Aslan'da Terim heyecanı

Cevap: Aslan'da Terim heyecanı

ben heyecenlanmıyorum

çünkü terimin de artık heyecanlanacağını sanmıyorum bu görev için

F.Terim bizde başarısız olduğundan beri geçen zamanda 10 yıl olmak üzere.F.Terim'in Milan ve Fiorentina'yı çalıştırdığını unutmamışsındır.Üstelik Fiorentina,F.Terim gittikten sonraki yıl küme düştü. :)

Ne yaptı Milan'da yahut Fiorentia'da?Pek hatırlayamıyorum, yani oralarda bulunduğunu biliyoru da ne yaptığını pek hatırlayamıyorum.:)Her neyse hocam, pek sıcak bakmıyorum gelmesine.:)

Fatih Terim´in kalitesini tartisanlar va ya :) Ne futbol ülkesiymisiz kardesim :) Fatih Terim disinda hicbir basarisi olmayan bir futbol ülkesiyiz. Sadece bu yüzden ben Fatih Terim´e sonsuz saygi duyarim, binlerce kez de tesekkür ederim. Ülkemizde Fatih Terim´in öyle ya da böyle her seferinde basardiklarini basaran biri olmadigina göre, Fatih Terim´in kalitesini tartismak abesle istigaldir. Hele Galatasaray taraftarina hic yakistirmadigim bir tavirdir.

Ne yaptı Milan'da yahut Fiorentia'da?Pek hatırlayamıyorum, yani oralarda bulunduğunu biliyoru da ne yaptığını pek hatırlayamıyorum.:)Her neyse hocam, pek sıcak bakmıyorum gelmesine.:)

Fiorentina´da hala efsane oldugunu bilmiyorsun herhalde. Orada ona taptiklarini bilmiyorsun herhalde. Milan´a, Inter´e, Juventus´a ayni sezon icinde 4 tane caktigini da bilmiyorsun herhalde, Fiorentina´yi Italya Kupasi Finali´ne tasidigini da bilmiyorsun herhalde, Milan´da 2.yken 11 Eylül saldirilari sonrasinda Berlusconi´nin oyunlariyla gönderildigini de bilmiyorsun herhalde. Tribünlere "Taliban Terim" pankarti astirdigini da bilmiyorsun herhalde. Neresi basarisiz anlamadim valla.

Gelmesini istemeyebilirsin ona sözüm yok ama yaptıklarına da saygı duymak lazım.Türkiye'de Fiorentina'nın bile kapısından dönen bir tane antrenör yok.Lafla peynir gemisi yürümez diye çok güzel bir atasözümüz var.Herhalde F.Terimde lafla bu noktaya gelmemiştir. :)

inzaghinin son maçta alanen penaltı kaçırması costacurta maldini gibi senatörlerin oyunları ve terimin istanbula indiğinde o açıklaması

Rijkaard'ın bizden ayrılışına ne kadar çok benziyor değil mi?

Fiorentina´da hala efsane oldugunu bilmiyorsun herhalde. Orada ona taptiklarini bilmiyorsun herhalde. Milan´a, Inter´e, Juventus´a ayni sezon icinde 4 tane caktigini da bilmiyorsun herhalde, Fiorentina´yi Italya Kupasi Finali´ne tasidigini da bilmiyorsun herhalde, Milan´da 2.yken 11 Eylül saldirilari sonrasinda Berlusconi´nin oyunlariyla gönderildigini de bilmiyorsun herhalde. Tribünlere "Taliban Terim" pankarti astirdigini da bilmiyorsun herhalde. Neresi basarisiz anlamadim valla.

Gelmesini istemeyebilirsin ona sözüm yok ama yaptıklarına da saygı duymak lazım.Türkiye'de Fiorentina'nın bile kapısından dönen bir tane antrenör yok.Lafla peynir gemisi yürümez diye çok güzel bir atasözümüz var.Herhalde F.Terimde lafla bu noktaya gelmemiştir. :)

Teker teker gelin ulaannn.Fatih hocanın yaptıklarına saygı duyyuyorum, birşey demiyorum sadece hocanın gelmesine ben sıcak bakmıyorum o kadar.Çünkü direkt bu durumdan çıkaracak bir teknik direktör değil, zaman ister.Onu da vermek imkansız yani.Yüklü bir bütçe, zaman tam yetki vs.kısa vadede bunları verip de karşılığını verecek bir teknik direktör değil benim gözümde.

Teker teker gelin ulaannn.Fatih hocanın yaptıklarına saygı duyyuyorum, birşey demiyorum sadece hocanın gelmesine ben sıcak bakmıyorum o kadar.Çünkü direkt bu durumdan çıkaracak bir teknik direktör değil, zaman ister.Onu da vermek imkansız yani.Yüklü bir bütçe, zaman tam yetki vs.kısa vadede bunları verip de karşılığını verecek bir teknik direktör değil benim gözümde.

Aksine kisa vadede basarili olacak tek adam Fatih Terim´dir benim gözümde. Baska bir Teknik Direktör de aklima gelmiyor acikcasi.

Rui Costa'yı dünya futboluna kazandırmasıyla bile başlı başına gönlümü kazanır benim the emperor.

Terim yerine bir Avcı bir Kafkas gelsin bu takıma.. Avcı Tugay ikilisi çok iyi işler yapar kanısındayım ..

Sempati duyduğumuz ve sevdiğimiz bir insanın olumsuz yanlarını ısrarla görmemekten ya da tam tersi,

Antipati duyduğumuz ve sevmediğimiz bir insanın olumlu yanlarını yine ısrarla görmemekten

ne zaman vazgeçeceğiz ?

Şu başlıkta yazılan yorumlara baktım.

Birisi, sanki müzemizde onlarca UEFA kupası varmış gibi F.Terim'i yerin dibine batırmış,

Bir diğeri, Kurtuluşumuz onda diyerek adamı ilah yapmış,

Fatih Terim'in bu ülkeye, bu kulübe kazandırdığı başarıları, yerlisi yabancısı daha hiç bir insan evladı başaramadı.

Ama Fatih Terim'i 1996 - 2000 aralığındaki başarıları için özlemle ananlar, Fatih Terim'in bu tarihten sonra tam bir megaloman kimliğine büründüğünü unutuyorlar.

Ne yazık ki Fatih Terim artık o bildiğimiz Fatih Terim değil,

2. dönemine hiç girmeyeceğim, zaten malumunuz,

Tek korkum dün bir mesajımda da belirttiğim gibi, eğer gelirse

' Gaz yemeye müsait milli futbolcu ' diyerek, bugün hemen hemen hepimizin takımın bu duruma düşmesine sebep olduğunu düşündüğümüz bir çok oyuncunun takımda kalacak olmasıdır.

Bu yüzden, ben Fatih Terim'i bize kazandırdığı başarılar ile hatırlamak istiyorum.

Umarım 3. deneme olmaz.

Imparator'a herzaman kapim acik

Sempati duyduğumuz ve sevdiğimiz bir insanın olumsuz yanlarını ısrarla görmemekten ya da tam tersi,

Antipati duyduğumuz ve sevmediğimiz bir insanın olumlu yanlarını yine ısrarla görmemekten

ne zaman vazgeçeceğiz ?

Şu başlıkta yazılan yorumlara baktım.

Birisi, sanki müzemizde onlarca UEFA kupası varmış gibi F.Terim'i yerin dibine batırmış,

Bir diğeri, Kurtuluşumuz onda diyerek adamı ilah yapmış,

Fatih Terim'in bu ülkeye, bu kulübe kazandırdığı başarıları, yerlisi yabancısı daha hiç bir insan evladı başaramadı.

Ama Fatih Terim'i 1996 - 2000 aralığındaki başarıları için özlemle ananlar, Fatih Terim'in bu tarihten sonra tam bir megaloman kimliğine büründüğünü unutuyorlar.

Ne yazık ki Fatih Terim artık o bildiğimiz Fatih Terim değil,

2. dönemine hiç girmeyeceğim, zaten malumunuz,

Tek korkum dün bir mesajımda da belirttiğim gibi, eğer gelirse

' Gaz yemeye müsait milli futbolcu ' diyerek, bugün hemen hemen hepimizin takımın bu duruma düşmesine sebep olduğunu düşündüğümüz bir çok oyuncunun takımda kalacak olmasıdır.

Bu yüzden, ben Fatih Terim'i bize kazandırdığı başarılar ile hatırlamak istiyorum.

Umarım 3. deneme olmaz.

Kendin ne güzel söylemissin kardesim. Fatih Terim´in basardiklarini bu ülkede kimse basaramadi diye. Ama basarilari senin dedigin gibi 1996-2000 ile sinirli degil. Orda haksizlik ediyorsun. Senin icin basari sadece Avrupa´da kupa kazanmaksa, bunun Türkiye icin gecerli olmadigini söyleyebilirim. Türkiye icin Dünya Sampiyonasi veya Avrupa Sampiyonasina katilmak bile basaridir benim gözümde cünkü ben Türk futbolunun ne kadar yerlerde oldugunu görebiliyorum. Ama Fatih Terim bu ülkenin Milli Takimini yine Avrupa 3.sü yapip bizi sokaga dökmüstür. Bunu basaracak yerli yabanci 1 tane adam daha yoktur. O kadar da eminim.

Evet 2. döneminde basarisiz olmustur ama bunda sadece Fatih Terim´in sucu yoktur. Sen yönetim olarak Fatih Terim´in 15. adayini transfer edersen, basari ihtimali de bir o kadar düser. Harcanan paranin da ( yüksek olmasa da ) cöpe atilma ihtimali yükselir. Siz saniyormusunuz ki Fatih Terim Balic,Abdullah,Cristian,Bratu,Petre icin yönetime yalvardi? Baska imkani yoktu, yokluktan varlik yaratmaya calisti ama basaramadi. Basarisiz oldu. Fatih Terim robot mu? Basarisiz olamaz mi? Ferguson hic basarisiz sezonlar gecirmedi mi? Capello gecirmedi mi?

Her Teknik Direktörün takintilari vardir. Inatlari vardir. Mesela Van Gaal sol ic stoperin kesinlikle sol ayakli olmasini istedigi icin Bayern Münih´in sigortasi Lucio´yu 1 gün icinde kapi disari etti. Herkesin bir tarzi var. Elestiremeyiz. Biz belki begenmeyiz ama Fatih Terim öyle basariya gidecegini düsünür. Öyle de oldu zaten. Elestirilen Tümer´e güvendi, Ukrayna´ya hayati gol atip bizi Avrupa Sampiyonasina götürdü mesela.

Problem jenerasyonun oluşmasını engeleyen sistem, federasyon, klüp başkanları, menejerlik belası, alt yapı sistemi ne dersen de.

Kendin ne güzel söylemissin kardesim. Fatih Terim´in basardiklarini bu ülkede kimse basaramadi diye. Ama basarilari senin dedigin gibi 1996-2000 ile sinirli degil. Orda haksizlik ediyorsun. Senin icin basari sadece Avrupa´da kupa kazanmaksa, bunun Türkiye icin gecerli olmadigini söyleyebilirim. Türkiye icin Dünya Sampiyonasi veya Avrupa Sampiyonasina katilmak bile basaridir benim gözümde cünkü ben Türk futbolunun ne kadar yerlerde oldugunu görebiliyorum. Ama Fatih Terim bu ülkenin Milli Takimini yine Avrupa 3.sü yapip bizi sokaga dökmüstür. Bunu basaracak yerli yabanci 1 tane adam daha yoktur. O kadar da eminim.

Evet 2. döneminde basarisiz olmustur ama bunda sadece Fatih Terim´in sucu yoktur. Sen yönetim olarak Fatih Terim´in 15. adayini transfer edersen, basari ihtimali de bir o kadar düser. Harcanan paranin da ( yüksek olmasa da ) cöpe atilma ihtimali yükselir. Siz saniyormusunuz ki Fatih Terim Balic,Abdullah,Cristian,Bratu,Petre icin yönetime yalvardi? Baska imkani yoktu, yokluktan varlik yaratmaya calisti ama basaramadi. Basarisiz oldu. Fatih Terim robot mu? Basarisiz olamaz mi? Ferguson hic basarisiz sezonlar gecirmedi mi? Capello gecirmedi mi?

Her Teknik Direktörün takintilari vardir. Inatlari vardir. Mesela Van Gaal sol ic stoperin kesinlikle sol ayakli olmasini istedigi icin Bayern Münih´in sigortasi Lucio´yu 1 gün icinde kapi disari etti. Herkesin bir tarzi var. Elestiremeyiz. Biz belki begenmeyiz ama Fatih Terim öyle basariya gidecegini düsünür. Öyle de oldu zaten. Elestirilen Tümer´e güvendi, Ukrayna´ya hayati gol atip bizi Avrupa Sampiyonasina götürdü mesela.

Yok Onur kardeş haksızlık falan yapmadım. Dikkat edersen ' bu ülkeye, bu kulübe kazandırdığı başarıları ' dedim. Ülkeden kasıt milli takımdı. Tek tek tarih vererek rakamlara boğmak istemedim. Ayrıca buradaki konu öncelikli Galatasaray olduğu için 1996 - 2000 yıllarını örnek gösterdim.

2. dönemi ile ilgili açıklamalarına saygı duyuyorum. Elbette onun tercihleri doğrultusunda gelişmemiş olabilir transferler. Ama bugün Terim'i vaat eden insanların futbolcu transferi konusundaki tutumlarını sanırım artık hepimiz biliyoruz. Bu yönetimin Fatih Terim'in gelmesi halinde vereceği listenin son sırasındaki oyuncuları almayacağını garanti edebilir miyiz ? Hele ki dediğim gibi icraatlar ortadayken..

Ferguson ve Capello örneklerine gelince, Ferguson'un MANU'daki geçmişi herhalde benimle yaşıttır :) Allah biliyor ya Terim'in bizim Ferguson'umuz olmasını çok isterdim. Keşke kesintisiz bir şekilde bugünlere gelseydik. Ferguson, Capello elbetteki başarısız olmuşlardır. Ferguson'u zaten konuşmaya gerek yok. Ancak Capello için şunu söyleyebilirim. Capello'nun başarısız olduğu bir takıma 2. kez teknik direktör olduğunu ben hatırlamıyorum. Eğer varsa, beni düzeltirsen sevinirim.

Zaten benim eleştirim de bu noktada ortaya çıkıyor, benim için sorun Terim'in adı değil. Bu bir başkası da olabilirdi. Ben denenmişin, yaşanmışın - üstelikte içinde nereden ve neden kaynaklandığının öneminin olmadığı yanlışlıklar ya da başarısızlıklar varsa -tekrarlanmamasından yanayım.

Umarım düşüncelerimi aktarabilmişimdir.

Her Teknik Direktörün takintilari vardir. Inatlari vardir. Mesela Van Gaal sol ic stoperin kesinlikle sol ayakli olmasini istedigi icin Bayern Münih´in sigortasi Lucio´yu 1 gün icinde kapi disari etti. Herkesin bir tarzi var. Elestiremeyiz.
Çok doğru.

Fatih Terim gelsin isterim. Adam saha kenarında ayrı bir top oynuyor sanki. Ruh var ruh, İmparator ! :)

Korkunun ecele faydası yok...

Sanırım 3.dönem yaşanacak....

Eyüp hocam aklımdan geçenleri yazmış.3. bir deneme faide değil zarar getirebilir.

Geri
Üst Alt