Onur Yilmaz
Berlin Panteri
- 24 Aralık 2008
- 39.719
- 5
- 1.588
Cevap: Aslan'da Terim heyecanı
Tabiki seninkisi de ayri bir felsefe. Yanlis düsünce oldugunu söyleyemem. Sen yenilikten yanasin. Yeni bir yüz görmek istiyorsun. Yanlis düsünce degil. Ben biraz yeni yüzlerden korktugum icin artik, tanidigim ve güvendigim adamin gelmesini isterim. Bu sartlarda Tolunay Kafkas´i filan harcariz biz. Fatih Terim´i harcamak o kadar kolay degil. Fatih Terim´i kukla yapmak da imkansiz ama yönetim Tolunay Kafkas´i kesinlikle etkilerdi mesela. Tolunay Kafkas´in yönetime rest cekecegine filan ihtimal vermiyorum. Abdullah Avci´nin da öyle. Ben bir sekilde bu durumdan kurtulmamiz gerektigini düsünüyorum. Bu yolda Fatih Terim´in agirligi bize cok avantaj saglardi bence. Iyi yolda olsak, belli bir oyun yapimiz olsa, Tolunay Kafkas gibi adamlarin basarili olma ihtimalleri belki artardi. Ama Galatasaray´da Gaziantepspor veya IBB´deki gibi rahat olamiyorsun ki. IBB 5 hafta mac kazanamadi ama Abdullah Avci´ya birsey söyleyen yok. Galatasaray´da olsa kovun Avci´yi derlerdi. Terim´e yapamazlar onu kolay kolay
Yok Onur kardeş haksızlık falan yapmadım. Dikkat edersen ' bu ülkeye, bu kulübe kazandırdığı başarıları ' dedim. Ülkeden kasıt milli takımdı. Tek tek tarih vererek rakamlara boğmak istemedim. Ayrıca buradaki konu öncelikli Galatasaray olduğu için 1996 - 2000 yıllarını örnek gösterdim.
2. dönemi ile ilgili açıklamalarına saygı duyuyorum. Elbette onun tercihleri doğrultusunda gelişmemiş olabilir transferler. Ama bugün Terim'i vaat eden insanların futbolcu transferi konusundaki tutumlarını sanırım artık hepimiz biliyoruz. Bu yönetimin Fatih Terim'in gelmesi halinde vereceği listenin son sırasındaki oyuncuları almayacağını garanti edebilir miyiz ? Hele ki dediğim gibi icraatlar ortadayken..
Ferguson ve Capello örneklerine gelince, Ferguson'un MANU'daki geçmişi herhalde benimle yaşıttırAllah biliyor ya Terim'in bizim Ferguson'umuz olmasını çok isterdim. Keşke kesintisiz bir şekilde bugünlere gelseydik. Ferguson, Capello elbetteki başarısız olmuşlardır. Ferguson'u zaten konuşmaya gerek yok. Ancak Capello için şunu söyleyebilirim. Capello'nun başarısız olduğu bir takıma 2. kez teknik direktör olduğunu ben hatırlamıyorum. Eğer varsa, beni düzeltirsen sevinirim.
Zaten benim eleştirim de bu noktada ortaya çıkıyor, benim için sorun Terim'in adı değil. Bu bir başkası da olabilirdi. Ben denenmişin, yaşanmışın - üstelikte içinde nereden ve neden kaynaklandığının öneminin olmadığı yanlışlıklar ya da başarısızlıklar varsa -tekrarlanmamasından yanayım.
Umarım düşüncelerimi aktarabilmişimdir.
Tabiki seninkisi de ayri bir felsefe. Yanlis düsünce oldugunu söyleyemem. Sen yenilikten yanasin. Yeni bir yüz görmek istiyorsun. Yanlis düsünce degil. Ben biraz yeni yüzlerden korktugum icin artik, tanidigim ve güvendigim adamin gelmesini isterim. Bu sartlarda Tolunay Kafkas´i filan harcariz biz. Fatih Terim´i harcamak o kadar kolay degil. Fatih Terim´i kukla yapmak da imkansiz ama yönetim Tolunay Kafkas´i kesinlikle etkilerdi mesela. Tolunay Kafkas´in yönetime rest cekecegine filan ihtimal vermiyorum. Abdullah Avci´nin da öyle. Ben bir sekilde bu durumdan kurtulmamiz gerektigini düsünüyorum. Bu yolda Fatih Terim´in agirligi bize cok avantaj saglardi bence. Iyi yolda olsak, belli bir oyun yapimiz olsa, Tolunay Kafkas gibi adamlarin basarili olma ihtimalleri belki artardi. Ama Galatasaray´da Gaziantepspor veya IBB´deki gibi rahat olamiyorsun ki. IBB 5 hafta mac kazanamadi ama Abdullah Avci´ya birsey söyleyen yok. Galatasaray´da olsa kovun Avci´yi derlerdi. Terim´e yapamazlar onu kolay kolay