ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çağlar Çakır

Cezalı
Kırmızı Üye
Eğer bu forumda herşeyi tartışabiliyorsak, siyaseti bile, din ve dini konuları da tartışabilmeliyiz.

Bir fotoğraf ile başlamak istiyorum

10302017_676266745803810_3429009603221679547_n.jpg

Ve devam şöyle devam etmek istiyorum.

Dünyada değişik dinler var, ve dünyanın yarısı teist dinlere inanıyor, yani Hristiyanlık, İslam veya Musevilik. Gerçi her dinin değişik mezhepleri de olsa, genellikle İslam ve Hristiyanlık Dünya'yı domine ediyor.

İslam'ı bilmeden, Kuran'ı okumadan kabul eden insanlarımız var, bilgisiz olduklarından dolayı duyduklarını kabul ediyorlar. Ve böylece din yaygınlaşıyor ve Türkiye gibi bir ülkenin (sözde) yüzde 99'u Müslüman olabiliyor. Yalnız, peki Türkler ve Müslümanlar Allah'tan korktukları ve İslam'ı sevdiklerinden dolayı, Cennet'e gitmek istediklerinden dolayı, İslam'ı kabul edip inanıyorlarsa, niye öbürküler yani 'kafirler' inanmıyorlar?

Bu tür sorular sorarak teizmi sorgulamaya başladım. Ardından Kuran'ı okumaya başladım.

Kur'an 33:50 - Ey Peygamber! Biz, şu gruplara dahil kadınları sana helâl kıldık:Mehirlerini verdiğin eşlerini,Allah’ın sana harp esîri olarak verdiği cariyeleri, seninle beraber hicret eden amcan kızlarını, halan kızlarını, dayın ve teyzen kızlarını,Bir de mehir istemeksizin kendisini Peygambere hibe eden ve Peygamberin de kendisini nikâhlamak istediği mümin kadını, diğer müminlere değil, sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık.Bizim, müminlerin eşleri ve ellerinin altındaki cariyeler hakkında gerekli kıldığımız mehir gibi hususlar, zaten malumumuz olup onları bildirmiştik. Hibe yoluyla mehirsiz evlenmeyi sana mahsus kılmamız, nikâh konusunda senin için bir güçlük olmaması içindir. Allah gafurdur, rahîmdir (çok affedicidir, merhamet ve ihsanı boldur).

Yani bu surede Allah Muhammed'e sesleniyor ve ona sınırsız seks partneri tanıyor ('sıradan' Müslümanlara sadece dört). Yalnız mücahitler de kölelerle sınırsız seks yaşayabilirler.

Kur'an 23:5-6 - Onlar mahrem yerlerini günahlardan korurlar. Yalnız eşleri ve cariyeleri ile ilişki kurarlar. Çünkü bunu yapanlar ayıplanamazlar.

Konuya fazla detaylı girmek istemiyorum, belki silinir ve emeğim boşa geçer.
Ama mesela IŞİD neden ve nasıl Irak'ta Ezidi kızları seks kölesi olarak tutabiliyorlar, bu nasıl olur diye sorarsanız eğer kendinize, bi' Kur'anı açıp bakın.

Bilim konusuna girmedim bile, bizim ülkede hala Evrim Teorisi'ni kabul etmeyenler var. Dünyanın milyarlarca yıl değil, birkaç bin yıldan beri Allah'tan kurulduğunu düşünen ve savunan vardır.
Gördüğünüz gibi dinin çok uymayan konuları var. Umarım tartışmaya açık olursunuz, ve nasıl teorileri, filozofileri tartışabiliyorsak dini de tartışabilmeliyiz, çünkü hiçbirşey dokunulmaz olmamalı, hiçbirşeyi gözleri yumup, kulakları kapatıp kabul etmemeliyiz.

Bu konuları tartışmak güzel de, maalesef bizim insanımızla bu mümkün değil. Çünkü seninle tartışan adam ya hiç kendi kutsal kitabını bile adam akıllı okuyup araştırmamış olacak, ya sen önüne ne kadar somut veri koyarsan koy kabul etmeyecek, ya da sen bir ayet söylediğinde kelimenin 47. anlamını önüne getirerek 1aslında burada bunu diyor" diyerek bakmak istediği/bakmaya programlandığı taraftan bakacak. Adam defalarca kanıtlanmış, gözlemlenmiş Evrim Teorisini (bbkz: bilimsel dilde teori) bile kabul etmiyor fakat sırat diye bir köprüden falan geçeceğine %100 inanıyor. Sen bence insanlara bunları anlatmayı bırak, asıl onlar bize kanıt sunsunlar eğer sunabiliyorlarsa. Ben de uzayda asılı duran ve asla gözlemlenemeyen küçücük bir çaydanlığa inanıyorum, bana olmadığını kanıtlasınlar.

Bilimi reddetmeden, öz eleştiri de yapabilen her inanana saygım sonsuz. Sonuçta hiç birimiz gerçeği tam olarak bilemiyoruz. Ama insanların elde bulunan ve zaman geçtikçe çığ gibi büyüyen bilimsel veriye saygı göstermesi gerekiyor. Zamanında insanlar Zeus'u insanları cezalandırmak için yıldırım gönderen bir tanrı sanıyordu. Bilim ilerledikçe tanrılar ölüyor. Biz belki göremeyeceğiz ama şimdiki "Tanrı/Allah" da ilerde mitolojik bir varlık olacak kalacak. Benim düşüncem bu yönde..

Son düzenleme:
Hristiyan doğanlar hem şanslı hem şansız, müslüman doğanlar hem şanslı hem şansız, ateist doğanlar hem şanslı hem şansız... Bu bardağın neresinden baktığımıza bağlı. Yani insanlar inanmak istediklerine inanıyorlar... Kişi kendini bildikten sonra kimin neye inandığının hiç bir önemi yok.

Din konusu çok spesifik bir olay. Türklerin dini Tengri nedense ailemin bana tavsiye etmesiyle araştırdığım ve aklımın aldığı tek bir din. İnsanoğlu herzaman yaratıcının varlığına ihtiyaç duymuştur (duyacaktır) fakat ben bukadar komplike bir varlığı (insanı) yaratan yaratıcının birde kullanma kılavuzu diye kitap ve o kitabı tanıtacak yazar(!) tayin ettiğini düşünmüyorum.

Dinler yüzünden hep savaşlar olmuştur , olacaktır. Din i bukadar kötüye alet ettiklerinden sonra dinin bir amacı kalmıyor sanki.

Özet olarak : hiçbirşey yoktan var olamaz. Yaratıcı vardır.

bu dünya sınav,sıkıntı ve sabır dünyası.

Çektiğin sıkıntı ne kadar büyük olursa ve bu sıkıntıya sabredip bin şükür diyebilirsen,diğer tarafta rahatlığın o denli fazla olacak.

Bırakın bu saçma sorguları,günaha girmeyin yok yere

bu dünya sınav,sıkıntı ve sabır dünyası.

Çektiğin sıkıntı ne kadar büyük olursa ve bu sıkıntıya sabredip bin şükür diyebilirsen,diğer tarafta rahatlığın o denli fazla olacak.

Bırakın bu saçma sorguları,günaha girmeyin yok yere

Buda çok enterasan bir yaklaşım. Neyin sınavını veriyoruz ? Sınav verebilmek için o derse çalışmak lazım. Direk dünyaya gelip Sınav'a başlıyoruz. Bu adaletli değil bence.

Birde günahlar neye göre kime göre günahtır ? Günahın ne olduğunun kriterini ne belirliyor ?

Bu sınav mevzusunu çok abartıyorsunuz! Sizden atomu parçalamanız istenmiyor, sadece temiz yaşayıp yapılması gereken ibadetleri yapmanız isteniyor. Şöyle düşünün ben bütün ibadetleri yerine getirdim ve öldüm aynı anda bir diğer kişi denilen hiç birşeyi yapmadı oda öldü. Sonunda din yalan olursa benim bir kaybım olmaz ama doğru olursa diğer kişi kaybetmiş olur. Yani sınavı gözünüzde çok büyütüyorsunuz zaten her dinde ahlaki kurallar hep aynı sadece ibadet şekilleri farklı...

Buda çok enterasan bir yaklaşım. Neyin sınavını veriyoruz ? Sınav verebilmek için o derse çalışmak lazım. Direk dünyaya gelip Sınav'a başlıyoruz. Bu adaletli değil bence.

Birde günahlar neye göre kime göre günahtır ? Günahın ne olduğunun kriterini ne belirliyor ?

Günahların kriterleri,dünyaya gelen son kitap,Kuran-ı Kerimde yazıyor.

Bu kitaba açıp bakman,kopya çekmen de serbest.

Günahların kriterleri,dünyaya gelen son kitap,Kuran-ı Kerimde yazıyor.

Bu kitaba açıp bakman,kopya çekmen de serbest.

Tevrat - Zebur - İncil - Kuran-i Kerim

4 Kitabıda okudum. Saygısızlık yapmam hiçbir zaman ama 4 kitapta bana aradığım şeyi yansıtamadı. Hepsinde bir çelişki hepsinde bir insan emeği olduğunu hissettim. Kendi düşüncem tabiki bu. Doğru veya yanlış önemli olan bu eşşsiz döngüyü diğer canlılarla birlikte yaşanılabilir kılmak.

Özetle iyi bir insan olmak.

Tevrat - Zebur - İncil - Kuran-i Kerim

4 Kitabıda okudum. Saygısızlık yapmam hiçbir zaman ama 4 kitapta bana aradığım şeyi yansıtamadı. Hepsinde bir çelişki hepsinde bir insan emeği olduğunu hissettim. Kendi düşüncem tabiki bu. Doğru veya yanlış önemli olan bu eşşsiz döngüyü diğer canlılarla birlikte yaşanılabilir kılmak.

Özetle iyi bir insan olmak.

iyi insan olmak yetmiyor işte.

Öbür tarafta soracaklar sana,

ey mümin,

allaha secde ettinmi
orucunu tuttunmu
zekatını verdinmi
ibadetini yaptınmı

yapmadıysan senide atakan gibi kırmızı köşeye alalım :smile:

iyi insan olmak yetmiyor işte.

Öbür tarafta soracaklar sana,

ey mümin,

allaha secde ettinmi
orucunu tuttunmu
zekatını verdinmi
ibadetini yaptınmı

yapmadıysan senide atakan gibi kırmızı köşeye alalım :smile:

İşte bu yanlış.

Ama sizinle bunun neden ve neresi yanlış diye tartışmayacağım :)

iyi günler

Biz hesabı uçan spagetti canavarına vereceğiz, sorun yok.

Best Regards,

Son düzenleme:
Herkesin allahı da kitabı da para olmuş bu devirde zaten, o yüzden sıkıntı yapmayın

bu konuda tartışmaya gerek yok bence öbür tarafta görüşürüz demek yeterli dünyada iyilik yapmıyorsan günah işliyorsan öbür tarafta sonucunu görürsün ben bunu biliyorum ona göre yaşıyorum çevremde böyle. diğer türlü kim neye inanıyorsa inansın ben doğru yolu biliyorum doğru yola gelin derim gelmeyenede ısrar edip tartışmaya girmem herkesin kendi iradesi var

Bu konuları tartışmak güzel de, maalesef bizim insanımızla bu mümkün değil. Çünkü seninle tartışan adam ya hiç kendi kutsal kitabını bile adam akıllı okuyup araştırmamış olacak, ya sen önüne ne kadar somut veri koyarsan koy kabul etmeyecek, ya da sen bir ayet söylediğinde kelimenin 47. anlamını önüne getirerek 1aslında burada bunu diyor" diyerek bakmak istediği/bakmaya programlandığı taraftan bakacak. Adam defalarca kanıtlanmış, gözlemlenmiş Evrim Teorisini (bbkz: bilimsel dilde teori) bile kabul etmiyor fakat sırat diye bir köprüden falan geçeceğine %100 inanıyor. Sen bence insanlara bunları anlatmayı bırak, asıl onlar bize kanıt sunsunlar eğer sunabiliyorlarsa. Ben de uzayda asılı duran ve asla gözlemlenemeyen küçücük bir çaydanlığa inanıyorum, bana olmadığını kanıtlasınlar.

Bilimi reddetmeden, öz eleştiri de yapabilen her inanana saygım sonsuz. Sonuçta hiç birimiz gerçeği tam olarak bilemiyoruz. Ama insanların elde bulunan ve zaman geçtikçe çığ gibi büyüyen bilimsel veriye saygı göstermesi gerekiyor. Zamanında insanlar Zeus'u insanları cezalandırmak için yıldırım gönderen bir tanrı sanıyordu. Bilim ilerledikçe tanrılar ölüyor. Biz belki göremeyeceğiz ama şimdiki "Tanrı/Allah" da ilerde mitolojik bir varlık olacak kalacak. Benim düşüncem bu yönde..

Evolution-teorisi kanitlanmamistir, su an icin kanitlanmasinin da mümkinati yoktur. Günümüzde bilimin elindeki olgulara ve verilere en uygun modeldir Evrim-Teorisi, ancak yarin X bir bilim adami yaptigi bir kac deney ile bütün bu teoriyi cökertip, yeni ve gercege daha yakin bir modelin baslangicini insa edebilir. Bilimin aci, ayni zamanda güzel tarafi budur. Newton´un teorisi 400 yil sonra cöktü mesela. .

Bende bir müslümanim, ancak bilimi din ile birlikte degerlendirmenin yanlis oldugunu düsünürüm. Bir dine mensup insan, zaten insanüstü metafizik bir seye inandigi icin bunu gözlem ile cözmenin imkani yoktur.. O yüzden din ile bilimin zaten uyumlu olabilme ihtimali yok, o yüzden Türkiye´deki bilimsel din tartismalarini sacma buluyorum, birde seviyesizce TV´lere tasiyorlar bunu. Herkezin inanci kendine, kimsenin o konuda insanlari rahatsiz etme hakki yok, ayni zamanda bilim adamlarini da kimse bilimi dine uydursun diye baski yapmamasi lazim. Evli evine, köylü köyüne hesabi.

Öncelikle düşüncene saygı duyuyorum herkesin kendine göre bir inancı vardır kimisi Allah a kimisi bilime inanır.Ancak bence birçok insanın ateist olmasının nedeni hiçbirşey yapmadan rahat yaşamak istemesidir zevklerini sınırsız yaşama isteğidir.Bilim dediğimiz şey doğanın kendi akışının bile hiç bir zaman önüne geçemez.Allah hiçbir şeyi zorunlu kılmamıştır Allah affedicidir.Şahsen bende dört dörtlük bir insan değilim ama inancım var birçok zorluktan da bu şekilde inancımla üstesinden geliyorum.

Evolution-teorisi kanitlanmamistir, su an icin kanitlanmasinin da mümkinati yoktur. Günümüzde bilimin elindeki olgulara ve verilere en uygun modeldir Evrim-Teorisi, ancak yarin X bir bilim adami yaptigi bir kac deney ile bütün bu teoriyi cökertip, yeni ve gercege daha yakin bir modelin baslangicini insa edebilir. Bilimin aci, ayni zamanda güzel tarafi budur. Newton´un teorisi 400 yil sonra cöktü mesela. .

Bende bir müslümanim, ancak bilimi din ile birlikte degerlendirmenin yanlis oldugunu düsünürüm. Bir dine mensup insan, zaten insanüstü metafizik bir seye inandigi icin bunu gözlem ile cözmenin imkani yoktur.. O yüzden din ile bilimin zaten uyumlu olabilme ihtimali yok, o yüzden Türkiye´deki bilimsel din tartismalarini sacma buluyorum, birde seviyesizce TV´lere tasiyorlar bunu. Herkezin inanci kendine, kimsenin o konuda insanlari rahatsiz etme hakki yok, ayni zamanda bilim adamlarini da kimse bilimi dine uydursun diye baski yapmamasi lazim. Evli evine, köylü köyüne hesabi.

Katılıyorum. Fakat evrim defalarca kanıtlanmıştır dediğim zaten senin dediğinle aynı anlamda. Teori denmesinin nedeni defalarca gözlemlenmiş ve kanıt sunmuş olması. Şimdilik en doğru olanı bu.

Best Regards,

Öncelikle düşüncene saygı duyuyorum herkesin kendine göre bir inancı vardır kimisi Allah a kimisi bilime inanır.Ancak bence birçok insanın ateist olmasının nedeni hiçbirşey yapmadan rahat yaşamak istemesidir zevklerini sınırsız yaşama isteğidir.Bilim dediğimiz şey doğanın kendi akışının bile hiç bir zaman önüne geçemez.Allah hiçbir şeyi zorunlu kılmamıştır Allah affedicidir.Şahsen bende dört dörtlük bir insan değilim ama inancım var birçok zorluktan da bu şekilde inancımla üstesinden geliyorum.

Ateistin biri de çıkar sana der ki; " siz menfaat için inanıyorsunuz, eğer tanrı size cenneti vaad etmeseydi sizde inanmazdınız". ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt