ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkesin inancı kendine değil mi? Karşıdakini ateist ya da müslüman yapsan ne olur? İslam dininde birini müslümanlığa döndürmek büyük sevap biliyorum ama günümüzde hiç bulaşmamak lazım gerçekten. Herkes kendi nasıl istiyorsa öyle yaşasın. Konu içindeki trollere de prim vermeyin.

Herkes işine geldiği gibi konuşuyor objektiflik sıfır. Konu kilit.

Tartışma demişsin de önce bütün dinleri araştır kitaplarını oku ve ondan sonra tartışalım gördüğüne inanmak kolaydır ve esas olan görmeden inanmaktır peki hiç düşündünüz mü neden islam dinini kabul etmiş ülkelerde kaos var niye müslümanlara tabiri caizse torpil geçmiyor bu konular çok derin bence ateistlerin marjinal olmak değilde biraz araştırıp ona göre yorum yapmalı ben islamiyete inanin demiyorum ama iyice arastırdiktan sonra beynini önüne koyup tartışmalı

Son düzenleme:
şöyle bir gerçek var bütün günahlarının hesabını vereceksin ama Allaha inanıyorsan namazını orucunu tutuyorsan cennete gideceksin. bazıları fenerbahçe gibi türkiyede(dünyada istediğim gibi yaşarım) uefa,cas(ahiret) onu unutmaz cezanı keser. :))

şöyle bir gerçek var bütün günahlarının hesabını vereceksin ama Allaha inanıyorsan namazını orucunu tutuyorsan cennete gideceksin. bazıları fenerbahçe gibi türkiyede(dünyada istediğim gibi yaşarım) uefa,cas(ahiret) onu unutmaz cezanı keser. :))
Çağrı istersen günün 24 saati oruç tut istersen 24 saat namaz kıl ama kindarsan fesatsan merak etme Rabbim onları cennetine almaz

Ateistlerin en inatçilari bile son günde dinli oluyorlar.

Kendilerini çok begenmis, çok entelektüel zanneden zihniyet öbür dünya da ne kadar yanlış oldugunu görür

atayizleri at İŞİD' in eline :celebrate008:alayını atayiz yapsın :D

Ateistlerin en inatçilari bile son günde dinli oluyorlar.

Kendilerini çok begenmis, çok entelektüel zanneden zihniyet öbür dünya da görür ne kadar dogru olmadiklarini.
Sözüm meclisden dısari da marjinal olmayı seviyorlar her ortamda da bu konuyu açarlar belli ederler kendilerini

Bu inanc toplumun huzur icinde yasamasını sağlıyor.

Kuralsız bir toplum olsa, yani hicbirseyin günah olmadıgı bir ortam düsün. sonuc ? İnsanlar kendi kurallarını kendileri koyar, bunun sonucundada Dünya 1 yıla kalmadan yok olurdu heralde.

Namaz falan kılıpta icinde fesatlık olan cok insan var. Benim yakın cevremdede var. Hani ben Allah'a ibadetimi yaparım, ondan sonra her türlü haltı yerim diye düsünüyorlar. Tamamiyle Gösteris yani, gösterisinde dinde yeri olmadıgına göre bu insanlar aslında Allah'a uzak insanlar, bu tür insanlar ile dini kıyaslamayın bence. Keza bu tür insanlar ile muhabbet etmek dahi insanı dinden sogutuyor.

+1

Hayvandan farkimiz olmuyor o zaman

egomuzdan sıyrılalım, kendimizi zihnimizle özdeşleştirmeyi bırakalım, açık fikirli olalım

ondan sonra tartışılır gerçek. yoksa medyanın, ailenin, çevrenin size dikte ettiği şeyleri tekrarlamaktan öteye gitmez bu işler, boşuna kendinizi yormuş olursunuz

Eğer ben Dünya ve Mars arasında eliptik bir yörüngede güneşin etrafında dönen Çin seramiği bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı.

Ama devam edip de bu savımın yanlışlanamaz nitelikte oluşundan dolayı insan aklının ondan kuşku duymasının kabul edilemez bir küstahlık olacağını söyleseydim, herkes haklı olarak saçmaladığımı düşünürdü.

Ancak, eğer böyle bir çaydanlığın varlığı eski kitaplarca onaylansaydı, her Pazar günü kilisede kutsal gerçeklik olarak öğretilseydi ve okullarda çocukların beynine kazınsaydı, onun varlığından kuşku duymak bir gariplik belirtisi olarak görülür ve o kuşkuyu duyan kişiye yakın çağda bir ruh doktoruyla ya da daha önceki çağlarda bir engizisyon
yargıcıyla bir randevu alınırdı. (Bertrand Russell)

Kur'an'ı kabul etmeyenler bu dünyanın nasıl yaratıldığını düşünüyor acaba? Milyonlarca tesadüf asla olamaz. Ateist'im diye ortada dolaşanlar tamamen rahatlık için öyle düşünüyor.. Ölünce herkes neyin doğru olduğunu görecek.

Kur'an'ı kabul etmeyenler bu dünyanın nasıl yaratıldığını düşünüyor acaba? Milyonlarca tesadüf asla olamaz. Ateist'im diye ortada dolaşanlar tamamen rahatlık için öyle düşünüyor.. Ölünce herkes neyin doğru olduğunu görecek.

Hmm dunyayi kim yaratti peki?

Hala sınav diyenler var..

Ne sınavı olm. Sınav mevzusunu ortaya atan zaten saçma olan dinin ta kendisi.

Neyse siz cennette sınırsız seks yapacaksınız diye kendinizi kandıradurun. Dinin vaadine bak: dünyasal ve üreme amaçlı olan seks :)

Bu hakaret değil bak yazanı söylüyorum, kimse alınmasın. Kuranda "pembe memeli huriler" vaad ediliyor. Şimdi bu detay niye? Yazan arabın hayal gücü iyiymiş.

Bir de olayı tarihsel değerlendirin, araplar bedir savaşına katılmak ve Muhammed'in yanında yer almak istemeyince, bu cennette seks vaad eden ayetler gelmiş ki onları kandırıp savaşa sokabilsin.

Biliyorum ailesi tarafından dine sorgusuz inandırılmış biri için bunlar çok ağır gelecek ama okudukça karşına çıkanlar bunlar..

Daha yüzlerce madde ve sebep yazardım ama inanıyorum diyen adamı fazla sarsmak istemiyorum.

Allah size zihin açıklığı ve selamet versin belki bir gün kendiniz doğru yolu bulursunuz. Allah size bu aklı kimse sizi kandırmasın diye verdi.

Görüldüğü üzere ateist de değilim.

Son düzenleme:
boşuna tartışmanın gereği yok konuyu açan ve ona paralel konuşan adamların ettiği laftan anlaşılıyor

Adam defalarca kanıtlanmış, gözlemlenmiş Evrim Teorisini :D

ben kanıtlanmış bi teori bilmiyorum. Kanıtlanmışsa nasıl teori oluyo

Ayrıca

inanmıyosan inanma ; ben inanıyorsam da sanane neyi tartışıyosun
senin gösterdiğin şeylere aaa doğru söylüyosun bende ateist olayım demesini mi bekliyosun insanların.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt