık verirsin...

Nüfusun 10 katı...

Giderin 10 katı...

Kalkıp yunanistanla değerlendirmenide anlamıyorum...

Fransa'ya İspanya'ya İtalya'ya bak...

Hepsi krizle boğuşuyor...

Örneklerken deve ile biti örneklemeyin o halde...

Borçsuz bir ülke yok ama borcu bu kadar hızlı artan ülke de yok geçmiş borçları da ödeme zamanı geldimi hep dünya banklarından kredi alarak ödediler borcu borçla kapattılar.İmf ye olan borç 100 yada 150 milyar dolar değildi 17 milyar dolarla aldılar 10 senede 5 e kadar indirdiler,Peki 8 sene de yapılan 200 milyar dolar küsür borcu nasıl ödeyecekler Daha imf nin Türkiye raporlarını yayınlayamıyorlar Bunların hepsini ilerde biz çekeceğiz,Ben bu ülkeyi Fransa da İtalya ve Yunanistan dan daha iyi görmüyorum hatta daha kötü görüyorum adam ayda 2 bin euro maaş alıyor en az biz de 250 euro bile değil

Yunanistan örneğini çok verdim ama bir daha vermekte fayda var sanırım. :) Bu ülke şu an bir şey üretemiyor ve tüketiyor sürekli. Senin cebin sürekli dolsun diye maaşlara zam yapsalar, sence kaç yıl dayanırdık? Ya da kaç yıl sonra batardık diyelim? Hiçbir ülkenin vatandaşı senin dediğin şekilde yaşamıyor merak etme... Amerika falan da deme. Ki ona olacak ufacık bir sallantı da sende gidersin.

Benim yazdığımla senin cevabının alakası yok Adem. Ben "insanlar şu şekilde yaşamalıdır" diye bir örnek vermedim. Sadece basit bir soru sordum :)

Borçsuz bir ülke yok ama borcu bu kadar hızlı artan ülke de yok geçmiş borçları da ödeme zamanı geldimi hep dünya banklarından kredi alarak ödediler borcu borçla kapattılar.İmf ye olan borç 100 yada 150 milyar dolar değildi 17 milyar dolarla aldılar 10 senede 5 e kadar indirdiler,Peki 8 sene de yapılan 200 milyar dolar küsür borcu nasıl ödeyecekler Daha imf nin Türkiye raporlarını yayınlayamıyorlar Bunların hepsini ilerde biz çekeceğiz,Ben bu ülkeyi Fransa da İtalya ve Yunanistan dan daha iyi görmüyorum hatta daha kötü görüyorum adam ayda 2 bin euro maaş alıyor en az biz de 250 euro bile değil

Ayda 2000 Euro alıyor...

Gazeteye 1 Euro...

Kiraya 250 ila 350 Euro veriyor...

Tramvay'a 2 Euro veriyor...

Sigarası 7 ile 15 Euro arası...

Aldığı parayı söylüyorsun ama...

Harcamalarını hiç söylemiyorsun...:)

Benim yazdığımla senin cevabının alakası yok Adem. Ben "insanlar şu şekilde yaşamalıdır" diye bir örnek vermedim. Sadece basit bir soru sordum :)

Çok alakası var da daha fazla açık olmalıyım sanki. Sen de cevap istiyorsun ama imalı konuşuyorsun. Şimdi sen diyorsun ki benim cebimden gelen parayla çıkan para dengeli değil. Ben de sana sebeplerini anlatıyorum. Senin cebinden daha az para çıksın ya da daha fazla cebinde para kalsın, şu aşamada mümkün değil. Kimse buna evet diyemez, kimse de demiyor zaten. Hayır kardeşim bana ne olmalı diyorsan da üstte cevabını verdim zaten. :)

Araç diyorsun...

Gümrük vergisini koymak zorundasın...

Niye sen ihraç ederken aynısını koyuyorsun...

Hollanda'da bir paket sigara 15 euro burada bir paket sigara üç euro...

niye üreticiyiz...

Aradaki antlaşmalardan dolayı...

İkinci benzin meselesine gelelim...

Dünya standartlarının üstünde alıyoruz evet...

Neden bir petrol işleyip depolayacak bir şirketimiz yok...

Onu neden yapmadıklarını bundan öncekilere soralım...

80 yıldır doğru dürüst çivi çakılmadı...

Tam çivi çakıldı hop darbe...

tam çivi çakıldı düzene giriyoruz...

Kıbrıs Ambargosu...

Tam toparlandık...

80 darbesi...

İyiye gidiyoruz memurlara zam veriyoruz yüzde 50'den...

hoooppp 28 şubat...

Evet ekonomi ekonomi ama bunları tetikleyende hiç ekonomi değil...

İhraç mı ediyoruz :) Ne ihraç ediyormuşuz ? Hayvancılık vardı bitti. Tarım vardı bitti. Şeker fabrikaları kota aşımı yaşıyor, ABD'nin şeker kamışçıkları satılsın diye. Ne ihraç ediyoruz ? Tekstil mi ? 3 tane tekstilci tanıdığım iflas etti ? Ama zırtodan çıkan inşaatçılar banka kredileri ile bina dikiyor bak orada haklısın. Kimlere satılıyor peki ? Bana mı sana mı ? Hayır. Yabancılara. Teşvikler gırla. Geçiniz bu işleri. Gümrük diye saçma sapan bir vergi kesiliyor kimden "vatandaştan". Satan zaten yabancı ve istediği fiyatlara satıyor. Bir araba aldım örneğide yazdım. Bir kendime bir de devlete aldım. Helal hoş olsun ama yeter artık yahu. Bunun neyini savunursunuz ? Borçlarımız ile gelir düzeyi-kazanç ilişkilerimizi bir inceleseniz daha iyi anlatılır bu durum. Particilik yapmıyorum burda bak söyledim ÖTV çıktığında 2 yıllık çıktı Marmara depremi sonrası. Tüm halk destek oldu ses etmedi. Lakin 12 yılı bitirdik hala o vergi alınıyor. Hemde nasıl alınıyor herşeyden çatır çatır. İhracatmış :) Tam bir komedi.

Ayda 2000 Euro alıyor...

Gazeteye 1 Euro...

Kiraya 250 ila 350 Euro veriyor...

Tramvay'a 2 Euro veriyor...

Sigarası 7 ile 15 Euro arası...

Aldığı parayı söylüyorsun ama...

Harcamalarını hiç söylemiyorsun...:)

Bizdeki benzin fiyatı ayda bir adamın nerdeyse asgari ücretine geliyor bu yeterlidir herhalde

Bizdeki benzin fiyatı ayda bir adamın nerdeyse asgari ücretine geliyor bu yeterlidir herhalde

Benzin alamayan adam son model arabaya binmesin o zaman. :) Param yok ama en son model arabam var, cebimde en son model telefon var, en iyisini giyinirim. Ama nedense param yok. :)

Toplu taşımaların halide ortada. İstanbul'da yine iyi gerçektende öyle öğrenciliğim geçti en iyi bilenlerdeniz yaşayan farklı öğrenci harçlığı ile geçinen farklı. Buyrun Ankara'ya-Kayseri'ye bakın. Nasıl ödüyor millet. Benzin Avrupa'da 1Euro civarlarında bizde ne kadar ona bakmak lazım. Yok arkadaş bu konuyu partizanlık ile savunanlar var. Aklım mantığım almıyor. Evet iyi gidiyoruz gitmeliyizde. Bu ülke hepimizin kişiler geçici. Ama yazık gerçekten yazık.

İhraç mı ediyoruz :) Ne ihraç ediyormuşuz ? Hayvancılık vardı bitti. Tarım vardı bitti. Şeker fabrikaları kota aşımı yaşıyor, ABD'nin şeker kamışçıkları satılsın diye. Ne ihraç ediyoruz ? Tekstil mi ? 3 tane tekstilci tanıdığım iflas etti ? Ama zırtodan çıkan inşaatçılar banka kredileri ile bina dikiyor bak orada haklısın. Kimlere satılıyor peki ? Bana mı sana mı ? Hayır. Yabancılara. Teşvikler gırla. Geçiniz bu işleri. Gümrük diye saçma sapan bir vergi kesiliyor kimden "vatandaştan". Satan zaten yabancı ve istediği fiyatlara satıyor. Bir araba aldım örneğide yazdım. Bir kendime bir de devlete aldım. Helal hoş olsun ama yeter artık yahu. Bunun neyini savunursunuz ? Borçlarımız ile gelir düzeyi-kazanç ilişkilerimizi bir inceleseniz daha iyi anlatılır bu durum. Particilik yapmıyorum burda bak söyledim ÖTV çıktığında 2 yıllık çıktı Marmara depremi sonrası. Tüm halk destek oldu ses etmedi. Lakin 12 yılı bitirdik hala o vergi alınıyor. Hemde nasıl alınıyor herşeyden çatır çatır. İhracatmış :) Tam bir komedi.

İhraç ediyoruz tabiki...

Yeni yeni dışa açılımı başlatmışız...

Anlatmak istediğimi anlamamışsın ki...

X parti Y parti mevzuusuna hiç girmiyorum...

Hayvancılık bitmedi...

Bitenler çakallık edenler...

Tarım Bakanı:Bu yıl Kurbanlık sıkıntısı yaşamıyoruz...

dedi daha geçen gün...

Tekstil'e gelince Çin Ekonomisinden en büyük zararı Fason Üretim merkezi olarak kullanılan biz gördük haklısın o mevzuuda...

Ama bak önlemide geliyor...

Çin'e fason gönderiminde dönüşte vergi alınmıyor ve buda Türkiye'deki üretimi sıfıra indiriyordu...

Yeni düzenleme ile artık Çin'den yurda gelen üretim mallarından çok büyük oranda vergi alınacak...

Buda iç piyasayı canlandıracak...

2002 İhracat hacmi --> 36 milyar dolar

2011 in ilk 9 ay ihracat hacmi --> 99 milyar dolar

hep borç arttı son 8 yıl diyorsunuzda bu rakamları hiç söyleyen yok ihracat tarımdan ibaret değil ki hep tarım ürünleri ve hayvancılık demişsin gelişmiş ülkelerin çoğunda tarım yok gibi Japonya ne üretiyor tarım ürünü olarak mesela ?

Benzin alamayan adam son model arabaya binmesin o zaman. :) Param yok ama en son model arabam var, cebimde en son model telefon var, en iyisini giyinirim. Ama nedense param yok. :)

Ona teşvik eden devlettir, politikasıdır. Alın verin ekonomiye can verin diye reklamı biz kendi aramızda çekmedik. AVM'lerdeki vergi indirimlerini biz yasamadık. Adım başı AVM'yi biz dikmedik. Yabancı sermayeye gel yalvarırım gel bak vatandaşımdan aldığımın yarısına iş kur diye bize onay vermedik.

Ona teşvik eden devlettir, politikasıdır. Alın verin ekonomiye can verin diye reklamı biz kendi aramızda çekmedik. AVM'lerdeki vergi indirimlerini biz yasamadık. Adım başı AVM'yi biz dikmedik. Yabancı sermayeye gel yalvarırım gel bak vatandaşımdan aldığımın yarısına iş kur diye bize onay vermedik.

AVM'lerden neden rahatsızsınız ki...?

Bir AVM'de ortalama 2000 kişi çalışsa...

2000 ailenin sofrasına yemek gidiyor...

Yani ne kadar çok istihdam sahası açarsak o kadar iyi...

yahu bundan niye rahatsız olunur onu anlamak güç...

Geri
Üst Alt