ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ateistlerin en inatçilari bile son günde dinli oluyorlar.

Kendilerini çok begenmis, çok entelektüel zanneden zihniyet öbür dünya da ne kadar yanlış oldugunu görür

Bak ben ateist değilim, dindar da değilim ama bu seninki tamamen müslüman fantezisi :)

Sanki gitmiş gelmiş gibi konuşuyorsun. Asıl siz o kadar yanılacaksınız ki aklınız almayacak.

Hz. Muhammed'in amcası Ebu talip bile inanmamış ve son nefesinde ısrara rağmen iman etmemiş. Sen hala ateistler son nefesinde iman ediyor diye kendini kandıradur. :)

Kur'an'ı kabul etmeyenler bu dünyanın nasıl yaratıldığını düşünüyor acaba? Milyonlarca tesadüf asla olamaz. Ateist'im diye ortada dolaşanlar tamamen rahatlık için öyle düşünüyor.. Ölünce herkes neyin doğru olduğunu görecek.

defalarca kanıtlanmış Evrim Teorisi'ne inanıyorlarmış :D
kanıtlanan bi teori ama hala teori :D

boşuna tartışmanın gereği yok konuyu açan ve ona paralel konuşan adamların ettiği laftan anlaşılıyor

Adam defalarca kanıtlanmış, gözlemlenmiş Evrim Teorisini :D

ben kanıtlanmış bi teori bilmiyorum. Kanıtlanmışsa nasıl teori oluyo

Ayrıca

inanmıyosan inanma ; ben inanıyorsam da sanane neyi tartışıyosun
senin gösterdiğin şeylere aaa doğru söylüyosun bende ateist olayım demesini mi bekliyosun insanların.

Doğru noktalara parmak basmışsın. Adı üstünde teori. Ama siz neden sorgulanmadan inanılmasını istiyorsunuz ki?

Sorgulayıp inanmak daha makbule geçmez mi. Kuran da ne yazdığını bilmeden müslümanım diye ölen dedem sorgulayandan daha mı makbul?

Bence müslümanın tartışmaktan kaçma sebebi: mantıksızlıkların kendi de farkında olması ve tartışılırsa doğru yolu bulup, cesareti toplayıp kolpa diyenin çok olacağı korkusu.

Son düzenleme:
Doğru noktalara parmak basmışsın. Adı üstünde teori. Ama siz neden sorgulanmadan inanılmasını istiyorsunuz ki?

Sorgulayıp inanmak daha makbule geçmez mi. Kuran da ne yazdığını bilmeden müslümanım diye ölen dedem sorgulayandan daha mı makbul?

Bence müslümanın tartışmaktan kaçma sebebi: mantıksızlıkların kendi de farkında olması ve tartışılırsa doğru yolu bulup, cesareti toplayıp kolpa diyen çok olacağı korkusu.

kardeş olayın özü şu ki millet olarak tembel birr milletizi okumayı pek seven bir millet değiliz tamam mı ? bu 1

2.cisi mesela gelip burada konu açıyosunuz ki burdaki hiç bir kişi dine o kadar hakim olan bir kişi değil çözümü yanlış kişiler arasında arıyosunuz (kendimde dahil bu din konularında tartışmaya pek girmem çünkü çok hakim değilim (ha diyeceksin ki madem hakim değilsin neden inanıyosun - hakim değilim derken din çok geniş bi konu herşeyi bilmemiz mümkün değil bütün hayatını buna vermen lazım bütün sorularınıza burdaki insanların cevap vermesi mümkün değil-))

tartışmak isteyen bir şeyler öğrenmek isteyen kişilerin bu konuda uzman kişilere danışması gerekir forumda kelime oyunu ile bir tarafın bir tarafa üstünlük kurmasının kimseye bir faydası yok.

bir başka konu inanmayan kimseye "yahu sen neden inanmıyosun" demek doğru değil bu herkesçe kabul edilen bir şey aynı şekilde inanmayan bir kişininde gelip "yahu siz niye inanıyosunuz" demesi en az onun kadar saçma

ve son olarak ben inanıyorsam ve inançlarıma göre inanmayan insanlar cehennemde yanacaksa
1-Ateistlerin savunduğu gibi din yoksa benim inanmakla ne gibi bir kaybım var
2-Eğer benim düşündüğüm ve inandığım gibiyse ozaman ateistlerin ne gibi bir kaybı var bir düşünmek gerekiyor.

Çok kotu bir izleyici yanın var sanırım. Dış dünyana biraz baksan iyi olur. ;)
Sen doğruna beni inandırmaya çalışıyosun bense saygı çerçevesinde düşüncemi belirtiyorum burda fanatizm den bahsettiğin insanlar Müslüman alemiyse fanatizm le bağdaştıramazsın eğer bahsettiğin dini kullanan şarlatanlarsa her dinde her inançda bu tür insanları bulabilirsin.Uç kesimlerle normal bir şekilde ibadetini yapan inancını yaşayan insanları bir tutamazsın.

Arkadaşlar bir bilgi vermek istiyorum yine bir şeyi araştırmadan bilmeden yorum yapanlara; bilimsel dilde "teori" doğruluğu deney ve gözlemlerle defalarca kanıtlanmış gerçeklere verilen addır. Yani o bildiğiniz "teori" değildir. Aslında sorun buradan kaynaklanıyor, inananların çoğu bırakın bilimsel kaynakları, daha kendi kutsal saydığı kitabının içinde bile ne yazdığını bilmiyor (inanmayanların da büyük kısmında var bu maalesef ama nispeten daha az). E şimdi böyle bir adamla neyi tartışabilirsin ki? Sonra gelir adam sana "adı üstünde teori" gibi çok komik bir cümle kurar.

Best Regards,

Son düzenleme:
Kimse kusura bakmasın ancak burda din konusu tartışılmıyor.Ateist olan kişilerin Allah yok düşüncesini anlatma yerine dönüyor.Tek taraflı bir düşünceye karşı birşeyler anlatmaya çalışıyoruz karşılığında farklı cevaplar geliyor.

Bilimsel teori henüz kanıtlanamamış bilimsel önermeler anlamına gelmektedir. Hipotezlerin deney ve gözlemlerle birlikte desteklenmesi halidir.
Bilimsel bir teoride, yeni olguların eleştirisine sunularak doğrulanmasına ve uygun bilimsel değişiklikler geçirmesine gerek duyulur. Bu yüzden hiç bir teoriye kesin gözüyle bakılmaz.

Bilimdeki gelişmelere bağlı olarak kuramlar değişebilirler. Bunun için hiçbir kurama kesin gözüyle bakılamaz.

bide kanun nedir onuda anlatın

Son düzenleme:
Evrim bir doğa yasasıdır (kanun/ilke). Bu doğa yasasının neden ve nasıl çalıştığını açıklayan bilgiler bütününe Evrim Teorisi adı verilir. Bu da defalarca gerçekleştirlen deney ve gözlemlerle olur. Bir tanrı düşünün ki iki ayrı varlık yaratmaktan aciz, erkeğin kaburgasından yaratıyor kadını, kardeşleri falan çiftleştiriyor. Buna nasıl inanabiliyorsunuz? Hepsi mitolojik hikayeler, Adapa efsanesini araştırın bir zahmet.

İşin en komik yanı da evrimin gerçekliğini kabul etmenin bir yaratıcıyı inkar etmek anlamına geleceğini sanmak. Evet kutsal kitapları tabi ki direk çürütüyor ama bunun bir yaratıcıyla vesaire ile alakası yok. Bir yaratıcı evreni yarattıysa pek tabi ki bu evrim süreci de onun yarattığı evrende gerçekleşmiş oluyor. Tabi ki bu yaratıcı ne tanrı ne allah ne de zeus. Bu evrim olayını uzatmak istemiyorum ama gerçekleri de görmezden gelemeyiz. Sırat köprüsü, cennet cehennem, yılana dönüşen asa, nuh gemisine falan inanıp da göz önünde olan bir gerçeği görmezden gelmek çok komik.

Best Regards,

Son düzenleme:
Arkadaslar ben bu tartismanin neden sadece ateistlere Allah in varligini kanitlamak uzerinden dondugunu cozemedim. Inanmayan bir insana inancsal birseyin kanitini zaten sunamassiniz gozle gorulen birsey olmadigi surece. Son derece kisir bir tartisma.

Arkadaslar ben bu tartismanin neden sadece ateistlere Allah in varligini kanitlamak uzerinden dondugunu cozemedim. Inanmayan bir insana inancsal birseyin kanitini zaten sunamassiniz gozle gorulen birsey olmadigi surece. Son derece kisir bir tartisma.
Aynen saçma bir cevap olcak ama bizde bizi ateistligin olduguna inandirsaniza diyelim

madem her şeyin bir yaratıcısı var, yoksa hiçbir şey var olamazdı, o zaman o yaratıcı (tanrı) nasıl var olmuş?

Buna nasil bir cevap bekliyorsun ki? Sorunun amaci ne yani?

Neyi tartisiyorsunuz burada? Kisisel bir durum olan dunya gorusu ve manevi inanclarini paylasiyor yetmiyor baska dusunene laf atiyorsunuz.

Dunyanin en sacma olayi sunu tartismak. Nihai olarak bakarsak bir taraf oburunun yanacagini iddia ederken, obur taraf digerini masallara inanmakla itham ederken, bu lar dile getirilmese dahi, ne denli bir saygidan soz edebiliriz.

Hani bir laf vardir, inanc veya inancsizlik, penis gibidir. Sahip olmakla ovunmenizi anlarim ama ulu orta gostermeye baslarsaniz sorun vardir.

Konusarak, analiz ederek, kanitlar sunularak bir noktaya varacak bir tartisma degil ki bu. Kisir bir satasma sureci.

SM-P602 cihazımdan gönderildi

yahu bak saygısızlık yapıyosun sanane neye inanırsam inanırım
sen burda insanlara ateizmi empoze etmeyi bırakta savunduğun evrim teorisinin hangi kısımları ispatlanmış hangi tarafları ispatlanamamış onu tartış

gelip burda kelime oyunları yapma saygısızlık yapma

ayrıca biyolojicide değilim kalkıp senle evrim teorisini tartışamam ama bildiğim kadarıyla bu teori her yönüyle ispatlanmış olsa KANUN olurdu (Makina Mühendisiyim bkz: Termodinamiğin 2. Kanunu)

Hangi tarafları ispatlanmış hangi tarafları ispatlanamamış.

Yukarıda da belirttiğim gibi "Bilimdeki gelişmelere bağlı olarak kuramlar değişebilirler. Bunun için hiçbir kurama kesin gözüyle bakılamaz."

Saygısızlık yapmadan devam edeceksen et yoksa kimin neye inandığını sorgulamak senin haddine değil

Geleneksel islam dedigimiz dogma larla dolu ve kisiye ozel yorumlanmış birçok şeye olumsuz yönde bakmanizi ve safsataları öne sürerek bunları curutmenizi anlıyorum. Ne yazikki şuan ülkemizde ve arap dünyasında yaşanan islam gerçek islami yansıtmıyor. Bunlara bende karşı çıkıyorum. Karşı çıkmamak sıkıntı zaten. Gerçek islam ne dersen ve samimi bir ortamda tartışalım dersen tartışabiliriz. Ama amacımız ben çaydanlığa inanıyorum hadi aksini kanıylayın modundaysa, ikimiz içinde vakit kaybı olur ve vaktimi boşa harcamak istemiyorum. Aynı yolardan geçip uzun süre sorguladıgim için samimi bir şekilde oneriyorum. Aynı samimiyeteyseniz ve gerçekten amacınız bir sorgulamaysa yardımcı olmaya çalışırım. Dediğim gibi bir alim falan değilim. Sizinle aynı yoldan geçtim sadece.

GT-S5570 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Tövbe tövbe bu ateistlerin yazdığı baya mantıklı ya :D olm dinden çıkaracaksınız adamı bi gidin ya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt