Aslan'da Terim heyecanı

Cevap: Aslan'da Terim heyecanı

Yok Onur kardeş haksızlık falan yapmadım. Dikkat edersen ' bu ülkeye, bu kulübe kazandırdığı başarıları ' dedim. Ülkeden kasıt milli takımdı. Tek tek tarih vererek rakamlara boğmak istemedim. Ayrıca buradaki konu öncelikli Galatasaray olduğu için 1996 - 2000 yıllarını örnek gösterdim.

2. dönemi ile ilgili açıklamalarına saygı duyuyorum. Elbette onun tercihleri doğrultusunda gelişmemiş olabilir transferler. Ama bugün Terim'i vaat eden insanların futbolcu transferi konusundaki tutumlarını sanırım artık hepimiz biliyoruz. Bu yönetimin Fatih Terim'in gelmesi halinde vereceği listenin son sırasındaki oyuncuları almayacağını garanti edebilir miyiz ? Hele ki dediğim gibi icraatlar ortadayken..

Ferguson ve Capello örneklerine gelince, Ferguson'un MANU'daki geçmişi herhalde benimle yaşıttır :) Allah biliyor ya Terim'in bizim Ferguson'umuz olmasını çok isterdim. Keşke kesintisiz bir şekilde bugünlere gelseydik. Ferguson, Capello elbetteki başarısız olmuşlardır. Ferguson'u zaten konuşmaya gerek yok. Ancak Capello için şunu söyleyebilirim. Capello'nun başarısız olduğu bir takıma 2. kez teknik direktör olduğunu ben hatırlamıyorum. Eğer varsa, beni düzeltirsen sevinirim.

Zaten benim eleştirim de bu noktada ortaya çıkıyor, benim için sorun Terim'in adı değil. Bu bir başkası da olabilirdi. Ben denenmişin, yaşanmışın - üstelikte içinde nereden ve neden kaynaklandığının öneminin olmadığı yanlışlıklar ya da başarısızlıklar varsa -tekrarlanmamasından yanayım.

Umarım düşüncelerimi aktarabilmişimdir.

Tabiki seninkisi de ayri bir felsefe. Yanlis düsünce oldugunu söyleyemem. Sen yenilikten yanasin. Yeni bir yüz görmek istiyorsun. Yanlis düsünce degil. Ben biraz yeni yüzlerden korktugum icin artik, tanidigim ve güvendigim adamin gelmesini isterim. Bu sartlarda Tolunay Kafkas´i filan harcariz biz. Fatih Terim´i harcamak o kadar kolay degil. Fatih Terim´i kukla yapmak da imkansiz ama yönetim Tolunay Kafkas´i kesinlikle etkilerdi mesela. Tolunay Kafkas´in yönetime rest cekecegine filan ihtimal vermiyorum. Abdullah Avci´nin da öyle. Ben bir sekilde bu durumdan kurtulmamiz gerektigini düsünüyorum. Bu yolda Fatih Terim´in agirligi bize cok avantaj saglardi bence. Iyi yolda olsak, belli bir oyun yapimiz olsa, Tolunay Kafkas gibi adamlarin basarili olma ihtimalleri belki artardi. Ama Galatasaray´da Gaziantepspor veya IBB´deki gibi rahat olamiyorsun ki. IBB 5 hafta mac kazanamadi ama Abdullah Avci´ya birsey söyleyen yok. Galatasaray´da olsa kovun Avci´yi derlerdi. Terim´e yapamazlar onu kolay kolay

Tabiki seninkisi de ayri bir felsefe. Yanlis düsünce oldugunu söyleyemem. Sen yenilikten yanasin. Yeni bir yüz görmek istiyorsun. Yanlis düsünce degil. Ben biraz yeni yüzlerden korktugum icin artik, tanidigim ve güvendigim adamin gelmesini isterim. Bu sartlarda Tolunay Kafkas´i filan harcariz biz. Fatih Terim´i harcamak o kadar kolay degil. Fatih Terim´i kukla yapmak da imkansiz ama yönetim Tolunay Kafkas´i kesinlikle etkilerdi mesela. Tolunay Kafkas´in yönetime rest cekecegine filan ihtimal vermiyorum. Abdullah Avci´nin da öyle. Ben bir sekilde bu durumdan kurtulmamiz gerektigini düsünüyorum. Bu yolda Fatih Terim´in agirligi bize cok avantaj saglardi bence. Iyi yolda olsak, belli bir oyun yapimiz olsa, Tolunay Kafkas gibi adamlarin basarili olma ihtimalleri belki artardi. Ama Galatasaray´da Gaziantepspor veya IBB´deki gibi rahat olamiyorsun ki. IBB 5 hafta mac kazanamadi ama Abdullah Avci´ya birsey söyleyen yok. Galatasaray´da olsa kovun Avci´yi derlerdi. Terim´e yapamazlar onu kolay kolay

Elbetteki Fatih Terim'in kendine özgü üslubu nedeni ile daha bir otoriter olacağı bir gerçek. Ancak gelmesi halinde benim korkum, ilk mesajımda da belirttiğim gibi bugün görmek istemediğimiz bir çok oyuncunun takımda kalacak olmasıdır. Böyle bir durumda da, asıl sorun - takımdaki yerli kalitesi - çözülmek yerine, Hagi'nin getirilmesinde olduğu gibi yine taraftarın gazı alınmış olacak.

Jardel´in gönderilmesini isteyen Fatih Terim miydi?

Heycan filan duydugumuz yok madem gelecekti Rijkaard gonderildiginde gelecekti.Butun pisligi,enkazi Hagi'ye yuklet sonra gel sezon sonu sifirdan ise basla ,yok oyle sey.Bu kadar rezilligi Hagi cekiyor,en azindan gelecek sezon takimini kurup baslamakta onun hakkidir.

Jardel´in gönderilmesini isteyen Fatih Terim miydi?

jardel zaten sezonun 2.yarısında lucescu varkende adam akıllı oynayamamıştı ki

ligin ilk yarısıında 20 gole yakın atarken ikinci devre 3-4 gol felan attı çoğu maçta oynayamadı başını başkaları yedi onun

Ne yaptı Milan'da yahut Fiorentia'da?Pek hatırlayamıyorum, yani oralarda bulunduğunu biliyoru da ne yaptığını pek hatırlayamıyorum.:)Her neyse hocam, pek sıcak bakmıyorum gelmesine.:)

Milanda Fiorentinada başarılı olmamış olabilir ama 100 yıllık futbol tarihi olan bu ülkeden Avrupa kulübüne teknik direktör olarak giden tek insandır :D Kaldıki Fiorentina da başarılıydı Fatih Terim. Milanda adamı sabote ettiler İnzaghi nin başını çektiği grup tıpkı Servet ve çetesinin Rijkaarda yaptıkları gibi.

valla iyi mi olur kötü mü ama en azından basın toplantıları zevkli geçer.

Gelse, çok harika olur ama medya,muhalefet barındırmaz Terim'i burada,ellerinden geleni yaparlar başarısızlık için.

2. kere geldi, takimi batirdi, Hagi topladi arkasindan.

Simdi Hagi var o gitsin Terim gelsin diyoruz. :o

<LESH>

2. kere geldi, takimi batirdi, Hagi topladi arkasindan.

Simdi Hagi var o gitsin Terim gelsin diyoruz. :o

<LESH>

Terim aslında takımı batırmadı,en kötü zamanda geldi.O geldiğinde zaten elimizde elle tutulur bir kadro yoktu.Borçta almış başını gidiyordu.Kesinlikle bu kadrodan çok daha kalitesizdi kadrosu.

50 tane adam aldi biri iyi cikmadi, aldigi takim da onceki sene sampiyon olmus, CL'de ikinci gruplarda son maca kadar sansini surdurmus bir kadroydu. Ilk sene 2. yapti sonra begenmedi bozdu, adam aldi, degistirdi 7. olduk.

Terim gelseydi Rijkaard'dan sonra gelirdi. Simdi daha beter bir durumdayiz ve hayatta gelmez.

O kadrodan Sergen,Ümit,Perez,Capone,Serkan gibi adamlar gitti ama.Ayrıca Lucescu gibi bir adamdan sonra geldiği için çok eksiği göründü.Luce ile Terim kıyaslamaya bile giremez.Luce Dünya'nın en iyilerinden iddaa ederim.Terim zamanı asla Rijkaard,Skibbe,Hagi zamanı kadar kötü değildik.Ayrıca Türk futboluna ondan başka başarı yakatmayan adama,ki gittiği İtalya'da bile başarılı olmuş adama başarısız denemez.Terim bir Luce olmasa bile kesinlikle çok kaliteli bir antrenör.

Alıntı Hasan Cemil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

banane o 5 milyondan.öyle taraftar olmaz olsun, eger o basarilar yüzünden taraftar olduysalar.

fatih terimin resmine çarpı atarak doğal hakkım diyorsun.

fiorentina traftarı hala imprator olarak görür-- bazı bizim taraftar çarpar atar-hakaret eder.

17-18 yaşları civarındaki çocukluk zamanında bu başarılar sonucu galatasaray sevgisiyle büyüdüler-taraftar oldular. olmaz olsun öyle taraftar diyosunnn.... buda doğal hakkınnn sanırım...

fatih terimi istemeyenlere biz burdan hakaretmi ediyoruz... neden istemediklerini ve niye istediğimizin tartışmasını yapıyoruz... bu doğal hakkııımız senin deyişinle.....

başka forumlarda yap demicem, ama bir kişinin resmine çarpı atmak tepkini yansıtmak değildir.. tam tersine eleştirmek yerine hareketinle eleştirilen olursunn....

biz burdan futbolculara - yönetime - teknik adama yaptıklarından dolayı sallıyoruz-eleştiryoruz- resimlerini koyarak ince espirelerle gönderme yapıyoruzz-gitmelerini veya kalmalarını isteyenlerle tartışıyoruz... neyseee sen doğal hakkını kullanmaya devam ett.....

Fatih Terim'i nasıl ilk kez göreve getirdiğimizde radikal ve cesur bir karara imza attıysak yine öyle bir karar almalıyız. Temcit pilavı gibi eskileri ısıta ısıta bu hale düştük.

Artık yeni yüzler yeni futbolcularla birlikte yeni stadımızda cesur kararlar almalıyız...

2. dönemi hazır unutulmaya başlanmışken bari Fatih hoca elimizde sağlam kalsın...

fatih terimin benim için geleceklerin içinde yerli olarak en iyisidir.

fatih terim olacaksa olur - olmazsa olmaz ama ısrar edinmelidir bence.

yeni yüzler konusunda abdullah avcı tercihi tek tir benim için. gerisi boştur günlük başarılarla devam ediyorlar...

kim gelirse-gelsin adam gibi kadro kurmalıdır. teknik adamlık onları disiplin altında tüm sorunlarıyla ilgilenebilecek-taktiksel ve vizyon açısından kulubumuze uygun iki isim vardır.. 1- fatih terim 2-abdullah avcı gerisini saymıorum çünkü günlük başarılarla isim yapıyorlarrr... yabancıda istemiyorum disiplin altında tüm abuklukları yapıyorlar...

Hiç heyecan yaratmadı ama yönetim giderse çok heyecanlanacağım söz.

Geri
Üst Alt